Ρετρό εξαφανισεις

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας αριαδνη
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Βασικά πρέπει να καταλάβουμε πως οι στοές μέσα στο νερό που θυμίζουν λαβύρινθο λόγο της πολυπλοκότητας των στοών, δεν έχουν μόνο οριζόντια τμήματα, αλλά και κάθετα αρκετών μέτρων. Αν υποθετικά του τελείωσε το οξυγόνο και το σώμα του το τράβηξαν βαθύτερα μέσα στις στοές τα υπόγεια ρεύματα, λογικό είναι να μην βρεθεί ποτέ. Δεν υπάρχει ακόμη η τεχνολογία να μπορεί ένας σπηλαιοδύτης να βρίσκεται ώρες μέσα σε ένα υποθαλάσσιο και δαιδαλώδη σπήλαιο. Εδώ το σπήλαιο Δυρού δεν είναι ακόμη πλήρως χαρτογραφημένο. Έχω μπει πρωί και βγήκα αργά το απόγευμα (μαζί με ομάδα). Δεν φτάσαμε ούτε μέχρι το σημείο που έχει σταματήσει η χαρτογράφηση. Βαθύτερα επικοινωνεί με φλέβα ηφαιστείου και υπάρχουν αέρια που είναι επικίνδυνα για τον άνθρωπο.
Ευτυχώς με την εμπειρία σου που μας εξηγείς κάποια πράγματα γιατί στην περίπτωση του Αμερικανού υπήρξε έντονη διαμάχη μεταξύ των δυτών αν όντως μπήκε στο spring vortex η αν έγινε κάτι άλλο με την αστυνομία να ψάχνει και αλλού τότε σε δάση και απομωνομενες περιοχές για το πτώμα του. Οπότε βγάζει νόημα αυτό που λες.

H εξαφάνιση ενός πρωθυπουργού στην Αυστραλία το 67'

Όταν ο κεννυ είχε ανεβάσει το βιντεάκι για την Mcave κάποιος είχε γράψει σε σχόλιο από κάτω μην πας σε αυτήν την σπηλιά γιατί δεν πρόκειται να ξαναβγείς , μετά την εξαφάνιση του Κεννυ το αφαιρεσε. 10 ώρες hiking όπως λέει έκανε κάθε φορά το καλοκαίρι που οι βαθμοί στην περιοχή είναι πολύ ανεβασμένοι.

λίγο υπερβολή είναι αυτό ούτε ένα σημαντικό κομμάτι του φλοιού δεν τρύπησαν. ο φλοιός εκτείνεται μέχρι βάθος 70 χιλιόμετρα, ούτε που....γαργαλήσαν την Γη. είναι όμως πιο λεπτός (ο φλοιός) στο βάθος των ωκεανών.
ο μανδύας είναι μέχρι 2980 χιλιόμετρα και ο πυρήνας από κει και πέρα.
υπάρχει και η υπόθεση ότι όλα τα βαρέα μέταλλά στον πλανήτη μας έχουν προκύψει από αρχέγονες εκρήξεις kilonova.

Το τρυπάνι της γεώτρησης έσπασε και είχε σπάσει ήδη αρκετές φορές. Κόστιζε πολύ να το επισκευάζουν συνέχεια και έτσι παράτησαν το εγχείρημα. Πάντως πριν μερικά χρόνια, είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως είχαν καταγράψει στο συγκεκριμένο σημείο φωνές από την κόλαση. Δεν κάνει εντύπωση το γιατί κάποιοι δημιουργούν και μοιράζονται εντελώς ψεύτικα γεγονότα, αλλά πόσοι τα πιστεύουν με τόση ευκολία. Θα το γράψω για ακόμη μια φορά, η χαζομάρα είναι απεριόριστη.

Όσο για την περίπτωση αυτού που χάθηκε μέσα στο σπήλαιο. Δεν βρήκα πληροφορίες για το αν είναι σπήλαιο ή ορυχείο και γενικά πως είναι μέσα στο σπήλαιο (αν όντως είναι). Ρεαλιστικά είναι λίγο δύσκολο να χαθείς μέσα σε ένα σπήλαιο. Ακόμη και για μη σπηλαιολόγους. Πάντως έχω χαθεί με έναν φίλο στο παρελθόν σε ένα σπήλαιο μερικών χιλιομέτρων στην Μάνη, χωρίς πανικό βρήκαμε γρήγορα όμως την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Φαντάζομαι πως κάτι απροσδόκητο (απαγωγή ή δολοφονία) του έτυχε έξω από την σπηλιά ή θελημένα χάθηκε για τους δικούς του λόγους. Αναρωτιέμαι αφού δεν υπάρχουν περίεργα και μεταφυσικά στα δικά μας σπήλαια, γιατί να υπάρχουν μόνο στην Αμερική.

Πάντως, πριν πολλά χρόνια στον Έβρο που είχα πάει με την ομάδα για εξερεύνηση σπηλαίων έτυχε ένα απόγευμα ένα αναπάντεχο περιστατικό σε δυο φίλους μου. Εκείνο το απόγευμα αυτός που μας φιλοξενούσε μας πρότεινε να πάμε να δούμε μια σπηλιά εκεί κοντά. Ο φίλος μου ο Γιάννης ήταν σπηλαιολόγος είχε καταγωγή από το τελευταίο Ελληνικό χωρίο πριν τα σύνορα με την Τουρκία. Ήθελε να το επισκεφθεί και πήγαμε με το αμάξι μου γιατί δεν είχα όρεξη να περπατάω άλλο στο βουνό (όλο το πρωινό και το μεσημέρι ήμασταν σε σπήλαια). Όταν γυρίσαμε δυο φίλοι σπηλαιολόγοι μας είπαν τι τους έτυχε.

Πήγαν στην σπηλιά με αυτόν τον ντόπιο που μας φιλοξενούσε. Μπήκαν μέσα και βρήκαν γεννήτρια και σκαπτικά εργαλεία. Ξαφνικά έρχονται από πίσω τους δυο τύποι με καραμπίνες και τους σημαδεύουν. Ευτυχώς που μπήκε μπροστά ο ντόπιος γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω αν θα έβλεπα τους έβλεπα ξανά. Ο ντόπιος ήταν και πολύ γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής. Αφού τους καθησύχασε του είπαν πως έχουν έναν πολύ παλαιό χάρτη θησαυρού και σκάβουν να τον βρουν. Βέβαια οι φίλοι μου δεν τους ανέφεραν πως σκάβουν σε συμπαγή βράχο και πως τσάμπα σκάβουν τον βράχο για δυο χρόνια. Έφυγαν ευτυχώς με την βοήθεια του ντόπιου. Πάντως εγώ με τον Γιάννη δεν περάσαμε και τόσο περιπετειώδη. Εξαιρώ βέβαια την στιγμή που εκατομμύρια κουνούπια μπήκαν μέσα στο αμάξι όταν κατέβασα το τζάμι του οδηγού και μας έπιασε πανικός (καλοκαίρι δίπλα στον ποταμό βλέπεις).

Το τρυπάνι της γεώτρησης έσπασε και είχε σπάσει ήδη αρκετές φορές. Κόστιζε πολύ να το επισκευάζουν συνέχεια και έτσι παράτησαν το εγχείρημα. Πάντως πριν μερικά χρόνια, είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως είχαν καταγράψει στο συγκεκριμένο σημείο φωνές από την κόλαση. Δεν κάνει εντύπωση το γιατί κάποιοι δημιουργούν και μοιράζονται εντελώς ψεύτικα γεγονότα, αλλά πόσοι τα πιστεύουν με τόση ευκολία. Θα το γράψω για ακόμη μια φορά, η χαζομάρα είναι απεριόριστη.

Όσο για την περίπτωση αυτού που χάθηκε μέσα στο σπήλαιο. Δεν βρήκα πληροφορίες για το αν είναι σπήλαιο ή ορυχείο και γενικά πως είναι μέσα στο σπήλαιο (αν όντως είναι). Ρεαλιστικά είναι λίγο δύσκολο να χαθείς μέσα σε ένα σπήλαιο. Ακόμη και για μη σπηλαιολόγους. Πάντως έχω χαθεί με έναν φίλο στο παρελθόν σε ένα σπήλαιο μερικών χιλιομέτρων στην Μάνη, χωρίς πανικό βρήκαμε γρήγορα όμως την διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Φαντάζομαι πως κάτι απροσδόκητο (απαγωγή ή δολοφονία) του έτυχε έξω από την σπηλιά ή θελημένα χάθηκε για τους δικούς του λόγους. Αναρωτιέμαι αφού δεν υπάρχουν περίεργα και μεταφυσικά στα δικά μας σπήλαια, γιατί να υπάρχουν μόνο στην Αμερική.

Πάντως, πριν πολλά χρόνια στον Έβρο που είχα πάει με την ομάδα για εξερεύνηση σπηλαίων έτυχε ένα απόγευμα ένα αναπάντεχο περιστατικό σε δυο φίλους μου. Εκείνο το απόγευμα αυτός που μας φιλοξενούσε μας πρότεινε να πάμε να δούμε μια σπηλιά εκεί κοντά. Ο φίλος μου ο Γιάννης ήταν σπηλαιολόγος είχε καταγωγή από το τελευταίο Ελληνικό χωρίο πριν τα σύνορα με την Τουρκία. Ήθελε να το επισκεφθεί και πήγαμε με το αμάξι μου γιατί δεν είχα όρεξη να περπατάω άλλο στο βουνό (όλο το πρωινό και το μεσημέρι ήμασταν σε σπήλαια). Όταν γυρίσαμε δυο φίλοι σπηλαιολόγοι μας είπαν τι τους έτυχε.

Πήγαν στην σπηλιά με αυτόν τον ντόπιο που μας φιλοξενούσε. Μπήκαν μέσα και βρήκαν γεννήτρια και σκαπτικά εργαλεία. Ξαφνικά έρχονται από πίσω τους δυο τύποι με καραμπίνες και τους σημαδεύουν. Ευτυχώς που μπήκε μπροστά ο ντόπιος γιατί αν δεν ήταν αυτός δεν ξέρω αν θα έβλεπα τους έβλεπα ξανά. Ο ντόπιος ήταν και πολύ γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής. Αφού τους καθησύχασε του είπαν πως έχουν έναν πολύ παλαιό χάρτη θησαυρού και σκάβουν να τον βρουν. Βέβαια οι φίλοι μου δεν τους ανέφεραν πως σκάβουν σε συμπαγή βράχο και πως τσάμπα σκάβουν τον βράχο για δυο χρόνια. Έφυγαν ευτυχώς με την βοήθεια του ντόπιου. Πάντως εγώ με τον Γιάννη δεν περάσαμε και τόσο περιπετειώδη. Εξαιρώ βέβαια την στιγμή που εκατομμύρια κουνούπια μπήκαν μέσα στο αμάξι όταν κατέβασα το τζάμι του οδηγού και μας έπιασε πανικός (καλοκαίρι δίπλα στον ποταμό βλέπεις).
Γιατί η εξαφάνιση του έγινε κοντά στην περιοχή 51 για αυτό θεωρείται μυστηριώδης και πως είδε μια περίεργη σπηλιά με ηλεκτρομαγνητική ενέργεια σε σχήμα Μ . Βέβαια εκείνη την μέρα που εξαφανίστηκε για να την βρει ξανα κατά περίεργο λόγο άφησε την φωτογραφική του μηχανή πίσω στο σπίτι πράγμα που δεν έκανε ποτέ.
Ναι στην Αμερική συμβαίνουν όλα τα περίεργα εδώ τίποτα.
Ναι είχαν πει πως είχαν βρει την κόλαση και πως ακούγονταν φωνές κολασμένων το θυμάμαι τότε.

Τελευταία επεξεργασία:
Άλλη παπάτζα με την Area 51. Στρατιωτική βάση είναι, δηλαδή εδώ στην χώρα μας έχει κανείς την εντύπωση πως αν πάει κάποιος άσχετος να μπει μέσα σε ένα στρατόπεδο ή να τραβάει φωτογραφίες από έξω δεν θα τον συλλάβουν; Δηλαδή πραγματικά..

Άλλη παπάτζα με την Area 51. Στρατιωτική βάση είναι, δηλαδή εδώ στην χώρα μας έχει κανείς την εντύπωση πως αν πάει κάποιος άσχετος να μπει μέσα σε ένα στρατόπεδο ή να τραβάει φωτογραφίες από έξω δεν θα τον συλλάβουν; Δηλαδή πραγματικά..
Τώρα ψάχνουν την σπηλιά Μ πάρα πολλοί να την βρουν

Φυσικός σχηματισμός μου μοιάζει και όχι τεχνητός. Έχουμε και εμείς εδώ παρόμοιους φυσικούς σχηματισμούς που σε κάποιους μοιάζουν μυστήρια.

Φυσικός σχηματισμός μου μοιάζει και όχι τεχνητός.
Το θέμα είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θα βρουν μια σπηλιά σε σχήμα Μ που θα έχει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και ψάχνουν...

H εξαφανίση με τα περισσότερα podcasts στην Αμερική και τα περισσότερα σχόλια, θεωριες όσο καμία άλλη , είκοσι χρόνια μετά κανείς δεν ξέρει τι απέγινε η κοπέλα

@telonio δες το ντoκυμαντερ αν ενδιαφέρεσαι
Πάντως το τράβηξαν από τα μαλλιά, ο άνθρωπος είχε κατάθλιψη και μεγάλα οικονομικά προβλήματα, το κινητό του το βρήκαν πεταμένο σε ένα παλιό ορυχείο πράγμα που σημαίνει ότι δεν ήθελε να βρεθεί το στίγμα του. Έχει πολλές πληροφορίες για τις σπηλιές στην περιοχή και ο καιρός είναι περίεργος , την μέρα φοβερή ζεστή και ξηρασια και το βράδυ ψύχος , δεν επιβιώνεις ευκολα. Και έχει λιοντάρια, φίδια και ζωα επικίνδυνα.Μπορεί και για λίγες ώρες χωρίς νερό να πεθάνεις. Δεν είναι οι συνθήκες όπως εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:
Το θέμα είναι πως υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν πως θα βρουν μια σπηλιά σε σχήμα Μ που θα έχει ηλεκτρομαγνητική ενέργεια και ψάχνουν...
Tα σπήλαια δημιουργούνται σε ασβεστόλιθο με κυριότερο ορυκτό συστατικό το ανθρακικό ασβέστιο. Δεν ισχύει ηλεκτρισμός ή μαγνητική ενέργεια σε αυτό το πέτρωμα. Αν συνέβαινε αυτό τότε κανένας φακός δεν θα λειτουργούσε κανονικά, όπως επίσης και καμία συσκευή smartphone (λειτουργούν εκτός του ότι δεν πάνουν σήμα τηλεφωνίας και data).

Tα σπήλαια δημιουργούνται σε ασβεστόλιθο με κυριότερο ορυκτό συστατικό το ανθρακικό ασβέστιο. Δεν ισχύει ηλεκτρισμός ή μαγνητική ενέργεια σε αυτό το πέτρωμα. Αν συνέβαινε αυτό τότε κανένας φακός δεν θα λειτουργούσε κανονικά, όπως επίσης και καμία συσκευή smartphone (λειτουργούν εκτός του ότι δεν πάνουν σήμα τηλεφωνίας και data).
Ένας που μιλάει στο ντοκιμαντέρ είχε βρεθεί στην έρημο της Νεβάδας ως παιδί και από την αφυδάτωση έβλεπε οράματα μπροστά του .
Εγώ το ξέρω , τελονιο ,πες το σε αυτούς που ψάχνουν την m cave και βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο.

Ο ακραίος τουρισμός δεν είναι μόνο σύγχρονο φαινόμενο και δεν έχει να κάνει μόνο με τα οικονομικά. Γνώμη μου , φυσικά οσο πιο πλούσιος τόσο πιο πολύ βαριέσαι και θες να δοκιμάσεις νέα πράγματα.

Προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι τόσο βαθυστόχαστα τα πράγματα όπως αναφέρει το παραπάνω άρθρο. Ποιος λογικός άνθρωπος θα έμπαινε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που αντί να είχε τιμόνι και πετάλια να είχε ένα χειριστήριο παιχνιδομηχανής; Με ποια λογική επέλεξαν το Titan αυτοί όταν είδαν πως το ασφάλιζαν εξωτερικά με βίδες, είχε ένα απλό χειριστήριο από xbox και μέσα ήταν εξαιρετικά λιτό;

Δεν πιστεύω πως παίζουν καθόλου ρόλο τα χρήματα. Μάλλον είναι κάποιοι που θεωρούν τους ευατούς τους και καλά αθάνατους, δεν θα τους τύχει ποτέ κάτι κακό και μάλλον δεν έχουν ρεαλιστική αντίληψη για το τι γίνεται γύρω τους σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν έκανα τα μαθήματα σπηλαιολογίας, είχα γνωρίσει έναν συνάδελφο που ήταν σπηλαιολόγος και από λεφτά άλλο τίποτα (ερχόταν με jaguar). Ήταν όμως πολύ επίμονος με την ασφάλεια μέσα στα σπήλαια. Δεν ήταν ο τύπος που θα έκανε την οποιαδήποτε τρέλα που θα μπορούσε να του κοστίσει την ζωή.

Ζητώ συγνώμη που αναφέρω συνεχώς θέματα από την σπηλαιολογία και την ορειβασία αλλά με αυτές τις δράσεις έχω πολυετή εμπειρία. Σταματώ εδώ.

Τελευταία επεξεργασία:
Προσωπικά δεν πιστεύω πως είναι τόσο βαθυστόχαστα τα πράγματα όπως αναφέρει το παραπάνω άρθρο. Ποιός λογικός άνθρωπος θα έμπαινε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που αντί να είχε τιμόνι και πετάλια να είχε ένα χειριστήριο παιχνιδομηχανής; Με ποιά λογική επέλεξαν το Titan αυτοί όταν είδαν πως το ασφάλιζαν εξωτερικά με βίδες, είχε ένα απλό χειριστήριο από xbox και μέσα ήταν εξαιρετικά λιτό;

Δεν πιστεύω πως παίζουν καθόλου ρόλο τα χρήματα. Μάλλον είναι κάποιοι που θεωρούν τους ευατούς τους και καλά αθάνατους, δεν θα τους τύχει ποτέ κάτι κακό και μάλλον δεν έχουν ρεαλιστική αντίληψη για το τι γίνεται γύρω τους σε όλες τις περιπτώσεις. Όταν έκανα τα μαθήματα σπηλαιολογίας, είχα γνωρίσει έναν συνάδελφο που ήταν σπηλαιολόγος και από λεφτά άλλο τίποτα (ερχόταν με jaguar). Ήταν όμως πολύ επίμονος με την ασφάλεια μέσα στα σπήλαια. Δεν ήταν ο τύπος που θα έκανε την οποιαδήποτε τρέλα που θα μπορούσε να το κοστίσει την ζωή.

Ζητώ συγνώμη που αναφέρω συνεχώς θέματα από την σπηλαολογία και την ορειβασία αλλά με αυτές τις δράσεις έχω πολυετή εμπειρία. Σταματώ εδώ.
Εννοείται να αναφέρεις , διαφωτίζεις πολλά πράγματα. Όχι καμιά σχέση δεν έχουν τα λεφτά απολύτως καμία. Και στο Τιτάν υπήρχε κόσμος που πουλούσε τα σπίτια του για να βρει το ποσό η έκανε οικονομίες μιας ζωής. Αν αύριο βάλουν δωρεάν το εισιτήριο για τον Άρη θα βρεθεί πολύς κόσμος να πάει, λίστα αναμονής θα φτιάξουν.

Πίσω
Μπλουζα