Ρετρό «παραστρατιωτικά» αντικείμενα…

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Omenforever

RetroMasteR
Αντιδράσεις
1.581
Μαχαίρι Ράμπο (Παρασκευάς): Tο απόλυτο αντικείμενο επιβίωσης των 80ς. Μεγάλη λάμα, ψαρωτική θήκη μαζί με «πέτρα» ακονίσματος, πυξίδα στη βάση της χειρολαβής και φυσικά: Το κάτω μέρος της λαβής ξεβίδωνε και αποκάλυπτε ένα «μυστικό» χώρο όπου ο κάθε επίδοξος Seal έβαζε μέσα σπίρτα, πετονιά, σύρμα παγιδεύσεως, υδροκυάνιο κλπ. :D Αλήθεια, γιατί το λέγανε Παρασκευά;

Ρολόι παραλλαγής: Το λουράκι και το εσωτερικό του ρολογιού ήταν καμουφλαρισμένα, οι δείκτες και τα ψηφία των ωρών φωσφόριζαν. Το ρολόι αυτό, το είχα βρει σε διαφήμιση στην τελευταία σελίδα κάποιου «Μπλεκ» και το παράγγειλα με το κουπόνι που είχε. Δυστυχώς δε σώζεται. Αν κάποιος το έχει ακόμα θα πάρω 50 σε βιντεάκι του youtube… :ccool:

:cheers:

Omenforever είπε:
Μαχαίρι Ράμπο (Παρασκευάς): Tο απόλυτο αντικείμενο επιβίωσης των 80ς. Μεγάλη λάμα, ψαρωτική θήκη μαζί με «πέτρα» ακονίσματος, πυξίδα στη βάση της χειρολαβής και φυσικά: Το κάτω μέρος της λαβής ξεβίδωνε και αποκάλυπτε ένα «μυστικό» χώρο όπου ο κάθε επίδοξος Seal έβαζε μέσα σπίρτα, πετονιά, σύρμα παγιδεύσεως, υδροκυάνιο κλπ. :D Αλήθεια, γιατί το λέγανε Παρασκευά;
Ρε τι θυμήθηκες... :) Τρομερό εργαλείο! Όσο για το παρατσούκλι "Παρασκευάς", μόνο μία εξήγηση μπορώ να δώσω. Εμένα οι λέξεις "επιβίωση" και "Παρασκευάς" με πηγαίνουν κατευθείαν στο μυθιστόρημα Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe) του Ντάνιελ Ντηφόου (Daniel Defoe). Αν θυμάμαι καλά, αυτός που συντρόφευσε τον Ροβινσώνα στην επιβίωσή του σ' ένα ερημονήσι, ήταν ένας ιθαγενής που ο Ροβινσώνας τον αποκαλούσε Παρασκευά (Friday). Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!

Sofologiotatos είπε:
Ρε τι θυμήθηκες... :) Τρομερό εργαλείο! Όσο για το παρατσούκλι "Παρασκευάς", μόνο μία εξήγηση μπορώ να δώσω. Εμένα οι λέξεις "επιβίωση" και "Παρασκευάς" με πηγαίνουν κατευθείαν στο μυθιστόρημα Ροβινσώνας Κρούσος (Robinson Crusoe) του Ντάνιελ Ντηφόου (Daniel Defoe). Αν θυμάμαι καλά, αυτός που συντρόφευσε τον Ροβινσώνα στην επιβίωσή του σ' ένα ερημονήσι, ήταν ένας ιθαγενής που ο Ροβινσώνας τον αποκαλούσε Παρασκευά (Friday). Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο!
τι ειπες τώρα?? :bow2: χμμμ τωρα καταλαβαίνω γιατι έχεις αυτό το nick name :D :D

Sofologiotatos είπε:
Εγκμ....Friday δε σημαίνει ΠαρασκευΗ; ;) :D

Ειχα ένα τέτοιο χασαπομάχαιρο όταν ήμουν πρόσκοπος. Μέχρι και μινι πετονιά είχε μέσα στη λαβή του.

Επίσης θέλω να αναφέρω τις μπότες Wermacht με το σίδερο στη μύτη.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Omenforever είπε:
Ρολόι παραλλαγής: Το λουράκι και το εσωτερικό του ρολογιού ήταν καμουφλαρισμένα, οι δείκτες και τα ψηφία των ωρών φωσφόριζαν. Το ρολόι αυτό, το είχα βρει σε διαφήμιση στην τελευταία σελίδα κάποιου «Μπλεκ» και το παράγγειλα με το κουπόνι που είχε. Δυστυχώς δε σώζεται. Αν κάποιος το έχει ακόμα θα πάρω 50 σε βιντεάκι του youtube… :ccool:

:cheers:

Αν φωσφοριζαν το βραδυ τι καμουφλαζ ειχε το ρολοϊ,σαν την μυγα μεσα στο γαλα ο λοκατζης. :D

Καλύτερα να φωσφορίζουν μόνο οι δείκτες παρά να χρειάζεται ο λοκατζής αναπτήρα για να δει τι ώρα είναι. :D

Ο Παρασκευας σκουριαζε στο 3μηνο και ηταν (αναμενομενα φυσικα) uber crappy.

Καλο μαχαιρι της εποχης ηταν το MarcoPolo.Αν θυμηθω που το εχω θα ανεβασω φωτο.

