Ρετρό επιδείξεις «Υπερανθρώπων»

metalcandyman είπε:
Μια φορα εχω δει κατι τετοιο και μαλιστα στο χωριο μου η πρωτη φορα ηταν τελη της δεκαετιας του 80 αρχες 90.Ποιος ηταν δεν ξερω αλλα ειχε σκισει εναν τηλεφωνικο καταλογο στην αρχη και στη συνεχεια ειχε τραβηξει με το στομα ενα αγροτικο και με τον λαιμο ειχε τραβηξει ενα τρακτερ.Αυτο ομως που με ειχε αρεσει πιο πολυ ηταν που εκατσε στην κεντρικη βρυση του χωριου μια μεγαλη μαρμαρινη και διαλεξε τυχαια εναν απο το χωριο μου που ηταν στο πληθος και του εδωσε μια βαριοπουλα και του ειπε να ανεβει πανω στην βρυση.Στη συνεχεια εβαλε αυτος στο κεφαλι του μια μεγαλη και χοντρη μαρμαρινη πετρα και του ειπε να την χτυπηση με την βαριοπολα με ολη του την δυναμη.Φυσικα εβλεπες τον φοβο στα ματια του συγχωριανου μου μη γιννει καμια στραβη αλλα τελικα το εκανε εσπασε η πετρα και τα χειροκροτηματα επεφταν βροχη.Φαινοταν οτι γουσταρε την ολη φαση παντως γιατι πραγματικα ολο το χωριο πηγε να τον δει και στη συνεχεια ειχε παρει δυο παιδακια και τα σηκωνε σαν βαρακια μιλαμε για πολυ γελιο.Στο τελος που ηταν να φυγει του ειπαν οτι δεν θα παει πουθενα και ειναι καλεσμενος για σουβλακια κλπ τζαμπανταν φυσικα και ο θρυλος λεει πως εφαγε 60 σουβλακια 3 ψωμια και 2 ολοκληρα κοτοπουλα συν σαλατες πατατες ρετσινεσ κλπ.Τελικα πολλα χρονια μετα αυτος που ειχε το σουβλατζιδικο 75 χρονων τωρα με επιβεβεωσε οτι οντως τα ειχε φαει αυτα.Πραγματικα φοβερη εμπειρια παντως που το παρακολουθησα αυτο.
Αν ήξεραν τι τρώει στην καθησιά του δεν θα τον κερνούσαν :) . Αυτό με τα παιδάκια το έκανε κι ο Τρομάρας μου το θύμησες τώρα. Άραγε υπάρχουν ακόμη τέτοιοι τύποι;
 
Υπήρχαν και διάφορες "αμερικανιές", όπως το άλμα με μοτοσυκλέτα πάνω από αυτοκίνητα-λεωφορεία-Γκραν Κάνυον κλπ., και αργότερα το Μπάντζι-Τζάμπινγκ. Υπήρξαν (δεκαετία 80) και κάποιοι σκοινοβάτες που πέρασαν τη γέφυρα του Ισθμού με κοντάρι αλλά και με ποδήλατο, και μετά κάναν την ίδια επίδειξη σε διάφορες επαρχιακές πόλεις της Πελοποννήσου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον παρουσιαστή του υπαίθριου σόου να λέει "ό,τι έχετε ευχαρίστηση, γιατί αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ασφαλίζει κανείς", και μια κοπέλα με σπαστά ελληνικά να γυρίζει με ένα κουβαδάκι στην πλατεία φωνάζοντας "Άλλο εισιτήριο".
 
«Σίδερα μασάει ο Κουταλιανός». Η ιστορία του παντοδύναμου μασίστα...
Παναγής Κουταλιανός γεννήθηκε το 1853 στην Κούταλη, ένα χωριό στην Προποντίδα. Σύμφωνα με την προφορική παράδοση, λίγο πριν φύγει από τον τόπο του, έσκισε στα δυο έναν Τούρκο, ο οποίος του έκλεψε τα ρούχα, όταν έκανε μπάνιο στο ποτάμι. Κυνηγημένος, γύρισε σε αρκετές χώρες και κέρδισε τον επιούσιο, επιδεικνύοντας την δύναμή του. Η περιπλάνησή, τον οδήγησε στο μακρινό Μοντεβιδέο ...
H συνέχεια του άρθρου με πληροφορίες για τον Παναγή Κουταλιανό όσο και τον Δημήτρη Μακρή, που "φέρεται" (???) να είναι απόγονος του Παναγή Κουταλιανού,


και που κράτησε το όνομα σαν ψευδώνυμο και συνέχισε τον μύθο.... >>>>>>> www.mixanitouxronou.gr/sidera-masai-o-koutalianos-i-istoria-tou-pantodinamou-masista/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είχα δει τον Σαμψών στο μέρος μας το 86-87. Η πλάκα είναι πως δεν ξέρω πως ξέμεινα και τι έγινε και βρέθηκα να του κουβαλάω 2 σιδηροπασάλους στο ξενοδοχείο να τον βοηθήσω... Ευτυχώς ήταν σχετικά κοντά. :sweat: Μου είπε αν θέλω να περάσω αργότερα να μου δώσει αυτόγραφο. Δεν πήγα όμως, ντρεπόμουν ίσως.
 
