Ρετρό αγαπημένοι προορισμοί για σχολικές εκδρομές

Χμμ...για να βουτηξω στα παιδικα μου χρονια αλλη μια φορα..Θυμαμαι στο νηπιαγωγειο στη Λευκαδα και στην πρωτη δημοτικου(1984-1985) ,μας πηγαινανε σε κατι αλανες και χωραφια κοντα στο σχολειο,χωρις κατι το αξιοσημειωτο..ισα ισα για να χαθει το μαθημα.Απο δευτερα δημοτικου ( Σεπτεμβρης 1985),πηρα μεταγραφη-προαγωγη στη Γκραβα,οπου καποιες μερες που ειχε καλο καιρο,πριν την προσευχη φωναζαμε ολοι <<ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗ>> και με καποιο μαγικο τροπο μας πηγαιναν(δεν ξερω ποιος εβαζε την αρχη και ποιος μας ελεγε οτι δικαιουμαστε μια μερα το μηνα για περιπατο,γιατι ουσιαστικα περιπατος ηταν!!).Στο δημοτικο για περιπατο μας πηγαιναν πανω απο το αθλητικο κεντρο Αντωνης Τριτσης,στο αλσος στο τελος της οδου Σκιαθου.Τωρα για επισκεψεις σε καποια μουσεια ,ειχαμε παει σε καμποσα...μουσειο Γουλανδρη,αρχαιολογικο μουσειο,Ακροπολη,μουσειο θαλασσας στον Αγιο Κοσμα,Πλανηταριο καθως και επισκεψεις στα εργοστασια της ΙΟΝ και της ΦΑΓΕ!! Πεμπτη δημοτικου ειχαμε παει εκδρομη στους Αγιους Θεοδωρους,οπου ηταν η θαλασσα γεματη μεδουσες,μικρες διαφανεις(που τις μαζευαμε σαν τρελοι ) και μετα ολοι καναμε μπανια με τα εσωρουχα μας,μιας και αφησαν οι συνοδοι μας(μαμαδες,θειες και δεν συμμαζευεται!!).Στην εκτη δημοτικου πρωτοτυπησαμε και πηγαμε εκδρομη και στον Αγιο Κοσμα αλλα και στην λιμνη Ηραιου ,πανω απο το Λουτρακι,οπου παλι καναμε μπανιο με τις βερμουδες αυτη την φορα!!

Στο γυμνασιο το συνθημα που αντιχουσε ηταν το <<ή μας πατε εκδρομη ή το κανουμε γιαπι!!>> και μας πηγαναν για περιπαρο παλι,σε κανεναν Αγιο Ανδρεα Λαμπρινης ή στο Λυκειο με λεωφορειο 608 στο Αλσος Βεικου!!

Εκδρομες:

1η Γυμνασιου=Παλαια Πεντελη ,οταν ακομα ειχε πρασινο

2η Γυμνασιου=μονη Χιλιομοδιου Κορινθιας,μεσα στη βροχη και καταιγιδα

3η Γυμνασιου=Μυκηνες Μυκηνες ,ειστε απο εκεινες που μου αρεσουνε!!,Κεφαλαρι Αργους και Ναυπλιο

1η Λυκειου=Αιγινα,οπου καναμε μπανιο σε μια παραλια με βαθος νερου 25 εκατοστα 50 μετρα μεσα στη θαλασσα!!

2η Λυκειου =Πορος,ωραιο μερος,με ωραια πιτσα στο λιμανι ,κοντα στη ναυτικη βαση

3η Λυκειου=5μερη πηγαΝΕ Κρητη,οπου δεν πηγα, για να διαβασω Φυσικη δεσμης ,μονο και μονο για να γραψω 6 ,τον Ιουνιο του 1996 στις Πανελληνιες!!

Αν θυμηθω κανενα αλλο μερος που ειχαμε παει επισκεψη θα σας το γραψω!!

Σπυρος<<ενταξει παιδια καταληξατε?θα παμε Πεντελη?ή σας φαινεται λιγο μακρυα?>>

Δημητρα<<ε τι μακρυα βρε Σπυρο?δηλαδη που πιο κοντα να κατασκηνωσουμε?στην εισοδο της πολυκατοικιας?>>
 
εγω που μεγαλωσα στην θηβα(δημοτικο) οι εκδρομες μας ηταν πιο extreme

η κοντινη ηταν στην Αγ.Τριαδα 20 λεπτα περματημα περιπου σε ενα πευκο-βουναλακι -κοντα περιπου προς το στρατοπεδο για οσους εχουν υπηρετησει εκει

η μακρυνη ηταν στο Μοσχοποδι -πρεπει να ηταν και 4 χλμ περπατημα(τεραστιοι χωροι για μπαλα) καποτε ειχαμε παιξει και με ενα σχολειο του πειραια που ειχε παει εκει ημερησια και το ειχαμε σκισει..αποτι θυμαμαι ολοι οι συμμαθητες μου ηταν φανταστικοι μπαλαδοροι-αθανατη επαρχια με τα ταλεντα σου

μετα πηγαιναμε μονοι μας εκει για μπαλα..αντε να πει παιδακι του δημοτικου οτι θα παει να παιξει 4 χλμ μακρυα με τα ποδια..ουτε μεχρι το ανσασερ...ακυνδινα χρονια!!!!
 
Στο δημοτικό μας πήγαιναν σε κάτι λόφους κοντά στο σπίτι μου κιόλας όπου ήταν χωράφια και κατσάβραχα και τρέχαμε σαν τα κατσίκια. Στο γυμνάσιο και λύκειο πηγάινε σε ένα όρμο που ήταν κοντά μας και ειχε και παιδική χαρά. Από πάνω υπήρχαν και κάτι ξενοδοχεία όπου το χειμώνα ήταν κλειστά αλλά εμείς τα καλόπαιδα μπαίναμε κρυφά σε αυτά και χαζευαμε πισίνες και αν τύχει κανένα δωμάτιο ανοικτό. Φυσικά οι καθηγητές φώναζαν γιατί αν γινόταν τίποτα την είχαν άσχημα.
 
Στο δασάκι της Πολίχνης. Τα λεγόμενα " πευκάκια ". Τίγκα στις σύριγγες και τα πορνοπεριοδικά. Όχι και το καλύτερο μέρος, για να πηγαίνουν εκδρομή, παιδιά του δημοτικού.
 
Γουσταρα να μας πηγαινουν στο γηπεδο του χωριου η στο γηπεδο ποδοσφαιρου της διπλανης κομωπολης που διπλα ειχε και κλειστο γηπεδο μπασκετ το οποιο και ανοιγαν οταν πηγαιναμε.Πραγματικα ολα τα λεφτα ηταν.
 
Πίσω
Μπλουζα