Ρετροσεξουαλισμός

zxspec83

RetroActive
Joined
7 Σεπ 2009
Μηνύματα
226
Αντιδράσεις
22
Έχω την εντύπωση ότι κανένας δεν το ανέφερε ως τώρα... Έψαξα για αρκετή ώρα στο Culture/Lifestyle μα δεν βρήκα κάτι.

Να σας διηγηθώ την ιστορία:

Αφορμή στάθηκε μια συνάντηση συμμαθητών στις τελευταίες καλοκαιρινές διακοπές. Ουσιαστικά τη συνάντηση "στήσαμε" ο παλιός κολλητός και εγώ. Αυτός έφερε ένα παλιό συμμαθητή και φίλο του και εγώ μια συμμαθήτρια. Στο παρελθόν είχαμε βρεθεί όλοι μας μια χρονιά στο Λύκειο και μάλιστα στο ίδιο τμήμα.

Και οι δύο είναι θύματα αποτυχημένων γάμων και έχουν και παιδιά από αυτούς. Πραγματικά καλά παιδιά, είχαν την κακοτυχία να πέσουν σε απίθανες περιπτώσεις συζύγων που τους συμπεριφέρθηκαν πολύ άσχημα και συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν και μετά το χωρισμό.

Την ιδέα να τους φέρουμε μαζί την είχε ο φίλος μου. Δεν χρειάστηκε να περιμένουμε πολύ... Η φλόγα άναψε αμέσως! Ήδη γνωρίζονταν από παλιά, υπήρχε μια αμοιβαία συμπάθεια και τα παιδιά κολλήσανε για τα καλά. Τους έδεσε ακόμη περισσότερο η αντίδραση των πρώην συζύγων τους, οι οποίοι φυσικά λύσσαξαν! Δυστυχώς, λόγω των παιδιών φυσικά, οι πρώην μπλέκονται στα πόδια τους, αλλά οι δικοί μας δεν μασάνε.

Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο για κάτι σχετικό με αισθηματικές (και σεξουαλικές) επανασυνδέσεις με παλιούς συμμαθητές-συμμαθήτριες, έπεσα πάνω στο εξής:

http://www.insiderdatingnews.com/288/using-facebook-to-get-laid

Ο τίτλος, φυσικά, όπως τον βλέπετε (Using Facebook to get laid), είναι λίγο χονδροειδής και αδικεί το άρθρο που είναι εξαιρετικό και αναλύει όλες τις πλευρές του φαινομένου.

Τέτοιου τύπου επανασυνδέσεις, όπως διαπιστώσαμε και από τους φίλους μας, πιάνουν γρήγορα, επειδή υπάρχει μια αίσθηση οικειότητας και ασφάλειας με το άλλο πρόσωπο. Μπορούν να φέρουν όμως και κάποιες στιγμές αμηχανίας.

Το φαινόμενο έχει και όνομα: Ρετροσεξουαλισμός (Retrosexualism)!

Προσοχή όμως, ο όρος retrosexual μπορεί να σημαίνει επίσης και τον παλιομοδίτη σε ό,τι αφορά το ντύσιμο, τον καλλωπισμό και τις σεξουαλικές συνήθειες.
 
Καλη ιστορια - αλλα ολιγον τι ασχετη με το αντικειμενο του forum ;)
 
Ρετρό καψούρες... Επανασυνδέσεις. Αναβίωση του παρελθόντος. Τι θα μπορούσε να είναι πιο σχετικό για ένα ρετροφόρουμ;

Το link είναι η ουσία. Η ιστορία είναι απλώς η εισαγωγή.
 
Ριξτου αλλη μια, απο pc, γιατι απο κινητο δεν διαβαζεται το μηνυμα σου.
 
Paspartoo είπε:
Καλη ιστορια - αλλα ολιγον τι ασχετη με το αντικειμενο του forum ;)
Θέλει να πει, ότι γνωρίζεις 2 άτομα, από παλιά, τα οποία δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά ταιριάζουν, στα δικά σου μάτια τουλάχιστον, ε και τους κάνεις το κοννέ και τα φτιάχνουν...

Ή εναλλακτικά, θέλεις να προσπαθήσεις τώρα, να συνδεθείς αισθηματικά με τον έρωτα σου στο γυμνάσιο.

(το 2ο το έχω δοκιμάσει, η ιδέα που είχες για αυτήν τότε δεν έχει καμία σχέση με το «σήμερα», όσο ωραιοποιημένο το έχεις στο μυαλό σου.)
 
Προσοχή μόνο στους ρετροϊούς ;)
 
status είπε:
Θέλει να πει, ότι γνωρίζεις 2 άτομα, από παλιά, τα οποία δεν γνωρίζονται μεταξύ τους αλλά ταιριάζουν, στα δικά σου μάτια τουλάχιστον, ε και τους κάνεις το κοννέ και τα φτιάχνουν...
Ή εναλλακτικά, θέλεις να προσπαθήσεις τώρα, να συνδεθείς αισθηματικά με τον έρωτα σου στο γυμνάσιο.

(το 2ο το έχω δοκιμάσει, η ιδέα που είχες για αυτήν τότε δεν έχει καμία σχέση με το «σήμερα», όσο ωραιοποιημένο το έχεις στο μυαλό σου.)
Βασικά εννοεί ότι κάνεις το κοννέ σε άτομα που ήδη γνωρίζονται μεταξύ τους από παλιά και απλώς δεν τους είχε προκύψει μέχρι στιγμής... ;)

Τώρα η δική σου περίπτωση μάλλον ταιριάζει στη ρετροκαψούρα ;) : http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?10110-%C7-%F1%E5%F4%F1%FC-%EC%EF%F5-%EA%E1%F8%EF%FD%F1%E1
 
Το Thread έπρεπε να λέγεται "ρετρό συνοικέσια στο 2011" . Το τι έκαναν αυτοί οι δύο μετά τη συνάντηση ή το link από το failbook δεν μας ενδιαφέρει. :p :p
 
Εννοούσα ότι το θέμα είναι η πρόσφατη μόδα των επανασυνδέσεων σχολικών ζευγαριών μέσω Facebook κ.ο.κ. Το άρθρο στο οποίο παραπέμπει το link έχει μια ενδιαφέρουσα "ανάλυση" του φαινομένου. Αυτό είναι το ρετρό θέμα.

Νομίζω ότι η ιστορία τράβηξε περισσότερο την προσοχή από ό,τι θα έπρεπε. Μπορεί να είχε στοιχεία δράματος με happy end, αλλά ήταν απλά μια εισαγωγή... Για να φανεί ότι εφόσον υπήρξε κάποτε μια οικειότητα, η επανασύνδεση είναι πιο εύκολη. Γιατί, μετά από όσα παλούκια έχουμε περάσει στο μεταξύ, έχουμε εξιδανικεύσει τα παλιά και έχουμε ξεχάσει ή απωθήσει τυχόν καβγάδες ή άλλα προβλήματα που μπορεί να είχαμε τότε.

Κάποια στιγμή όμως ακόμη και σε αυτές οι σχέσεις προσγειώνονται στην πραγματικότητα.
 
Ναι ρε συ χαβαλέ κάνω. Γι' αυτό και τα " :p :p "

Δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να κρίνω τέτοιες καταστάσεις, έχω εντελώς διαφορετική ζωή από τον υπόλοιπο κόσμο, έχω τρομερά τραυματική εμπειρία στο θέμα και ούτε έχω επαφή με τέτοια πραγματικότητα.
 
pooky(1) είπε:
έχω τρομερά τραυματική εμπειρία στο θέμα και ούτε έχω επαφή με τέτοια πραγματικότητα.
Κι εγώ το ίδιο, δεν θέλω να θυμάμαι τι πέρασα εκείνη την εποχή στο συγκεκριμένο τομέα... Όπως και πολύς κόσμος, φαντάζομαι.

Κι αυτά βοηθάνε όμως, μαθαίνει κανείς και δεν ξανακάνει τα ίδια λάθη. Ή κάνει λιγότερα.
 
...το δις εξαμαρτειν,ουκ ανδρος σοφου.

το δε,τρις,ουκ ανδρος,γενικως...

(δων δωκκενιδης,5ος αιων BC)

To θεμα σηκωνει συζητηση,αλλα περα του ατυχους τιτλου(τα σχολικα,εφηβικα,νεανικα ανεκπληρωτα καρδιοχτυπια-εγω τα λεω απωθημενα-δεν ειναι ρετρο σεξουαλισμος,ισως ειναι κομματι αυτου που λεμε σεξουαλικη συμπεριφορα γενικοτερα,καθως "ρετρο "σεξουαλισμος κατ εμε,δεν υφισταται,για το λογο οτι το αταβιστικο ενστικτο της γεννετησιας συμπεριφορας στο πρωτευων θηλαστικο που λεγεται ανθρωπας,παραμενει το ιδιο κ χωρις διαφοροποιηση για χιλιαδες χρονια)

Κατι παει να πει ο συντροφος,αλλα -ω ναι- θα συμφωνησω με τον Ηρακλεα,θελει πολυ φαντασια για να το συσχετισεις με το φορουμ..

Το να βγεις απο μια καταστροφικη σχεση,ειτε λεγεται γαμος ειτε...το αλλο και να γατζωθεις απο τον/την πρωτο τυχοντα,εξιδανικευοντας τον/την(γνωριζοντας μαλιστα οτι ο/η αντιδικος ..αφριζει)πολυ ευκολα μπορεις να ψηθεις οτι βρηκες επιτελους το ιδανικο ατομο.

Κατ εμε παντα,μαλλον αποτελει ενδεια συναισθηματικης νοημοσυνης.

..το λογο εχει ο συναδελφος κος Ασκητης.
 
Πίσω
Μπλουζα