Το θυμάμαι αυτό με τις νηπιαγωγούς, και πάντα ήταν από τα επαγγέλματα που ζήλευα και ζηλεύω ακόμα, όχι απλά λόγω του ωραρίου, αλλά επειδή μου αρέσει να ασχολούμαι με παιδιά. Κατά τα άλλα, κι εμένα οι μεγάλοι τότε πάντα για ιατρικά επαγγέλματα μου έλεγαν, και ιδιαίτερα με προέτρεπαν να γίνω οδοντίατρος, λέγοντας ότι έτσι θα βγάλω πολλά λεφτά. Ή μου έλεγαν να γίνω κάτι όπως οπτικός, για να ανοίξω μετά δικό μου μαγαζί και πάλι να κερδίζω λεφτά. Βέβαια που να ξέρουμε το πως θα γινόταν η κοινωνία μετά σε σχέση με τις δουλειές. Τη δική μου γενιά τη θεωρώ πιο άτυχη και από τη γενιά των γονιών μας, κι ας πέρασαν άσχημες καταστάσεις κι εκείνοι. Είναι προτιμότερο να περάσεις την παιδική σου ηλικία φτωχός, αλλά όταν μεγαλώσεις να μπορείς έστω να εξασκήσεις ένα επάγγελμα και να κάνεις οικογένεια, παρά να μεγαλώνεις με σχετική άνεση και ακριβώς τη στιγμή που πας να φτιάξεις τη ζωή σου να σου γκρεμίζουν όλα σου τα όνειρα, και να δυσκολεύεσαι μέχρι και να αυτοσυντηρηθείς, πόσο μάλλον να κάνεις οικογένεια. Δυστυχώς πολλοί μεγαλύτεροί μας δεν το έχουν καταλάβει ακόμα αυτό, κι αυτό συνδέεται και με το θέμα του χάσματος των γενεών που λέγαμε κάποτε. Οι γονείς μας μας μεγάλωσαν με το σκεπτικό ότι είναι σπουδαίο να μπεις στο Πανεπιστήμιο, και για κύρος, αλλά και για να βγάζεις λεφτά μετά, αλλά εν τω μεταξύ οι εποχές άλλαξαν, και πλέον φτάσαμε το βασικό πτυχίο να θεωρείται ένα τίποτα, και να μένουν άνεργα ακόμα κι άτομα με διδακτορικό. Και φυσικά η κλασική κατάρα που έπιασε πολλούς, κι εμένα μαζί, άλλο σπουδάσαμε, αλλού δουλέψαμε, δεν μας άρεσε η δουλειά που κάναμε αλλά μέναμε από ανάγκη, πάντα με την ελπίδα να κάνουμε αυτό που θέλαμε πραγματικά, τελικά μείναμε άνεργοι και χάσαμε και τη δουλειά που κάναμε από ανάγκη κτλ κτλ. Βέβαια, όπως πολύ σωστά ακούγεται και στην ταινία Τι έχουν να δουν τα μάτια μου, "Δουλειά που να μπορείς να ζεις και να σου αρέσει, είναι σπάνιο πράγμα". Αλλά σήμερα σου στερούν ακόμα κι αυτό που δεν σου αρέσει, και πώς να ζήσεις μετά;