Ρετρό πασχαλινά αντικείμενα

Δεν έχει κάτι το ρετρο; φέρνει, φέρνει.
Προβολή συνημμένου 275174
Ναι τα ελληνικά διακοσμητικά ήταν κοκκόρια.
Καλέ τι φέρνει;;; κλασσικό ρετρό κοκκόρι των 80s!!! Να το πάρεις!!! Εχω κι εγω αλλά σε άλλο χρώμα κι μικρότερο σε μεγεθος. Θα βάλω κι εγώ φωτό.
 
Παιδιά εγώ δεν πρόλαβα τα υφασμάτινα πασχαλινά αυγά η τις πασχαλινές καρτουλες η τις καρτ ποσταλ της εποχης. Εσείς οι πιο παλιοί που τα προλαβατε από πού τα αγοράζατε; Από μαγαζιά λιανικής πώλησης η περίπτερα; Εδω μια φωτό και καταλαβαίνω πως τα κάνατε συλλογή. Είχαν μέσα σοκολατένια αυγά; Και ιδού και μια ρετο καρτ ποσταλ και μια Καρτουλα. Επίσης αυγό πασχαλινό πατατουφας που το άνοιγες και είχε κούκλα μέσα. Προβολή συνημμένου 240681Προβολή συνημμένου 240680Προβολή συνημμένου 240684Προβολή συνημμένου 240686
Συνήθως τα καλής ποιότητας πωλούνταν σε ζαχαροπλαστεία και όντως κάποια είχαν μέσα μικρά σοκολατένια αυγά. Τα υφασμάτινα είχαν αυγουλάκια - κουφέτα με σοκολατένια επικάλυψη ή καραμέλες. Αργότερα βγήκαν κ μερικά αυγά με μικροδωράκια που τα βρισκες σε παιχνιδάδικα.
 
Πω πω τι μου θύμισες τώρα..!!

Τα συγκεκριμένα τα είχαμε στο εξοχικό μας στον Ωρωπό, από τα τέλη του 70 που μας τα πήραν οι γονείς μου, μέχρι και σίγουρα για κάποια χρόνια το 80.

Αν δε με απατάει η μνήμη μου και δεν τα μπερδεύω με κάτι άλλο, έβγαιναν σε εξάδες με διαφορετικές φιγούρες το καθένα. Και λεγόντουσαν "Οι έξι αυγουλίνοι".

Ήταν πολύ δημοφιλή την εποχή εκείνη.
 
Πίσω
Μπλουζα