Ρετρό εκλογές στην Ελλάδα! (Ή αλλιώς η εποχή των δεινοσαύρων)!

Συμπληρωνω: Για πολλα χρονια μετα οταν ηθελαν να πειραξουν καποιον του ελεγαν ''ρεϊ ,εριξες σωστα την ψηφο ή το εκανες σαν τον μπαρμπα-αγγελη;" ή ''δεν πιστευω να το κανεις κι εσυ σαν τον μπαρμπα-αγγελη ε;"
Ο καυμενος ο παππους ηθελε να παει στην πολη να παρει τα φαρμακα του αλλα πως; Η συνταγη ηταν στην καλπη μεσα, κοντεψε να σκασει γιατι ουτε Δευτερα μπορεσε και τελικα πηγε Τριτη.
Οσο κι αν προσπαθουσε δεν μπορουσε να πεισει τα κομματοσκυλα ''ναι ναι ειχα, μου το ειχε δωσει ο εγγονος μου, βρε ναι σας λεω ψεμματα θα πω;''

Δεν ξερω τωρα εαν υπαρχει ξεχωριστη Ενοτητα αλλα εαν οχι θα ανοιξω για τους στρατιωτες στα Εκλογικα Τμηματα τοτε αλλα και οταν πηγα κι εγω. Αλλη αντιμετωπιση απο τους περιξ γειτονες στο σχολειο ειχαν τοτε και πολλη διαφορετικη ειδα εγω μετα.
 
Γενικό γραμματέα είχε αυτό το ανθυποκομματίδιο. Μέλη πού βρήκε να φτιάξει κεντρική επιτροπή?
 
Δεν νομίζω να έχει ξανασυμβεί σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ επίπεδο μεγαλύτερη παραπλάνηση, εξαπάτηση και εκμετάλλευση ενός ολόκληρου λαού όπως του ελληνικού από τα κυβερνητικά κόμματα της μεταπολίτευσης μηδενός εξαιρουμένου. Ρετρό εκλογές στην Ελλάδα. Μάλοστα. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς ειδικά από την αλήστου μνήμης δεκαετία του '80 (αγαπημένη για όλους εμάς αλλά για άλλους λόγους), όπου ειδικά στις προεκλογικές περιόδους των ετών '81, '85 & ΄89 γινόταν το έλα να δεις.
Ειδικά οι απαδοί των δύο τότε μεγάλων κομμάτων πρωτοστατούσαν στα κομματικά δρώμενα χτίζοντας άθελα τους την διαχρονική τους εξαπάτηση, και τα τελευταία χρόνια σκεπτόμενοι την εξέλιξη της χώρας έχουν πρωτοστατήσει στο σπορ του αυτοφασκελώματος (εξαίρεση δεν αποτελεί φυσικά ο γράφων). Όταν τα κόμματα μάζευαν για πλάκα στο Σύνταγμα από 1 εκατομμύριο κόσμο, όταν τα πλαστικά σημαιάκια κατέκλυζαν κάθε γωνιά των δύσμοιρων πόλεων και υπήρχε διαχωρισμός και αντιπαράθεση ακόμα και στα νηπιαγωγεία που λέει ο λόγος και σήμερα δεν γεμίζουν ούτε ένα μικρομεσαίο γήπεδο μπάσκετ Γ' Εθνικής, είναι ηλίου φαεινότερο πόσο ρετρό φαίνονται οι εκλογές της δεκαετίας του '80 και λίγο του '90. Χρειάστηκε η χρεωκοπία μιας ολόκληρης χλωρας για να ξυπνήσει ο νεοέλληνας και να καταλάβει το μέγεθος της εξαπάτησης του.
Και για να ευθημήσουμε αποαύστε φίλοι μου ρετρό περιστατικά. Οδηγός αστικού λεωφορείου στη Αθήνα έκανε την βάρδια του ανεμίζοντας από την θέση του οδηγού την σημαία του αγαπημένου του κόμματος. Το τι μπινελίκια άκουσε από επιβάτες του αντίθετου κόμματος δεν λέγεται. Το απίστευτο τρολάρισμα ενός οδηγού Ι.Χ. που στο αυτοκίνητο του ανέμιζαν στις δυο πλευρές δυο σημαίες της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Μια σαλεμένη κυρία (???) στην γειτονιά μου που για να δείξει τι κόμμα είναι σήκωνε το φουστάνι της και έδειχνε το χρώμα του βρακιού της. Τσακωμοί γραφείου κηδειών με πολίτες γιατί στις κολώνες κολλούσαν τα κομματόσκυλα κηδειόχαρτα αντίπαλων κομμάτων και δεν υπήρχε χώρος για να κολλήσουν αληθινά κηδειόχαρτα πραγματικών νεκρών. Και το αποκορύφωμα το βράδυ των εκλογών όπου οι θριαμβολογίες και τα επινίκια των νικητών λάμβαναν χώρα με τέτοιο τρόπο από τους νικητές οπαδούς που οι χούλιγκανς των ποδοσφαιρικών ομάδων φαινόντουσαν λες και βγήκαν από το Κατηχητικό και το Αρσάκειο. Και εις ανώτερα κύριοι.
 
Αν βλέπετε "τα καλύτερά μας χρόνια", έχουν εδώ και κάποια αρκετά επεισόδια μεταφέρει το κλίμα των εκλογών του '81. Μέχρι και μπλε καφενείο με ένα πράσινο καφενείο έχουν. Σημαίες, συνθήματα, αφίσες, διαφωνίες και τσακωμούς!
 
Αν βλέπετε "τα καλύτερά μας χρόνια",
Δεν έχω χάσει ούτε ένα επεισόδιο από κανέναν κύκλο. Είναι κάτι διαφορετικό, μία κατηγορία μόνο του. Σειρά που μόνο η ερτ θα μπορούσε να βγάλει.
 
Αν βλέπετε "τα καλύτερά μας χρόνια", έχουν εδώ και κάποια αρκετά επεισόδια μεταφέρει το κλίμα των εκλογών του '81. Μέχρι και μπλε καφενείο με ένα πράσινο καφενείο έχουν. Σημαίες, συνθήματα, αφίσες, διαφωνίες και τσακωμούς!
Τα οποία όλα φυσικά ήταν μια πραγματικότητα. Στη δε πλατεία Γκύζη που μεγάλωσα, και όπου διαδραματίζεται και η λατρεμένη μου αυτή η σειρά, θυμάμαι υπήρχαν γραφεία των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ακρίβώς στις 2 απέναντι πλευρές της πλατείας (του ΠΑΣΟΚ περίπου πάνω από την αφετηρία του 021, στην αρχή της οδού Δελαπόρτα για όσους ξέρουν το σημείο, και απέναντι στη γωνία περίπου με την οδό Κοντογιανναίων ήταν της ΝΔ) και ακριβώς από κάτω υπήρχαν τα 2 αντίστοιχα πράσινα και γαλάζια καφενεία. Στις εκλογές δε τόσο του 81, όσο και του 85 (και στις δημοτικές του 82) θυμάμαι τρελή ντουντούκα με συνθήματα και από τα δύο μπαλκόνια των γραφείων, όποτε επρόκειτο να μιλήσει κάποιος υποψήφιος του αντίστοιχου κόμματος. Στην δε πάνω πλευρά της πλατείας (περίπου κοντά στην οδό Παναγιωταρά) υπήρχε θυμάμαι και τοπική οργάνωση του ΚΚΕ, ενώ ακόμα πιο πάνω (εκεί περίπου που ήταν τα φροντιστήρια του Καβαλιεράτου, στο πλακόστρωτο από τότε σημείο) υπήρχε ακόμα και τοπική οργάνωση του ΚΚΕ Εσωτερικού!!! Νομίζω μάλιστα πως σε κάποιες εκλογές είχε μιλήσει και ο ίδιος ο Λεωνίδας Κύρκος.
Γενικά θυμάμαι πως εκείνα τα χρόνια, όχι μόνο οι αρχηγοί, αλλά, και οι υποψήφιοι βουλευτές των κομμάτων, έκαναν κανονικές ανοιχτές ομιλίες από τα μπακόνια των τοπικών οργανώσεων στις γειτονιές. Γενικώς, ήταν κανονικό πανηγύρι τότε οι εκλογές :D
 
Χάρρυ Κλυνν - Έρχονται εκλογές (Αποκάλυψη)

Χάρρυ Κλυνν - Αποτέλεσμα εκλογών (για δέσιμο)
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πανηγύρι πράγματι οι εκλογές στα 80ς΄..Αν και στη σειρά '' τα καλύτερα μας χρόνια'' βλέπουμε σχετικά ήπιες καταστάσεις κ κόντρες στην πραγματικότητα ήταν πολύ πιο άγριες και καθόλου διασκεδαστικές. Καβγάδες, βρισίδια και μίση ακόμα και ανάμεσα σε αδέλφια .Θυμάμαι τότε ήταν που σαν έφηβη έχασα τον σεβασμό μου για τους μεγαλύτερους και την υποτιθέμενη ωριμότητα τους ...
 
