Πώς ανακαλύψατε το Retromaniax;

Ψάχνοντας για Pixel την ημέρα της εγγραφής μου...
 
Αν θυμάμαι καλά έψαχνα πληροφορίες για Nils Holersson... :)
 
Πολύ ωραίο θέμα (και νοσταλγικό πλέον, όπως και η θεματολογία του forum άλλωστε...) :)

Το ξεκίνημα ήταν εντελώς τυχαίο, σαν παραμύθι... : Ήταν ένα κρύο βράδυ του χειμώνα (!!) (Νοέμβριος του 2007), ήμουν στο σπίτι και περνούσα την ώρα μου στο internet, κάνοντας διάφορες αναζητήσεις στο Google. Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πώς μου ήρθε, έγραψα στο Google Search "Η κραυγή των λύκων". Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν ήταν ένα link στο Retromaniax ("GRM" τότε) από ένα thread του forum στο οποίο αναφερόταν η αγαπημένη αυτή σειρά του 1981 με την Μαρία Αλιφέρη.

Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το πω άλλη μια φορά: το thread που εμφανίστηκε, δεν ήταν ένα οποιοδήποτε, αλλά ήταν μια σελίδα από το "Κουίζ των Τηλεοπτικών Σειρών" του johnalepou. Ξετρελάθηκα από τις φωτογραφίες και από τον όγκο των πληροφοριών του Κουίζ (τότε ακόμα ήταν ένα μεγάλο πολυσέλιδο κουίζ). Θυμάμαι πέρασα καμιά ώρα κυριολεκτικά "ρουφώντας" τις πληροφορίες και τεστάροντας τις γνώσεις μου σε ερωτήσεις που είχαν ήδη απαντηθεί πιο κάτω. Ε, με αφορμή το Κουίζ, αποφάσισα το ίδιο βράδυ να γραφτώ στο forum, για να μπορέσω να απαντήσω σε ερωτήσεις του Κουίζ που δεν είχαν ακόμα απαντηθεί! ;)

Πού να ήξερα πριν από 3,5 χρόνια ότι το Retromaniax θα μου γινόταν καθημερινή "συνήθεια", ότι ήμουν ο ίδιος ένας "ρετρο-μανιακός" (δεν το είχα ακόμα αντιληφθεί, παρά το γεγονός ότι είχα πάντα μια αγάπη στην παλιά τηλεόραση και κινηματογράφο...!), ότι θα γνώριζα τόσους άλλους "ρετρο-μανιακούς" σαν κι εμένα, ότι θα πέρναγα τόσο καλά, ότι θα έκανα τόσους φίλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον johnalepou και στο Κουίζ του, το οποίο ήταν αυτό που με "τράβηξε" στο Retromaniax! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με έπρηζε για χρόνια ο Vag να γίνω μέλος, αλλά το απέφευγα γιατί είχα (και έχω) πολύ κακή εικόνα για τα Ελληνικά forums. Επειδή κατά κανόνα σε αυτά υπάρχει μια ιδεολογία κακώς εννοούμενης ελευθερίας, συνήθως χαρακτηρίζονται από παντελή έλλειψη δομής και στοιχειώδους οργάνωσης, ενώ δίνουν και παίρνουν οι τσακωμοί μεταξύ των μελών και οι χυδαιότητες. Κάποια στιγμή το 2008 μπήκα για να ενημερώσω τα μέλη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick Off 2 που γινόταν στην Αθήνα, και το μάτι μου έπεσε σε ένα topic που συγκέντρωνε υλικό για την κατασκευή ενός υπολογιστή που θα δινόταν σε κοινωφελές ίδρυμα. Ήταν η πρώτη ένδειξη που είχα ότι το GRM είναι κάτι διαφορετικό. Όταν στη συνέχεια ανακάλυψα πόσα πολλά είναι τα topics που με ενδιαφέρουν και πόσο σωστό και σοβαρό είναι το moderation, δεν κοίταξα ποτέ πίσω.
 
alkis21 είπε:
Με έπρηζε για χρόνια ο Vag να γίνω μέλος, αλλά το απέφευγα γιατί είχα (και έχω) πολύ κακή εικόνα για τα Ελληνικά forums.
Και από τότε που γράφτηκες, μας έχεις πρήξει....με την καλή έννοια :D :D:D:D:D
 
google: Atari + αποτελέσματα στα ελληνικά.
 
Έψαχνα να βρω φωτογραφίες του "τικ τακα μπουμ". Το πρώτο αποτέλεσμα στο google αναφέρονταν στο retromaniax. Έψαξα το θρεντ είδα οτι ήθελα αλλά δε γράφτηκα !

Μετά μερικές μέρες έψαχνα πληροφορίες για "Το βιβλίο των Μικρών Εξερευνητών". Πάλι φάτσα κάρτα στον γουγλη το retromaniax. Σκέφτηκα μετά να δω μήπως έχει για τη σειρά "Το μυστήριο του Χρυσού Πιθήκου". Αυτό ήταν.... έκανα εγγραφή και έγινα φανατική ρετρομανιακή :D
 
Ας είναι καλά ο Dominion και η διεύθυνση που μου έδωσε μιλώντας στο παλιό mirc.
 
Kambia είπε:
Έψαχνα να βρω φωτογραφίες του "τικ τακα μπουμ".
Μουχαχαχα! Θυμήθηκα καποια περίοδο στο σχολείο που όταν θελαμε να πειραξουμε καποιον για καποια βλακεία που εκανε, του λέγαμε ότι είναι "τικι τακα μπουμ" κάνοντας με τη γροθιά τη χαρακτηριστική κινηση-μπιστόνι :D :D:D

Kambia είπε:
Αυτό ήταν.... έκανα εγγραφή και έγινα φανατική ρετρομανιακή :D
Και φανταστική παρέα :flower:
 
Mόλις είχα αποκτήσει τη δική μου σύνδεση στο γραφείο και αναρωτιόμουν αν θα υπάρχει άνθρωπος να θυμάται τη Μάχη των Πλανητών και την Ομάδα Τζι... Διαψεύστηκα οικτρά όταν στην πρώτη μου αναζήτηση στα ελληνικά έπεσα στο ρετρό... :sealed:

Από τότε, που μ΄έχανες που μ΄έβρισκες, εδώ ήμουν :hurrah: με το πάντα γνωστό χαζοχ... :cheers: εμμμ :wait2: σοβαρό ύφος μου, αν και τώρα οι συνθήκες εργασίας δε μου επιτρέπουν την παραμονή με τις ώρες... :(
 
Εγω εψαχνα φωτογραφιες και πληροφοριες για ενα λουνα παρκ στο Φαληρο οπου επισκεπτομουν παλια! Γραφτηκα για να εχω καλυτερη προσβαση στα θεματα και το περσυνο καλοκαιρι αποφασισα να συμμετασχω στις συζητησεις !!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χμμ.. ωραίο θέμα! είχα ανακαλύψει το retromaniax περίπου εναμιση χρόνο πριν γραφτώ, ψάχνοντας πληροφορίες, συνεντευξεις ή οτιδηποτε άλλο για το περιοδικό user απ το οποίο έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις... Επαθα σοκ ανακαλύπτοντας ένα σωρο πράγματα, και φυσικά το thread με τη συμμετοχή του ιδίου του 32bitου... Απο εκεί κ έπειτα, πέρσι τέτοια εποχή, αναζητώντας μια ταινία γράφτηκα στο forum.. Ο τίτλος της ταινίας βρέθηκε άλλα όχι και η ίδια η ταινία... ακόμα...(την είχε ζητήσει η F...)

Δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο να ασχολούμαι όσο θα ήθελα και όλο λέω να πάω και σε καμιά απ αυτές τις συναντήσεις που διοργανώνονται εδώ στη Θεσσαλονίκη να γνωρίσω από κοντά τους άλλους..μανιακούς, αλλά όλο κάτι δεν βολεύει... anyway... πιστεύω ότι πρόκειται για ξεχωριστό forum, μπράβο στα παιδιά που το δουλεύουν για το μεράκι και την αγάπη τους.
 
Και εγώ είχα ανακαλύψει το retromaniax αρκετό καιρό πριν γραφτώ. Η πρώτη μου επαφή ήταν γύρω στο 2008 όταν με αφορμή το άδοξο κόψιμο του "Γιούγκερμαν" από τον ΑΝΤ1, άρχισα να ψάχνω στοιχεία και για τον παλιό καλό "Γιούγκερμαν" του 76 στην ΥΕΝΕΔ. Ε...από τότε κόλλησα. Η μία έκπληξη άρχισε να διαδέχεται την άλλη όταν είδα τόσα ρετρό βιντεάκια από στιγμές της ελληνικής TV της δεκαετίας του 80. Ήταν μετά θέμα μηνών να γίνω και επίσημα μέλος!
 
εγω εψαχνα για αλμπουμ της panini και καρτες ΝΒΑ που κανω συλλογη και

αφου απλα εμπαινα συνεχεια ειπα να γραφτω.

και καλα εκανα γιατι ανακαλυψα και αλλα πραγματα χαρη σε σας
yahoo.gif
 
Κι εγώ έψαχνα πληροφορίες για τον Σεραφίνο και τον Τιραμόλα και βρήκα το Ρετρομάνιαξ και... κόλλησα.
 
Το retromaniax το ανεφερε μια φιλη (και μελος του φορουμ) σε μια συζητηση που ειχαμε στο Καραισκακη λιγο πριν ξεκινησει η συναυλια των Scorpions και Joe Cocker.Aφου περασαν μερικες μερες διαβαζοντας για παλια παιδικα,παιχνιδια, περιοδικα και γενικα για οτιδηποτε ρετρο (η σχεση μου με με τους ρετρο υπολογιστες δυστυχως δεν ειναι και η καλυτερη)γραφτηκα στο φορουμ.Ηταν σαν σημερα 4 χρονια πριν :)
 
Ψάχνοντας για Amiga και retro Computers στο Google ήταν το πρώτο αποτελεσμα αναζήτησης που μου έβγαλε!!!!

Έκανα εγγραφη άλλα φοβόμουν κιόλας γιατι δεν είχα ιδεα απο forum και πως λειτουργεί αυτό, γενικά δεν ήξερα τι ήταν!

Όταν γράφτηκα και διάβασα λίγο κατάλαβα ότι είχα μπει στην NeverLand (Την χώρα του ποτέ δεν μεγαλώνω)

Έτσι νιώθοντας απο τις πρώτες λέξεις που έγραψα εδώ μέσα την ζεστασιά και την αγάπη της παρέας του φόρουμ να με μαγεύει ψυχικά

άρχισα να μπαίνω καθε μέρα, σχεδόν την μίση μέρα διάβαζα νοσταλγικά ποστ που με έκαναν να νοσταλγήσω εκεινες τις εποχές περισσότερο, να δακρύσω, να γελάσω, να θυμηθώ

αλλα και να προσφέρω τις δικές μου σκέψεις και αναμνήσεις γύρω απο διάφορα ρετρο θέματα.

Για μένα ειναι η δεύτερη μου ζωή εδω και άμα κάποιες φορές δεν μπαίνω γιατί δεν μπορώ για κάποιους λογούς νιώθω κενός.

Για μένα ειναι η μεγαλύτερη ανακαλύψει που έχω κάνει προσωπικά στο ιντερνέτ.

Συγγνώμη εαν κούρασα αλλα το συγκεκριμένο θρεντ με έκανε να βγάλω απο μέσα μου όλα αυτα που νιώθω απο τότε που το ανακάλυψα.
 
Yeap,εχουμε κατι καλο εδω μεσα που δεν το'χουν αλλα φορουμ,δεν μπορω να το εξηγησω θα παρει χρονο.

 

Να περιμενετε το βιβλιο μου!
 
Εδώ μέσα πολλές φορές, δημιουργούνται δυνατές φιλίες, κι ας μην υπάρχει φυσική επαφή ή τηλεφωνική επικοινωνία!

Μας ενώνει όλους το ρετρό, αλλά και πολλά άλλα πράγματα που τα ανακαλύπτεις στην πορεία, σε σημείο που όταν έχει καιρό να μπει κάποιος, ανησυχείς...
 
Αν πω πόσα εχω κσοδέπσει εξαιτίας του ρετρομανιαξ, θα με παρετε με τις πέτρες. Νομίζω ότι είναι παρα πολύ σημαντικό να ενημερωθούν οι Κανονιζμοί και να λενε σε καποιο σημείο ότι "Το φόρουμ τούτο ΟΥΔΕΜΙΑ εφθύνη φέρει για τυχόν οικονομικά προβλήματα των μελών του, που μπορεί να προκληθούν ύστερα από την ανάγνωση ορισμένων υποκατηγοριών"*. Αν το ανέφεραν τότε που είχα μπει (όχι ότι θα το διάβαζα :D ), ίσως να είχα μερικά φράγκα παραπανω στην άκρη :D :D


*
Αυτό μου θύμισε το μήνυμα που έγραφε η βιντεοκασέτα του 1ου Hellraiser, που ελεγε συγκεκριμένα "Το περιεχόμενο της ταινίας μπορεί να επηρεάσει τα θρησκευτικά πιστεύω του θεατή"
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα