Εξαιρετικό!
Vangelis - La petite fille de la mer (1973)
Αν και είναι γνωστό άκουσμα, δεν γνώριζα ότι είναι σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.Εξαιρετικό!
Έχεις δίκιο. Και εμένα δεν μου είναι άγνωστο το κομμάτι. Προσπαθώ να θυμηθώ αν το έχω ακούσει σε ταινία ή σε κάποιο ντοκυμαντέρ (αν ισχύει το δεύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να το θυμηθώ).Αν και είναι γνωστό άκουσμα, δεν γνώριζα ότι είναι σύνθεση του Βαγγέλη Παπαθανασίου.
Νομίζω ότι το έχουμε ξανασυζητήσει στο θέμα "Γνωστά ορχηστρικά που δεν ξέραμε τίτλο". Κι εμένα μου έχει μείνει η εντύπωση πως το έχω ακούσει σε σειρά/ταινία των late 70s - early 80s και μάλιστα μου έρχεται στο μυαλό σκηνή με την πρωταγωνίστρια να βρίσκεται πίσω από ένα τζάμι και να παρακολουθεί τη βροχή που πέφτει έξω. Για να μην πω ότι όποτε το ακούω μου θυμίζει κάτι μεταξύ Άννυς Πασπάτη - Μυρτώς Παράσχη - Μπέτυς Λιβανού. Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι το μυαλό μου είναι αχταρμάς και το έχω μπερδέψει με το Ξαφνικός Έρωτας.Έχεις δίκιο. Και εμένα δεν μου είναι άγνωστο το κομμάτι. Προσπαθώ να θυμηθώ αν το έχω ακούσει σε ταινία ή σε κάποιο ντοκυμαντέρ (αν ισχύει το δεύτερο δεν υπάρχει περίπτωση να το θυμηθώ).
Μου θύμισε λίγο την μουσική της Καραϊνδρου από το "Μια αιωνιότητα και μια μέρα" του Αγγελόπουλου.Ελάχιστα βέβαια,στην αρχή του κομματιού.
Ίσως το "La petite fille de la mer" να έχει χρησιμοποιηθεί στους τίτλους αρχής κάποιας εκπομπής.
Bajar είσαι το μουσικό μου alter ego. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς.Α, επίσης μου θυμίζει και κούκλα -μπαλαρίνα που περιστρέφεται.
Δεν ήξερα για το thread και την συζήτηση που είχε γίνει γι' αυτό το κομμάτι. Διαβάζοντας το σχόλιο σου και τα εκεί σχόλια,αρχίζω να πιστεύω και εγώ πως πρόκειται για ταινία των 80s. Και όπως έγραψε και κάποιος άλλος φίλος,κατά πάσα πιθανότητα το έχω ακούσει σε βιντεοταινία. Και μαζί μ'αυτές τις ηθοποιούς που έγραψες θα πρόσθετα την Πέγκυ Σταθακοπούλου και την Ελένη Φιλίνη. Και επειδή θα "κολλήσω" άσχημα ψάχνοντας μέχρι να το θυμηθώ ή να το βρω (επειδή με ξέρω), καλύτερα να το "προσπεράσω".Νομίζω ότι το έχουμε ξανασυζητήσει στο θέμα "Γνωστά ορχηστρικά που δεν ξέραμε τίτλο". Κι εμένα μου έχει μείνει η εντύπωση πως το έχω ακούσει σε σειρά/ταινία των late 70s - early 80s και μάλιστα μου έρχεται στο μυαλό σκηνή με την πρωταγωνίστρια να βρίσκεται πίσω από ένα τζάμι και να παρακολουθεί τη βροχή που πέφτει έξω. Για να μην πω ότι όποτε το ακούω μου θυμίζει κάτι μεταξύ Άννυς Πασπάτη - Μυρτώς Παράσχη - Μπέτυς Λιβανού. Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι το μυαλό μου είναι αχταρμάς και το έχω μπερδέψει με το Ξαφνικός Έρωτας.
Α, επίσης μου θυμίζει και κούκλα -μπαλαρίνα που περιστρέφεται. Απίστευτη μελαγχολία!
Απλά μουσικάρες....Vangelis - Alpha
Πάντως στο πρώτο site, με τη δισκογραφία του Vangelis, πάλι δεν υπάρχει το cd που είχα (και έχω) εγώ.Απλά μουσικάρες....
Το κομμάτι περιλαμβάνεται στο
Vangelis - Albedo 0.39
Explore songs, recommendations, and other album details for Albedo 0.39 by Vangelis. Compare different versions and buy them all on Discogs.www.discogs.comVangelis
Explore the discography of Vangelis. Shop for vinyl, CDs, and more from Vangelis on Discogs.www.discogs.com
Επειδή έχει βγει σε πολλές εκδόσεις υπάρχει περίπτωση να μην έχει ανέβει η συγκεκριμένη που έχεις. Το ίδιο πρόβλημα έχω αντιμετωπίσει με κάποια κομμάτια της συλλογής μου. Πολλές φορές υπάρχουν εκδόσεις με διαφορές στα γράμματα, στα εξώφυλλα και τις ετικέτες των δίσκων. Δεν περιλαμβάνονται όλα στο discogs...Πάντως στο πρώτο site, με τη δισκογραφία του Vangelis, πάλι δεν υπάρχει το cd που είχα (και έχω) εγώ.
Το εξώφυλλο ήταν μαύρο ,στο κέντρο μια λαμπερή υδρόγειος και στο μέσο της υδρογείου μια ανθρώπινη σκιά με στάση σώματος έκτασης των χεριών.
Επίσης,στο cd υπάρχει και το πολύ γνωστό "Pulstar" ,όπως περιλαμβάνεται και στο δεύτερο site που έγραψες.
(τώρα που διαβάζω τα μικρά γράμματα στο οπισθόφυλλο γράφει:"printed in Belgium" )