RIO είπε:
Πάντα το είχα απορία, γιατί οι σειρές του ΡΙΚ είναι πολύ απλοικές σε σημείο ερασιτεχνισμού. Μήπως, επειδή είναι μικρή η αγορά; και γιατί είναι τόσο έντονη η προφορά, σαν να απευθύνεται μόνο στους κύπριους; Είναι λόγω χαμηλής θεαματικότητας ( δηλαδή κανάλια όπως πχ ο Αντ1 υπερτερούν αρα ποιος ο λόγος για έξοδα και ιδέες
. Θα με ενδιέφερε αν κάποιος ήξερε τι συμβαίνει...
Αν και νομίζω λίγο εκτός... retro θεματολογίας θα απαντήσω.
Όλα φίλε είναι θέμα κόστους. Μια σειρά στην Κύπρο δεν κοστίζει πάνω από 15 χιλιάδες ευρώ το επεισόδιο (στην Ελλάδα πχ μια σειρά χωρίς πολλά έξοδα κοστίζει 40 χιλιάδες) γιʼ αυτό και σου φαίνονται…τόσο απλοϊκές. Καλά, η προφορά έχει το στοιχείο της υπερβολής, επειδή και καλά αυτό βγάζει γέλιο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο τρόπος που μιλάνε δεν πλησιάζει αυτό των σειρών.
Επίσης, οι κυπριακές σειρές αφορούν αποκλειστικά το κυπριακό κοινό. Γιατί ακόμη κι αν υπήρχαν καλοστημένες παραγωγές -φωτεινές εξαιρέσεις, αλλά υπήρχαν- ουδέποτε τα κανάλια στην Ελλάδα ενδιαφέρθηκαν να αγοράσουν κυπριακό πρόγραμμα, κι ας ήταν παραγωγές από ιδιωτικά κανάλια που συνεργάζονται μαζί τους, όπως ΑΝΤ1, MEGA που θα μπορούσαν να τις πάρουν τζάμπα. (μόνο η ΕΤ3 έπαιξε κάποτε δύο σειρές του ΡΙΚ).
Και όχι δεν είναι θέμα χαμηλής θεαματικότητας. Το ΡΙΚ1 έχει τηλεθέαση που θα ζήλευε η ΕΡΤ, αφού με 14% μ.ο. είναι τρίτο σε τηλεθέαση κανάλι, πάνω από το Mega Κύπρου. Τέλος, το ΡΙΚ έχει προϋπολογισμό 40 εκατομμύρια για τρία κανάλια (ΡΙΚ1, ΡΙΚ2, RIK SAT) και τέσσερα ραδιόφωνα, ενώ σημειώστε πως οι Κύπριοι δεν πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος, ενώ η ΕΡΤ έχει σχεδόν 400 εκ. αν δν κάνω λάθος;
Άσχετη ρετρό πινελιά: Μπορεί η ΥΕΝΕΔ να έκανε την πρώτη ελληνική σειρά, θα μπορούσαμε όμως να δώσουμε τα πρωτεία στο ΡΙΚ της πρώτης.... ελληνόφωνης σειράς, αφού ήταν στα κυπριακά! Ήταν το "Κατωθκιόν της Μαδαρής" το οποίο προβλήθηκε το 1967! Αυτά!