Πώς ανακαλύψατε το Retromaniax;

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.269
Αντιδράσεις
6.085
Αλήθεια, πώς ανακαλύψατε το Retromaniax; Τυχαία ή σας το είπε κάποιος;

Το βρήκα εντελώς τυχαία ψάχνοντας για μια σειρά του Μega το ''Πατήρ, υιός και πνεύμα'' και είδα ότι αναφερόταν και στο Retromaniax. Από τότε κόλλησα...Πολύ ενδιαφέρον site.

Retromaniax = βουτιά (από ψηλά) στο παρελθόν παρέα με τις αναμνήσεις...!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μεγάλη ιστορία:

Κάπου είχε πέσει το μάτι μου σε κάποιο φόρουμ για το λειτουργικό symbos για τον Amstrad CPC 6128 και το χάζευα στο site του , στη συνέχεια διαβάζοντας τα υπόλοιπα σχόλια στο φόρουμ εκείνο πετάγεται κάποιος και λέει "Αντι να δώσετε τόσα λεφτά για αυτό , με τα ίδια λεφτά φτιάχνετε μια καμπίνα mame"

Μπριζώθηκα λοιπόν και το βαράω στο google "καμπίνα mame"

Η συνέχεια επί της οθόνης! :)
 
Ωραιο θεμα, BETTY BOOP!

Εγω εψαχνα πληροφοριες για μια τηλεοπτικη σειρα και η αναζητηση του google μου εβγαλε μεταξυ αλλων και τη retrodb. H retrodb με τη σειρα της με παρεπεμψε στο retromaniax και τα υπολοιπα ανηκουν στην Ιστορια..... :)
 
Το βρήκα ψάχνωντας διαφημίσεις και άρθρα για retro κονσόλες!

Το τρίτο αν θυμάμαι καλά link αφορούσε το NES και ήταν στο retromaniax!

Αυτό ήταν! Δεν φαντάζεστε τι χαρά έκανα μόλις είδα τα περιεχόμενα του forum!

:)
 
Εγω οπως και οι περισσοτεροι (πιστευω)..δηλαδη ψαχνοντας για Pixel
 
Εγώ το ανακάλυψα ψάχνοντας πληροφορίες για την «Ζώνη του Λυκόφωτος» (Τhe Twilight Zone) κι έπεσα πάνω στο σχετικό thread. Η αφορμή για να γραφτώ μέλος, ήταν ότι ήθελα να γράψω στο συγκεκριμένο thread για το θέμα αυτό.
 
Εγώ πάλι έψαχνα για το παλιό γλυκό "Dream" (το γλυκάκι που δεν θέλει κουταλάκι) και έπεσα στο φόρουμ. Μεγάλη χαρά! Κόλλησα με τα ρετρό τρόφιμα και τις διαφημίσεις, αλλά και με τις παλιές τηλεοπτικές σειρές. Καλή φάση γενικά, καθώς το retromaniax αποτελεί μια καταγραφή (και φρεσκάρισμα) της μνήμης μιας αγαπημένης περιόδου ηλικίας για όλους.
 
Πολύ ωραίο θέμα παιδιά. Οπως οι περισσότεροι που κάτι έψαχναν έτσι και εγώ έψαχνα πληροφορίες και ίσως κανένα βίντεο από την σειρά oι Πανθαίοι και έτσι έπεσα πάνω στο site. Θυμάμαι εκείνη την μέρα στις 10 Δεκεμβρίου του 2007 μόλις είχε ανοίξει το συγκεκριμένο θέμα και έτσι εγινα και εγώ μέλος.

Στην συνέχεια ανακάλυψα κάποιους που είχαν την ίδια ας πούμε λόξα μαζί μου τις παλιές σειρές δηλαδή και η συνέχεια είναι νομίζω γνωστή σε όλους.
 
εκείνο το βράδυ, έκανα search για κάποια δεδομένα από ένα επιστημονικό συνέδριο που είχε λάβει χώρα εκείνες τις μέρες στις η.π.α.

αφού βρήκα τα αποτελέσματα, μία από τις επιλογές (ψιλοάσχετες) σε παρακάτω σελίδες ήταν σχετική με μικροοργανισμούς τύπου βακτηρίων.

μπαίνοντας και διαβάζοντας για βακτήρια, μία από τις ακόμα πιο παρακάτω επιλογές ήταν για βακτήρια στο γάλα. συνεχίζοντας να διαβάζω άσχετα θέματα με το αρχικό μου search πέφτω σε ελληνική σελίδα ονόματι retromaniax.gr με θέμα: ρετρό γάλατα...

"τι είναι τούτο?8)"

αφού διάβασα για τα ρετρό γάλατα, ένα από τα παρακάτω θέματα της σελίδας ήταν: κατασκευή arcade καμπίνας mame.

"τι πράγμα???? :D :D:D"

ξενύχτησα, διάβασα όλο το θέμα και τα σχετικά με αυτό, συγκινήθηκα, θυμήθηκα τα νιάτα μου, "τρελάθηκα" από τη χαρά μου και έτσι αποφάσισα να έρθω στην παρέα :)
 
angel_grig είπε:
Εγω οπως και οι περισσοτεροι (πιστευω)..δηλαδη ψαχνοντας για Pixel
μια απο τα ίδια...στην συνέχεια έβγαλα την αμιγκα από την ναφθαλίνη δεκατόσων ετών... :)
 
1. Το ρετρομανιαξ το ειχα ανακαλυψει κανα δυο χρονια πριν κανω εγγραφη (δηλ στον 1ο χρονο λειτουργιας του φορουμ). Επεφτα πανω στο μηνυμα του wally "βλεπει η γυναικα μου ολον αυτον συρφερτο... μου εγινε τσιμπουρι να της βρω την καντυ καντυ"




Και παροτι μεσα απο τα λινκ που προτειναν διαφορα μελη, βρηκα πολλες πληροφοριες, δεν αξιωθηκα να γινω μελος. Δεν εκανα καν διερευνηση του χωρου

2. Μετα καιρο, βρηκα ξανα λινκ, που μου προτειναν να γινω μελος στο ρετρο, γιατι εκει μιλανε για παλια παιδικα.