Εκλογές... ή το δράμα της μικρής karapiperim...
Η μάνα μου ήταν γραμματέας στο χωριό, οπότε στις εκλογές ήμασταν εκεί τουλάχιστον 3 μέρες. Θυμάμαι είχε κ στρατιώτες, δεν ξέρω γιατί κι ούτε αναρωτήθηκα ποτέ. Στο χωριό 3 καφενεία, το ένα νδ, το άλλο πασοκ, το άλλο ψιλοουδετερο. Οι καταστάσεις που θυμάμαι είναι μάλλον αστείες, μαζευοντουσαν όλοι στα καφενεία, φώναζαν απ το ένα ν ακουστούν στο άλλο, όλοι τύφλα στο μεθύσι, χωρίς υπερβολή. Οι μόνοι ξεσουρωτοι ήταν οι κομματαρχες, που τελικά μεθουσαν κι αυτοί με τη Δύση του ηλίου ( Οι υπόλοιποι έπιναν απ το πρωί).
Το δράμα μου όμως εμένα ήταν οι γονείς μου. Όλες οι νορμάλ οικογένειες ψήφιζαν ένα κόμμα, είχαν το βουλευτή τους, το φακέλωμα τους, ήξερε τελοσπαντων η κοινωνία που ανήκουν. Εμένα όμως οι γονείς μου - δύο αγαθοτατοι κατά τα άλλα άνθρωποι- ψήφιζαν διαφορετικό κόμμα. Αυτό όπως καταλαβαίνετε, την εποχή των μεγάλων παθών ήταν πρόβλημα. Τσακωνοντουσαν όλη τη μέρα, με χαζά επιχειρήματα προσπαθούσε ο ένας να υποκλέψει την ύστατη στιγμή την ψήφο του άλλου, τελικά έμεναν κι οι δυο στις αρχικές τους προτιμήσεις. Σε κάποιες Εκλογές, η αδερφή μου που ήταν μελό παιδάκι, μου ανακοίνωσε πως οι γονείς μας θα χωρίσουν, διότι δε γίνεται η γυναίκα να ψηφίζει άλλο κόμμα απ τον άντρα της. Περιμένα κι εγώ να βγει η κυβέρνηση, να συγκροτηθεί η βουλή σε σώμα, να μας ανακοινώσουν το πικρό μαντάτο. Τελικά οι μέρες πέρασαν, δεν έγινε τίποτα, και είπα στην αδερφή μου ότι γίνεται μάλλον.
 
Και επειδή σήμερα επίσημα θα ανακηρυχθούν και οι εκλογές απο την κυβέρνηση της χώρας...

Εγώ ξεκινάω τον δικό μου προεκλογικό αγώνα για να γίνω ο επόμενος Πρωθυπουργός της Ελλάδας !!!

Με το σούπερ πρόγραμμα τελευταίας τεχνολογίας που αγόρασα χθές μόνο 950 δραχμές απο την Cosmon Software σίγουρα θα σκίσω στις εκλογές!


:mitsotakis::papandreou::leventis::karamanlis::karamanlis:


PROTHYPO.jpg


prothypo_img1.jpg


prothypo_img0.jpg


prothypo_img2.jpg


prothyp6.jpg


16.jpg


prothyp1.jpg


prothyp2.jpg


prothypo_img11.jpg


prothyp4.jpg


prothypo5.jpg


:biglaugh::biglaugh::biglaugh:


Για το Download...

Το παιχνίδι είναι σε μορφή DSK, για να το κατεβάσετε, κάντε δεξί κλικ πάνω στο αρχείο prothypo.txt και πατήστε save target as. Μόλις κατέβει μετονομάστε το σε prothypo.dsk και είναι έτοιμο να παίξει σ'οποιονδηποτε Amstrad emulator ή να μετατραπεί σε δισκέττα με το πρόγραμμα CPCDiskXP.
prothypo.txt (194816)

Διαβάστε περισσότερα εδώ : https://retrousers.webnode.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%ce%bd%ce%af%ce%b1/

Thanks Άρη (arislab) για την διάσωση του θρυλικού προγράμματος! :thumbup:
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα