Με δύο παιδιά σε ηλικίες που δεν ανοίγουν το στόμα τους (4 και 1,5 έτους) μπορώ να πω ότι κάποια τα έχω χρησιμοποίησει και εγώ με την γυναίκα μου
Τα αποτελέσματα αμφιλεγόμενα.
Η ¨μεγάλη¨ πλέον δεν ενδιαφέρεται αν το φαί της έρθει και το φάει ο σκύλος ενώ ο ¨μικρός¨ απλά ΔΕΝ το ανοίγει το στόμα του.
Εχω την εντύπωση βέβαια -χωρίς να είμαι και ειδικός- ότι στην ¨φοβία¨ του φαγητού ρόλο παίζουν και οι παιδίατροι.
Τόσα γραμμάρια την ημέρα όταν είναι βρέφος, τόσο βάρος αναλόγως φύλλου/ύψους/ηλικίας και βασικά να μην παρεκκλίνουμε από τις καμπύλες.
Το άγχος που είχα στην κόρη μου που γεννήθηκε πανύψηλη και με μικρό βάρος για το μέγεθός της ήταν κάτι που δεν το είχα ξαναζήσει για τους πρώτους 3 μήνες. Ισως με είχαν ψαρώσει και οι παιδίατροι από το μαιευτήριο.
Πάντως δεν έχω δει παιδί στον δυτικό κόσμο να νοσεί από έλλειψη φαγητού. Μπορεί και να κάνω λάθος, τι να πω..
Η απειλή πάντως που γράφτηκε από πάνω ^ είναι η μόνη που επιβεβαιώνεται 100% από εμένα χωρίς να την λέω καν.
Θα έρθει το βράδυ, δεν θα έχουν φάει τίποτα όλη μέρα -ιδίως τώρα το καλοκαίρι- εκτός από χυμούς (τα γουβερλάκια δεν τους αρέσουν για μεσημεριανό) και τότε θα τρώνε ακόμα και το σπανακόρυζο και τις φακές.