Πώς να κρύψω κάποιους φακέλους στα Windows ;

iliekater

RetroMasteR
Joined
21 Φεβ 2007
Μηνύματα
1.391
Αντιδράσεις
211
Ενδιαφέρομαι να κρύψω κάποιους από τους φακέλους μου στα Windows . Είναι δυνατόν ; Έχω το Norton System Works , αλλά αυτό μου επιτρέπει να κρύψω μόνο ολόκληρους δίσκους , όχι επιμέρους φακέλους και αρχεία .

Επίσης στο παρελθόν είχα χρησιμοποιήσει με επιτυχία το Super Utilities , αλλά από την έκδοση 2007 του Norton , αυτά τα δύο τσακώνονται .

Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ;
 
Ακόμη πιο απλά ίσως...

Δεξί κλικ πάνω στον φάκελο,τικάρεις το κουτάκι "Hidden" και μετά το "apply changes to this folder,subfolders and files",αφού βέβαια έχεις δώσει από tools-->folder options-->view-->do not show hidden files and folders....

(νομίζω από default είναι έτσι )

Εννοείται ότι για να τα εμφανίσεις μετά,επιλέγεις στο τελευταίο βήμα "show hidden files and folders"..
 
Απο ποιον θες να τα κρυψεις; Απλα δε θελεις να τα βλεπεις μπορστα σου, η δε θελεις να τα δει καποιος που χρησιμοποιει τον υπολογιστη; Μπορουμε να σου βρουμε καποιον πιο αποτελεσματικο τροπο αναλογα την περισταση

μια φορα εχω ειχα ζιπαρει καποια αρχεια, και το ζιπ το μετονομασα σε dll320x.sys και το αντεγραψα στο c:\windows... αντε να το βρει καποιος ετσι :D αρκει να μη το ξεχασεις μετα

Επισης στο περιοδικο Χακερ ειχα διαβασει για ενα προγραμμα που δημιουργουσε εναν ιδεατο σκληρο στον οποιο μπορουσες να διαχειριστεις αρχεια. Ο 'σκληρος' στην πραγματικοτητα ηταν ενας δεσμευμενος χωρος στον πραγματικο σκληρο, τον οποιο μπορουσες να τον κρυψεις ευκολα (Δε θυμαμαι τη φιλοσοφια του προγραμματος). Πες μας ομως περιπου τις 'συνθηκες', και θα το κοιταξουμε
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το κόλπο με τις ιδιότητες του αρχείου / φακέλου μου ήταν γνωστό , όμως δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω διότι θέλω να βλέπω τα κρυμένα αρχεία του συστήματος . Πρακτικά είναι το ίδιο με αυτό που πρότεινε στην αρχή και ο ambu_dare . Πάντως τελικά ικανοποιήθηκα πλήρως με το FreeHideFolder 2.0 που μου πρότεινε ο ambu_dare .

Πάντως manos426f , δείξε οίκτο ,

(νομίζω από default είναι έτσι )
δεν μπορώ τα αμερικλάνικα !
 
Τελικά και το Free Hide Folder μου φαίνεται άχρηστο . Αυτό διότι στην πραγματικότητα ΔΕΝ καταφέρνει να κρύψει τους φακέλους ... Αυτό που κάνει είναι να χαρακτηρίζει τους επιλεγμένους φακέλους ως "κρυφούς" , αλλα αυτό δεν έχει νόημα διότι αν έχεις ορίσει να προβάλονται τα κρυμένα αρχεία , τότε πάλι όποιος θέλει μπορεί να δει τους φακέλους ... Τζάμπα κόπος ...
 
Εγώ που χρησιμοποιώ (εδώ και χρόοονια) το total commander (πρώην windows commander) το να κάνεις ένα αρχείο hidden δεν εξυπηρετεί, το βλέπει κανονικότατα.

Δεν θυμάμαι αν ήταν αυτό που είχα δοκιμάσει αλλά για να κλειδώσει κάτι έκανε κάποιου είδους encryption σε όλο το αρχείο. Αποτέλεσμα.... αν το αρχείο είναι μεγάλο κάνει 1 χρόνο να τελειωσει.... δε λεέι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ώρα να παίξουμε λοιπόν... Win XP σε όλο τους το "μεγαλείο" άνευ άλλων προγραμμάτων παρά μόνο ταχυδακτυλουργικά.

ΚΡΥΦΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ - ΜΗ ΣΥΧΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ

1. Κάνε έναν κατάλογο...

2. Επέλεξε τον και άλλαξε το όνομα του σε ΟΝΟΜΑ.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}

3. Ο Κατάλογος πλέον αλλάζει μορφή και πλέον όποτε επιλεγεί σε παραπέμπει απευθείας στο Control Panel και δέχεται ό,τι όνομα θέλεις χωρίς να αλλάζει πια ιδιότητες.

4. Για χρήση του, άνοιξε παράθυρο σε περιβάλλον DOS και αφού πας στον κατάλογο όπου βρίσκεται άλλαξε του όνομα ως εξής:

ren ΟΝΟΜΑ.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D} σε ΟΝΟΜΑ

5. Πλέον είναι κανονικός κατάλογος και άμεσα προσβάσιμος.

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΣΥΧΝΗ ΧΡΗΣΗ... ΜΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΜΟΥ;;; ;)

Γουστάρω έναν κατάλογο που να χρησιμοποιώ συνέχεια, αλλά να μην μπορεί κάποιος να τον βρει αν δεν γνωρίζει που βρίσκεται... :D

1. Κάντε έναν νέο κατάλογο όπου θέλετε εσείς (ακόμα και στην επιφάνεια εργασίας σας)

2. Κάντε του μετονομασία του ονόματος στο παλιό αγαπημένο left alt+0160. Πλέον ο κατάλογος έχει σαν ονομασία ένα κενό (όχι το κλασικό κενό γιατί δεν το δέχεται). Παλαιότερα στα Win98 δεν ήταν προσβάσιμος, αλλά στα XP είναι ένας απλός κατάλογος... χμ... φαίνεται ακόμη...

3. Επιλέξτε: δεξί κλικ επάνω του > ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ > τρίτη καρτέλα ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ > τέρμα κάτω ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΟΥ > Επιλέξτε ένα εκ των τριών εικονιδίων που είναι ΚΕΝΑ (π.χ.: αυτό που είναι δίπλα στο λουκέτο)

4. Βουαλά στην επιφάνεια δεν φαίνεται τίποτα, αλλά εάν ξέρεις που βρίσκεται ο φάκελος τον επιλέγεις και τον χρησιμοποιείς κανονικότατα.

5. Εφάρμοσε και το attrib ONOMA +Η (για κρυφό) και πολύ περισσότερο το +S, που ανέφερα παραπάνω, για να γίνει αρχείο συστήματος και άσε τους άλλους να ψάχνονται!!! (το +S μετατρέπει τον κατάλογο σε απαραίτητο αρχείο συστήματος και δεν είναι εμφανής με την απλή επιλογή εμφάνισης των κρυφών καταλόγων - εργαλεία > επιλογές φακέλων > Προβολή > Απόκρυψη προστατευμένων αρχείων συστήματος (προτείνεται))

Μόνο μην ξεχάσεις και εσύ που βρίσκεται γιατί...

clipboard01tx2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ερώτηση.... αν κάποιος κάνει search όλα τα αρχεία με επέκταση .jpg .mpg .avi, θα τα βρεί αν είναι στον κρυμμένο κατάλογο?

Η απάντηση κατά τη γνώμη μου είναι ναι. Εγώ όταν θέλω να εντοπίσω τις βρωμίες κάποιου κάνω search αρχείων με τέτοιες επεκτάσεις.

Ο άλλος μπορεί να μην ξέρει που βρίσκεται ο κρυμμένος κατάλογος γιατί δεν τον βλέπει αλλά τα Windows ξέρουν και ψάχνουν όλους τους υποφακέλλους.

Γι'αυτό υπάρχουν τέτοια προγράμματα που κάνουν και lock το φάκελο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εάν δεν επιλέξεις στο search την προβολή αρχείων από κρυφούς φακέλους ή φακέλους συστήματος δεν δείχνει τα περιεχόμενα τους (χρήση επιλογών για προχωρημένους).