Μας υποδέχεται στην πόρτα στηριγμένος σε ένα μπαστουνάκι και υποβασταζόμενος από τον γιο του. Η όψη του δεν θυμίζει πια τον λαϊκό ήρωα των πλατειών.

Καθόμαστε στο τραπέζι της κουζίνας, όπου κάθεται τις περισσότερες ώρες, όταν η υγεία του το επιτρέπει. 

«Εδώ και ενάμιση χρόνο, από τότε που “έφυγε” εντελώς ξαφνικά η μητέρα μου, ο πατέρας μου κατέπεσε. Δεν έχει κουράγιο για τίποτα...» λέει.

......

Ο Χρήστος κρατάει το χέρι του πολυβασανισμένου πατέρα του, δίνοντάς του δύναμη, και ζητάει να σταματήσει η παραφιλολογία σχετικά με τη σύνταξή του.

«Κυκλοφορεί μια φήμη ότι ο Σαμψών δεν απέκτησε ποτέ σύνταξη. Είναι ψέμα. Ηταν πολύ νοικοκύρης, οικονόμος και φρόντισε να βγάλει σύνταξη και να μας σπουδάσει. Για 60 χρόνια ήταν αυτασφαλιζόμενος και περισσότερο μας στήριξε παρά τον στηρίξαμε οικονομικά. Δεν μας έλειψε τίποτα στη ζωή μας. Ακόμα και σήμερα, ο μπαμπάς δίνει στα εγγόνια του μικρά δώρα» λέει.

...................

Εγώ νομίζω απέκτησα δύναμη και από τη βάρβαρη εργασία που έκανα ως παιδί στα ανθρακορυχεία. Εγινα βράχος για να αντέξω και να επιβιώσω. »
Προέλευση (Εspresso/ Νίκος Νικόλιζας)  http://www.espressonews.gr/cover-story/2018/02/169800/zei-sti-siopi-o-thrylikos-sampson

http://www.espressonews.gr/cover-story/2018/02/169800/zei-sti-siopi-o-thrylikos-sampson
 
Αγνοί «ήρωες» της νεότητάς μας… Οι επιδείξεις τους συνήθως λάμβαναν χώρα σε δημόσιους χώρους, πλατείες και προαύλια σχολείων.

Σαμψών:

Κουταλιανός Junior(?!):

Τρομάρας: Πρέπει να είναι ακόμα στην ενεργό δράση, δεν έχω δει ποτέ τη «δουλειά» του. Οπτικά πάντως είναι πολύ εντυπωσιακός, πραγματική ντουλάπα.(δίφυλλη)

Εκλεινε η Χωροφυλακη τον δρομο διπλα στην πλατεια,στο τελος εβγαινε δισκακι για ''το εισητηριο'' που φυσικα και δεν κοβοταν.

1) Τον προλαβα και μετα που πουλαγε ημερολογια με την φωτογραφια του για να βγαλει κατι παραπανω οταν ειχε γερασει
2) Εβγαινε απο μια μερα πριν αμαξι με μεγαφωνο και προειδοποιουσε για την κανονια που θα πεσει να μην τρομαξει ο κοσμος. Τα αυτοκινητα ηταν υποχρεωτικα πισωκινητα,με την κοντρα απο τα σχοινια σηκωνοταν ο πισω τροχος,σπινιαριζε και αφηνε σκονη-καπνο και γινοταν πιο θεματικο
3) Τον εχω δει απο κοντα,ειχε ερθει για μπανιο στα μερη μας, ο πατερας μου ειχε παει σε επιδειξεις του και αμεσως πηγε κοντα του και τον χαιρετησε. Ειχε παει στο υπουργειο παιδιειας και ειχε προτεινει οι παλιοι παλαιστες να κανουν μαθηματα στα παιδια στα σχολεια για να εχουν καλυτερο σωμα-υγεια αλλα φυσικα και του ειπαν ''Οχι'', αμα ηταν για τιποτα αλλο εκφυλιστικο θα του εδιναν αδεια.
 
Πίσω
Μπλουζα