Ρετρό κατοικίδια ζώα...

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
409
Μαμά μπαμπά θέλω ένα ζωάκι… Ένα σκυλάκι, μια γατίτσα, ένα παπάκι, ένα πουλάκι κάτι.

Είμαι σίγουρη ότι το ζητήσατε, είμαι ακόμα περισσότερο ότι κάποιοι από σας είχατε την τύχη να σας ικανοποιήσουν την παιδική σας επιθυμία. Μιλήστε εδώ γι’ αυτό και μοιραστείτε με μας τους υπόλοιπους, τα συναισθήματα αγάπης που είχατε για το ζωάκι σας. Ανεβάστε και φωτογραφίες. Επειδή εγώ δεν είχα τέτοια τύχη, αλλά είμαι πολύ φιλόζωη, σε μια εκδρομή μου στο αττικό πάρκο στα Σπάτα, πήγα σε όλα τα κλουβιά και είδα όλα τα ζώα. Το κοκατίλ που βλέπετε να κάθεται με σκυμμένο το κεφαλάκι για να το χαϊδέψω, ερχόταν μόνο σε μένα! (Σιγά μη δεν έβαζα φωτογραφία κι ας είναι ψιλοάσχετη με το θρεντ J)

picture.php
 
Κανείς δεν είχε ζωάκι μικρός; Απίστευτο :eek:
 
Είχα κοτόπουλο! Και ένα παπάκι!

Αλλά όταν πέθαναν δεν ξαναπήρα τίποτε. Ακόμα και τώρα, δένομαι υπερβολικά με τα ζωάκια, οπότε προτιμώ να απέχω, όσο και αν θα ήθελα ένα σκυλάκι.

Προτιμώ, λοιπόν, τα λούτρινα......
 
2 hamster, τεσσερις παπαγαλους, δυο παπαγαλακια, ενα σκιουρο, 3 χελωνες σε 3 μεγέθη και γάτες.

Παντα υπάρχει μια γάτα σπίτι
 
Ειχαμε 2 πολυ γλυκουλια χαμστερακια τα οποια ηταν και τα 2 αρσενικα (οπως μας ειχαν πει απο το pet shop) και τελικα σε 1 μηνα αποκτησαμε μια ντουζινα χαμστερακια!!!! Το πως;;;;

...Ειχαν κανει λαθος και το ενα ηταν θηλυκο !!!!

Οπως ηταν φυσικο δεν μπορουσαμε να εχουμε τοσα χαμστερακια και δωσαμε μερικα σε φιλους και τα αλλα τα πηγαμε στο pet shop.

Μετα απο καποιο διαστημα το θηλικο πηγε στους ουρανους¨ :( και μας εμεινε το ενα που και εγινε μαθουσαλας πια μεχρι να παει και αυτο στον ουρανο...

Μετα πηραμε ενα πορτοκαλι καναρινι (απο το ιδιο pet shop) το οποιο μου κρατουσε συντροφια με την μελωδικη φωνουλα του.... Πρωι-μεσημερι-βραδυ-μεσανυχτα-ολο το βραδι-ξημερωματα-24ωρες το 24ωρο!!!!! Τελικα μετα απο ενα χρονο αρχισε να βραχνιαζει και να συνεχιζει να κελαιδαει μεχρι που πεταξε και αυτο στον ουρανο.... :(

Απο τοτε ενω θελω να παρω κατοικιδια ζωακια οπως κουταβακι, καναρινι κ.α. δεν το κανω γιατι δενομαι και εγω πολυ οπως λεει και ο pooky(1) και δεν αντεχω να....φευγουν!

Λατρευω τα ζωακια αλλα νομιζω οτι εαν ποτε ξαναπαρω ενα κατοικιδιο ζωακι καποια στιγμη.......ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ PET SHOP!!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ακριβως οπως ειπε ο Σαουλοτ, "παντα υπαρχει μια γατα στο σπιτι" :)

Αυτος ειναι ο πρωτος μας. Προσεξτε το Βιλλανοβα στο βαθος ;)
 
Το γατακι μου ο Μπιλυγάλας.

Πανεξυπνο και σκανδιαλιαρικο.

Καθε πρωι με πηγαινε μεχρι τα μισα της διαδρομης για το σχολειο, και καθε μεσημερι ερχοταν και παλι να με παρει.

Το τραβαγα φωτογραφιες, αναμεσα στις κουκλες μου (και ειδικα στην bibi-bo μου, και αυτο καθοταν ακινητο (και με την ποζα που το ειχα στησει) μεχρι να τραβηξω την φωτογραφια

Δυστυχως εμεινε μαζι μου, περιπου εναν χρονο. Το δηλητηριασανε. Δεν θυμαμαι να εχω κλαψει τοσο πολυ, για τιποτα αλλο στον κοσμο.

Τις φωτογραφιες που ειχα,τις πεταξε η μανα μου, για να το ξεχασω μια ωρα αρχιτερα.

Δεν το ξεχασα ποτε
 
Απο μικρή είχα μια ιδιαίτερη αγάπη στα σκυλιά. Όποτε βγαίναμε έξω σε ταβέρνες, σε εκδρομές από πίσω μου είχα πάντα μια αγέλη σκυλιών!!! Περιττό να σας πώ οτι τους δικούς μου τους είχα πρήξει να μου πάρουν σκύλο. Χώρια που όποιο κουτάβι έβρισκα το κουβαλούσα σπίτι. Οπότε τί να κάνουν και οι γονείς μου?

Μου παίρνουν το πρώτο σκυλί στα έκτα γενέθλια μου. Ενα ασπρόμαυρο κανίς που το ονόμασαμε Τζίντζι (από το τραγούδι της Dalida :) ) Δυστυχώς οι προσπάθειες να μάθει το σκυλί να μην λερώνει στο σπίτι ήταν άκαρπες και έτσι η μάνα μου αποφάσισε να το δώσει μετά απο κανενα 5μηνο στον θείο μου. Κλάααααααααμα η Κάμπια...

Ακολούθησε η Τζούλη τον επόμενο χρόνο. Ήταν σκυλί ενός στρατηγού και είχε πολλά "κουσούρια". Εβγαλε μια βδομάδα στο σπίτι και μετά γειά σας. Το πήρε ο πατέρας μου στο συνεργείο του. Πάλι κλάμα η Κάμπια και όπως ήταν φυσικό έπαθα κατάθλιψη.

Μέχρι και η δασκάλα κάλεσε την μητέρα μου στο σχολείο να ρωτήσει τί έχει το παιδί!!! Εγώ φυσικά δε μιλούσα, μέχρι που ένα μεσημέρι έβλεπα μια ταινια του Disney στο βίντεο με σκυλιά. Στο τέλος της ταινίας κόλλησα στην τηλεόραση και άρχισα να κλαίω και να φωνάζω "Θέλω το σκυλί μου!". Αυτό ήταν. Την επόμενη μέρα στον κτηνίατρο να πάρουμε σκύλο. Διάλεξα ένα κανίς στα χρώματα του Τζίντζι. Θηλυκό αυτή τη φορά και την ονόμασα Τάρα. Δυστυχώς όμως ήταν άρρωστο (τι γκαντεμιά) και έτσι μετά απο 2 βδομάδες ο κτηνίατρος μας έδωσε ένα Μαλτεζερ. Πάλι Ταρα το είπα. Εζησε μέχρι τα βαθιά γεράματα. (Ακόμα πολλές φορές την κλαίω).

Μετά από αυτό είπα οτι δε θα πάρω άλλο σκυλί. Αμ δε....Βρήκα ένα κουτάβι μέσα στον κάδο των σκουπιδιών παραμονή πρωτοχρονιάς πρίν 3 χρόνια. Είναι ένα "γνήσιο ελληνικό κοπρόσκυλο" :D ονόματι Σίμπα και τον έχω στο σπίτι.
 
Για το αγαπημένο μου παπί και τα παπαγαλάκια μου έχω αναφέρει και αλλού... ζήλεψα όμως τα χαμστεράκια του Circleag και είπα να γράψω για τα δικά μου.

Το πρώτο ήταν ο Βιτόριο Καπουλέτι (Βιτόριο επειδή το είχα αποκτήσει 11 Νοεμβρίου και Καπουλέτι επειδή έτσι το ήθελε η φίλη μου η Εύη... :D )

Μάλλον θηλυκό ήταν και βέβαια τετραπέρατο.

Είχε αδυναμία στα μπισκότα, στη σοκολάτα και στο φραπέ γλυκό με γάλα.

Μιά μέρα όπως βόλταρε στο σπίτι βρέθηκε κατά λάθος κάτω από τα πόδια της Εύης. Νομίζαμε πως δε θα βγάλει τη νύχτα, αλλά ήταν αρκετά δυνατό και τη γλίτωσε. Μας άφησε μιά μέρα μάλλον από ασιτία... :(

Το δεύτερο μου το έφερε λίγους μήνες μετά η αδερφή μου για να μη στενοχωριέμαι για το χαμό του Βιτόριο. Τον ονομάσαμε Χοακίν (λόγω λατρείας των ισπανικών) Σαλβαδόρ επειδή εκείνη τη μέρα ο ξάδερφός μου βάφτισε το γιό του Σωτήρη... Δεν ήταν το ίδιο δραστήριο με το Βιτόριο αλλά του άρεσε το σουλάτσο. Συνήθως χωνόταν κάτω από το πλυντήριο και δεν έβγαινε από εκεί μέχρι να πεινάσει. Μιά μέρα τον έχασα... νόμιζα πως την είχε αράξει στη γνώριμή του θέση αλλά δεν επέστρεφε στο κλουβί για φαγητό. Τελικά, κάποια στιγμή διαπίστωσα πως η πόρτα του μπαλκονιού ήταν ανοιχτή... Τον έψαξα παντού... αλλά τζίφος...

Δυό μέρες μετά, δυστυχώς τον ανακάλυψα φαρδύ πλατύ στο δρόμο κάτω από το σπίτι μου... :cry: :cry: :cry:

Δεν ξαναπήρα χαμστεράκι παρά τις προτροπές της αδερφής μου να τα σώσουμε από τα αδηφάγα φίδια της περιοχής...
 
Oχι τοσο ρετρο αλλα ηταν τα πρωτα μου κατοικιδια καμποσα χρονια πριν.

Ιδου τα Lovebirds μου, Ιακωβος και Φαιδρα. Εχουν απεβιωσει εδω και καιρο

picture.php
 
Kambia βρήκες το κουτάβι σε κάδο; Μικρό πως μπόρεσε να μπει μέσα, εκτός αν κάποιος αναίσθητος το πέταξε εκεί επίτηδες. Θυμώνω τώρα.......

Χουάν, τελικά όλα τα κατοικίδια έχουν αδυναμία στο φραπέ μου φαίνεται. Πότισα φραπέ το παπί που είχαμε βρει στο δρόμο (το έλεγα Φέθρυ από το κόμικ) και έκανε μια βδομάδα να βγάλει το σκασμό...... Που να του κολλήσει ύπνος. Η μεγαλύτερη φάση ήταν κάποτε που μεράκλωσε με ψωμί πάνω στο οποίο είχε χυθεί μια κούπα κρασί....... Μια πάπια ντίρλα είναι αστείο όπως και να το δει κανείς.....
 
pooky(1) είπε:
Η μεγαλύτερη φάση ήταν κάποτε που μεράκλωσε με ψωμί πάνω στο οποίο είχε χυθεί μια κούπα κρασί....... Μια πάπια ντίρλα είναι αστείο όπως και να το δει κανείς.....
Θυμάμαι κάποτε στο καφενείο ενός φίλου, κάποιοι θαμώνες τάιζαν τις δεκαοχτούρες της γειτονιάς με ψωμί ποτισμένο σε τσίπουρο. Τα κακόμοιρα δεν την πάλευαν με τίποτα, αλλά και πάλι ερχόντουσαν να ξαναφάνε! :xm:
 
....Αν υπαρχει μιαʽ συλλογηʽ που με συγκινει περισσοτερο αυτη ειναι τα κατοικιδια και δη τα σκυλια.Σε απολυτα νουμερα μπορει να ξεπερνα και των αριθμο των cds μου η των νομισματων.(σιγα ρε DON..)Δεν αστειευομαι.Οσο θυμαμαι τον εαυτο μου η επαφη κ ενασχοληση με αυτα ειναι σχεδον καθημερινη.

