Ρετρό Λειψυδρία

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Omenforever
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Omenforever

RetroMasteR
Αντιδράσεις
1.560
Μετά από καιρική συζήτηση με φίλο μετεωρολόγο σήμερα, θυμήθηκα τη λειψυδρία που είχαμε στα τέλη 80s – αρχές 90s. Αξέχαστη η καμπάνια της ΕΥΔΑΠ: «Νερό, δεν υπάρχει αρκετό. Γι’ αυτό προσέχουμε για να έχουμε.» :help:

Η τηλεόραση μας μάθαινε τρόπους οικονομίας νερού(:toilet:) και γίνονταν «χημικοί βομβαρδισμοί» στα σύννεφα για να φέρουν βροχή. Επίσης κυκλοφορούσαν αρβύλα-φήμες για αγορά νερού από την Τουρκία(…) και άλλα post-apocalyptic σενάρια... :diablotin:

* Γκλουπ-Γκλουπ * :beerz:

Τη δροσιά του να ’χετε. :D

Τα Phantom της βροχής τα θυμάστε;;;

Όπως και τις απαράδεκτες ιδέες πολιτικών να φέρουν νερό με tankers στην Ελλάδα απ`έξω (προφανώς για να πάρουν οι ίδιοι μίζες), αντί να εκτραπεί ο Εύηνος προς το Μόρνο.

Παρόλ`αυτά είναι σημαντικό πρόβλημα και ίσως μας απασχολήσει και πάλι σύντομα.

Έχουμε και λέμε:

Μπύρα, βότκα, ουίσκυ και λοιπά ξύδια ΟΚ.

Λίγο νερό για καφέ, και είμαστε μια χαρά.

Πού βρίσκεται, λοιπόν, το πρόβλημα;;;;;;;

Απογορευεται το πλυσιμο και το ποτισμα με λαστιχο καθως και το μπανιο σε μπανιερα. Οταν κανουμε ντους βαζουμε την ταπα και κραταμε το νερο για την τουαλετα καθως και το νερο απο τα πλυμμενα ρουχα.

Ενας απο τους τροπους οικονομιας που ειχα ακουσει και εγω, ειναι να κανουμε ντους, δυο ατομα μαζι, και τα λουλουδια ποτισμα με το ποτιστηρι (αν δεν ειχες και λουλουδια.. ακομη καλυτερα)

Θυμάμαι κι εγώ κάποιον τρόπο οικονομίας που παρουσίαζε η ΕΡΤ. Είχε σε μια φάση κάποιον που ξυρίζονταν και χρησιμοποιούσε ένα ποτήρι νερό για να ξεπλένει το ξυραφάκι ώστε να μη χαλά άσκοπα νερό απ' τη βρύση!! Ο συγκεκριμένος τραγουδούσε (το συνήθιζαν παλιά) ενώ ξυρίζονταν, την πότε επιτυχία του Πανταζή, Ταραχή!!!!! :D :D

Λορένα είπε:
Ενας απο τους τροπους οικονομιας που ειχα ακουσει και εγω, ειναι να κανουμε ντους, δυο ατομα μαζι, και τα λουλουδια ποτισμα με το ποτιστηρι (αν δεν ειχες και λουλουδια.. ακομη καλυτερα)
Έξυπνη ιδέα. Καταπολεμά και την λειψυδρία και την υπογεννητικότητα... :darkglasses:

Ζητείται μοντέλο με οικολογικές ανησυχίες για διενέργεια από κοινού ντους. :diablotin:

(και μην τολμήσει κανείς να το μεταφέρει στις αγγελίες!)

RIO είπε:
Έξυπνη ιδέα. Καταπολεμά και την λειψυδρία και την υπογεννητικότητα... :darkglasses:

Μην χαίρεστε, "δύο άτομα μαζί" δεν σημαίνει αναγκαστικά διαφορετικού φύλου...

-

Σε αυτην την περιπτωση κρατατε καλα το σαπουνι...

Νομίζω ότι αυτή η λέξη δεν ακούγεται πλέον. Ξαφνικά βρέθηκε νερό;

Πάντως, από το "τούβλο" στο καζανάκι, καταλήξαμε τεχνολογικά στα καζανάκια με διπλό κουμπί (μικρά-μεγάλα φώτα...)

Επίσης θυμάμαι διάφορες λιτανείες-λειτουργίες που κάναν ιερείς-μετεωρολόγοι, για να βρέξει...

Η μεγάλη πλάκα είναι ότι τελειώνοντας το φράγμα του Μόρνου το 1980, ο τύπος έγραψε "Ολοκληρώθηκε το έργο που θα ξεδιψάσει την Αθήνα". Δεν πέρασαν 7-8 χρόνια και στραφήκαμε προς τον (πολύ μικρότερης δυναμικότητας) Εύηνο, για να φτιάξουμε ένα ακόμα φράγμα...

Το θέμα "λειψυδρίας", έστω και εικονικής, επανέρχεται όμως, από την πίσω πόρτα, μέσω της λογικής αποκρατικοποίησης των δημόσιων εταιριών ύδρευσης... Δεν νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει και πολλή αισιοδοξία γι αυτά που θα δούμε...

Επίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου, η τηλεόραση έδειχνε εικόνες από τη λίμνη του Μαραθώνα, όπου είχε πέσει τόσο πολύ η τάση του νερού, ώστε είχαν εμφανιστεί τα ερείπια ενός χωριού που υπήρχε εκεί πριν κατασκευαστεί το φράγμα!

Λορένα είπε:

RIO είπε:

Maddog είπε:
Ζητείται μοντέλο με οικολογικές ανησυχίες για διενέργεια από κοινού ντους. :diablotin: (και μην τολμήσει κανείς να το μεταφέρει στις αγγελίες!)
Δυο-δυο στη μπανιέρα δυο-δυο (γνωστό τραγούδι...) #)

Amstrad, αν δεν κανω λαθος αυτο το βυθισμενο χωριο βρισκεται στο Μορνο.

johnny19818 είπε:
Νομίζω ότι αυτή η λέξη δεν ακούγεται πλέον. Ξαφνικά βρέθηκε νερό;
Εγω θυμαμαι τουλαχιστον δυο φορες που μας απασχολησε η λειψυδρια, μια το καλοκαιρι του 90 και μετα το 93. Δεν ξερω τιποτα για πριν ή μετα.

Αληθεια παιδια τι εγινε και δεν εχουμε ξανακουσει για τη λειψυδρια τα τελευταια χρονια; Σιγουρα το ποσιμο νερο αποτελει ενα απο τα παγκοσμια οικολογικα προβληματα, αλλα με μας τι εγινε; Εχουμε βροχη στα φυσιολογικα επιπεδα; Προχωρησε ο εργο του Ευηνου οποτε τωρα δεν ανησυχουμε για το Μαραθωνα και το Μορνο;;

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Amstrad1981 είπε:
Επίσης αν δεν με απατά η μνήμη μου, η τηλεόραση έδειχνε εικόνες από τη λίμνη του Μαραθώνα, όπου είχε πέσει τόσο πολύ η τάση του νερού, ώστε είχαν εμφανιστεί τα ερείπια ενός χωριού που υπήρχε εκεί πριν κατασκευαστεί το φράγμα!
Η λίμνη του Μόρνου ήταν, και το χωριό λεγόταν Κάλλιο..

Και νομίζω ότι ακόμα και σήμερα ένα μέρος του χωριού είναι ορατό.

Rakeesh είπε:
Αληθεια παιδια τι εγινε και δεν εχουμε ξανακουσει για τη λειψυδρια τα τελευταια χρονια; Σιγουρα το ποσιμο νερο αποτελει ενα απο τα παγκοσμια οικολογικα προβληματα, αλλα με μας τι εγινε; Εχουμε βροχη στα φυσιολογικα επιπεδα; Προχωρησε ο εργο του Ευηνου οποτε τωρα δεν ανησυχουμε για το Μαραθωνα και το Μορνο;;
Τα τελευταία χρόνια θα έλεγα ότι μάλλον έχουμε περισσότερες βροχές από τα φυσιολογικά επίπεδα... :P

cloud είπε:
Η λίμνη του Μόρνου ήταν, και το χωριό λεγόταν Κάλλιο..Και νομίζω ότι ακόμα και σήμερα ένα μέρος του χωριού είναι ορατό.
Οπως ειδα σε ενα αρθρο, το 2007 ηταν αλλη μια φορα οπου κοντεψαμε να εχουμε σοβαρο προβλημα λειψυδριας, και αποκαλυφθηκε παλι το Καλλιο. Δεν ξερω το μεγεθος του προβληματος,αλλα σιγουρα δεν ειχε γινει ο "χαμος" της ρετρο λειψυδριας που ειχαμε το 90 και το 93. Ισως δεν ηταν πια πρωτοφανες και πιασαρικο ως θεμα.

Τελειως off-topic, αλλα προσφατα διαβαζα για μια Κινεζικη πολη που πριν 50 χρονια βρεθηκε κατω απο το νερο οταν η κυβερνηση εμτετρεψε την κοιλαδα σε λιμνη. Σημερα αποτελει φαντασμαγορικο θεαμα :D

Rakeesh είπε:
Τελειως off-topic, αλλα προσφατα διαβαζα για μια Κινεζικη πολη που πριν 50 χρονια βρεθηκε κατω απο το νερο οταν η κυβερνηση εμτετρεψε την κοιλαδα σε λιμνη. Σημερα αποτελει φαντασμαγορικο θεαμα :D
Και συγνωμη για το off-topic :D
Και το δικό μας έτσι είναι! :P

Πέρα από την πλάκα, αξίζει να ψάξει κάποιος εικόνες η και να επισκεφθεί τον χώρο (Δυστυχώς δεν έχω πάει ακόμα..)..

Πίσω
Μπλουζα