Ρετρό μηχανογραφικό δελτίο

Juanita

Retro PaTRi@RcH
Joined
23 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.263
Αντιδράσεις
336
Είπα να σας φρικάρω, βράδυ που είναι... :p

Voila, το μηχανογραφικό δελτίο υποψηφίου για την επιλογή των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών για το έτος 1988.

Τι γελάτε, καλέ;;; :rant: Υπάρχουν και τέτοιες χρονολογίες αποφοίτησης...

Ήταν δίφυλλο σε Α3 μέγεθος.

Στην πρώτη σελίδα ήταν τα προσωπικά στοιχεία του υποψήφιου ενώ στις άλλες 3 οι σχολές της κάθε δέσμης. Ειδικά της 2ης και της 3ης ήταν πολύ λίγες σε αντίθεση με της πρώτης που έπιαναν μιά ολόκληρη σελίδα. Κάποιες σχολές ήταν κοινές σε κάποιες δέσμες.

...

fetch


fetch


fetch
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχει καμία διαφορά με το δελτίο που συμπλήρωσα και γω το 95. Περισσότερες σχολές ίσως... αν και το δικό μου ήταν Α δέσμης :)
 
Ο εφιάλτης στο δρόμο με τις σχολές!(Το είχα θάψει στο μυαλό μου από το 1994 που το συμπληρωσα)
 
Χριστέ και Παναγία και Άγιοι όλων των θρησκειών!

Βούδα και Αλλάχ, έλεος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εφιάλτης που δεν έλεγε να τελειώσει...!!!!!!!!!!!!!! Χριστέ μου πως περίμενα τις Πανελλαδικές για να ησυχάσει η ψυχή μου από το βρωμόσχολο που κάθε μέρα ήμουν αναγκασμένος να παρακολουθώ.......
 
Kambia είπε:
Δεν εχει καμία διαφορά με το δελτίο που συμπλήρωσα και γω το 95. Περισσότερες σχολές ίσως... αν και το δικό μου ήταν Α δέσμης :)

Σοβαρά;;; 8)

Εγώ νόμιζα πως θα είχε σουλουπωθεί κάπως... :xm:
 
Ε μη χειρότερα!!! Δεν παίζεσαι!!! :p :p

Και το δικό μου (που αποφοίτησα το 2001 :cool: ) περίπου ίδιο ήταν. Το μόνο που άλλαζε ήταν οι κατευθύνσεις [ουχί δέσμες] και κάτω-κάτω σημείωνες σε ποιά κατηγορία ανήκεις (10%, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων κλπ κλπ)...

Οι σχολές φυσικά είναι πολύ περισσότερες, αν και δεν βλέπω σε τι μας χρησίμευσε αυτό, στην τελική.... :( Γίναμε όλοι μας πτυχιούχοι άνεργοι...
 
Εμετός... :rofl:

Ιωάννα, τελικά την έπιασες την ΑΣΟΕΕ;
 
serano915 είπε:
Γίναμε όλοι μας πτυχιούχοι άνεργοι...
Μη το λες! Ξέρεις πόσο με βοήθησε το πτυχίο Κοινωνιολογίας στο σκυλάδικο που είχαμε; Άσχετα αν μετά από τρία χρόνια το σκυλάδικο έγινε μετοχές στο Χρηματιστήριο! :flower: :flower:

(Το γομάρι 8 χρόνια έκανα να τελειώσω μια σχολή που δεν ήθελε παρακολούθηση.... Μα πόσο καμένος ήμουν με τα games τελικά..... ) :D

Σήμερα, δεν θα έδινα καν πανελλήνιες. Από πριν καν τελειώσω το σχολείο θα επικεντρωνόμουν στο στόχο του να γίνω εισοδηματίας. ;)
 
Εμένα με αποτελειώνει το "κορίτσι" που έγραψες στο φύλο. Πάλι καλά που δεν δήλωσες "τσούπρα". :animlaugh:

Δεν βλέπω διαφορά με το αντίστοιχο της Α' Δέσμης που συμπλήρωσα εγώ το 1992...
 
Επίσης Ιωάννα, αναφορικά με στο σχόλιό σου για την ημερομηνία αποφοίτησης:

Μη σκας εγώ είμαι 1 χρόνο πριν από σένα.....
 
alkis21 είπε:
Εμένα με αποτελειώνει το "κορίτσι" που έγραψες στο φύλο. Πάλι καλά που δεν δήλωσες "τσούπρα". :animlaugh:
Δεν βλέπω διαφορά με το αντίστοιχο της Α' Δέσμης που συμπλήρωσα εγώ το 1992...

Χαχα... ήταν το "ανεπίσημο" έντυπο. Στο φροντιστήριο μας είχαν πει πως να το συμπληρώσουμε σωστά... Και δεν πέρασα με την πρώτη... Ούτε στην ΑΣΟΕΕ... Ένα χρόνο μετά πέρασα στην 7η επιλογή μου... :)
 
Αμα πω πως το θυμομουν πρασινο? (μαλλον απ τους ελεγχους). Πραγματικα εμετος...
 
Δεν έχασες και τίποτε. Πέρασα στην ΑΣΟΕΕ και τη παράτησα γιατί απαιτούσε παρακολούθηση. Δεν ήμουν διατεθειμένος να σπαταλήσω ούτε ώρα από τη ζωή μου για να κάτσω πάλι σε θρανία και έδρανα.

Μπορεί να είχε επιλογές για επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά όπως καταλαβαίνεις μιλάς με μένα, δεν έπαιζε και δεν παίζει ούτε αμυδρά........

