Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
το βιβλιαρακι που λες δυστυχως δεν το γνωριζω.. το ανθολογιο του δημοτικου ηταν η πρωτη επαφη που ειχα με παροιμιεςUskoke είπε:Eγώ είχα ένα βιβλιαράκι με παροιμίες που μου είχε χαρίσει η θεία μου από την Αθήνα, και ήταν έκδοση μιας τράπεζας, και είχε σκίτσα του ΚΥΡ νομίζω; Τώρα δεν το έχω, πρέπει να πετάχτηκε σε κάποια "εκκαθάριση"; Το θυμάται κανείς άλλος; (Η θεία μου δούλευε λογίστρια στην Βιοχάλκο, τώρα έχει πάρει συνταξη, δεν ξέρω πως έφτασε στα χέρια της αυτό το βιβλιράκι).
Το θυμάμαι εγώ πολύ καλά (αν εννοούμε το ίδιο βέβαια).Uskoke είπε:Eγώ είχα ένα βιβλιαράκι με παροιμίες που μου είχε χαρίσει η θεία μου από την Αθήνα, και ήταν έκδοση μιας τράπεζας, και είχε σκίτσα του ΚΥΡ νομίζω; Τώρα δεν το έχω, πρέπει να πετάχτηκε σε κάποια "εκκαθάριση"; Το θυμάται κανείς άλλος;
Από το βιβλίο της Β τάξης ήταν...nessie είπε:Άνθρωπος αγράμματος, ξύλο απελέκητο!
(Retroανάμνηση: Αυτή την παροιμία, θυμάμαι ότι την πρωτοάκουσα στην Α' ή Β' Δημοτικού στο μάθημα "Εμείς και ο κόσμος". Υπήρχε και το σχετικό σκίτσο)
Δηλαδη, αν ειναι να κανεις το αμαρτημα, τουλαχιστον κανε το για κατι που να αξιζει τον κοπο!V.I.Smirnov είπε:- Αν κλέψεις, κλέψε μάλαμα, κι αν πάρεις, πάρε ασήμι ( quiz : τι εννοεί ; )
-
Αρκετά δύσκολο αλλα πολύ καλή ιδέα V.I. Smirnov.V.I.Smirnov είπε:Θα μπορούσε ίσως, αλλά το λένε σε άλλη περίσταση.
Παρεμπιπτόντως, οι ειδικοί στα quiz, ίσως θα ήταν ενδιαφέρον να φτιάξουν μερικά όπου
θα συγκεντρώνονται παροιμίες ανά θεματική ενότητα.
Π.χ. αχαριστία στην ευεργεσία, κληρονομικότητα σε συμπεριφορά κλπ. Δηλ. το ανάποδο από ότι έγραψα
παραπάνω (δίνεται το περιεχόμενο της παρένθεσης και ζητούνται οι παροιμίες). Για σκεφτείτε το....