"Ρετρό" καταστήματα ποδοσφαιριστών/αθλητών, που δεν υπάρχουν πια, ή που υπάρχουν !

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
482
Σκέφτηκα ν' ανοίξω αυτό το θέμα για να θυμηθούμε μια αρκετά διαδεδομένη συνήθεια αθλητών και ποδοσφαιριστών, κυρίως τη δεκαετία του '80, να ανοίγουν καταστήματα, τις πιο πολλές φορές αθλητικών ειδών.

Από τη Νέα Σμύρνη θυμάμαι το κατάστημα Dedes sports, του άσου του Πανιωνίου Γιώργου Δέδε, που βρισκόταν Παλαιολόγου και Δευτέρας Μαίου (και παλιότερα αν δεν κάνω λάθος, κάπου στην Ομήρου), στην τότε είσοδο της Πλατείας, πριν να πεζοδρομηθεί. Μάλιστα τότε δεν ήταν και τόσο διαδεδομένες οι ξενόγλωσσες επιγραφές, και το στυλ της πινακίδας (αλλά και όλου του μαγαζιού) ήταν αρκετά προχωρημένο...

Αντίστοιχα ο Νίκος Σαργκάνης είχε ανοίξει στην Εθνικής Αντιστάσεως, απέναντι από τη Γυμναστική Ακαδημία, το δικό του κατάστημα ειδών σπορ.

Ο Χρήστος Αρδίζογλου ένα φεγγάρι είχε ανοίξει κι αυτός κατάστημα ειδών σπορ στην Κηφισιά, αν θυμάμαι καλά στην παράλληλη της Κολοκοτρώνη (Αργυροπούλου), από την άλλη μεριά του εμπορικού κέντρου.

Τέλος, βλέπω μέχρι και σήμερα στην αρχή της Μεσογείων ένα κατάστημα ειδών σπορ με την επιγραφή "Γονιός", που δεν ξέρω αν έχει σχέση με παλιό σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού...

Κάθε στοιχείο και ανάμνηση, χρήσιμα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.411
Αντιδράσεις
2.830
Απο τον Γονιο αγοραζα τα αθλητικα μου παπουτσια οταν ημουν μικρος. Εχω καιρο να περασω απο εκει. Θυμαμαι οτι καποια στιγμη το μαγαζι μικρυνε και νομιζω πουλαγε μονο ρουχα.

Στους Αμπελοκηπους ειχε μαγαζι και ο Κορωναιος. Δεν ξερω μεχρι ποτε.
 

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
482
O Koρωναίος μαζί με τον Κρις Κέφαλο είχαν το "K&K sports", στη Χρυσοσπηλιωτίσσης, μεταξύ Περικλέους και Αγίου Μάρκου, μέσα στο εμπορικό τρίγωνο ! Καλά που μου το θύμισες !

Ο δε Γονιός έχει δύο μικρά μαγαζιά στο συγκεκριμένο σημείο, λίγα μέτρα το ένα από το άλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπλουζα