Πώς χτίζεται ο Σούπερμαν [Σπ. Μπουρνάζος]

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Την δεκαετια του '80 ο Σπυρος Μπουρναζος ηταν απο τους πιο αναγνωρισιμους BodyBuilders.

Eιμαι σιγουρος οτι υπαρχουν ατομα εδω μεσα που γνωριζουν πιο πολλα για το αντικειμενο και θα σας ενημερωσουν καταλληλα.

Εγω θα παραθεσω ενα δισελιδο απο το περιοδικο "Αγορι" με οδηγιες απο τον ιδιο.

picture.php
 
Το Γυμναστήριο τους στον Πειραιά υπάρχει ακόμα και είναι ακριβώς 50 μέτρα απο το σπίτι μου ;)

Μικρούλης ήμουν πολύ παχουλός και μόλις άρχιζα να έχω ανησυχίες πως θα με έβλεπαν οι κοπέλες... οπότε σκεφτόμουν να παω σε ένα γυμναστήριο κοντα στο σπιτι μου.

Καποια μερα λοιπον που ερχομουν απο το σχολειο και ψηλοκοιταζα το γυμναστηριο του Μπουρναζου σκεφτηκα να παω να ρωτησω αν και ντρεπόμουν λόγω ηλικίας, τελικα βρηκα το θαρρος και πηγα...

Με το που μπαινω ερχετε ενας τεραστιος κυριος και με ρωταει τι θα ηθελα,εγω βεβαια κοιτοντας τον ογκο του φοβηθηκα αλλα του ειπα οτι θα ηθελα να χασω την κοιλια που ειχα να κανω σωμα και γραμμωση.

Με άκουσέ προσεκτικά και μετά μου είπε ότι δεν θέλω να σε κοροιδευω άλλα εδώ δεν είναι γυμναστήριο για αδυνάτισμα άλλα όπως έβλεπα (δεν το είχα προσέξει άλλα είχε άλλους 10 μέσα "τεράστιους" με τεράστιο όγκο) ήταν για bodybuilding οποτε το μονο που μπορούσε να κάνει ήταν να μου δώσει χωρίς χρήματα μια σωστή διατροφή (δίαιτά) και καποιες συμβουλές!!!

Σκεφτείτε εάν πήγαινέ τώρα κανένας πιτσιρίκας χωρίς να ξέρει σε κάποιο γυμναστήριο.... Θα του έταζε το "τάδε" γυμναστήριο λαγούς με πετραχήλια προκείμενοι να του πάρει χρήματά!!! Αυτός ήταν ο Μπουρναζος που μου το είπε, ντόμπρος και ίσιος!!

Τους Μπουρναζους μεγαλώνοντας τους γνώρισα καλύτερά μιας και ηταν γείτονές μου κιόλας άλλα αργότερα στην εφηβεία χάθηκα μαζί τους λόγω σπουδών .

Στον Πειραιά γενικά έχουν ξακουστό όνομά οι Μπουρναζοι ακόμα και τώρα!

Το 1985 και μετά είχαν και κλαμπ στον Πειραιά τα αδέρφια (εάν έχετε ακούσει το Sail Inn cafe-club).
 
Aardvark...τι είπες τώρα! Ο Μπουρνάζος είναι η μορφή του Ελληνικού BB. Πολύ συγκινητικό το δισέλιδο.
 
εφεδρα,στρομπα,ντεκατουραμπολιν,πριμομπολαν,λασιξ κ.α. πολλα.

ετσι χτιζοταν [edit]...ο homo toumbanus που αποτελει μερος της πανιδας ενος ελληνικου γυμναστηριου..

Ρησπεκτ στον Σπυρο που τουλαχιστον μεχρι πριν απο λιγα χρονια ηταν απολυτως καλα στην υγεια του...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα ιδια, παρεμφερη ή και χειροτερα σκευασματα, χρησιμοποιουνται εδω και δεκαετιες απο μια τεραστια μεριδα αθλητων ολων των ειδων - ακομα και απο τους παλαιστες του κατς που τοσο μας/σας αρεσαν. Το ντοπαρισμα και οχι μονο με ναρκωτικα ηταν και ειναι επισης χαρακτηριστικο των rock stars που τοσο μας/σας αρεσουν.

Καθε προσπαθεια για ακομα ψηλοτερα, μακρυτερα, γρηγοροτερα, δυνατοτερα εμπεριεχει παντα μια μεριδα απατης και φυσικα τον απολυτο κινδυνο για οσους την χρησιμοποιουν.

Μονο που εδω δεν ειμαστε η μηχανη του κιμα που θα τα ισοπεδωσει ολα και επισης το να παρεις 2 κιλα κρεατινη και ενας θεος ξερει ποσα διουρητικα για να φτιαξεις ενα κορμι που θα το χρησιμοποιησεις στη πορτα ενος μπαρ ειναι μια πολυ μικροτερη απατη απο το να κοροιδεψεις ολοκληρη την υφηλιο κερδιζωντας ενα χρυσο μεταλλιο στους Ολυμπιακους.
 
Απο την αλλη υπαρχουνε και ατομα που γυμναζονται σοβαρα χωρις να παιρνουν φαρμακα (ντοπα, οπως θελει το λεει ο καθενας) και εχουν τρομερα σωματα. Το θεμα ειναι οτι δεν εχει κανεις (σχεδον) την υπομονη, την ορεξη και την θεληση να κανει μια σωστη διατροφη μερος της ζωης του και να χτισει ενα καλογυμνασμενο υγιες σωμα το λιγοτερο σε 2-3 χρονια. Αφηστε που προπονηση ΣΟΒΑΡΗ κανουν ελαχιστοι (ελαχιστοι αντρες, γυναικες 10-15 περιπου σε ολη την Αττικη!)

Τωρα το να παρει καποιος μια πολυβιταμινη, να εχει συμπληρωματα οπως γυρη, σπιρουλινα, μια σκονη πρωτεινης για να καλυπτει αναγκες σε πρωτεινη (εφοσον γυμναζεται σκληρα και δεν παιρνει την απαιτουμενη ποσοτητα απο το φαγητο του - λογω lifestyle συνηθως συμβαινει αυτο) δεν σημαινει οτι "ντοπαρεται" ο συγκεκριμενος αθλουμενος
 
Δυστυχως η ελλειψη υπομονης αλλα και η ηθελημενη παραπληροφοριση απο επιτηδειους, εχει οδηγησει σε πολλα παρατραγουδα. Ο αθλητισμος ειναι τροπος ζωης, ενα φυσικα καλογυμνασμενο σωμα γινεται μονο με δουλεια αλλα δυστυχως παιρνει παρα πολυ χρονο και επισης δεν δειχνει το ιδιο εντυπωσιακο με τους μπαλονοειδεις σφιχτες.

Δεν ξερω τις πρακτικες σημερα αλλα στην δεκαετια του 90 πολλα ''γυμναστηρια'' χαπακωναν τα παιδακια ασυστολως. Θυμαμαι ενα φιλο μου που ηταν παντα αδυνατος αλα Ψαλτης, πηγε γυμναστηριο και μετα απο λιγο καιρο που ειχα να τον δω, ερχεται τσιτα φουσκωμενος και απο Ψαλτης ειχε τον ιδιο ογκο με εμενα (δεν ειμαι σφιχτης, απλα γεροδεμενος εκ του φυσικου). Το εκπληκτικο ειναι πως ζυγιζε ακριβως 20 κιλα λιγοτερο, λες και τον ειχαν φουσκωσει με ηλιο. Μετα απο μερικους μηνες σταματησε το γυμναστηριο, κρεμμασε και μετα επεστρεψε στην αρχικη κατασταση. ονειρο ηταν και παει...

Μια απο τις πρωτες μου συνεργασιες ηταν με ενα τυπο που ειχε ενα γυμναστηριο. Πηγαινα καμια φορα απο εκει για τα της δουλειας και εβλεπα πιτσιρικαδες που ερχονταν και τους πωλουσαν διαφορα σκευασματα χωρις καν να ζητουν καποια ιατρικη βεβαιωση. Αν καποιος δηλαδη ειχε καποιο προβλημα και δεν το ηξερε... καληνυχτα...
 
Καλησπέρα παιδιά, πολύ ωραίο ένθετο από το περιοδικό! Ο Μπουρνάζος πραγματικό είδωλο, καμία σχέση με τα σημερινά τέρατα που βλέπουμε στο bodybuilding.

Υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από παλιά αφιερώματα εδω:

Σπύρος Μπουρνάζος -Ένας Φίλος Από Τα Παλιά Θυμάται
 
Την αλόγιστη χρήση αναβολικών για τους καθημερινούς ανθρώπους την θεωρώ κατάλοιπο απωθημένων και νεοπλουτισμού με θαυμασμό για τα πρότυπα που λανσάρει το Χόλυγουντ. Για τους αθλητές είναι αλλιώς τα πράγματα ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ακόμα και όταν δεν έχουνε ανάγκη γιατί έτσι είναι το κόλπο του πρωταθλητισμού σε όλη την υφήλιο. Χωρίς μπουστάρισμα δεν θα είχαμε τους άθλους τους....αθλητής (Άθλος). Βέβαια τα παρελκόμενα είναι πρώωροι θάνατοι, και άλλες παρενέργειες, όλοι τους όμως τα ξέρουν και απλά αποτελούν ένα αναγκαίο κακό.
 
Μετα την ερωτηση μου εδω και την απαντηση του Χρηστου εδω....

Εκανα μια ψαχτικη για τον Σπυρο Μπουρναζο....τι να πω?.... :eek: ...οι φωτο μιλανε μονες τους!!! :eek:

O Σπυρος Μπουρναζος προ 4ετιας....απλα respect!!!!!! :bow:

attachment.php


attachment.php


Πηγη: onlyfighters-blogspot.gr

Και ενα πολυ ωραιο θεμα/αφιερωμα υπαρχει στο παρακατω link...

bodybuilding.gr -Σπυρος Μπουρναζος
 
Ωραίος ο τύπος! Αμετάβλητος στο χρόνο.
 
Aμα κατσω και αραδιασω δεκαδες προσωπικα βιωματα απο φιλους,γνωστους κλπ που σε μια νυχτα ηθελαν να γεινουν σταλονε και σβαρτζενεγκερ θα σας πεσουν και οι τριχες απο τα φρυδια.Περασα και γω καποτε απο γυμναστηρια και οχι για λιγο καιρο αλλα τα παρατησα ολα απο κατι τετοια θεματα.Ασε που η μικρη και αλαβαστρηνη μπυροκοιλια που υπαρχει στο 1.95 σωμα μου αρεσει στης γυναικες οποτε δεν τρεχει και τιποτα ;) :p
 
Ρησπεκτ στον Σπυρο που τουλαχιστον μεχρι πριν απο λιγα χρονια ηταν απολυτως καλα στην υγεια του...

Οχι δεν ειναι ετσι,εχει προβλημα και μαλιστα μονιμο αλλωστε ηταν ο πρωτος που ειχε δηλωσει τοτε για τα αναβολικα και τα θεματα υγειας σε συνεντευξη ''εμεις δεν ξεραμε τοτε και τα παιρναμε σαν βλαχοι''.
Τον εχω δει απο κοντα 2 φορες,πολυ καλο παιδι ομιλητικος χαμογελαστος με το χαρακτηριστικο κουρεμα μαλλι.
 
Του ειχε πει ο Αρνολντ να μεινει στην αμερικη και θα το προωθουσε αλλα ο Σπυρος ηθελε να γυρισει στην Ελλαδα και την οικογενεια του.
 
Πίσω
Μπλουζα