Ρετροκατάστημα για παλιές κονσόλες στο Άμστερνταμ

zxspec83

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2009
Μηνύματα
226
Αντιδράσεις
21
Επισκέφθηκα τις προάλλες το Game Over, ένα από τα γνωστότερα ολλανδικά ρετρομάγαζα εξειδικευμένα σε παλιούς υπολογιστές και κονσόλες και σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου:

  • Πρόκειται για ένα μικρό σε μέγεθος αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο σε περιεχόμενο μαγαζάκι.
  • Βρίσκεται στο Άμστερνταμ, σε μέρος πολύ βολικό για τουρίστες που επισκέπτονται την πόλη: Απέναντι και δεξιά από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό (Amsterdam Centraal). Η διεύθυνση του είναι Hasselaerssteeg 12, Amsterdam.
  • Ο χώρος του, όπως είπαμε, ζήτημα να ξεπερνάει τα 30 τ.μ. Στα ράφια του κυριαρχούν κυρίως κασέτες, δισκέτες, cartridges κλπ. για διάφορες παιχνιδοκονσόλες, παλαιότερες και νεότερες. Τα Playstation είναι από τις σπεσιαλιτέ του.
  • Σκορπισμένους σε διάφορα σημεία βλέπεις λίγους παλιούς home computers, Commodore, Spectrum, αλλά και Amiga. Καθώς φαίνεται, πάντως, δεν τον ενδιαφέρουν και τόσο πολύ – εκτός ίσως από τα παιχνίδια – και ασχολείται περισσότερο με τις κονσόλες.
  • Δεν πουλάει μόνο, αγοράζει κιόλας: μου είπε ότι κάθε τόσο έρχετaι κόσμος από άλλες ευρωπαϊκές χώρες – κυρίως Ιταλοί – και του φέρνουν καραβιές παλιά μηχανήματα και παιχνίδια.
  • Δεν πουλάει online.
  • Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα του:http://www.gameover.nl/. Όλα είναι γραμμένα και στα αγγλικά.
  • Πολύ ενδιαφέροντα είναι και τα links που παραθέτει: Το πρώτο (Simon's Website) πουλάει και online και φαίνεται να έχει στενή σχέση με το Game Over. Ο Simon πουλάει και δίσκους ή CD μουσικής 80s. Πάντως η γενική συμβουλή σε αυτά είναι πρώτα να γνωρίσετε από κοντά και μετά να παραγγείλετε online...

Συμπέρασμα: Αν βρεθείτε ποτέ στο Άμστερνταμ και σας ενδιαφέρει το αντικείμενο (και ειδικά κονσόλες) μη χάσετε την ευκαιρία.

Δεν ξέρω αν τοποθέτησα σωστά το θέμα. Αν όχι, παρακαλώ τους διαχειριστές να το μεταφέρουν όπου δει... Επίσης, συγχωρήστε με για τις ελλιπείς μου γνώσεις στις κονσόλες. Εγώ περίμενα να βρω στο μαγαζί, πέραν των παιχνιδιών, περισσότερα home computers, περιφερειακά κ.ο.κ. Μπορώ να πώ ότι απογοητέυτηκα λιγάκι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλησπερα συνφορουμιτες.Ημουν ετοιμος να ανοιξω καινουργιο θεμα μεχρι που ειδα οτι υπαρχει ηδη.Πριν λιγες μερες βρεθηκα στην Ολλανδια για ενα φεστιβαλ μουσικης(roadburn festival στο Tilburg-οι οπαδοι του 70's rock ας το τσεκαρουν).Δε γνωριζα το συγκεκριμενο καταστημα παρ οτι εχω επισκεφθει αρκετες φορες τη χωρα.Καθως εκανα τις βολτες μου στο Amsterdam ρωτησα αν υπαρχει καποιο τετοιου ειδους μαγαζι και καποιος με εστειλε εκει.Ω ΘΕΟΙ!Μιλαμε για τη φαντασιωση του gamer!Ενδεικτικα αναφερω.

Τονοι παιχνιδιων για nes,snes,n64,master system,mega drive,psx,ps2,xbox, με τιμες απο 1 ευρω μεχρι.. 200 φευγα!

Πολυ υλικο για commodore 64,amstrad(παρ ολο που δε βρηκα κατι για cpc6128),sinclair

Ρετρομηχανηματα σε πολυ καλες τιμες.π.χ. philips cdi στα 29 ευρω!

Μη πολυλογω ομως.Οποιος επισκεφθει το Amsterdam ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ να περασει απο κει,καθως,δυστυχως δε στελνει με αντικαταβολη,ουτε πουλαει online,ουτε τιποτα γενικως.Προσπαθησα πολυ να μου στειλει μια κουτα με πραγματα αλλα δε το καταφερα.Το πιο κοντινο ταχυδρομειο ειναι περιπου στα 2 χιλιομετρα για τους ενδιαφερομενους.Οποτε τσιμπησα οτι τσιμπησα,χαζεψα με τις ωρες το μαγαζι και εφυγα!

Για χαρη των οφθαλμων σας και μονο απολαυστε υπευθυνα!

DSC00249 (562 x 1000).jpg

DSC00244 (1000 x 562).jpg

DSC00247 (1000 x 562).jpg

DSC00248 (1000 x 562).jpg

DSC00246 (1000 x 562).jpg
 
Απο τιμες πως ειναι βρε παιδια;;;

Ενας καλος φιλος εχει σχεση με μια κοπελα

απο Ολλανδια και θα ηθελα να της παραγγειλω

κατι απο αυτο το μαγαζι.
 
πω πω τονους ρετρο πραμα..ειδικα η τελευταια φωτο με παιχνιδια snes kai n64 ειχε εκατονταδες..χαμος..αλλα αντε να πας ολλανδια τωρα..
 
και αυτο δεν ειναι τιποτα.μιλαμε για πραγματικα τονους παιχνιδιων.οι τιμες οπω ειπα κυμενοντε απο 1 ευρω μεχρι..αρκετα ευρω!οι σπανιοι τιτλοι ειναι πανω κατω τιμες ebay.
 
Πίσω
Μπλουζα