Δράκοι δεν υπήρχαν ποτέ. Οι αναφορές ήταν για φίδια βόδες ή μεγάλες σαύρες. Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχαν τεράστιοι δράκοι που πετούσαν και ξερνούσαν φωτιές. Γενικά όμως είναι γνωστό πως μεγαλοποιούσαν τα πράγματα με υπερβολές τα παλιά χρόνια.
Γίγαντες υπό μια συγκεκριμένη έννοια υπήρχαν και υπάρχουν ακόμη. Γεννιούνται ακόμη άνθρωποι που ξεπερνάνε σε ύψος τα 2 μέτρα. Σπάνιες περιπτώσεις αλλά συμβαίνει και δεν είναι φαντασία. Όσο για τους τιτάνες, πιστεύω είναι αρκετά τραβηγμένο σαν σενάριο γιατί αφού υποτίθεται ξεπερνούσαν σε μάζα ένα βουνό, γιατί τότε δεν έχει βρεθεί τίποτα σήμερα;
Τα παλαιότερα χρόνια υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που πίστευαν στα μεταφυσικά. Χωρίς βέβαια να έχουν αποδείξεις για κάτι ανάλογο (τις περισσότερς φορές γιατί υπάρχουν και μερικά γεγονότα που δύσκολα μπορεί να δώσει μια εξήγηση κάποιος). Μην πας και πολύ πίσω πάντως. Φαντάσου στο χωρίο της μάνας μου στον Όλυμπο πριν μερικά μόλις χρόνια, ήθελα να επισκεφθώ ένα σπήλαιο που ήταν κοντά στο χωριό. Οι κάτοικοι με απέτρεπαν και μου έλεγαν πως εκεί μένει ένας δράκος στο σκοτάδι. Μίλαγαν με απόλυτη σοβαρότητα και το πίστευαν χωρίς να έχουν δει ποτέ τον δράκο. Το να χάσω την ζωή μου το είχαν απόλυτα σίγουρο. Φυσικά πήγα και τον δράκο δεν τον συνάντησα μέσα στο σπήλαιο. Έχω χάσει το μέτρημα σε πόσα σπήλαια και στοιχειωμένα σπίτια έχω πάει και δεν συνάντησα ποτέ δράκο, φάντασμα, δαίμονα ή κάποιο άλλο μεταφυσικό πλάσμα.