Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.991
Κάπου στη δεκαετια του 90 ειχαν βγει καποια ευφημιστικα υποννοουμενα για να χαρακτηριστει καποιος ομοφυλοφιλος. Αυτα τα ακουγα κυριως στην τηλεοραση, και σε κωμικες καταστασεις. Καποια ηταν παραστατικα (πχ. "το σηκωνει το σακακι" ή "το καταπινει το κουκουτσι") ενω αλλα ηταν εντελως σουρρεαλιστικα ("το μελωνει το παστελι"). Ενας τυπικος διαλογος που θα ακουγα σε καποια κωμικη σειρα ηταν πχ.
-Να, αυτος... πως να το πω... την κουναει την αχλαδια.
-Τι εννοεις;
-Πως το λενε, το παει το γραμμα.
-Μα μιλα καθαρα, τι θες να πεις;
-Τι δεν καταλαβαινεις;; Να ρε παιδι μου, το μελωνει το παστελι... το σηκωνει το σακακι... τη γυριζει τη φρυγανια, το τυλιγει το σουβλακι, το κανελωνει το ριζογαλο, την τριζει την οπισθεν!!!
-??????
Αυτες που ακουγοταν πιο συχνα ηταν βεβαια η "αχλαδια" (μαλλον ειναι η πιο παλια εκφραση, πανω στη οποια πατανε οι αλλες), αλλα και "το παει το γραμμα", που την εβρισκα πολυ αστεια.
Ακομα εχω απορια παντως πού στο καλό κολλάει αυτο με το "γράμμα" και τί παριστανει
-Να, αυτος... πως να το πω... την κουναει την αχλαδια.
-Τι εννοεις;
-Πως το λενε, το παει το γραμμα.
-Μα μιλα καθαρα, τι θες να πεις;
-Τι δεν καταλαβαινεις;; Να ρε παιδι μου, το μελωνει το παστελι... το σηκωνει το σακακι... τη γυριζει τη φρυγανια, το τυλιγει το σουβλακι, το κανελωνει το ριζογαλο, την τριζει την οπισθεν!!!
-??????
Αυτες που ακουγοταν πιο συχνα ηταν βεβαια η "αχλαδια" (μαλλον ειναι η πιο παλια εκφραση, πανω στη οποια πατανε οι αλλες), αλλα και "το παει το γραμμα", που την εβρισκα πολυ αστεια.
Ακομα εχω απορια παντως πού στο καλό κολλάει αυτο με το "γράμμα" και τί παριστανει

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: