Ρετρό μανία με "σεμεδάκια" !

Eνας μικρος χαμος (τι μικρος? Υπερμεγιστος) γινεται και με τις Ελληνικοποιημενες λεξεις της ναυτικης ορολογιας. Αν εισαι πρωτομπαρκος θα χρειαστεις καποιους μηνες να καταλαβεις ορους της δουλειας και την σημασια τους, ειτε εισαι στην μηχανη ειτε στην κουβερτα. Δεν θαχα καμια 10αρια μερες και μου λεει ενας "δραπετης του στοκολου" Κανονικα εσυ, μετα τον καφε, πρεπει να πηγαινεις με τον πρωτο να σου δειξει να γραδαρεις τα νερα. Δηλαδη τι να τα κανω, πια νερα, ρωτησα. Μωρε εσυ εν ηξερεις ιντα ναι το γαλλικο, μου θες να γινεις και μηχανικος. ιντα σας μαθαινουν ρε στη σχολη? Καγκελο εγω, ενοιωσα ακριβως οπως ο Μαο τσε Τουγκ, οταν ακουσε τον γερο Καραμανλη να μηλα Γαλλικα και ειπε, "επιτελους ρε παιδι μου να κι ενας πολιτικος που μηλαει Κινεζικα" Αλλα και στις Ελληνικοποιησεις καλητεχνων, μανουλες ειμαστε, ο Σαρλ Αζναβουρ, Αζναβουριδης, ο Ελια Καζαν, Καζαντζιδης, κλασσικα. Μεχρι και για τον Ντε Μελλο του Παναθηναικου, ειχαν πει οτι ειχε ελληνικο αιμα στις φλεβες του. Ο προπαπους του ειχε φαει εναν Ελληνα ιεραποστολο. Αμα θελει ο Ρωμιος να βρει δικαιολογια, ρε παιδι μου.
 
ρε βίξα! μην τρως το βοστ στο ούμπαν, θα σου κάνει παρατήρηση η φράου!
ασε που αμα χλαπακιασεις πολλα βοστια θα βαρυνεις θα σε παρει ο υπνος και με το ουμπαν μπορει να φτασεις μεχρι το Ντουρμπαν και να σε κανουν βοστ οι Μαο Μαο. Δεν σε σωνει ουτε η μαγκιορα μπιγα του ναυσταθμου μετα.
Τωρα ηρθε κι εδεσε η συνομηλια.
Ρε, ποσο μακρυα μας πηγαν αυτα τα σεμεδακια? Συγνωμη παιδια αν σας χαλασαμε το θεμα, αλλα να κουβεντα στην κουβεντα, φτασαμε εδω που φτασαμε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
ο Ελια Καζαν, Καζαντζιδης, κλασσικα.
Ο Ελία Καζάν ήταν Καζαντζόγλου και ήταν όντως Έλληνας (βλέπε και την ταινία του "Αμέρικα Αμέρικα").

Elia Kazan (/ˈiːliə kəˈzæn/;[1][2] born Elias Kazantzoglou (Greek: Ηλίας Καζαντζόγλου);[3] September 7, 1909 – September 28, 2003) was an American film and theatre director, producer, screenwriter and actor, described by The New York Times as "one of the most honored and influential directors in Broadway and Hollywood history".[4]

Born in Constantinople (now Istanbul), to Cappadocian Greek parents, his family came to the United States in 1913.

Δεν αμφιβάλλω επομένως ότι στην Πόλη η μαμά του θα είχε γεμίσει το σπίτι της σεμεδάκια (για να μείνουμε στο θέμα :) )
 
Υποκλινομαι στα εξασφαιρα!
 
 
Τελευταία επεξεργασία:
Σύμφωνα με τους "ειδικούς" η συγκεκριμένη ΔΕΝ προστατεύει ...:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
Αλλά έτσι κι αλλιώς σχεδόν τείνει να εγκαταλειφθεί η χρήση της...
Η Αλίσα μιλάνο πρέπει να είναι με την μάσκα σεμεδακι.
 
Πίσω
Μπλουζα