zxspec83
RetroActive
- Αντιδράσεις
- 26
Επισκέφθηκα τις προάλλες το Game Over, ένα από τα γνωστότερα ολλανδικά ρετρομάγαζα εξειδικευμένα σε παλιούς υπολογιστές και κονσόλες και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου:
Συμπέρασμα: Αν βρεθείτε ποτέ στο Άμστερνταμ και σας ενδιαφέρει το αντικείμενο (και ειδικά κονσόλες) μη χάσετε την ευκαιρία.
Δεν ξέρω αν τοποθέτησα σωστά το θέμα. Αν όχι, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν όπου δει... Επίσης, συγχωρήστε με για τις ελλιπείς μου γνώσεις στις κονσόλες. Εγώ περίμενα να βρω στο μαγαζί, πέραν των παιχνιδιών, περισσότερα home computers, περιφερειακά κ.ο.κ. Μπορώ να πώ ότι απογοητέυτηκα λιγάκι.
- Πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο σε περιεχόμενο μαγαζάκι.
- Βρίσκεται στο Άμστερνταμ, σε μέρος πολύ βολικό για τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη: Απέναντι και δεξιά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Amsterdam Centraal). Η διεύθυνση του είναι Hasselaerssteeg 12, Amsterdam.
- Ο χώρος του, όπως είπαμε, ζήτημα να ξεπερνάει τα 30 τ.μ. Στα ράφια του κυριαρχούν κυρίως κασέτες, δισκέτες, cartridges κλπ. για διάφορες παιχνιδοκονσόλες, παλαιότερες και νεότερες. Τα Playstation είναι από τις σπεσιαλιτέ του.
- Σκορπισμένους σε διάφορα σημεία βλέπεις λίγους παλιούς home computers, Commodore, Spectrum, αλλά και Amiga. Καθώς φαίνεται, πάντως, δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο πολύ – εκτός ίσως από τα παιχνίδια – και ασχολείται περισσότερο με τις κονσόλες.
- Δεν πουλάει μόνο, αγοράζει κιόλας: μου είπε ότι κάθε τόσο έρχετaι κόσμος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες – κυρίως Ιταλοί – και του φέρνουν καραβιές παλιά μηχανήματα και παιχνίδια.
- Δεν πουλάει online.
- Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα του:http://www.gameover.nl/. Όλα είναι γραμμένα και στα αγγλικά.
- Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα links που παραθέτει: Το πρώτο (Simon's Website) πουλάει και online και φαίνεται να έχει στενή σχέση με το Game Over. Ο Simon πουλάει και δίσκους ή CD μουσικής 80s. Πάντως η γενική συμβουλή σε αυτά είναι πρώτα να γνωρίσετε από κοντά και μετά να παραγγείλετε online...
Συμπέρασμα: Αν βρεθείτε ποτέ στο Άμστερνταμ και σας ενδιαφέρει το αντικείμενο (και ειδικά κονσόλες) μη χάσετε την ευκαιρία.
Δεν ξέρω αν τοποθέτησα σωστά το θέμα. Αν όχι, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν όπου δει... Επίσης, συγχωρήστε με για τις ελλιπείς μου γνώσεις στις κονσόλες. Εγώ περίμενα να βρω στο μαγαζί, πέραν των παιχνιδιών, περισσότερα home computers, περιφερειακά κ.ο.κ. Μπορώ να πώ ότι απογοητέυτηκα λιγάκι.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: