Ρετρό αγαπημένοι προορισμοί για σχολικές εκδρομές

Alucard είπε:
Στο Γυμνάσιο Λύκειο συνήθως μας πήγαιναν στο Άλσος Παγκρατίου :D 3 μέτρα από το σχολείο δηλαδή που φοιτούσαμε, ενώ για πιο.... μακρινές εκδρομές μας πήγαιναν στην Πανεπιστημιούπολη όπου εκεί τουλάχιστον μπορούσαμε να παίξουμε και μπάλα.

Ελάχιστες φορές θυμάμαι μας είχαν μεταφέρει μέχρι τον Άγιο Κοσμά.
Φοίτησα στο 7ο Γυμνάσιο & Λύκειο Αθηνών, όπως κι εσύ απ' ότι καταλαβαίνω Alucard.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία φορά που οι καθηγητές μάς ξαμόλησαν στο Άλσος Παγκρατίου, γιατί πολύ απλά δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς. Παρότι έβρεχε, σχεδόν όλα τα παιδιά είχαμε κατέβει στο προαύλιο και αρνούμασταν να ανέβουμε στις αίθουσες εκείνη την ημέρα (απειλούσαμε μάλιστα και για πολλές ακόμα), αν δεν πηγαίναμε την εκδρομή που μάς είχαν τάξει. Αυτό που έκαναν οι καθηγητές ήταν να ανοίξουν τις πόρτες και να μάς πουν να περάσουμε απέναντι. Αμφιβάλλω αν έμεινε κανείς εκεί για περισσότερη από μισή ώρα. Εννοείται ότι γίναμε μούσκεμα μέσα στη βροχή και πολλοί "κρεβατοθήκαμε" τις επόμενες ημέρες. :D
 
Πήγαινα στο 28ο (δηλαδή ήμουν στην άλλη βάρδια). Την εποχή που φοιτούσα ήταν λίγο περίεργα τα πράγματα και μάλλον... πειθαρχημένα. Οι καθηγητές ήταν αρκετά αυστηροί γι' αυτό και στις εκδρομές δε δημιουργούσε ποτέ κανείς το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε καν 5ήμερη δε μας πήγαν (από φόβο ίσως;; ).

Βέβαια πέρυσι (όπως ίσως γνωρίζεις), τα πράγματα έγιναν τραγικά μιας και το σχολείο το έκαναν στην κυριολεξία cabrio.

Ίσως έφταιγε το ότι δεν ήθελαν εκδρομή και πάλι στο άλσος...
 
Πήγα πρώτη γυμνασίου το 1990, όταν ξεκίνησε όλη αυτή η ιστορία με τις καταλήψεις. Από τότε και κάθε χρονιά το σχολείο γίνεται cabrio. Αυτό που έγινε πέρυσι όμως δεν περιγράφεται με τίποτα.

Ούτε εμείς πήγαμε 5ήμερη το 1996, όταν έφτασα στην τρίτη Λυκείου. Απ' ό,τι ξέρω για πολλά χρόνια πριν από εμάς, οι τρίτες του 7ου και του 28ου δεν πήγαιναν λόγω κάποιων τραγικών γεγονότων κατά τη διάρκεια μίας εκδρομής. Η αλήθεια είναι πως εμείς για πρώτη φορά μετά από καιρό βρήκαμε τρεις συνοδούς-καθηγητές, νέους στην ηλικία, αλλά τελικά δε μαζεύτηκαν αρκετές συμμετοχές και έτσι η 5ήμερη έμεινε στα χαρτιά.
 
Σχολικοί βίοι παράλληλοι, Ζozoulini.

Το 96' αποφοίτησα κι εγώ και ηρέμησα. :) Δε νομίζω πως θα συνιστούσα να στείλει εκεί κάποιος τα παιδιά του πάντως.
 
Ηρέμησα κι εγώ φεύγοντας από εκεί. Κακές συνθήκες, περίεργοι καθηγητές και έτυχε να φοιτήσουμε σε αυτό το σχολείο σε μία άσχημη χρονική περίοδο. Αλίμονο στους επόμενους!
 
Ηρέμησα κι εγώ φεύγοντας από εκεί. Κακές συνθήκες, περίεργοι καθηγητές και έτυχε να φοιτήσουμε σε αυτό το σχολείο σε μία άσχημη χρονική περίοδο. Αλίμονο στους επόμενους!
 
Ηρέμησα κι εγώ φεύγοντας από εκεί. Κακές συνθήκες, οι καθηγητές μας ήταν επίσης περίεργοι και έτυχε να φοιτήσουμε σε αυτό το σχολείο σε μία άσχημη χρονική περίοδο. Αλίμονο στους επόμενους!
 
Alucard είπε:
Βέβαια πέρυσι (όπως ίσως γνωρίζεις), τα πράγματα έγιναν τραγικά μιας και το σχολείο το έκαναν στην κυριολεξία cabrio.
Ίσως έφταιγε το ότι δεν ήθελαν εκδρομή και πάλι στο άλσος...
Δηλαδή αν δεν συμπαθούν έναν καθηγητή θα τον εκτελέσουν εν ψυχρώ; 8)
 
telonio είπε:
Δηλαδή αν δεν συμπαθούν έναν καθηγητή θα τον εκτελέσουν εν ψυχρώ; 8)
Δε γνωρίζω πλέον telonio…

Όσο για τις εκδρομές... Καλή θα είναι και μια «εκπαιδευτική εκδρομή» σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα (ίσως και πολλών άλλων σχολείων) για να γνωρίζουν τις συνέπειες ορισμένων πράξεων που πρέπει να αποφεύγουν.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί όταν οι ζημιές σε ένα σχολικό κτήριο ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ (όπως αναφέρθηκε στον τύπο), αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.
 
Μα γιατί παραπονιέστε αγαπητοί ;

Αφού έχουμε "δημόσια δωρεάν παιδεία" και "δημοκρατία" (ελληνικού τύπου).

Όλα πάνε ρολόι ...
 
Alucard είπε:
Καλή θα είναι και μια «εκπαιδευτική εκδρομή» σε κάποιο σωφρονιστικό κατάστημα (ίσως και πολλών άλλων σχολείων) για να γνωρίζουν τις συνέπειες ορισμένων πράξεων που πρέπει να αποφεύγουν.Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί όταν οι ζημιές σε ένα σχολικό κτήριο ξεπερνούν τις μερικές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ (όπως αναφέρθηκε στον τύπο), αυτό θα πρέπει να προβληματίσει.
Μία τέτοια "εκπαιδευτική εκδρομή" καλό είναι να την κάνουν και μερικοί γονείς, οι οποίοι αφήνουν ανεξέλεγκτα τα βλαστάρια τους και πολλές φορές τα υποστηρίζουν κιόλας. Άλίμονο σε όποιον φουκαρά καθηγητή ή δάσκαλο τολμήσει έστω και να αγγίξει μαθητή. Θα πέσουν ΄να τον φάνε.
 
Στο Δημοτικό μας πήγαιναν σε παιδικές παραστάσεις

Στο Γυμνάσιο στο Ευγενίδιο Πλανητάριο και επειδή το σχολείο το 45ο γυμνάσιο Αθηνών ήταν κοντά στον Λυκαβηττό (1 τετράγωνο ακριβώς) 2 φορές τον χρόνο μας πήγαιναν εκεί.

Στο Λύκειο μόνο Θησείο για καφέ πήγαμε και πουθενά αλλού επειδή το 2007-2008 στην Α'Λυκείου είχαμε καταλήψεις τον Νοέμβριο και φέτος 2008-2009 στην Β'Λυκείου είχαμε 2 φορές, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο με τα γεγονότα της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη
 
....έμενα σε συνοικία του κέντρου των Αθηνών ( sic :) ) ....αλλά πήγαινα σε σχολείο των Νοτίων προαστείων........και ....ό,τι μα ό,τι και να ψηφίζαμε για πιθανό προορισμό εκδρομής ....πάντα μα πάντα μας πήγαιναν στον Άγιο Κοσμά......έλεος :xm: !!!....ακόμη μου έχει μείνει αυτό.....οι πιο "προχωρημένοι" και "ξεψαρωμένοι"....το πολύ να το έσκαγαν από τα όρια του Αγίου Κοσμά και να πήγαιναν για καφέ στο OSCAR στην Γλυφάδα :) ... ( εγώ φοβόμουν να το σκάσω.....νομίζω μια φορά είχα πάει με το ζόρι επειδή είχε πάει όλη μου η παρέα...:biglaugh:)
 
Έχω αλλάξει πολλά σχολεία αλλά θα πω για το τελευταίο στον Χολαργό. Ο κλασσικός προορισμός μας ήταν το άλσος στου Παπάγου (θυμάσαι Pooky;), εκεί που τώρα στεγάζεται η γνωστή καφετέρια Piu Verde.

Τι κάναμε; Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντως έπαιζα ποδόσφαιρο... μια φορά μάλιστα το ξεροκέφαλό μου είχε ραντεβού με ένα δέντρο και διανυκτέρευσα στο ΓΝΑ με διάσειση.
 
Καλά την έβγαλες με ένα βράδυ. :)

Ένας φίλος είχε αντίστοιχο ραντεβού με το δικό σου αλλά με τσιμεντοκολώνα, έχασε εντελώς τις αισθήσεις του και έκανε περίπου μια εβδομάδα στο Νοσοκομείο μέχρι να συνέλθει.

Τι τραβάγανε και αυτοί οι δάσκαλοι για να μας πάνε εκδρομή...
 
alkis21 είπε:
Έχω αλλάξει πολλά σχολεία αλλά θα πω για το τελευταίο στον Χολαργό. Ο κλασσικός προορισμός μας ήταν το άλσος στου Παπάγου (θυμάσαι Pooky;), εκεί που τώρα στεγάζεται η γνωστή καφετέρια Piu Verde.
Τι κάναμε; Δεν ξέρω για τους άλλους, εγώ πάντως έπαιζα ποδόσφαιρο... μια φορά μάλιστα το ξεροκέφαλό μου είχε ραντεβού με ένα δέντρο και διανυκτέρευσα στο ΓΝΑ με διάσειση.
Αν θυμάμαι λέει; Ο ίδιος προορισμός και για μένα, μια και πηγαίναμε στο ίδιο σχολείο.

Για όποιον ενδιαφέρεται να δει το άλσος του Παπάγου και πως ήταν τότε, να δει τη ταινία με το Στάθη Ψάλτη που κάνει τον αρχηγό των ζητιάνων. Η σκηνή που είναι ντυμένος γρια και κάποιοι του κλέβουν τη τσάντα, είναι γυρισμένη στο άλσος του Παπάγου (στο δρόμο που καταλήγει στο Verde) .

Επίσης, σε μια σκηνή στην ίδια ταινία, φαίνεται και η κλασσική καφετέρια "Άρτεμις" που τώρα είναι το "Tease Plus".........
 
Στο δημοτικό, '76 με '82, πηγαίναμε στο τέλος της χρονιάς όλο το σχολείο μαζί, μια ολοήμερη εκδρομή στο Σχινιά, μέσα στον πευκώνα. Το μπάνιο απαγορευόταν αυστηρά αλλά παρόλα αυτά περνούσαμε τέλεια!

Θυμάμαι ότι συναντούσαμε και παιδιά από άλλα σχολεία αλλά δεν διάβασα κάποια σχετική αναφορά από εσάς εδώ.

Μια χρονιά μας πήγαν εκδρομή στις εγκαταστάσεις μιας ιδιωτικής κατασκήνωσης κάπου προς Μαρκόπουλο -άσχετο, δεν ξέρω πώς τους ήρθε αυτή η ιδέα...

Στη διάρκεια της χρονιάς πηγαίναμε κάθε μήνα τον λεγόμενο "περίπατο" στο γειτονικό δασάκι της Φιλοθέης.

Και εκπαιδευτικές στο Μπενάκη και άλλα μουσεία και μετά μας μάζευε ο διευθυντής και μας έκανε παρατήρηση γιατί ήμασταν πολύ άτακτοι και κάναμε πολλή φασαρία και "δεν μας ξαναπάνε πουθενά"...
 
Η κλασική μας εκδρομή στο γυμνάσιο και λύκειο ήταν στο Σταδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στα πιο μικρά χρόνια παίζαμε στα γηπεδάκια μπάλα και πιο μετά όταν μεγαλώσαμε σνομπάραμε την μπάλα (τρομάρα μας) και καταλήγαμε για ηλεκτρονικά ή καφέ στο μικρολίμανο. Το μπλιμπλικάδικο αυτό έχει κλείσει εννοείται, αλλά αν θυμαμαι καλά ήταν στην στροφή πριν αρχίσει η πασαρέλα με τις καφετέριες.

Με λίγα λόγια είχα συνδέσει την εκδρομή με τα ηλεκτρονικά.
 
Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο πηγαίναμε κυρίως στην Πλατεία Δικαστηρίων (Θεσσαλονίκη) εκεί όπου βρίσκεται το άγαλμα του Βενιζέλου.. στα χρόνια του δημοτικού ήταν σχετικά ψιλοϋποφερτά εκεί διότι είχε 3 παιδικές χαρές και βολευόμασταν.. μετά στο γυμνάσιο -λύκειο κανείς δεν έμενε εκεί, όλοι ξαμολιόμασταν σε άσχετα μέρη στο κέντρο και γυρνούσαμε τη συμφωνημένη ώρα στο σχολείο μόνοι μας για να πάρουμε τις τσάντες ;)

Σε κανένα τρελό μπερεκέτι πηγαίναμε στο δάσος του Σέιχ-Σου, αλλά αυτό ζήτημα να έγινε 3 φορές σε 12 χρόνια σχολείου :)

Κλασικοί ημερήσιοι προορισμοί ήταν ο Άγιος Νικόλαος Ναούσης, ο Άι-Γιάννης Σερρών, η Σκοτίνα στην Κατερίνη, ο Πλαταμώνας, τα Λουτρά Πόζαρ στην Πέλλα, και στάνταρ αρχαιολογικά μέρη το Δίον, η Βεργίνα και οι Φίλιπποι στην Καβάλα ;)
 
Πίσω
Μπλουζα