Μπηκα και παλι, αγνοωντας οτι ειχα ξαναεπισκεφτει το ρετρο πολλες φορες πριν, ειδα καποια σχολια για τα παιδικα, αλλα και παλι δεν..

3. Τριτη φορα, μου προτεινουν να γινω μελος για την Καντυ. Εγινα χωρις να το πολυσκεφτω και χωρις παλι να ξερω, οτι το ειχα ξαναεπισκεφτει. Οταν τελικα αρχισα να το διευρενω, επεσα πανω στο μηνυμα του wally και θυμηθηκα, αλλα και στο αλλο λινκ που μου προτειναν να γινω μελος και τοτε δεν εγινα.

Τριτη και φαρμακερη λοιπον :p και με ανεχεστε ακομη.. :D

Υ.Γ να σημειωσω οτι το πρωτο τουλαχιστον εξαμηνο παρουσιας μου εκει, δεν εφευγα περα απο το υποφορουμ της Καντυ, και μετα.. αποφασισα να απλωθω :p :p
 
εγω μπηκα ψαχνωντας πληροφοριες για καποιες βιντεοταινιες και καποια παιδικα μετα ομως βρηκα πολλα ενδιαφεροντα θεματα και κολλησα εδω
 
Καλό θέμα!!

Όπως σχεδόν κάθε μέρα, έκανα και τότε, το καλοκαίρι του 2008, κάποιες καθιερωμένες αναζητήσεις στο google. Το site το ανακάλυψα γτ έπεφτα πάνω στα τηλεοπτικά κουίζ του Γιάννη με κάποιες σπανιότατες φωτογραφίες. Δεν μου γεννήθηκε η επιθυμία να συμμετάσχω, αλλά παρακολουθούσα για ποιες παραγωγές ανέβαζε υλικό. Πέρασαν κάποιοι μήνες, ώσπου μία μέρα, δε μπορούσα να δω τις εικόνες του κουίζ, καθώς δεν ήμουν μέλος! Ε τότε έγινα και στην αρχή μάλιστα ασχολιόμουν μόνο με αυτό.

Στην πορεία, όχι μόνο η συμμετοχή μου έγινε πιο ενεργή σέ γενικότερο πλαίσιο, αλλά μέσα από το φόρουμ , γνώρισα (και από κοντά μερικούς) φιλικότατα και πρόθυμα παιδιά που μοιραστήκαμε την ίδια "τρέλα".

Ε, από κει κι ύστερα τα υπόλοιπα είναι γνωστά! :)
 
Kάτι έψαχνα για παλιές ταινίες τρόμου και έπεσα πάνω σε διάλογο του εχετλαίου με τον dominion. Από εκεί, είδα και την υπόλοιπη θεματολογία του φόρουμ, ξύπνησαν οι αναμνήσεις και άρχισα να το παρακολουθώ καθημερινά...
 
Εμενα μου το εμαθε ενας φιλος μου.Καθως βρεθηκαμε στο γαμο του κολλητου μου και πιασαμε κουβεντα,μολις του ειπα το κολλημα μου με τους emulators και γενικα με οτιδηποτε retro μου λεει το retromania το ξερεις?Ε αυτο ηταν..Να ειναι καλα και ας μας χωριζουν πολλα πραγματα απο τοτε..
 
Και εγω με pixel. Πριν 3 χρονια που εψαχνα σκαναρισμενα τευχη εγινα μελος για να κατεβασω οτι υπηρχε τοτε. Μετα απο καποιους μηνες αφου παρατηρησα οτι ελειπαν αρκετα ακομα τευχη και καποια τα ειχα εγω σε φυσικη μορφη, αρχισα να ξανασχολουμαι για να βοηθησω στο σκαναρισμα. Τελικα ειχε και αλλα ενδιαφεροντα θεματα οποτε αρχισα να μπαινω τακτικα.
 
Αχχχχ.... Pixel Pixel Pixel......
 
Φοβάμαι ότι θα ακουστώ "κάπως" αλλά καθότι πραγματικά παλιά καραβάνα στο retro gaming, απλά με προσκάλεσε ο ΑΕΟΝ να συμμετάσχω και εδώ. :)
 
Με είχε ''χρυσώσει'' η ξαδέλφη μου η Juanita να γραφτώ κι όλο έλεγα όχι. Τελικά το αποφάσισα. Έριξα μια ματιά και μου άρεσε αν και δεν κατάλαβα αμέσως τη δομή του φόρουμ. Τέλος πάντων κάτι έγραψα την πρώτη μέρα. Εκεί ρίξαμε έναν τσακωμούλη με τον Paspartoo και αποφάσισα να φύγω. Η Kambia επενέβη και με κράτησε μέσα. Ορίστε αυτή είναι η ιστορία! Ωραίο θέμα Betty Boop :)
 
Oπως και ο Maddog κατοπιν προσκλησης Aeon ,και συγκεκριμμενα μεσω p.m στο Insomnia.gr (09/01/2006), ημερα και της εγγραφης μου εδω .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα