Προσοχη: ακολουθει εκτενες off-topic για πολλα χασμουρητα
Ελεφαντα, δεν προκειται για ταχυδαχτυλουργια. αλλα για μια πρακτικη που χρησιμοποιουσαν στην αρχαιοτητα μετατροπης λεξεων σε αριθμους για
αισθητικους λόγους ή για λόγους
κρυπτογραφίας. Για παραδειγμα εχοντας μετατρεψει το ονομα μου σε 67, μπορεις να πεις "Ο 67 ειναι μεγαλος μπουνταλάς" και να μη καταλαβω εγω ποτε οτι αναφερεσαι σε μενα, οπως εκαναν καποιοι αρχαιοι ποιητες και συγγραφεις. Αυτο ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια απο το να κανεις ταχυδαχτυλουργικα θέλοντας
επίτηδες να βγαζει καποιο συγκεκριμενο αριθμο το ονομα μου, δηθεν για λογους μαντικής.
Στην περιπτωση του Νερωνα λοιπον δεν προκειται για καποιο ταχυδαχτυλουργικό αλλα για το εβραικο του ονομα το οποιο γραφοταν NRON QSR (Νέρων Καίσαρ) ή NRO QSR (Nero Caesar), συμφωνα με την ελληνική ή τη λατινική ορθογραφία αντίστοιχα. Αυτα τα ονοματα τωρα βγαζουν ειτε το ενα, ειτε το αλλο νουμερο με τους κανονες της καμπαλα. Το N αφου ειναι προαιρετικό, και εχοντας την αξια του 50, αμα λειπει μπορει να βγαλει 616.
Αρα πιθανοτατα ο Ιωάννης ηθελε να αναφερθει στο Νερωνα κρυπτογραφικα, χωρις να θελει επιτηδες να καταληξει στο συγκεκριμενο νουμερο επειδη δηθεν ειχε καποια προηγουμενη αρνητική σημασια. Απλα απο ενα σημειο και περα καποιος γραφεας της Αποκαλυψης να βασιστηκε στην αλλη ορθογραφια, αλλα σε καθε περιπτωση αναφερομενος στο ιδιο ονομα.
(Στο ερωτημα του γιατι να αναφερεται σε ενα νεκρο αυτοκρατορα, μπορουν να υπαρξουν πολλες ερμηνείες, οπως πχ. οτι εχει αλληγορικη/συμβολικη σημασια)
Οπως και προηγουμενως, ξαναλεω οτι η παραπανω θεωρια δεν καταρριπτει τη θεωρια συνωμοσιας ή την πεποιθηση οτι οι αριθμοι εχουν καποια εγγενή αρνητική δυναμη. Καλλιστα καποιος μπορει να πει "Ναι, αλλα μπορει ο Θεος να εδωσε στον Ιωαννη αυτο τον αριθμό και
τυχαία να αντιστοιχει στο Νερωνα επειδη και αυτος ηταν αντιχριστος, οπως και να αντιστοιχει σε οποιονδηποτε αλλον". Σε αυτη την περιπτωση παμε σε χωρους μαντικής κατα την ταπεινη μου γνωμη.
(το ωραιο στα φορουμ ειναι οτι μπορει 5-6 ατομα να πεσουμε πανω σε ενα θεμα και να συζηταμε για πχ. θεολογια ή ιστορία, χωρις να υπαρχει κανενας ειδικός επι του θεματος στην παρέα
εχουμε κανενα θεολογο;; )