exetlaios είπε:Το συζήτησα με έναν φίλο το θέμα και θυμήθηκε το εξής :Κάποιοι "έξυπνοι έμποροι" έβαφαν με έντονο κίτρινο σπρευ τα πουλάκια,
για "να φαίνονται πιο εντυπωσιακά" ! Βάρβαρο ;;;
Δεν ξέρω αλλά ένα παπάκι και ένα κοτοπουλάκι που είχα κάποτε με ψωμί και γενικά φαγητό που έτρωγα και εγώ είχανε μεγαλώσει κανονικά. Για τις πάπιες δεν ξέρω αλλά από όσο έχω δει οι κότες τρώνε τα πάντα. Μέχρι και τα ψάρια πέσανε να φάνε που είχα δώσει σε μία γάτα κάποτε. Και ναί, επειδή η γάτα είχε μεγαλώσει μαζί τους δεν τις έκοψε φέτες όπως θα όφειλε και οι κότες έφαγαν όλα τα ψάρια. Τι φυράματα και πράσινα άλογα..Λορένα είπε:Άλλωστε και αυτοί που θα τα αγοραζαν, θα το έκαναν μονο γιατί ειναι χαριτωμενα το Πασχα. Κανεις δεν θα ήξερε πως να τα φροντισει. Αληθεια, όσοι τα αγοράσαν, τι τα ταίζαν;Εξ' ου, και πεθαιναν όλα.
Λορένα είπε:Βρε παιδια.. εγώ δεν ειπα πως τρωνε μονο φυραματα οι κοτες. Ισα-Ίσα τα παντα τρωνε.Αλλά φαντάζομαι να καταλαβαινετε πως πρώτοι οι εμποροι θα τα τάιζαν μόνο ψωμί κτλ, αν εβρισκαν όφελος από αυτό, αφού θα τους ήταν πολύ πιο οικονομικό.
Και θα ήταν και πιο υγιεινο για εμας, γιατι τέτοια πρέπει να τρώει η κοτα, που θα φαγωθει.
Όμως, αν το κοτοπουλακι ειναι μικρο, και θες να μεγαλωσει γρηγορα, τι θα το ταίσεις;
Αν ειναι αρχές άνοιξης (τοτε που βγαινουν), και κανει κρύο δεν θα βαλεις ειδικές λαμπες να ζεσταίνονται;
Αν παρόλα αυτά αρρωστησουν, δεν θα πρέπει να ενισχύσεις την τροφή τους, και να τους δωσεις και επιπλέον φάρμακα για να γίνουν καλα;
Και αν τελος, από τα κλωσσοπουλα που βγαινουν, ειναι γραφτό, ένα ορισμενο ποσοστό να μεγαλωσει, δεν θα τα δωσεις και πάλι ειδικη διατροφή για να περιορίσεις στο ελάχιστο τις απώλειες;
και όλα αυτά, καθε άλλο παρά υγιεινά ειναι για μας. Εξ' ου και απαγορευεται να φαγωθούν, για ένα διαστημα μετα την αγωγη. Και καποιοι που ξερουν όταν τα αγοράζουν, τα ταίζουν για ένα διάστημα ψωμάκι κτλ για να "καθαρισουν" και μετά τα τρώνε.
Ελπιζω να ήμουν πιο κατανοητή αυτή την φορά.
Κάτι που νιαουρίζει ήταν υπεύθυνο;Rakeesh είπε:Νομιζω ομως οτι ο Κιτ και ο Κοτ εξαφανιστηκαν μυστηριωδως οταν τα αφησαμε στο μπαλκονι
Μιας και επισκέφτηκα το πατρικό μέρες που ήταν, βρήκα τυχαία σε ένα καλαθάκι που είχε η μητέρα μου άλλα ψεύτικα αυγά, κι αυτό το λαστιχένιο που αναφέρει ο Gryzor!!! Φυσικά πουλάκι και σφυρίχτρα δεν υπήρχε ούτε για δείγμα καθώς τα είχα διαλύσει μικρός, ωστόσο έβγαλα μερικές φωτό το λαστιχένιο αυγό για να θυμηθούμε εν μέρει πως ήταν αυτό!!! Ειλικρινά δεν περίμενα να το ξαναδώ μετά από τόσα χρόνια!!!Gryzor είπε:Οι γονείς μου ευτυχώς μου είχαν εξηγήσει ότι δεν μπορούν να ζήσουν και είναι πολύυυυ κακό που τα πουλάνε έτσι, και γι αυτό έμενα με εκείνα τα λαστιχένια κόκκινα αυγά που τα ζούλαγες και έβγαινε από μέσα ένα μικρό κοτοπουλάκι ενώ συγχρόνως η σφυρίχτρα τσίριζε