Ρετρο εμμονή με διορισμό στο δημόσιο

....απ οτι φαινεται,μονο ρετρο δεν ειναι η εμμονη αυτη.

Δεν ειμαι ουτε με τους μεν,ουτε με τους δε,ετσι κι αλλιως ολων τα λεφτα περναγανε σε μια αγορα που τωρα εχει καταρακωθει.Αν ακομα καποιοι δεν εχουν καταλαβει οτι σε καθε ποστ μου ,θα βρω μια αφορμη για χιουμορ,υπαρχει χρονος.

Αν χρειαζονται μελετες,με 3μελεις επιτροπες 5 ατομων για τα αυταποδεικτα,ε,κι αυτο θυμιζει το "αν εχετε στοιχεια,στον εισαγγελεα''που βαρεθηκαμε να ακουμε στην μεταπολιτευση.

Το ποσο κοστιζε μια θεση εργασιας στο δημοσιο?Τιποτα..ενα τηλεφωνο,ενα σημειωμα.

το ποσο εχει κοστισει σε χρημα και χαμενες εργατοωρες μεχρι να φτασει αυτος που κατεχει την θεση στην συνταξη?

.....................

τελος παντων,θεωρω οτι το θεμα πρεπει να κλεισει η και να κλειδωσει,γιατι ολο αυτο το σκηνικο που βλεπαμε μεχρι προτινος ,ολοι εναντιον ολων,καλο ειναι να μην το φερουμε εδω μεσα..γιατι οπως ειπα η εμμονη μονο ρετρο δεν ειναι.

και επειδη δεν ειμαι συμπλεγματικος,αν και ουδεποτε χτυπησα καμμια πορτα,θα ηθελα τωρα να βγαινω στη συνταξη,να περιμενω εστω και μειωμενο εφαπαξ,να χω χρονο να κανω αυτο μου χει λειψει..(το λεγομενο ξυσιμο)απο το να δουλευω μεχρι τα(ε,ε,ερχεται..)70..

καληνυχτα ,δεν επανερχομαι,λυπαμαι για την απηχηση που βρηκε το θεμα..

ας εχουμε αυτο φορουμ για διεξοδο απ την πνιγηρη καθημερινοτητα,οχι για αναπαραγωγη της.
 
Νομιζω οτι ο θειος Ντον το εθεσε στη σωστη βαση.

Αν ειναι να προκυπτουν διαξιφισμοι μεσα απο το αθωο και ενδιαφερον αρχικο θεμα που ανοιξε η φιλτατη Domenica, παει να πει οτι το δημοσιο παραμενει εμμονη και μαλιστα καθολου ρετρο.

Δεν χρειαζεται να μεταφερουμε τη μαυριλα της καθημερινοτητος μεσα στο φορουμ.

Θα κλειδωθει προσωρινα αν διαβλεψουμε εκτροχιασμους. Ελπιζω στην κατανοηση σας.
 
Ε, ναι η αληθεια ειναι πως χαθηκαμε λιγο εγω φανταζομουν ρετρο ιστοριες απο αλλοφρονημένους με τον διορισμο συγγενεις, παρτυ που γιορταζαν διορισμους στα μπουζουκια και φαιδρες καταστασεις καθως και αναμνησεις δημοσιων υπαλληλων σε σχεση με βαριεστημενους ή εργατικους συναδερφους, γραφειοκρατες προισταμενους και σουρεαλιστικους νομους! Μην σφακτουμε κριμα ειναι... Ποσο μαλλον για μια υποθεση που σχεδον ολοι θυματα ειμαστε οποταν ας δουμε την κωμικοτραγικη της πλευρα...

Και για να ξαναγυρισω στο θεμα μας μπας και σωσω το θρεντακι,οταν ο αντρας μου τελειωσε τον στρατο και τις σπουδες (ειμαστε μαζι απο μικροι) ετυχε να δουλευει σε δυο και τρεις περιστασιακες δουλειες ωρομισθιου (και εγω επισης δουλευα part time). Η καημενη η μαμα μου αρχισε καθε φορα που ερχοταν επισκεψη (καθημερινα δηλαδη) να φερνει πακους με αιτησεις για καθε πιθανη και απιθανη θεση και για να μην της χαλασουμε χατηρι ο αντρας μου τις συμπληρωνε πειθηνια μεχρι που καταλαβαμε μετα απο 4-5

α. πως το κοστος των παραβολων ηταν δυσβασταχτο για τον οικογενειακο προυπολογισμο και

β. πολλες αιτησεις ηταν αυτο που λεμε ᾽φωτογραφικες´ και ουδεμια πιθανοτητα υπηρχε.