Ισως κ σε προηγουμενη ζωη να ημουν ο Ταρζαν η ο Μογλης.Ζουσα και ζω με αυτα..ζουσα και ζω απο αυτα.Εμαθα την απωλεια του θανατου απο αυτα πολυ μικρος.Γιατι σε αντιθεση με τα παιγνιδια που χαλανε,αυτα πεθαινουν(δεν ψωφανε,να το μαθετε στα παιδια σας αυτο..)αλλα δεν εγινα τοσο σκληρος οσο επρεπε για να εξοικοιωθω με την ιδεα.

Το μαρτη που μας περασε βουρκωσα για ενα θηλυκο ροτβαιλλερ που μας κρατησε συντροφια για 12 χρονια..και δεν θα ειναι η τελευταια φορα,ευτυχως,που το κανω για ενα σκυλο.Οταν εχασα τη Ναντιν απο καρκινο πριν 8 χρονια την εκλαψα πιο πολυ απο τον πατερα μου και δεν ξερω αν πρεπει να ντρεπομαι που το λεω αυτο..

Στη θητεια μου πλακωθηκα 2 φορες.Μια στο Τατοι οταν ειδα καποιον να κλωτσαει ενα σκυλο τον αρχισα στις αρβυλιες την ιδια στιγμη ,χωρις να πω τιποτα μπας και καταλαβει πως ενιωσε το σκυλακι.Και μια 3 μηνες πριν απολυθω οταν ενας καραβανεας μου ζητησε να ριξω φολα στα σκυλια της μοιρας.Τον κερασα φαπες λεγοντας του πως αν ελεγε κ τιποτε θα τον εκανα ρομπα,για το αλλο του"xομπυ"..

Αν αρχισω να λεω ονοματα σκυλων ,πουλιων,γατιων(σ αυτα ειμαι και αλλεργικος και το ανακαλυψα λιγο πριν τα 30..) θα χρειαστω ..τηλεφωνικο καταλογο!Να πω επιγραμματικα ,οτι απο οτι κυκλοφορει στα πετ σοπ δεν ειχα ποτε σκορπιο κ ταραντουλα και απο τα ..οικοσιτα βουβαλο!

Ηταν πειρασμος να αρχισω εγω τετοιο θρεντακι αλλα να που ξεκινησε..και με το ζορι κρατιομουν τοσες μερες να μη μπουκαρω..ολα τα κουσουρια μας εδω θα τα βγαλουμε! :) αυτα για αποψε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
απο μικρος ειχα μια τρελη οικειοτητα με τα ζωα,η ελξη.ακομα και με τα αγρια.

τωρα εχω

2 γαλλικα μπουλντοκ ζευγαρι

1 λυκοσκυλο την ζηνα

1 πινσερ

1 μπιγκλ

1 φιδι burmese pyrthon albino 2,10 προς το παρον,μικρο ειναι.

1 boa constrictor μικρο

1 boa rainbow

1 phython βασιλλικο

1 μαινα

1 παπαγαλο Lory θηλυκο πραγαμτικα απιστευτο,μεσα στην τρελη χαρα και στο παιχνιδι,χαλαλι τα 800.

1 macaw που θα δωθει μαλλον συντομα

1 ταραντουλα

2 ενυδρεια

1 γλυκου νερου 180 λιτρα

1 θαλασσινου νερου 240 λιτρα

αυτα προς το παρον.για τα φιδια μην ακυσω κατι,περισσοτερο φοβαμαι τους ανθρωπους.

γενιακ με ελκυει καθε τι αγριο,με προσοχη παντα.προσφατα επιασα και κροκοδειλο 2,3 μετρων που εχει καποιος γνωστος που δεν τολμαει να πλησιασει.με ζορισε αλλα τα καταφερα.

τα λατρευω ολα τα ζωα.
 
Για να μην αρχίσουμε να ξεφεύγουμε, το θέμα είναι "Τί ζωάκια είχαμε όταν ήμασταν μικρά" και όχι τί έχουμε τώρα ;)
 
Πολυαγαπημένα Κατοικίδια...

Αρκετοί από εμάς έχουν δεθεί στο παρελθόν και μέχρι σήμερα είναι ακόμα δεμένοι με το/τα κατοικίδια τους, είτε αυτά είναι γάτες είτε σκύλοι...

Με αφορμή τον χθεσινό χαμό του πολυαγαπημένου μου γατούλη που ήταν μόλις 5 μηνών φτιάχνω αυτό το θέμα, εις το όνομα αυτής της αιώνιας φιλίας που δένει εμάς τους φιλόζωους με τα κατοικίδια μας.

Ήταν ένα αξιολάτρευτο πλάσμα, που μόνο άγγελο θύμιζε και η παρουσία του γέμιζε τις καρδιές όλων των μελών της οικογένειας με γαλήνη,ηρεμία και προπάντων αγάπη.

Δυστυχώς δεν έχουν όλα τα παραμύθια καλό τέλος και έτσι χθές, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010 ένα αδίστακτο αυτοκίνητο τον παρέσυρε και του έκλεισε τα μάτια ενώ ρέμβαζε ήσυχος στο πεζοδρόμιο.

Ήταν μόλις 5 μηνών... και άφησε πίσω 4 υπέροχους συγκάτοικους, 3 αδέρφια και την μονάκριβη μάνα του, που τον αγαπούσαν όσο τίποτα άλλο στον κόσμο.

Χαστούκισα πολλές φορές τον εαυτό μου, που δεν ήξερα, δεν ήξερα τι θα συνέβαινε ώστε να τον κρατήσω μέσα στους 4 τοίχους, κοντά στην εστία της θαλπωρής μας... αν... αν ήξερα... θα ήταν ακόμη εδώ, κοντά μας.

Να πω ή να εκφράσω κάτι περισσότερο... δεν μπορώ... δεν έχω την δύναμη.

Μονάχα εύχομαι εκεί που πήγε να έχει την δύναμη να παίζει ξέγνοιαστος, ανέμελος, όπως έκανε και εδώ και να ξέρει ότι ποτέ δεν πρόκειται να σβήσει η παρουσία του, αφού χαράχτηκε στις καρδιές μας από την πρώτη και όλας μέρα που γεννήθηκε και είδε το φως του ήλιου.

Αντίο καλέ μου Γκιόζη ! Καλό ταξίδι... θα τα ξαναπούμε !

Υ.Γ: Συγχωρέστε με αν αυτό που μοιράζομαι μαζί σας δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως retro αλλά ήθελα ολόψυχα να το κάνω... όσοι δεν ξέρουν να εκτιμούν το παρελθόν δεν ξέρουν να αγαπούν.
 
σε νιωθω απολυτα συντροφε..κουραγιο.
 
Είχα 2 κόκερ σπάνιελ(όχι ταυτόχρονα)! Μουρλόσκυλα τελείως!!!!!
 
ειμαι της γενιας του 1975 και ποτε μου δεν ειχα ζωακι αν και παντα ηθελα ενα σκυλακι.

τελικα καταφερα το 2006 2 μερες μετα το γαμο μου να παρω ως δωρο ενα μικρουλι και το αγαπησα τρελά.

 
taksidiotis είπε:
απο μικρος ειχα μια τρελη οικειοτητα με τα ζωα,η ελξη.ακομα και με τα αγρια.τωρα εχω

2 γαλλικα μπουλντοκ ζευγαρι

1 λυκοσκυλο την ζηνα

1 πινσερ

1 μπιγκλ

1 φιδι burmese pyrthon albino 2,10 προς το παρον,μικρο ειναι.

1 boa constrictor μικρο

1 boa rainbow

1 phython βασιλλικο

1 μαινα

1 παπαγαλο Lory θηλυκο πραγαμτικα απιστευτο,μεσα στην τρελη χαρα και στο παιχνιδι,χαλαλι τα 800.

1 macaw που θα δωθει μαλλον συντομα

1 ταραντουλα

2 ενυδρεια

1 γλυκου νερου 180 λιτρα

1 θαλασσινου νερου 240 λιτρα

αυτα προς το παρον.για τα φιδια μην ακυσω κατι,περισσοτερο φοβαμαι τους ανθρωπους.

γενιακ με ελκυει καθε τι αγριο,με προσοχη παντα.προσφατα επιασα και κροκοδειλο 2,3 μετρων που εχει καποιος γνωστος που δεν τολμαει να πλησιασει.με ζορισε αλλα τα καταφερα.

τα λατρευω ολα τα ζωα.
Ποιος εισαι ρε μεγαλε? Ο αρχοντας της ζουγκλας? :p
 
Πίσω
Μπλουζα