"Ρετρο" διακίνηση παράνομου υλικού

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.883
Αντιδράσεις
3.865
Πως τα καταφερναμε τις εποχες που δεν ειχαμε το ιντερνετ ,τις εποχες της δισκετας 3" και της κασσετας,τις εποχες που μεσουρανουσε η Αmstrad και η Commodore, να αποκτουμε τα προγραμματακια μας και τα παιχνιδια μας.

Σιγουρα τωρα παταμε www.b2rwarez.com και τα βρισκουμε τοτε ομως.

Η πηγαιναμε στον "πειρατη" της γειτονιας μας η καναμε αυτο που εκανα και εγω.

Θυμηθηκα πως απεκτησα το "Saboteur" για το spectrum ενος φιλου μου ,μεσω της στηλης αλληλογραφιας του "Pixel" και του ΕΛΤΑ ,ναι του Ελληνικου Ταχυδρομειου ,κυριες και κυριοι.

Για να μαθαινουν οι νεωτεροι πως ανταλασσαμε αρχεια στα προϊοστορικα χρονια.

Διαβαζες την αγγελια (αναλογη του σημερινου warez site) και εκανες το download σου μεσω του ΕΛΤΑ ,ναι αργουσε λιγο παραπανω αλλα αξιζε τον κοπο οταν ανοιγες τον φακελο σου και εβρισκες ζεστη ζεστη την δισκετουλα-κασσετουλα σου με τις αναλογες οδηγιες χρησης.

"ΕΛΤΑ" το πρωτο site διακινησης παρανομου υλικου. :cool:
 
Ή την αραζες εξω απο το Micropolis τα Σαββατα πρωι και ο "Θεοδωρος" ειχε παντα πολυ πραμα... ;)
 
και αν περπατουσες 1 στενο πιο πανω ο "Θωμας" ηταν παντα διαθεσιμος :cool:
 
Θυμαμαι τον τροπο πληρωμης ,τι πιστωτικες ,paypal και κ.τ.λ, χρημα ρευστο μεσα στον φακελο και με το γραμματοσημο για την παραλαβη μεσα παρακαλω.

Πλακα πλακα μεχρι πριν 3,4 χρονια που δεν ειχα Adsl τις ταινιες μου τις επαιρνα μεσω αλληλογραφιας απο ενα μαγαζι ,(ισως ιδιωτης )στην Κρητη,εβλεπα τον καταλογο απο το site (οργανωμενα με καθε ταινια να εχει διπλα της και τι ποιοτητα ειχε) του τις παραγγελνα με email και τις λαμβανα σε dvd με την θηκουλα του και το copy εξωφυλλακι τους μεσω παραδοσιακο mail. :D
 
Την εποχή του παλιου και καλού Spectrumάκου την βγάζαμε με διπλοκάσσετα.

Στο ένα deck το "πρωτότυπο" στο άλλο το "προς αντιγραφήν"

Θυμάμαι συζητήσεις επί συζητήσεων στο σχολείο για το αν είναι καλύτερες οι 46άρες ή οι 60άρες κασσέτες.

Φυσικά όλοι μας αποφεύγαμε τις 90άρες.

Θυμάμαι είχα πλακωθεί άγρια με χρήστη 464 (μπιλαααααααχχχχχ ) γιατί είχαμε μια "διαφωνία" ως προς την χρήση κασσετών μετάλλου. Η διαφωνία ήταν στο πόσο γρηγορότερα "τρώει" τις κεφαλές ο συγκεκριμένος τύπος μαγνητοταινίας σε σχέση με τον απλό. Μας είχαν πάει στη λυκειάρχη η οποία είχε φρίξει όταν άκουσε το λόγο (συνήθως χώρησε τα γαϊδούρια γιατί πλακώνονταν για διαφορετικές ομάδες).

'Επειτα με την Amiga είχαμε το "Θωμά" και τον "Λούη". Αλλήθεια τι να κάνει αυτή η ψηχή σήμερα.........
 