Εάν τα αρχεία που θέλουμε να "διαφυλάξουμε" έχουν τον χαρακτηρισμό "συστήματος" (+S) δεν εμφανίζονται σε καμία αναζήτηση, ακόμα και εάν επιλέξεις να εμφανίζει τα αποτελέσματα από φακέλους που έχουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Οι παραπάνω προτάσεις είναι φυσικά μικρές απλές λύσεις για διαφύλαξη αρχείων από άτομα που δεν "σκαμπάζουν" και πολλά ή ακόμα και από αρκετά προχωρημένα, αλλά δεν γνωρίζουν εάν υπάρχει κάτι - που - και πως να το αναζητήσουν. Για πιο "προχωρημένες" διαδικασίες, φυσικά υπάρχουν αντίστοιχα προγράμματα, αλλά ακόμα και αυτά δεν σε διαφυλάσσουν από επιθέσεις ειδικών. Άλλες λύσεις είναι από την απλή μετονομασία αρχείου - κατάλληξης (οπότε αυτομάτως πρέπει να σε βασανίσουν για να βρουν κάτι) ή η διαφύλαξη τους σε εξωτερικό δίσκο μικρού μεγέθους που θα κρύβετε κάπου. Για απλές λύσεις, άνευ προγραμμάτων, κωδικών, με ανάγκη γνώσης του τί υπάρχει και που, είναι οι παραπάνω λύσεις ολίγον απλές και μπακαλοδουλιές αλλά σχετικά ασφαλείς από άτομα που ανήκουν στο ευρύ κοινό (κρυφά αρχεία - αρχεία συστήματος - "περίεργοι" κατάλογοι - μετονομασίες αρχείων - λογαριασμοί χρηστών περιορισμένης δυνατότητας στον Υ/Η - κωδικός εισόδου στον λογαριασμό σας - κλπ)

Άλλη λύση φυσικά είναι να συνεχίσει ο φίλος την χρήση του προγράμματος που είχε μέχρι σήμερα και ήταν ευχαριστημένος από αυτό (Super Utilities) και να ξαποστείλει την αχρηστίλα από τον Υ/Η του (call me Norton - ε, ρε πως αλλάζουν οι εποχές παλιά πίναμε νερό στο όνομα του), αλλά είπα να μην προτείνω τόσο ακραία μέτρα από την αρχή και να παίξουμε λίγο με τους κρυφούς καταλόγους (εγώ πάντως αυτό κάνω από όλα τα μηχανήματα που μου έρχονται με Norton επάνω τους)

Υπόψη: ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ασφαλές σε κάποιον που γνωρίζει και θέλει - ΟΛΑ είναι προσβάσιμα και ανοικτά σε κάποιον που ξέρει και επιθυμεί. Η ύπαρξη προγραμμάτων διαφύλαξης αρχείων - κατευθύνει στην επίλυση του προβλήματος, καθώς συνήθως όλα έχουν κενά ασφαλείας ή πίσω πόρτες - απλά πρέπει να ξέρεις πάλι που να ψάξεις. Χώρια που φυσικά είναι πιο εύκολο να επαναφέρεις αρχεία που έχεις κρύψει με κάποιον απλό τρόπο, παρά αρχεία που έχεις ξεχάσει τον κωδικό.
 
Υπόψη: ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ασφαλές σε κάποιον που γνωρίζει και θέλει - ΟΛΑ είναι προσβάσιμα και ανοικτά σε κάποιον που ξέρει και επιθυμεί. Η ύπαρξη προγραμμάτων διαφύλαξης αρχείων - κατευθύνει στην επίλυση του προβλήματος, καθώς συνήθως όλα έχουν κενά ασφαλείας ή πίσω πόρτες - απλά πρέπει να ξέρεις πάλι που να ψάξεις. Χώρια που φυσικά είναι πιο εύκολο να επαναφέρεις αρχεία που έχεις κρύψει με κάποιον απλό τρόπο, παρά αρχεία που έχεις ξεχάσει τον κωδικό.
Απολυτα σωστο - μιας και μιλαμε για τα "παραθυρακια" :cool:
 
Δεν άντεξες... :D ...το αυτό είμαι σίγουρος ότι ισχύει και στο Linux, και στo Mac OS και σε όλα τα συστήματα και προγράμματα ακόμα και τυχόν custom. Όπου κυριαρχούν τα 0 και οι 1 απλά το κόλπο είναι "να τα βάλεις στην σωστή σειρά για να σου αποκαλύψουν τα μυστικά τους". Μην αρχίσω να ψάχνω τίποτα τρύπες και λακκούβες και στα υπόλοιπα λειτουργικά, εδώ υπάρχουν τρύπες σε συστήματα ασφαλείας ανωτάτων κρατικών και στρατιωτικών οργανισμών, ένα λειτουργικό όπου ο καθένας έχει τον κώδικα και γράφει το κοντό και το μακρύ του δεν θα έχει τρύπες; Αν και η μεγαλύτερη τρύπα του Linux είναι ότι αν και δωρεάν - εναλλακτικό - "φιλικό" - με υποστήριξη - λύσεις - ασφάλεια - καλύτερο - κλπ δεν έχει καταφέρει να έχει την διείσδυση στους χρήστες που έχει η κραταιά - κακιά - ακριβή - άθλια - ποταπή - κλπ MS. Μήπως να αρχίζουν να το χρεώνουν και αυτό και να βγάλουν στο internet "σπασμένες" κόπιες για να εξαπλωθεί; Φαίνεται ότι ο κοσμάκης γουστάρει και λίγο την "παρανομία"

Τέσπα, με μία απλή αναζήτηση στο google υπό τον τίτλο "κενά ασφαλείας Χ" έχουμε τα εξής ενδιαφέροντα αποτελέσματα:

κενά ασφαλείας στο mac os: περίπου 39.200 αποτελέσματα

κενά ασφαλείας στο linux: περίπου 54.800 αποτελέσματα

κενά ασφαλείας στα windows: περίπου 98.100 αποτελέσματα

τιμές λογικές, και μάλλον ανησυχητικές για τα δύο πρώτα λειτουργικά σε σχέση με την διείσδυση τους, τον αριθμό μηχανημάτων που έχουν εγκατασταθεί, το ενδιαφέρον που τρέφουν προς αυτά οι "ειδικοί - hackers" και φυσικά την ασφάλεια που υποτίθεται ότι έχουν... Την αγάπη των χρηστών linux προς το λειτουργικό τους, την ξέρουμε πολύ καλά - είναι σε σημείο έρωτα - κλείνουν τα μάτια ακόμα και στα πιο άσχημα του χαρακτηριστικά... ενώ εμείς οι χρήστες των windows είμαστε σαν τους παντρεμένους - το ξέρουμε ότι την έχουμε πατήσει - έχουμε συμβιβαστεί και κάνουμε ότι μπορούμε για να γίνει η ζωή μας καλύτερη μέσα στα πλαίσια αυτά του "γάμου" - εγώ πάντως τόσα χρόνια "παντρεμένος" με τα win δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα σοβαρό πρόβλημα... ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραια ηταν η αναζητηση θεματων στο Google αλλα σκεψου λιγο τι βρηκες ακριβως.

Οι χρηστες του Linux μιλουν συχνα (και ατομικα) για τα "κενα ασφαλειας" που οντως υπαρχουν στο λειτουργικο (και σε καθε λειτουργικο) - απο την αλλη πλευρα ομως εχουμε μια (ισως και 2) βιομηχανια που σας πουλαει τοσα χρονια "ταπες" για το ακριβοπληρωμενο λειτουργικο της m$. Τι να συζητησει ο μεσος windows χρηστης που χρησιμοποιει αγορασμενα firewall, antivirus, antispyware, w32fixes, registrycleaner και κατεβαζει τα security updates με τους τονους καθημερινα ? απλα υπομενει...μια καθημερινοτητα γιαυτον.

Εννοειται οτι δεν εκανα την παρατηρηση πριν, για να ξεσπασει ενας νεος πολεμος λειτουργικων, απλα τονισα (συμφωνοντας ομως πριν μαζι σου) το αστειο του πραγματος.
 
Rakeesh είπε:
μια φορα εχω ειχα ζιπαρει καποια αρχεια, και το ζιπ το μετονομασα σε dll320x.sys και το αντεγραψα στο c:windows... αντε να το βρει καποιος ετσι :D αρκει να μη το ξεχασεις μετα
Μια ψήφο κι από μένα σ'αυτή τη λύση.
 
@telamonas: Τουλάχιστον ο μέσος Windows χρήστης δεν χρειάζεται 5 master για να κάνει μια broadband σύνδεση στο Internet. Και θα μου άρεσε ιδιαίτερα να μας πεις (και ας είναι άχρηστο για τον iliekater) τις ακριβείς μεθόδους με τις οποίες θα έλυνες το ίδιο πρόβλημα στο Linux.
 
Απλά δεν μπορείς maddog ή αν μπορείς θα είναι καμιά χακιά.

Μπορείς παρόλα αυτά να έχεις encrypted filesystems και να ρίχνεις ότι θες εκεί. Το ίδιο γίνεται βέβαια και στα windows

iliekater δες λίγο εδώ
 
κενα ασφαλειας ειναι καπως αοριστο και περιλαμβανει πολλα,ειχε γινει και ενας διαγωνισμος των 3 λειτουργικων σοβαρος η οχι δε ξερω.

για adsl στο linux παντως το καλυτερο ειναι ethernet η καποια μοντεμ συγκεκριμενων εταιριων.
 
Πίσω
Μπλουζα