Ρετρό εκλογές στην Ελλάδα! (Ή αλλιώς η εποχή των δεινοσαύρων)!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Amstrad1981
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Προεκλογικό σποτ του Σωτήρη Παπαπολίτη για υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις Δημοτικές Εκλογές του 1990.Μεταδόθηκε Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο MEGA.

Προεκλογικό σποτ του Αντώνη Τρίτση για υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών στις Δημοτικές Εκλογές του 1990.Μεταδόθηκε Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο MEGA.

Προεκλογικό σποτ του Δημήτρη Φατούρου για υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις Δημοτικές Εκλογές του 1990.Μεταδόθηκε Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο MEGA.

Προεκλογικό σποτ του Αντώνη Τρίτση για υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών στις Δημοτικές Εκλογές του 1990.Μεταδόθηκε Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο MEGA.
Τελικά το έφτιαξες γιατί εμφανιζόταν ιδιωτικό...

Με προκαλείς να σαρώσω και να ανεβάσω το δικό μου εκλογικό βιβλιάριο. Πρώτη φορά ψήφισα στις 5 Απριλίου 1992 στις αναπληρωματικές εκλογές στην Β' Αθηνών για την αναπλήρωση της έδρας του Δημήτρη Τσοβόλα (είχαν παραιτηθεί όλοι οι επιλαχόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της εν λόγω εκλογικής περιφερείας). Υποψήφιοι ήταν οι Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης και Βασίλης Λεβέντης υποστηριζόμενος ο μεν πρώτος από το ΠΑΣΟΚ, ο δε δεύτερος ουσιαστικά από τη ΝΔ. Εξελέγη ο Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.

μου είχε πει ο παππούς μου όταν ήταν παιδί που είχε κόσμο για μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη. Για κάποιο λόγο είχε κρυφτεί σε μια βάρκα στην παραλία και ένας αστυφύλακας τον είδε και του έδωσε σκαμπιλι. Τότε ο παππούς μου τον ρώτησε ποιος μιλά και του απάντησε <<ο Ελευθέριος Βενιζέλος! >>

2024_7_12_10_29_20.png

Σε ελεύθερη μετάφραση: Δεν έχει σημασία ποιος και τί ψηφίζει αλλά ποιός και πώς μετράει τις ψήφους!

Τον Σεπτέμβρη και Οκτώβρη του 1981 περνούσα την ώρα μου στο αυτοκίνητο μετρώντας τ' αμάξια που έφεραν σημαιάκια του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από κάποια στιγμή και μετά έγραφα τους αριθμούς κυκλοφορίας των αμαξιών σ' ένα τετράδιο. Τα πασοκικά σημαιοστόλιστα αυτοκίνητα ήταν υπερδιπλάσια των νεοδημοκρατικών. Να σώζονται άραγε σε κάποιο συρτάρι εκείνες οι στατιστικές;

Greece's "retro" elections are bringing a sense of nostalgia, with old-school political dynamics resurfacing, evoking memories of past eras in Greek politics. It's almost like stepping back into the age of political "dinosaurs," as veteran politicians and longstanding issues make a comeback. It's a unique moment in modern Greek history!

Πίσω
Μπλουζα