Ρετρό καλλυντικά,αρώματα και αποσμητικά

Καλησπέρα! Σήμερα η μητέρα μου θυμήθηκε τα MUM σπρέυ που χρησιμοποιούσε τη δεκαετία του 70. Χρησιμοποίησε και η ίδια όλη τη σειρά. Είχε ξετρελαθεί!Θυμόταν το Mystery και το Ecstasy. Βλέποντας και τις φωτογραφίες θυμήθηκε και τα υπόλοιπα! Μεγάλη η έκπληξή της για το ότι και άλλες κυρίες τα θυμούνται. Και ότι υπάρχουν φωτογραφίες από τότε.. Σας χαιρετά! Να είστε καλά όλες! :)

Είχε και την κολόνια και το σαπούνι TOSCA.. Ωραίο thread με τα καλλυντικά!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κάτι μου λέει ότι όλα αυτά τα παλιά καλλυντικά μύριζαν καλύτερα από τα σημερινά (δεκαετία 2010-2020) που όλα μοιάζουν να μυρίζουν το ίδιο: Musk. Τουλάχιστον τα ανδρικά.

Ρε παίδες, θυμάται κανείς ένα γαλάζιο σαπούνι με φλέβες, σα μαρμάρινο τύπου, του οποίου το όνομα είχε μέσα τη λέξη "μαρουλιού". 

Κι ένα ακόμα να σας κουφάνω: ρωτήστε με πώς μύριζε για μένα η δεκαετία του ογδόντα. Και θα σας πω ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ σημερινό αφρόλουτρο μου μυρίζει "δεκαετία του οδόντα".
 
Κι ένα ακόμα να σας κουφάνω: ρωτήστε με πώς μύριζε για μένα η δεκαετία του ογδόντα. Και θα σας πω ποιο ΑΚΡΙΒΩΣ σημερινό αφρόλουτρο μου μυρίζει "δεκαετία του οδόντα".
Ωραια, πες μας....

 
On 9/23/2018 at 11:31 AM, bambinella 100 said:

Ωραια, πες μας....

Από την ανδρική σειρά με σήμα το περιστέρι, στα γκρι δοχεία, το μοντέλο Extra Fresh. Και το αφρόλουτρο και το αποσμητικό.
Αυτόματα η μυρωδιά τους μου φέρνει στο μυαλό διαμέρισμα με διακόσμηση του 1980: μωσαϊκό στο διάδρομο, παρκέ στα δωμάτια, σκούρα κουφώματα κλπ. Δεν ξέρω να το εξηγήσω.

Παρεμπιπτόντως αγαπητή Μπαμπινέλα, γράθιας για τη διαφήμιση. Αν και δεν μου θύμισε τίποτα. 

Αυτά. 
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
mum elgreco.jpg

αλλη μια διαφημιση του αποσμητικου MUM, αυτη τη φορα εχει προσφορα/ δωρο και κουκλιτσες της el greco

πηγη: pinterest

τι γλυκουλες αυτες οι κουκλιτσες
 
H Diorella ειναι ενα αρωμα που κυκλοφορησε το 1972. Εντονο και πολυ λεμονατο, θα μπορουσε να απευθυνεται και στα δυο φυλα.
Λίγο καθυστερημένο το σχόλιο για την Diorella αλλά μια που το είδα είπα να προσθέσω κάτι. Επειδή το λεμόνι είναι βασική νότα σε πάρα πολλά αρώματα και είναι αγαπητό και στα δύο φύλα, γιατί δίνει αυτή την αίσθηση δροσιάς, ο Dior απλώς πείραξε ελάχιστα τη συνταγή του πολύ επιτυχημένου του αντρικού αρώματος Eau Sauvage που ήδη υπήρχε από το 1966, προσθέτοντας λευκά λουλούδια (αγιόκλημα) για να το φέρει στα μέτρα των γυναικών κι έτσι δημιουργήθηκε η Diorella.
Σήμερα σε μια σύγκριση των δύο οι διαφορές στη μυρωδιά είναι ελάχιστες, αν και ως προς τη σύνθεση και τα δυο μοιάζουν πια φαντάσματα του ένδοξου παρελθόντος τους (τελείως συνθετικά, τελείως νερωμένα). Και με αυτό το τελευταίο υπερθεματίζω το σχόλιο του gordon17sp για την ποιότητα και τη μυρωδιά των παλιών καλλυντικών.

Όσο για τα Mum, πιστεύω ότι ήταν τα πιο δημοφιλή αποσμητικά απ' όσα κυκλοφορούσαν τότε όμως τα δικά μου αγαπημένα ήταν τα Bac.

1604564899298.png

Η εταιρία απ' όσο ξέρω ήταν γερμανική, η παραγωγή του ξεκίνησε στα μέσα του προηγούμενου αιώνα και το άρωμα που πραγματικά λάτρευα ήταν το Dry στο καφέ μπουκάλι. Η μυρωδιά του Dry, για όσους ασχολούνται με αρώματα, το κατατάσσει στα chypre, λίγο δασώδες και λίγο γήινο δηλαδή. Δεν ξέρω αν στην Ελλάδα κυκλοφορούσαν σε spray, στο σπίτι σίγουρα είχαμε σε roll-on και σε στικ. Σύντομα θα ανεβάσω και φωτογραφία από ένα μισοτελειωμένο μπουκάλι που ξέμεινε στο πατρικό.
 
Σχετικα με τα Bac, απο οσο ξερω κυκλοφορουσαν και σε σπρεϊ. Για ρολλ-ον δεν το γνωριζα.
Το μπλε δεν ειχε τυχει να το δοκιμασω ποτε. Απο τα αλλα τρια που δοκιμασα αυτο που μου αρεσε λιγοτερο ηταν το καφε, εν αντιθεσει με τη Bajar, υστερα το κοκκινο και πρωτο στις προτιμησεις μου ερχοταν το πρασινο που το ειχα παντα σε στικ και το λατρευα. Αναμενομενο βεβαια, γιατι τα πρασινα αρωματα μου κεντριζουν το ενδιαφερον λογω της δροσιας που συνηθως αναδιδουν.
 

Το συγκεκριμένο άρωμα έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος..
 
Το συγκεκριμένο άρωμα έχω την εντύπωση ότι κυκλοφορούσε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Δεν είμαι σίγουρος..
Εξακολουθεί να κυκλοφορεί και μάλιστα σε καλή τιμή. Έχει πίσω του ιστορία δυόμισι περίπου αιώνων και είναι το σήμα κατατεθέν της Κολωνίας. Μια σχετικά σύντομη ιστορία εδώ.
 
Eγω που έχω άγρια και πολλά μαλλιά το Pantene είναι το μόνο που κάνει δουλειά εδώ ρετρο διαφήμιση.
Pantene-Paulina-1987-1-750x1048.jpg
 
Προβολή συνημμένου 268363
Κουτί πούδρας της μαμάς από το 1965.
Υπέροχο εύρημα, Μάνο! Δεν ήξερα ότι κυκλοφορούσαν τέτοια προϊόντα της Cussons στην Ελλάδα. Αναρωτιέμαι επίσης αν τότε μαζί με αυτά κυκλοφορούσε και το σαπούνι Imperial Leather (μεγάλη λατρεία!) ή ήρθε πολύ αργότερα.

6732d23fffdb3c1fac50e2a201e1739e.jpg

Πάντως στις αρχές του '80 το θυμάμαι να υπάρχει μόνιμα στο μπάνιο των θείων μου. Υπέροχη μυρωδιά! Θα επανέλθω κάποια στιγμή με λίγη από την ιστορία του αν βρω καμιά παλιά συσκευασία (αν και δεν έχει αλλάξει πολύ από τότε).
 
Υπέροχο εύρημα, Μάνο! Δεν ήξερα ότι κυκλοφορούσαν τέτοια προϊόντα της Cussons στην Ελλάδα.
Παρέλειψα να γράψω ότι το συγκεκριμένο είχε αγοραστεί από την Αυστραλία (πρόσθεσα την πληροφορία παραπάνω).
 
η μάνα μου και ο κύκλος της πίστευαν στα '80ς ότι η πούδρα και το ταλκ είναι αλεσμένο ρύζι. έπρεπε να πάω στο ΤΕΙ και να κάνω την πρακτική μου στο εργαστήριο γεωλογίας για να μάθω ότι είναι τάλκης που είναι το πιο μαλακό ορυκτό (0 σκληρότητα αν δεν κάνω λάθος και 10 είναι το διαμάντι).
 
Πίσω
Μπλουζα