"Ρετρό" καταστήματα ποδοσφαιριστών/αθλητών, που δεν υπάρχουν πια, ή που υπάρχουν !

ΦΖΠ1

RetroJunkie™
Joined
23 Μάρ 2013
Μηνύματα
2.266
Αντιδράσεις
847
Σκέφτηκα ν' ανοίξω αυτό το θέμα για να θυμηθούμε μια αρκετά διαδεδομένη συνήθεια αθλητών και ποδοσφαιριστών, κυρίως τη δεκαετία του '80, να ανοίγουν καταστήματα, τις πιο πολλές φορές αθλητικών ειδών.

Από τη Νέα Σμύρνη θυμάμαι το κατάστημα Dedes sports, του άσου του Πανιωνίου Γιώργου Δέδε, που βρισκόταν Παλαιολόγου και Δευτέρας Μαίου (και παλιότερα αν δεν κάνω λάθος, κάπου στην Ομήρου), στην τότε είσοδο της Πλατείας, πριν να πεζοδρομηθεί. Μάλιστα τότε δεν ήταν και τόσο διαδεδομένες οι ξενόγλωσσες επιγραφές, και το στυλ της πινακίδας (αλλά και όλου του μαγαζιού) ήταν αρκετά προχωρημένο...

Αντίστοιχα ο Νίκος Σαργκάνης είχε ανοίξει στην Εθνικής Αντιστάσεως, απέναντι από τη Γυμναστική Ακαδημία, το δικό του κατάστημα ειδών σπορ.

Ο Χρήστος Αρδίζογλου ένα φεγγάρι είχε ανοίξει κι αυτός κατάστημα ειδών σπορ στην Κηφισιά, αν θυμάμαι καλά στην παράλληλη της Κολοκοτρώνη (Αργυροπούλου), από την άλλη μεριά του εμπορικού κέντρου.

Τέλος, βλέπω μέχρι και σήμερα στην αρχή της Μεσογείων ένα κατάστημα ειδών σπορ με την επιγραφή "Γονιός", που δεν ξέρω αν έχει σχέση με παλιό σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού...

Κάθε στοιχείο και ανάμνηση, χρήσιμα !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απο τον Γονιο αγοραζα τα αθλητικα μου παπουτσια οταν ημουν μικρος. Εχω καιρο να περασω απο εκει. Θυμαμαι οτι καποια στιγμη το μαγαζι μικρυνε και νομιζω πουλαγε μονο ρουχα.

Στους Αμπελοκηπους ειχε μαγαζι και ο Κορωναιος. Δεν ξερω μεχρι ποτε.
 
O Koρωναίος μαζί με τον Κρις Κέφαλο είχαν το "K&K sports", στη Χρυσοσπηλιωτίσσης, μεταξύ Περικλέους και Αγίου Μάρκου, μέσα στο εμπορικό τρίγωνο ! Καλά που μου το θύμισες !

Ο δε Γονιός έχει δύο μικρά μαγαζιά στο συγκεκριμένο σημείο, λίγα μέτρα το ένα από το άλλο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Γονιός ίσως να το έχει μέχρι σήμερα το μαγαζί με τα αθλητικά.
 
Ο Μάρτον Εστερχάζι είχε ανοίξει εστιατόριο στο Χαλάνδρι, δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμα.
 
Ο Γιώργος Κούδας είχε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στη Θεσσαλονίκη στην οδό Εγνατία, δίπλα στον ναό του Αγίου Αθανασίου, κάπου την τελευταία εικοσαετία του 20ου αιώνα. Και άλλοι ποδοσφαιρίστές είχαν ή έχουν πρακτορεία στην Θεσσαλονίκη, π.χ. ο Κώστας Παπαϊωάννου του ΑΡΗ(δεκαετία 1960 και ΄70) στην οδό Β. Όλγας ή ο Σταμάτης Καλλιοτζής του ΗΡΑΚΛΗ (δεκαετία 1960 και ΄70) στο κέντρο της πόλης.
 
αν και ασχετος με ποδοσφαιρο επειδη το απεχθανομαι και ο δομαζος δεν ειχε παλια ενα καφε βικτωρια; η λανθανω;
 
Αν θυμάμαι καλά και ο Σαραβακος ειχε καφετέρια στην Γλυφάδα το κοζι η το κορτε
 
Πίσω
Μπλουζα