Εν τω μεταξυ επρεπε να υποκρινομαστε τρελλο ενδιαφερον για απιθανα σουρεαλιστικα που ουτε που φανταζομασταν πως υπηρχαν σε οργανισμους που δεν ειχαμε ξανακουσει και οι οποιοι ενδεχεται να ειναι και χρησιμοι αλλα δεν το μαθαμε απο πρωτο χερι. Εγω εκανα πως ενδιαφερομαι αλλα δεν ετυχε να συμπληρωσω τιποτα διοτι ηταν ασχετα με το αντικειμενο μου.

Αλλο που θυμαμαι ηταν το περιφημο του ΑΣΕΠ ᾽επιτυχοντας αλλα μη διορισθεις᾽ ή καπως ετσι πραγμα που εκανε πολλους φιλους να παραμιλανε απο το σοκ για το μεγεθος της αδικιας.

Επισης την αληστου μνημης ᾽επετηριδα᾽ με 45νταρηδες να ζουμε με περιστασιακες δουλειες οχι απο αναγκη πραγμα που καταλαβαινω απολυτως αλλα περιμενοντας την σειρα τους και αν κανεις φιλος διορισθηκε ετσι ας μας υπενθυμισει τι ακριβως ηταν και πως ακριβως ενιωθες.

Παντως η μητερα μου που προσεληφθει στα 80ς ως δακτυλογραφος δουλευε και πολυ μαλιστα και απεκτησε και προβλημα στα χερια πραγμα που προκαλουσε εκπληξη σε πολλους συναδερφους της που με χαρα φορτωναν στο θυμα την δικη τους δουλεια κατι που ομως μπορει να γινει οπουδηποτε.

Αυτο που παντως θυμαμαι απο τους συναδερφους της μητερας μου ηταν μια γενικη αισθηση παραιτησης. Ας πουμε δεν ακουσα ποτε ποσο ευτυχισμενος ηταν κανεις που ηταν δημοσιος υπαλληλος αλλα πως ᾽ηρεμησε᾽,᾽ταχτοποιηθηκε᾽ κτλ. Εδω βεβαια μιλαμε κυριως για τις χαμηλομισθες θεσεις του γραφειοκρατικου δημοσιου οπου περναγες ωρες ατελειωτες κανοντας ᾽πρωτοκολλο᾽ ,᾽αρχειοθετηση᾽ και αλλα γραφικα και οχι ας πουμε για θεσεις με ενδιαφερον αντικειμενο εργασιας (πχ στα υπουργεια Πολιτισμου και Περιβαλλοντος, κοινωνικοι λειτουργοι, εκπαιδευτικοι κ.α.)

Παμε τωρα στο νουμερο 11

11. Το Δημοσιο δεν ηταν για ολους το ιδιο. Απο τα 80ς και περα καποιες θεσεις ειχαν το μυθικο κυρος που λεγαμε ειτε διοτι μπορουσες αν το χες μεσα σου να κανεις διαφορα κινηματογραφικα με αναφορες στον Νονο (εφοριακος, μεγαλογιατρος σε δημοσιο νοσοκομειο, υπαλληλος στην Πολεοδομια, ανωτερος αξιωματικος της αστυνομιας κ.α.) ειτε διοτι για αγνωστο λογο σε καποιες υπηρεσιες τα λεφτα ηταν σουπερ.Θυμαμαι οταν ημουν μικρη να ειναι περιζητητοι γαμπροι οι υπαλληλοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ πραγμα που με ειχε πολυ προβληματισει διοτι δεν καταλαβαινα τι το παραμυθενιο ειχε! Αλλα ενταξει να δεχτω πως ο πιλοτος, ο τεχνικος και η αεροσυνοδος της Ολυμπιακης ειχαν μια καποια αυρα ρετρο γοητειας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Domenica είπε:
Αυτο που παντως θυμαμαι απο τους συναδερφους της μητερας μου ηταν μια γενικη αισθηση παραιτησης. Ας πουμε δεν ακουσα ποτε ποσο ευτυχισμενος ηταν κανεις που ηταν δημοσιος υπαλληλος αλλα πως ᾽ηρεμησε᾽,᾽ταχτοποιηθηκε᾽ κτλ.
Κι όμως, αυτό δηλώνει για πολύ κόσμο ευτυχία. Γιατί το ερμηνεύεις υποχρεωτικά ως παραίτηση;

Όταν ο άλλος λέει ότι ηρέμησε, εννοεί επίσης ότι είναι ευτυχής στην παρούσα κατάσταση. Σε άλλη περίπτωση, απλά δεν θα είχε ηρεμήσει!

Η ότι ταχτοποιήθηκε=όλα είναι εν τάξει=τίποτα για το οποίο να πρέπει να ανησυχούμε=ευτυχία επίσης. Εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι το να έχουμε πράγματα για τα οποία ανησυχούμε μας αυξάνει την ευτυχία, το οποίο εγώ το βρίσκω αρκετά σουρεάλ προσέγγιση.
 
Νομιζω πως η δουλεια πρεπει να σου δινει κατι παραπάνω απο τα μεσα για να ζεις, μια αισθηση πως κανεις κατι καλο και το κανεις καλα. Ξερω αρκετους δημοσιους υπαλληλους της κατωτερης βαθμιδας αλλα ακομα και εκπαιδευτικους (κυριως θυμαμαι τους καθηγητες μας απο το σχολειο οι φιλοι που εχω που εγιναν εκπαιδευτικοι το ηθελαν) που σαν κατι να τους εκανε το δημοσιο και να εχασαν το ουσιαστικο ενδιαφερον για την δουλεια τους. Το οποιο δεν θα ηταν ακριβως κακο αν δεν επεκτειτοταν και σε αλλους τομεις της ζωης τους. (παρακαλώ αν καποιος φιλος δημοσιος υπαλληλος θα ηθελε να το εξηγησει καλυτερα).

Παντως εγω δεν κατηγορω τους συγγενεις μου για το εν λογω παθος, ειχαν ζησει αρκετες περιπέτειες και δεν ηθελαν να περασω και εγω τα ιδια (σαρκαστικο χαμογελο εδω...). Η μητερα μου πριν διοριστει ειχε γυρισει ολο τον κοσμο με τον ναυτικο πατερα μου και ειχε ριξει τονους ιδρωτα στον φουρνο των γονιών της οποταν το δημοσιο της χαρισε την πολυποθητη σιγουρια. Δυστηχως ομως της στερησε αλλα. Δεν ξερω αν θα ηταν καλυτερα ή χειροτερα αν δεν ειχε διοριστει.

Επισης θυμαμαι στα 90ς την φραση ᾽Στην Ελλάδα ολοι ζουν απο το δημοσιο᾽ με την εννοια πως αν σε μια οικογενεια δουλευε ενας δημοσιος υπάλληλος επωφελουνταν εμμεσως και ποικιλοτροπως ολοι (μιλαω για νομιμα πραγματα ενταξει? ας πουμε μαθαιναν εγκαιρως προκυρηξεις για διαγωνισμους, τι επιδοματα δικαιουταν και ποτε να κανουν αιτησεις κ.α. μικρα αλλα πολυτιμα).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΦΙΛΕ,ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΤΟ 1984,ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ALLUCARD.ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΞΕΡΕΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΧΕΛΩΝΑΣ.
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΠΙΣΗΣ είπε:
ΦΙΛΕ,ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ,ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΙ ΕΓΩ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΤΟ 1984,ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ALLUCARD.ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΞΕΡΕΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΧΕΛΩΝΑΣ.
Μονο γραφε σε παρακαλω με μικρα γιατι τα κεφαλαια ειναι σα να φωναζεις ! ;)
 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΠΙΣΗΣ είπε:
ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ ALLUCARD.ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ,ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ,ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΚΑΙ ΜΕΤΑ.ΞΕΡΕΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ,ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΧΕΛΩΝΑΣ.

Δηλαδή ακολουθώντας τη νοητή γραμμή που διαγράφει το καβούκι της, οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα ακολούθησαν κανονική κατανομή; :)

601013-turtle1.gif
 
Πίσω
Μπλουζα