Ρετρο-τσίχλες [Τηλεοπτικές Διαφημισεις]

audiodee

RetroActive
Joined
26 Ιουν 2006
Μηνύματα
460
Αντιδράσεις
81
Άκουσα πολύ Μάικλ Τζάκσον τις τελευταίες μέρες, αλλά μόλις άκουσα το Billy Jean, είπα αυτό δεν είναι του Μάικλ, είναι των Chiclets Adams! Το τραγούδι ήταν στη διαφήμιση, αλλά δεν τη θυμάμαι καλά, είχε και στοιχεία από το βίντεο του Τζάκσον;

Ανακάλυψα επίσης ότι η ίδια εταιρία έβγαζε και άλλες ρετρο-τσίχλες, όπως τις Bubbaloo, Clorets, Dentyne, Certs. Νομίζω υπάρχουν όλες αυτές και σήμερα, αλλά δεν ακούγονται, παλιά βλέπαμε και στην τηλεόραση συνεχώς διαφημίσεις για τσίχλες.
 
ρετρό τσίχλα ήταν και η stimorol αγαπημένη γεύση που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια...
 
Πω ΠΩ βρε Ήρα που την θυμίθηκες. Εξαιρετικη και η διαφήμησή της στα 80s θυμάμαι.
 
Stimorol, που τις θυμήθηκες;

Πάντως σε μια διαφήμιση (αν θυμάμαι καλά στις κάλτσες Πουρνάρα (?) ) έπαιζε μουσική του MJ ή κάνω λάθος;
 
[ame=http://www.youtube.com/watch?v=sOp0OFn1cO0&feature=related]YouTube - Stimorol Add

αυτό είναι
 
Μιλώντας για Stimorol, κάπου είχα πετύχει αυτήν τη διαφήμιση:

stimorol.jpg
 
Hera είπε:
ρετρό τσίχλα ήταν και η stimorol αγαπημένη γεύση που δυστυχώς δεν κυκλοφορεί πια...

Παιδιά, εγώ ακόμη stimorol παίρνω!!!! Είναι ακριβώς στο ίδιο χαρτάκι, κουφετάκια στη σειρά, ίδια γεύση, λίγο σκληρές όπως ήταν πάντα και όταν τις μασάς γίνονται ψιλοκαφέ! Δεν έχει αλλάξει τίποτα και νομίζω ότι υπάρχουν παντού (εγώ τουλάχιστον δεν δυσκολεύομαι να τις βρω σε περίπτερα και σούπερ μάρκετ!). Τις προτιμώ για τη γεύση τους και για τις αναμνήσεις που έχω από αυτές τις τσίχλες που με κέρναγε πάντα ο νονός μου...:[
 
0raid μήπως θα μπορούσες να το βάλεις στο YouTube για να "μείνει";
 
δεν χρειάζεται , μιας και στεγάζονται σε δικό μου server!!
 
sorry αν πέταξα κοτσάνα,αλλά αυτές είχαν κάποια σχέση με την ομώνυμη εταιρία που έβγαζε τις trident κ.α μέχρι πριν λίγα χρόνια?
 
"Τσιχλες Adams. Γευση στο ρυθμο της ζωης"

Οι Chiclets δεν εχουν απλα σχεση με αλλες τσιχλε(τ)ς. Ορισαν τις τσιχλες. Για μας και καποιους αλλους ιθαγενεις, το ονομα τους (παραφρασμενο γιατι δεν μπορουσαμε να το προφερουμε) εφτασε να γινει συνωνυμο με αυτο το πραγμα που μασιεται.

In some countries, like Belgium, Brazil, Greece, Turkey and some parts of Italy, the term 'Chiclet', 'Chic' or 'Chicla' is often used to refer to any brand and/or type of chewing gum. In Spain, Peru, and many other Spanish-speaking countries, as a result of the brand's popularity the term "Chicle" is used in every-day language to refer to chewing gum. Further, in Iran any type of chewing gum is referred to as 'Adams'.
απο:

http://en.wikipedia.org/wiki/Chiclets
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ καλο το εψαχνα εδω και πολυ καιρο
 
Οι τσίχλες STIMOROL το πρώτο πράγμα που μου φέρνουνε στο μυαλό, είναι η διαφήμισή τους στη φανέλα του μπασκετικού Άρη την περίοδο 1984-85 που πρωτοπήγα στο Αλεξάνδρειο, τη χρονιά που ήλθε ο Γιαννάκης και η ομάδα έφτασε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς, όπου αποκλείστηκε από την Τσιάο Κρεμ Βαρέζε με τον Γκάλη απόντα στο πρώτο ματς στο Παλέ.

Θυμάμαι ένα μέρος από το τραγουδάκι της διαφήμισης για τις Chiclets Adams: "Κέφι και δροσιά με Chiclets Adams κι όλος ο κόσμος σου χαμογελά. Όταν σου λες αν θες μια τσίχλα..." και παρακάτω τα έχω μπερδεμένα. Πάντως, τελείωνε "ζήσε τις μικρές σου στιγμές"...
 
θυμάστε τις τσίχλες που τις πουλούσαν μια-μια που ήταν μακρόστενες, τυλιγμένες σε χαρτάκι σαν καραμέλα κ ήταν σαν χαραγμενες? πώς τις έλεγαν?

θυμάστε τις καραμελίτσες Pez??

θυμάστε τα peta zeta σε φακελάκι μια σκόνη που "τσιτσίριζε" στη γλώσσα???
 
Tις τσιχλες Peta Zeta (αυτη ηταν η μαρκα στις αρχες της δεκαετιας του '80 αραγε; ) τις θυμαμαι ,ηταν "μαγικες",τις ετρωγες και ζωντανευαν στο στομα σου. :D

Ιt's alive....

Εχω να τις δοκιμασω απο τοτε,το ιδιο και με τα τσιχλοτσιγαρα. :(
 
Πίσω
Μπλουζα