Alucard
RetroMasteR
- Joined
- 15 Αύγ 2006
- Μηνύματα
- 1.326
- Αντιδράσεις
- 530
don dokken είπε:γιατι μια θεση στο δημοσιο να κοστιζει στο κρατος οσο 3-4 στον ιδιωτικο τομεα?
Γιατί έτσι προπαγανδίζει ο Πρετεντέρης.
don dokken είπε:γιατι μια θεση στο δημοσιο να κοστιζει στο κρατος οσο 3-4 στον ιδιωτικο τομεα?
Στο εξωτερικό οι σοβαρές εταιρείες χρηματοδοτούν τις περαιτέρω σπουδές των στελεχών τους.Domenica είπε:Καμποσοι βεβαια δημοσιοι υπαλληλοι εκαναν μεταπτυχιακα και διδακτορικα με τις περιφημες ᾽εκπαιδευτικες αδειες᾽. Εγω δεν ειμαι τωρα απο αυτους που θεωρουν κακο το κρατος να πληρωνει τις σπουδες των εργαζομενων αλλα γιατι ενας δημοσιος υπαλληλος σπουδαζε δωρεαν και πληρωνοταν κιολας ενω ενας ιδιωτικος θα επρεπε να χασει την δουλεια του και να πουλησει το οικοπεδακι στο χωριο αν ηθελε παραπανω σπουδες?
Κανείς δημόσιος υπάλληλος που δεν ήταν κλέφτης δεν έκανε την τύχη του στο δημόσιο.Domenica είπε:Αλλο χαρακτηριστικο που ξεκινησε στα 80ς, μεγαλωσε επικυνδινα στα 90ς και γιγαντωθηκε προσφατως ηταν η λυσαλλεα αντιπαραθεση μεταξυ υπαλληλων του δημοσιου και του ιδιωτικου τομεα. Τα προνομια στο δημοσιο ηταν απιστευτα σε σχεση με τον ιδιωτικο τομεα. Εγω δεν ειμαι απο αυτους που θελουν να καταργηθουν διοτι δεν ειναι σωστο να ευχεσαι να ψοφησουν οι κατσικες του γειτονα αλλα θελω να αποκτησουμε ολοι μια κατσικουλα ή εστω προσβαση σε γαλα! Αλλα ας πουμε οταν ημουν εγκυος ειχα παθει σοκ σε σχεση με το τι δικαιουμουν εγω και το τι μια δημοσιος υπάλληλος. Αυτο το αναφερω ως ρετρο διοτι αφορα κυριως οσους εζησαν στα 90ς οπου και τοτε φανηκαν οι πολλες φορες καταφωρες αδικιες και οσοι ηταν γυρω στα 30 με 40 στα 90ς δημοσιοι υπάλληλοι καναν την τυχη τους και μπραβο δηλαδη μαγκια τους.
δεν βλεπω ειδησεις στην τιβι αλλα και να βλεπα δε θα ταν στο καναλι του κυριου..Alucard είπε:Γιατί έτσι προπαγανδίζει ο Πρετεντέρης.
1. Καλύτερη ασφαλιστική κάλυψηAlucard είπε:Μπορεί κάποιος να μου απαριθμήσει κάποια προνόμια (τα οποία να μην προβλέπονται στην εργατική νομοθεσία) που απολάμβαναν / ουν οι Δ.Υ.;
don dokken είπε:δεν βλεπω ειδησεις στην τιβι αλλα και να βλεπα δε θα ταν στο καναλι του κυριου..ειλικρινα δεν εχω ιδεα τι ειπε επι τουτου..
αλλα πρεπει να το πει καποιος για να το εμπεδωσουμε?δεν το βλεπουμε?
NO MERCY!
δεν αναφερομαι σε απολυτα νουμερα,σε μισθους.. αλλα στο ποσο κοστιζει να δημιουργηθει μια θεση στο δημοσιο και ποσο στον ιδιωτικο..υπαρχει διαφορα.Alucard είπε:Μπορείς να παραθέσεις σχετικά παραδείγματα από όπου να προκύπτει το ότι ο μισθός του Δ.Υ. είναι 3 με 4 φορές μεγαλύτερος από αυτόν του Ι.Υ; Τι ακριβώς έχεις δει;
Απλά απαρίθμησα προνόμια, όπως ζητήθηκε. Για την έννοια του "προνομίου" αρκεί μια ματιά στην ετυμολογία της λέξης. Σχετικά με αυτό που λες για τους μισθούς, αν για την ίδια εργασία (είδος, ωράριο, συνθήκες, προσόντα) παίρνουν περισσότερα οι Ι.Υ. και αυτό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο, τότε είναι δικό τους προνόμιο. Φυσικά και μπορεί να σταθεί μια τέτοια λογική, εφόσον επιτρέπουμε να μπούμε στην αναζήτησή της. Σκέψου και τα "προνόμια" του Ι.Υ. έναντι του ελεύθερου επαγγελματία, καθώς και το αντίστροφο. Τα πάντα είναι σχετικά, εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τα βλέπειςAlucard είπε:Αν τα ονομάζεις προνόμια επειδή πολλά είναι ευνοϊκότερα από των Ι.Υ. θα πρέπει αντίστοιχα να θεωρηθούν «προνόμια» οι μισθοί του ιδιωτικού τομέα.
Μπορεί να σταθεί μια τέτοια λογική;
Για το α τα πραγματα αλλαξανε αλλα δυστυχως προς το χειροτερο απ'οτι φαινεται. Πλεον οι "προαγωγες" δεν θα ερχονται αυτοματα αλλα θα εξαρτωνται σε μεγαλο βαθμο απο τα ΔΣ των υπηρεσιων, που σημαινει οτι πλεονεκτημα θα εχουν οι κολλητοι τους. Τυπικα μπορει να υπαρχουν κριτηρια οπως εκπληρωση στοχων, αλλα στην πραξη αυτα που θα μετρανε για στοχους απλως δεν σημαινουν τιποτα ουσιαστικα. Αυτοι που δουλευουν περισσοτερο παλι μπορει να μεινουν στο περιθωριο.Maddog είπε:Alucard, συμφωνώ σε πολύ μεγάλο βαθμό με τα λεγόμενα σου! Η πλήρης καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από το 99% του τρισάθλιου ιδιωτικού τομέα έφτασε να θεωρείται "προνόμιο" του δημοσίου.
Προσωπικά θεωρώ ότι δύο είναι τα σκανδαλώδη "προνόμια" που απολάμβανε ο δημόσιος υπάλληλος χωρίς να τα δικαιούται:
α) προαγωγή χωρίς κρίση αλλά μόνο με χρόνο υπηρεσίας (οι τυπικές κρίσεις όπου όλοι παίρνουν "άριστα 10" δεν μετράνε...)
β) ωράριο-λάστιχο, όχι προς το μακρύτερο όπως στον ιδιωτικό τομέα, αλλά προς το συντομότερο. Σε πολλές υπηρεσίες δεν υπήρχε ουσιαστικό πρόβλημα να αργήσεις κανά μισαωράκι το πρωί ή να την κάνεις -εκ περιτροπής, άφηναν κανά άτομο για έκτακτες ανάγκες- 1-2 ώρες νωρίτερα το μεσημέρι.
Αν έχεις την καλοσύνη να γίνεις πιο σαφής με παραδείγματα ή μελέτες για να δούμε από που προκύπτει τελικά και το "NO MERCY" για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.don dokken είπε:δεν αναφερομαι σε απολυτα νουμερα,σε μισθους.. αλλα στο ποσο κοστιζει να δημιουργηθει μια θεση στο δημοσιο και ποσο στον ιδιωτικο..υπαρχει διαφορα.
Το προνόμιο είναι το ειδικό δίκαιο ή κάτι μοναδικό σύμφωνα με τον Τριανταφυλλίδη. Δεν προκύπτει πως ο καλύτερος μισθός του Ι.Υ ή του ελεύθερου επαγγελματία ή το καλύτερο ασφαλιστικό του Δ.Υ. αποτελούν «προνόμια» καθώς δεν είναι μοναδικά.mytinyworld είπε:Απλά απαρίθμησα προνόμια, όπως ζητήθηκε. Για την έννοια του "προνομίου" αρκεί μια ματιά στην ετυμολογία της λέξης. Σχετικά με αυτό που λες για τους μισθούς, αν για την ίδια εργασία (είδος, ωράριο, συνθήκες, προσόντα) παίρνουν περισσότερα οι Ι.Υ. και αυτό είναι νομοθετικά κατοχυρωμένο, τότε είναι δικό τους προνόμιο. Φυσικά και μπορεί να σταθεί μια τέτοια λογική, εφόσον επιτρέπουμε να μπούμε στην αναζήτησή της. Σκέψου και τα "προνόμια" του Ι.Υ. έναντι του ελεύθερου επαγγελματία, καθώς και το αντίστροφο. Τα πάντα είναι σχετικά, εξαρτάται από ποια οπτική γωνία τα βλέπεις