Λορένα
RetroNuts!
- Αντιδράσεις
- 327
Λοιπόν....... η ώρα είναι δύο και βλέπω ακόμη πολυ κόσμο εδω.
Να υποθέσω λόγω δουλειάς? (και εγω.. μια απο τα ίδια :xm: )
Πως πέρναγαν όμως εκεινα τα μεσημέρια του '80?
Τότε που δεν είχαν μπει για τα καλά τα κλιματιστικά στην ζωή μας?
Που δροσιζόμασταν με ενα παγωτό γρανίτα ή με μια φέτα καρπούζι?
Που καναμε αέρα με τις βεντάλιες?
Οι ατελειωτες μερες του καυσωνα πως περναγαν?
Που μερικοί απο μας είχαμε υποχρεωτικό μεσημεριανόν ύπνο? (εγω το εσκαγα απο το παραθυρο
)
Τα δικά μου καλοκαιριάτικα μεσημέρια διατηρούν ακόμη τις πιο ωραίες μου αναμνησεις.
Καταρχήν παντα ξυπναγα κατα τις 11 το πρωι #) Και ετσι το μεσημερι, τότε που όλη η γειτονιά και οι γονείς μου κοιμόταν εγω τριγύριζα απολυτα ελευθερη να κανω οτι σκανταλιά μου ρθει στο κεφάλι.
Μια φορά ειχα "βουτηξει" απο το κοτετσι της γιαγιας (δεν το συζητω οτι μπηκα μεσα στο κοτετσι, ουτε οτι με πηρε στο κυνηγι ο κόκορας
), ένα μικρό κλωσσόπουλο και το έφερα στο σπίτι (που ειχαμε και γατες). Το άτιμο ξέφυγε απο τα χέρια μου και χωθηκε κάτω απο τον καναπε (που δεν μπορούσα να μετακινησω. Μου πηρε όλο το μεσημερι να προσπαθω, απο φοβο μην το φανε οι γατες, και τελικά αναγκαστηκα να ξυπνησω τον πατέρα μου, όπου και "εφαγα" και την αναλογη κατσαδα.
Γι' αυτό και η μάνα μου, οπως ειπα φροντιζε να με κοιμιζει (νομιζε..
) τα μεσημερια για να εχει το κεφαλι της ησυχο.
Εβγαινα απο το παραθυρο παντα.. και πηγαινα στο κοντινο ποταμακι, που κατω απο μια συσταδα απο πλατανια, μαζευοντουσαν και αλλοι.. ατακτοι (κυριως αγορια)
Ειχαμε μια κουνια και παιζαμε, αλλοι σκαρφαλωναν στα δεντρα, οι πιο πολλοι καθομασταν απο κατω και κουβεντιαζαμε. 1-2 κοπελες φερναν και το κεντημα τους (φτιαχναμε και την προικα μας..).
Ήταν ηρεμα μεσημερια. Ο δυνατος ηλιος δεν μας επετρεπε εντονη δραστηριοτητα και ετσι τεμπελιαζαμε κατω απο την σκια.
Μεχρι που κοντευε 5 οπου και επαιρνα τον δρομο για το σπιτι.
Φυσικα το απογευμα.. ξαναβγαινα για παιχνιδι
Να υποθέσω λόγω δουλειάς? (και εγω.. μια απο τα ίδια :xm: )
Πως πέρναγαν όμως εκεινα τα μεσημέρια του '80?
Τότε που δεν είχαν μπει για τα καλά τα κλιματιστικά στην ζωή μας?
Που δροσιζόμασταν με ενα παγωτό γρανίτα ή με μια φέτα καρπούζι?
Που καναμε αέρα με τις βεντάλιες?
Οι ατελειωτες μερες του καυσωνα πως περναγαν?
Που μερικοί απο μας είχαμε υποχρεωτικό μεσημεριανόν ύπνο? (εγω το εσκαγα απο το παραθυρο

Τα δικά μου καλοκαιριάτικα μεσημέρια διατηρούν ακόμη τις πιο ωραίες μου αναμνησεις.
Καταρχήν παντα ξυπναγα κατα τις 11 το πρωι #) Και ετσι το μεσημερι, τότε που όλη η γειτονιά και οι γονείς μου κοιμόταν εγω τριγύριζα απολυτα ελευθερη να κανω οτι σκανταλιά μου ρθει στο κεφάλι.
Μια φορά ειχα "βουτηξει" απο το κοτετσι της γιαγιας (δεν το συζητω οτι μπηκα μεσα στο κοτετσι, ουτε οτι με πηρε στο κυνηγι ο κόκορας

Γι' αυτό και η μάνα μου, οπως ειπα φροντιζε να με κοιμιζει (νομιζε..

Εβγαινα απο το παραθυρο παντα.. και πηγαινα στο κοντινο ποταμακι, που κατω απο μια συσταδα απο πλατανια, μαζευοντουσαν και αλλοι.. ατακτοι (κυριως αγορια)
Ειχαμε μια κουνια και παιζαμε, αλλοι σκαρφαλωναν στα δεντρα, οι πιο πολλοι καθομασταν απο κατω και κουβεντιαζαμε. 1-2 κοπελες φερναν και το κεντημα τους (φτιαχναμε και την προικα μας..).
Ήταν ηρεμα μεσημερια. Ο δυνατος ηλιος δεν μας επετρεπε εντονη δραστηριοτητα και ετσι τεμπελιαζαμε κατω απο την σκια.
Μεχρι που κοντευε 5 οπου και επαιρνα τον δρομο για το σπιτι.
Φυσικα το απογευμα.. ξαναβγαινα για παιχνιδι