Επισης θυμαμαι την τρελα που ειχαμε ολοι μια περιοδο με το σκαρφαλωμα (καραμπινερ,μποντριερ,ωραια σχοινια).Θυμαμαι πριν το σχολειο καναμε καταβασεις απο το μπαλκονι του κολλητου.

Ti το παίζατε, Bionic Commandos; ΧΑΧΑΧΑ!!!

Όχι ρε. Προπόνηση στο GOW έκαναν!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wally είπε:
Επισης θυμαμαι την τρελα που ειχαμε ολοι μια περιοδο με το σκαρφαλωμα (καραμπινερ,μποντριερ,ωραια σχοινια).Θυμαμαι πριν το σχολειο καναμε καταβασεις απο το μπαλκονι του κολλητου.
Έλα μαζί μου το σαββατοκύριακο να δοκιμάσεις καραμπίνερ, μποντριέ, στατικά σχοινιά, καταβατήρες, φρένα κλπ όλα για ενήλικες και θα ξαναθυμηθείς τα νιάτα σου. Και ναί δεν κάνω πλάκα.

Εκείνες οι ταυτότητες αναγνώρισης πτώματος θεωρούνται "παραστρατιωτικές" ή όχι :what: ;;;;

Θυμάμαι εκεί στα τέλη του '80 και λίγο μεταγενέστερα που τις φορούσαν ακόμη και κοπέλες...

Και τα αγοράκια πριν πάνε φαντάροι προμηθεύονταν από το Μοναστηράκι για να "δείχνουν" ώριμοι...

Tα Τ.Α.Π στρατιωτικά ήταν όχι παραστρατιωτικά. Που αλλού εκτός από σε περίπτωση πολέμου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν άλλωστε; Εγω πάντως ούτε εκτός στρατού ούτε εντός το είχα ποτέ. :D

Omenforever, τα σέβη μου !

Άνοιξες μέγα θέμα !

Να συμπληρώσω ότι και οι λάμες των "Παρασκευάδων" κρύβανε "μυστικά".

Ήταν ταυτόχρονα λάμα, πριόνι, ανοιχτήρι.

Νομίζω υπήρχε και πατέντα σε ορισμένα, για να κόβεις σύρματα.

Μετά την προβολή του Rambo, έγιναν "must".

Εγώ είχα δύο. Ένα "της πλάκας" και ένα "λιγότερο της πλάκας".

Θα θυμηθώ να ανεβάσω φωτό με πελώριο machete ζούγκλας, που είχα αγοράσει

(το έχω ακόμα, αχρείαστο νά'ναι ! ) .

Sofologiotatos είπε:
Aν και σε καμια περιπτωση Sofologiotatos ,πρωταρχικα εκανα τον ιδιο λογικο συνδιασμο Παρασκευας+Ρωβινσωνας Κρουσος+Επιβιωση (*) σε ενα εντελως αφυλοξενο περιβαλλον χωρις καμια αλλη βοηθεια.

Βεβαια διαβαζοντα στο ξανα κι

επειδη το μαχαιρι μαλλον -προφανως απευθυνεται σε καθε αλλο παρα Sofologiotatous (***) ,οποτε ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ -ΜΗΠΩΣ (??) εχει σχεση με την γρουσουζικη τους μερα την Παρασκευη ,πως λεμε για μια κακια ωρα ...

(*) βεβαια απ οτι θυμαμαι απο τα συνολικα 25 ετη που εμεινε στο νησι ,ο παρασκευας ηταν μαζι στα τελευταια χρονια της παραμονης του

(***)no offence οσοι το αγορασατε ,αλλωστε ειναι θεμα ωριμοτητας και οχι εφυιας ))

Έλα το καλό το "εργαλείο" !

Εδώ η καλή ματσέτα !

Με την κατοχή του, θέτω χαλαρά υποψηφιότητα για μισθοφόρος σε "βρώμικο πόλεμο" της Λατινικής Αμερική ! :D

Το έχω κάπου πρόχειρο, κοντά στο δωμάτιο που κοιμάμαι (αχρείαστο νά'ναι).

dsc00627zf3.jpg

dsc00629or2.jpg

Καλά Κωνσταντίνε θέλω να δω οπωσδήποτε μια φωτογραφία σου κρατώντας αυτό και με την μάσκα του Τζέισον στο πρόσωπο! :D

telonio είπε:
Καλά Κωνσταντίνε θέλω να δω οπωσδήποτε μια φωτογραφία σου κρατώντας αυτό και με την μάσκα του Τζέισον στο πρόσωπο! :D
Δυστυχώς η μάσκα Jason που είχα, χάλασε και την πέταξα ( ΟΝΤΩΣ ΕΙΧΑ ! ).

Όμως έχω παλιές φωτό, ακριβώς όπως τις περιγράφεις.

Θα ψάξω και θα ποστάρω ...

iliekater είπε:
Aardvark :
Τραβούσε τα μανίκια χαμηλά !
εγώ στο στρατό για αυτή την δουλεία είχα στο ρολόι μου ένα χακί φαρδύ λάστιχο που κάλυπτε όλο το ρολόι...

exetlaios αρχίζω να σε φοβάμαι .. κάτι το αβαταρ σου κάτι η σπάθα .. μπροοοουυυυυ :D :D

Στο Στρατό πάντως, πιό πιθανό θα ήταν να σε βάλουν να καθαρίσεις πατάτες με το χαντζάρι. :)

Πίσω
Μπλουζα