Πολύ ωραίο θέμα
(και νοσταλγικό πλέον, όπως και η θεματολογία του forum άλλωστε...)
Το ξεκίνημα ήταν εντελώς τυχαίο, σαν παραμύθι... : Ήταν ένα κρύο βράδυ του χειμώνα (!!)
(Νοέμβριος του 2007), ήμουν στο σπίτι και περνούσα την ώρα μου στο internet, κάνοντας διάφορες αναζητήσεις στο Google. Κάποια στιγμή, δεν θυμάμαι πώς μου ήρθε, έγραψα στο Google Search
"Η κραυγή των λύκων". Ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίστηκαν ήταν ένα link στο Retromaniax
("GRM" τότε) από ένα thread του forum στο οποίο αναφερόταν η αγαπημένη αυτή σειρά του 1981 με την Μαρία Αλιφέρη.
Το έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν και θα το πω άλλη μια φορά: το thread που εμφανίστηκε, δεν ήταν ένα οποιοδήποτε, αλλά ήταν μια σελίδα από το "
Κουίζ των Τηλεοπτικών Σειρών" του
johnalepou. Ξετρελάθηκα από τις φωτογραφίες και από τον όγκο των πληροφοριών του Κουίζ
(τότε ακόμα ήταν ένα μεγάλο πολυσέλιδο κουίζ). Θυμάμαι πέρασα καμιά ώρα κυριολεκτικά "ρουφώντας" τις πληροφορίες και τεστάροντας τις γνώσεις μου σε ερωτήσεις που είχαν ήδη απαντηθεί πιο κάτω. Ε, με αφορμή το Κουίζ, αποφάσισα το ίδιο βράδυ να γραφτώ στο forum, για να μπορέσω να απαντήσω σε ερωτήσεις του Κουίζ που δεν είχαν ακόμα απαντηθεί!
Πού να ήξερα πριν από 3,5 χρόνια ότι το Retromaniax θα μου γινόταν καθημερινή "συνήθεια", ότι ήμουν ο ίδιος ένας "ρετρο-μανιακός"
(δεν το είχα ακόμα αντιληφθεί, παρά το γεγονός ότι είχα πάντα μια αγάπη στην παλιά τηλεόραση και κινηματογράφο...!), ότι θα γνώριζα τόσους άλλους "ρετρο-μανιακούς" σαν κι εμένα, ότι θα πέρναγα τόσο καλά, ότι θα έκανα τόσους φίλους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στον
johnalepou και στο Κουίζ του, το οποίο ήταν αυτό που με "τράβηξε" στο Retromaniax!