Κάπου στην αρχή των 90 πήγαινα στο σπίτι του ενός Αλέξανδρου (νομίζω) στον Κορυδαλλό ο οποίος είχε μετατρέψει το δωμάτιό του σε επιχείρηση αντιγραφής παιχνιδιών για amiga. Έκλεινε και κάτα κάποιο τρόπο και συμβόλαια/συμφωνίες με πελάτες! Δηλαδή όσοι έπαιρναν καμιά εικοσαριά δισκέτες το μήνα, αυτός ερχόταν σπίτια τους και έκανε demo, έδειχνε τα παιχνίδια και προσπαθούσε να πείσει τον κάθε πελάτη! Μοσχοπουλούσε τα νέα παιχνίδια αντιγραφές που έπαιρνε με τον καλύτερο τρόπο. Θυμάμαι μου έλεγε από το τηλέφωνο: αυτό το παιχνίδι είναι καταπληκτικό! Πρέπει να το δεις! Το έχουν βγάλει από τα καλύτερα για amiga! Χαλαρά ο τύπος θα πρέπει να έγινε πωλητής, θα έκανε δουλειές με φούντες.

Αργότερα ήταν ένας τύπος (όνομα δεν θυμάμαι) μεγάλος σε ηλικία, ο οποίος τον έπαιρνες τηλέφωνο σπίτι του και του έλεγες ποια παιχνίδια για amiga ήθελες και αυτός στα έφερνε από το Αιγάλεω με μηχανάκι στην πόρτα σου. Η φάση είναι πως μερικά χρόνια αργότερα, μάλλον ο τύπος τρόμαξε και θυμάμαι μια φορά που τον είχα πάρει τηλέφωνο για να παραγγείλω παιχνίδια αυτός έκανε τον κινέζο. Με τα πολλά αφού θυμήθηκε ποιος ήμουν, μου είπε πως σταμάτησε το άθλημα γιατί φοβόταν μην τον πιάσουν. Ήταν και μεγάλος για να περάσει μερικά χρόνια στην ψειρού εδώ που τα λέμε.
 
Tο DISCOLOGY θυμαμαι αλλα εινα αρκετα μετα.
 
Παγκράτι-Μικροκίνηση... κράτησε για αρκετά χρόνια έως ότου έκλεισε, αναπόφευκτα, αλλά μέχρι τέλους είχε Amiga μέσα - και μιλάμε για τέλη 90s!

Θυμάμαι αντιγραφές με ένα 500άρικο, κι εμένα να πηγαίνω μαζί με ένα συμμαθητή μου, να αγοράζουμε 1-2 παιχνίδια και μετά να τα (ξανά)αντιγράφουμε σπίτι μας. 250δρχ το παιχνίδι, διόλου άσχημα!!
 
Το Microland στους Αγίους Αναργύρους το ήξερε κανείς ρε παιδιά..;;

Ο τύπος που το είχε,είχε διάφορα παρατσούκλια που συνδέονταν είτε με τη δραστηριότητά του,είτε με το παρουσιαστικό του,όπως "Πιτ","Μαύρος Πιτ","Καραντάιν" κτλ κτλ...!

Βασίλης λεγόταν ο άνθρωπος,αλλά λίγοι το ξέρανε,κανείς άλλωστε δεν τον έλεγε έτσι...
 
manos426f είπε:
Το Microland στους Αγίους Αναργύρους το ήξερε κανείς ρε παιδιά..;;
Ο τύπος που το είχε,είχε διάφορα παρατσούκλια που συνδέονταν είτε με τη δραστηριότητά του,είτε με το παρουσιαστικό του,όπως "Πιτ","Μαύρος Πιτ","Καραντάιν" κτλ κτλ...!

Βασίλης λεγόταν ο άνθρωπος,αλλά λίγοι το ξέρανε,κανείς άλλωστε δεν τον έλεγε έτσι...
αναφέρεσαι στο μαγαζί στις πρώτες γραμμές δεξιά;;; #)
 
Όταν καθόταν η φάση και κατεβαίναμε θεσσαλονίκη, στην Αγγελάκη είχε ουκ ολίγα μαγαζιά με κορυφή το "Κέντρο Υπολογιστών". Νομίζω οτι ακόμα υπάρχει και κάνει την ίδια δουλειά! Αλλιώς, τηλέφωνο στον Αυγούστη στην Αθήνα και μας έστελνε πράμα! Είχε κάνει και ένα φοβερό πρόγραμμα/κατάλογο και το έστελνε με κάθε παραγγελία! Ακόμα θυμάμαι το τηλέφωνο: 6410640 και το έγραφε στον κατάλογο ως 64*10=640!
 
Σκέψου ότι είσαι στους Αγίους Αναργύρους στην Εκκλησία...στο μαγαζί πίσω από τις γραμμές δεν αναφέρεσαι;;;
 
Έχω την εντύπωση,έτσι όπως το σκέφτομαι τώρα ότι ναι,αυτό λέω...
 
το μαγαζάκι αυτό το "τιμούσα" εκεί στα τέλη της δεκαετίας του 80 για παιχνιδάκια στο cpc. Θυμάμαι ότι ήταν αυστηρός και δεν μας έδειχνε demo...αγοράζαμε γουρούνι στο σακί.
 
Ο Βασίλης (αν λέμε τον ίδιο εν τελει) όταν σε γνώριζε καλά,άλλαζε ΤΕΛΕΙΩΣ συμπεριφορά..

Θυμάμαι κάποια στιγμή εμένα και έναν φίλο μου μας επέτρεπε να ανοίγουμε το ντουλάπι με τα Amiga games και να βλέπουμε τι καινούργιο είχε έρθει!

Απίστευτη τιμή για εμάς αυτό τότε,χεχε!

Βέβαια μέχρι να γίνει αυτό,είχαμε "χτίσει" με τα χρήματα που του είχαμε αφήσει το 1/3 τουλάχιστον της πτέρυγας που πρόσθεσε αργότερα με τις A500 που παίζανε σχεδόν όλοι Sensible soccer...!!!
 
και αν περπατουσες 1 στενο πιο πανω ο "Θωμας" ηταν παντα διαθεσιμος
O Θωμάς ήταν θεσμός. :D

Σκέψου ότι είσαι στους Αγίους Αναργύρους στην Εκκλησία...στο μαγαζί πίσω από τις γραμμές δεν αναφέρεσαι;;;
Εκεί είχα δεί για πρώτη φορά original το Megatraveller 1, για PC. (Αν λέμε για το ίδιο μαγαζί).

Μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση, πάντως ένας πιτσιρικάς στο Χολαργό, νομίζω που το 1990 -91 , είχε μετατρέψει το δωμάτιο του και αυτός, σε εργοστάσιο παραγωγής αντιγράφων. Και η παραγωγή γινόταν σε Α3000 με 17" VGA

Monitor :eek::eek: (Και εγώ πάλευα δύο χρόνια να αγοράσω την Α500 :precry: )
 
το ίδιο λέμε...στο δίπλα δωμάτιο δεν πήγα ποτέ γιατί δεν είχα ακόμα την πρώτη μου αμίγκα. Θυμάμαι πάντως ότι μας τσεκούρωνε συγκριτικά σε τιμές και προτιμούσα φίλους για ανταλλαγές. Έτσι πλήρωνες μόνο τις δισκεττες #)
 
Θυμάμαι πάντως ότι μας τσεκούρωνε συγκριτικά σε τιμές
Έτσι δηλαδή την πήρε την τριχίλιαρη. :D

και προτιμούσα φίλους για ανταλλαγές. Έτσι πλήρωνες μόνο τις δισκεττες
Κλασσικό κόλπο. :D Τι γνωριμίες είχα κάνει λόγω Α500! :D (Για ανταλλαγές φυσικά :D )
 
Πίσω
Μπλουζα