Ρετρό καλοκαίρια στο κάμπινγκ

fani_grgr

Retro Member
Joined
22 Αύγ 2012
Μηνύματα
178
Αντιδράσεις
129
Τα καλοκαίρια στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 τα περνούσαμε στο καμπιγκ του ΕΟΤ στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η μητέρα μου δεν εργάζονταν, οπότε μέναμε συνεχόμενα για 3 σχεδόν μήνες. Ώς μοναχοπαίδι, ήταν για μένα εκπληκτικό το γεγονός ότι συναναστρεφόμουν με τόσα παιδιά!

Η θάλασσα, οι σκηνές, τα τροχόσπιτα, τα ποδήλατα, τα παιδιά , οι φωνές , τα γέλια, ο ήχος των κυμάτων, οι μυρωδιές των μαγειρείων, όλα είναι ακόμα τόσο νωπά στη μνήμη μου!

Την ημέρα χαιρόμασταν τον ήλιο και την θάλασσα! Η θάλασσα ήταν υπέροχη! Η παραλία ήταν βελούδινη και πανέμορφοι λευκοί κρίνοι φύτρωναν στα ψηλά σημεία της αμμουδιάς. Μπροστά στην παραλία , σε μία άκρη είχε θυμάμαι κούνιες! Ώρες παιχνιδιού! Όλα τα παιδιά είμασταν μία παρέα, μία παρέα στην οποία κάποια πρόσωπα εναλλάσονταν , όταν τελείωναν οι διακοπές τους και έρχονταν νέα παιδιά!

Το μεσημέρι , όπως και το βράδυ μετά τις 12 ήταν ώρες κοινής ησυχίας. Οι κανονισμού ήταν αυστηροί και ο Κωνσταντάρας, ο φύλακας , πάντα φρόντιζε να συμμορφώνει τους ανυπάκοους. Φυσικά τα παίδιά τον έτρεμαν.

Τα απογεύματα , μετά το απαραίτητο απογευματινό γεύμα, άρχιζε η ώρα του παιχνιδιού! Ώρες πάνω στο ποδήλατο!

Τα βράδια οι μεγάλοι μαζεύονταν σε παρέες , έψηναν και έπαιζαν χαρτιά κάτω από το φώς της γκαζόλαμπας.

Οι μικροί ξεχύνονταν στις "γειτονιές" του κάμπιγκ και έπαιζαν κρυφτό ή το παιχνίδι του χαμένου θυσαυρού!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τις πιο ομορφες παιδικες αναμνησεις, η ελευθερια και η επαφη με τη φυση. Ειμαι και θα ειμαι κολλημενος camper. Και τζοκερ να μου επεφτε αυριο πρωι,

μια απο τις πρωτες αγορες μου θα ηταν μια σουπερ-ντουπερ σκηναρα! Μολις γυρισα απο 3ημερο σε ερημικη παραλια.

Ακομα εχω την παλια μας σκηνη και ελεγα φετος να την στησω στο σπιτι απο περιεργεια και μονο. Να δω σε τι κατασταση ειναι και να την ξαναθυμηθω.

Η παρεα του πατερα μου δεν εχανε ευκαιρια για εκδρομη και ελευθερο καμπινγκ. Φορτωμα στο φτερο και φευγαμε.

Εξοπλισμος; Οτι θες, δεν μας ελειπε τιποτα. Σπιτια απο πανι. Μεχρι και πατεντες δικες τους, τραπεζια με βιδωτα ποδια και αλλα.

Στο φαγητο δε μας λειπανε και τα φρεσκα ψαρια και αλλα θαλασσινα αφου ειχαμε και ψαραδες στην παρεα.

Καποιες φορες πηγαιναμε και οικογενειακως. Πολλες αξεχαστες αναμνησεις απο ολα αυτα τα καλοκαιρια. Μπανιο και παιχνιδι μεχρι τελικης πτωσεως.

Περισσοτερο ελευθερο καναμε βεβαια, παρα σε οργανωμενα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τεράστιο θέμα, υπέραγαπημένο, θα πω μόνο ότι η περίπτωση μου είναι καρμπόν με τον παρδαλό από πάνω, είμαι 76άρης και κάνω/κάναμε κάμπινγκ από το '78.. (ελεύθερο τότε).

Εδώ κ χρόνια προσπαθώ να πείσω την γυναίκα να ακολουθήσει.. Μόλις μεγαλώσει λίγο ακόμα ο μικρός θα τον πηγαίνω στην Οίτη (που πάω σχεδόν κάθε χρόνο για ένα ΣΚ).
 
Πίσω
Μπλουζα