Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πραγματικά, εξαιρετικό το βίντεο...On 24/3/2018 at 12:38 ΜΜ, chris73 said:
Το ιστορικό ΙΚΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου επί της Πειραιώς πλέον εδώ και 10 χρόνια περίπου είναι εγκαταλελειμμένο [εκεί στα μέσα των 80's πήγαινα στον ορθοδοντικό με τον πατέρα μου και λίγο πιο πάνω επί της Πειραιώς είχε ένα πάγκο με παλαιότερα κόμιξ (Μίκυ Μάους, Περιπέτεια, Μπλεκ κλπ.) πάντα μου έπαιρνε για να περνούν οι δύσκολες ώρες της αναμονής...]
Προβολή συνημμένου 106406
Του Σαμπάνη η ταβέρνα. Θα βρείτε υλικό εδώ : https://www.facebook.com/groups/510...686&hoisted_section_header_type=recently_seenΤώρα μπορεί να ειμαι λιγο εκτός θέματος διότι δεν ειναι ακριβώς διάσημο κτίριο ειναι όμως χαρακτηριστικό από κλασσική περιοχή. Η πλατεία Καραμανλάκη έχει μερικά από τα πιο ωραία κτίρια στην Αθήνα, με υπέροχες πολυκατοικίες των ᾽50ς (ειχα γνωρίσει και την Νικη Λινάρδου και ειχα μπει και σπίτι της!). Ειχε και γραφική ταβερνα των ᾽50ς με θερινό σινεμά δίπλα. Ωραία ταβέρνα. Με φυτά, λαμπιόνια, ρετρό μουσικούλα. Φυσικά το όλο θέμα έχει αφεθεί στην μοίρα του. Πηγαίναμε στην ταβέρνα συχνά με τον άντρα μου και παρέες. Μετά το σινεμά. Ιδού η ταβέρνα καμμένη. Το σινεμά έκλεισε όπως σχεδόν όλα τα σινεμα στην περιοχή. Και τα δυο θα γίνουν πολυκατοικίες. Πέρασα τυχαία από κει και έβγαλα και τις φωτος. Μετά από μερικούς μήνες κάποιος έβαλε και τα γκράφιτι.
Να η ταβερνα (δεν βρισκω αλλη με γκραφιτι) και η φωτο στην Αγιου Μελετιου.
Να και τα γιαπια απο Αθηνα και Κρητη.
Προβολή συνημμένου 91491
Προβολή συνημμένου 91492
Προβολή συνημμένου 91493
Προβολή συνημμένου 91513
Προβολή συνημμένου 91514
κι εγώ πήγαινα εκεί κι εγώ για τα δόντια μου.. μετά μου παίρνανε κουλούρι και τρίγωνο τυράκι φεύγοντας...Προβολή συνημμένου 254670
ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ
ΜΕΓΑΡΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥΪΑΤΡΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ (1961)
1. Κύριος Έργου: ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ.
2. Αναθέτουσα Αρχή: ΔΙΕΥΘΥΝΣΙΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ δια του κ. Ζησίμου Τζαρτζάνου, Αρχιτέκτονος.
3. Σύνταξις Μελετών κατά Αντικείμενον και Μελετητήν.
α) Αρχιτεκτονικά: ΤΕΧΝΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΜΠΙΡΗ
β) Στατικά: ΤΕΧΝΙΚΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
4. Κατασκευή:
α) ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ
β) ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "ΓΝΩΜΩΝ".
Το κτήριον ευρίσκεται παρά τη Λεωφόρω Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 64, 114 75, Αθήναι.
Περιοδικόν "ΔΕΛΤΙΟΝ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ", Τεύχος: 189 - 192, Σεπτέμβριος - Οκτώβριος 1961, σελ. 232.
-Το παλιό εργοστάσιο της ιστορικής καπνοβιομηχανίας ΚΕΡΑΝΗΣ επί της Λεωφόρου Αθηνών-Πειραιώς στον Πειραιά.
2) Πύργος Πειραιά
Προβολή συνημμένου 178114
Τι;
Από την εποχή της επταετίας, ο τεράστιος 25όροφος μπετονένιος σκελετός δεσπόζει πάνω από το Λιμάνι του Πειραιά. Χτίστηκε επί Δημαρχίας Σκυλίτση αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ το κτίριο,