Ρετρό παιδικές ατάκες και καταστάσεις

Στο Δημοτικο οταν γύριζα στο σπίτι από το σχολείο αν είχα καλό βαθμό στο τετράδιο πάντα το έδειχνα στο σπίτι. Οταν καθόμουν να διαβάσω τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, αν δεν είχα καλό βαθμό στο τετράδιο, εκρυβα το τετράδιο στο κάτω μέρος της ντουλάπας και έκανα αταραχη τα μαθήματα. Αν χρειαζόταν να γράψω στο τετράδιο που είχε το χαμηλό βαθμό, αυτό το έκανα στο τέλος αφού είχε γίνει και ο σχετικός έλεγχος των υπόλοιπων σχολικων καθηκόντων.

Βέβαια αυτό δεν γινόταν για τα βιβλια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
γιατι εγω δεν μπορω να θυμηθω καμια ατακα;λετε να εχω απο τωρα αλχαιμερ;
 
Οταν πήγα στην α' δημοτικού, με μεγαλη χαρά αγορασα τα βιβλία, τα τετραδια και πολλά σχολικά ειδη με τα οποία εφοδίασα το νέο μου γραφείο, το οποιο ειχε στριφογυριστή καρέκλα.

Μου ειχε κανει εντύπωση το οτι επρεπε να διαβαζω κάθε μερα τα μαθήματα για την επόμενη μερα στο σχολείο (Γλώσσα, Μαθηματικά, Μελέτη Περιβάλλοντος και Αγγλικα γιατί πηγαινα σε ιδιωτικό σχολείο και ολες οι ταξεις εκαναν Αγγλικά).

Πολλές φορες εκνευριζα τους μεγάλους γιατι καθομουν στο γραφειο και στριφογυριζα στην καρεκλα φωναζοντας ''εγω θα κανω ο,τι θελω!!!'' και δεν αφοσιωνόμουν στα σχολικά καθηκοντα, καθυστερώντας το διαβασμα...(λιγο η βαρεμαρα, λιγο η κουραση της ημερας, λιγο το οτι ηθελα να παιξω και να δω τηλεοραση...) αργότερα εστρωσα μετά από παρέμβαση της Διευθύντριας του σχολείου η οποία μας ειχε μοιρασει ενα φυλλαδιο με πολύτιμες συμβουλές μελέτης στο σπίτι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ημουν στην Ε' ταξη και πηγαινα καθε μερα στο σχολείο με σχολικο λεωφορείο. Το επόμενο παιδακι που εμπαινε το σχολικό ήταν ενα αγορακι του Νηπιαγωγείου μας, ο Γιωργος. Μια μερα καθισε μαζι μου στο σχολικό και αρχίσαμε να κανουμε παρεα (θα μου πειτε τι παρεα εκανα με μικρότερα παιδια... :p ). Αυτό που με ειχε εντυπωσιάσει ηταν οτι ειχαν βιβλιοπωλείο κατω από το σπίτι τους και μπορουσε το αγορακι να εχει ό,τι ήθελε...

Πάντα φευγαμε μαζι απο το σχολείο με το σχολικό. Επειδη ομως το δρομολόγιο ηταν μετα τις 3 το μεσημερι, ειχαμε εντολή από το γραφείο των δασκαλων να πηγαινουμε στην αιθουσα απογευματινης μελετης μεχρι να ερθει το σχολικο μας, για να μην μενουμε στην αυλη.

Εκει εγω ασχολιομουν λιγο με τα μαθηματα της επομενης μερας και το αγορακι, κουρασμενο απο την ημερα, συνηθως, κοιμοταν ακουμπισμενο στο θρανιο (τον ξυπνουσα για να φυγουμε)...ή έπαιζε με καποιο αυτοκινητακι/παιχνιδακι που ειχε φερει απο το σπιτι...

Τα παιδια που εμεναν για απογευματινη μελετη στο σχολειο, μας εβλεπαν που ερχομασταν στην αιθουσα μελετης μαζι, οποτε νομισαν οτι ημασταν αδερφια. Ενας συμμαθητης μου στην αιθουσα μελετης, με ειχε ρωτησει:

-Aδερφός σου ειναι; (αναφεροταν στο αγορακι...που με συνοδευε!)

Επειδη ειμαι μοναχοπαιδι και μου αρεσε η ιδεα να εχω αδερφακι, απαντησα στο συμμαθητη:

-Ναι, ειναι αδερφος μου. :) (ασχετα αν δεν μοιαζαμε...)

(εδω δεν θυμαμαι αν ακουσε ο μικρουλης κατι ή οχι)

Ομως μετα ανησυχησα μηπως ο συμμαθητης με ξαναρωτησει για ... τον αδερφο μου... και εγω ειχα ξεχασει τι του ειπα... #)

Πλησιαζαν Χριστουγεννα και το αγορακι τοτε μου ειχε χαρισει ενα αγιοβασιλακι-φιγουρα για το χριστουγεννιατικο δεντρο.

Η κινηση αυτη με ειχε γεμισει με πολλη χαρα!

Απο τοτε, καθε φορα που στολιζουμε χριστουγεννιατικο δεντρο στο σπιτι, εχω πάντα μια θεση για το αγιοβασιλακι του αγοριού (εκτός από τη θεση στην καρδια μου ως μια γλυκια αναμνηση...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια μερα πήγαινα στο μαθημα των γαλλικων και περνουσα μπροστα από ενα φουρνο στην περιοχη. Μπήκα μεσα με την τσαντα στον ωμο και σταθηκα μπροστα απο το ραφι με τα γαριδακια-πατατακια. Μολις πηγα να φυγω, γυρισα αποτομα και εριξα κατι γυαλινα μπουκαλια μπυρας!!! Δεν ανοιγε καλυτερα η γη να με καταπιει! Ενιωσα πολύ ασχημα και ευτυχως που οι υπαλληλοι δεν θυμωσαν! Φευγοντας απο το μαγαζι μουρμουρισα ''μα εκει βαζουν τις μπυρες???''

Αργοτερα στο μαθημα δεν μπορουσα να συγκρατησω τα γελια! xD
 
Πίσω
Μπλουζα