Έκανα το μηχανογραφικό 3 φορές γιατί ήθελα σχολή χωρίς παρακολούθηση, έδωσα 3 χρονιές έκθεση. Ήταν ωραίο που μπορούσες να κρατήσεις όποιο μάθημα ήθελες. Σήμερα τι παίζεται σε αυτό το τομέα;
 
Και εγώ το ίδιο συμπλήρωσα το 1998 όπου αποφοίτησα και πέρασα στην ΑΣΟΕΕ (τμήμα Οικονομικής Επιστήμης).

Νομίζω ότι τώρα δεν κρατάς όποιο μάθημα θέλεις.
 
Τώρα δε νομίζω πως μπορείς να "κρατήσεις" μάθημα... :xm:

Την επόμενη φορά που θα δώσεις, θα "συναγωνίζεσαι" επί ίσοις όροις με τα υπόλοιπα παιδιά...

Εμένα, πάλι, δε μου έφτανε η μία σχολή, έδωσα κατατακτήριες, τέλειωσα και με το Πανεπιστήμιο και τώρα το σκέφτομαι σοβαρά για Πολιτικές Επιστήμες...

 


Μη βαράς βρε Pooky... :frypan:

 
 
Έχει νόημα να κρατήσεις σήμερα μάθημα; Στην εποχή μου το ποσοστό εισακτέων/εξεταζομένων ήταν 28%.. τώρα αν δεν κάνω λάθος έχει φτάσει το 76%... κατ' αναλογία ο μαθητής που γινόταν υπάλληλος σε βενζινάδικο στα 90s σήμερα περνάει στο Πολυτεχνείο.

EDIT: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους υπαλλήλους των βενζινάδικων και γενικά με την εργατική τάξη, αντιθέτως θεωρώ ότι έχουμε φλομώσει στους "επιστήμονες"...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τωρα θυμήθηκα την αγωνία του να μην ανεβούν οι βάσεις ή και να πέσουν στις σχολές που θέλαμε και αν θα συμπέσουν με τη σειρά που τις είχαμε δηλώσει.

Μεντιουμ ήθελε αυτό το μηχανογραφικό για να συμπληρωθεί....

Ή το άλλο που μας έλεγαν "Όσες πιο πολλές σχολές δηλώσεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να περάσεις! "
 
Kambia είπε:
Ή το άλλο που μας έλεγαν "Όσες πιο πολλές σχολές δηλώσεις τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να περάσεις! "
Η μεγαλύτερη ανοησία ever. "Μπες κάπου και ας είναι οπου να'ναι". Νοοτροπία των 60s που διαιωνιζόταν. Τότε τουλάχιστον οι πτυχιούχοι ήταν λίγοι και το μέλλον τους ακόμα λαμπρό. Μετά όμως... Είδαμε που μας έχει οδηγήσει από τα 80s και μετά και πόσες σχολές απλά βγάζουν πτυχιούχους χωρίς σοβαρές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης!

Παρόμοια ανοησία έκανα και εγώ την πρώτη χρονιά. Δήλωσα βέβαια μόνο 11 σχολές αλλά και πάλι ανάμεσα τους ήταν και μερικές που δεν είχα σοβαρό λόγο να θέλω να ακολουθήσω. Απλά "ακούγονταν" ενδιαφέρουσες. Και φυσικά δεν είχαμε και κανέναν να μας καθοδηγήσει σοβαρά. Τελικά μπήκα σε μια από αυτές. Σπατάλησα ένα χρόνο εκεί (τουλάχιστον ήταν ανέμελος...) και την δεύτερη χρονιά δήλωσα μόνο 2 σχολές. Ήμουν μάλιστα περιβόητος εκείνο τον χρόνο γιατί ενώ είχα μπει σε ΑΕΙ (Βιολογικό) η μια από τις δύο που "κυνήγησα" την δεύτερη χρονιά ήταν ΤΕΙ (Φυσικοθεραπεία). Οι άλλοι προτιμούσαν να μείνουν με πτυχίο ΑΕΙ την στιγμή που οι ίδιοι οι καθηγητές της Σχολής μας έλεγαν ανοιχτά ότι οι προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης στην Βιολογία ήταν μάλλον λίγες.
 
Maddog είπε:
Η μεγαλύτερη ανοησία ever. "Μπες κάπου και ας είναι οπου να'ναι".
Έτσι ακριβώς. Άσε που και μόνο η ατάκα που θυμήθηκε η Κάμπια λέει πολλά για το IQ των ανθρώπων που την ξεστόμιζαν, αφού φυσικά το να δηλώσεις 60 σχολές σου έδινε τις ίδιες ακριβές πιθανότητες να "περάσεις κάπου" με το να δηλώσεις μόνο μία (αυτή με τα λιγότερο μόρια).

Εγώ θεωρώ ότι συμπλήρωσα το βιογραφικό μου τέλεια (από τα λίγα έξυπνα πράγματα που έκανα στα 18 μου) με βάση μια εκπληκτική συμβουλή που μου είχε δώσει ένας καθηγητής μου: Κάθε σχολή που θα σημειώνεις να σκέφτεσαι ότι θα είναι το επάγγελμα που θα κάνεις μια ζωή, θα σηκώνεσαι δηλαδή το πρωί και θα πηγαίνεις να εργάζεσαι ως μαθηματικός ή πολιτικός μηχανικός ή φυσικός. Αν δεν μπορείς να φανταστείς τον εαυτό σου να το κάνει αυτό, απλά προσπέρασέ την και πήγαινε σε κάποια που ναι μεν έχει λιγότερα μόρια αλλά σε εκφράζει περισσότερο.
 
Ακριβώς αυτό φίλε Άλκη! Μόνο που εμένα δυστυχώς δεν μου το είχε πει κανένας. Το σκέφτηκα μόνος μου έναν χρόνο μετά. :p
 
Πίσω
Μπλουζα