Ρετρό ποδοσφαιρικές ομάδες

θανος

RetroJunkie™
Joined
18 Αύγ 2009
Μηνύματα
2.242
Αντιδράσεις
607
ανοιξα αυτο το θεμα για να θυμισω καποιες ομαδες οι οποιες καποτε μεσουρανουσαν και τωρα η δεν υπαρχουν καθολου η βολοδερνουν καπου στα τοπικα πρωταθληματα εκτος του φωστηρα ενθερμος υποστηρικτης του οποιου ηταν ο παππους μου θυμαμαι την ομαδα ηλτεξ-λυκοι η οποια καποτε επαιζε στην β εθνικη και τωρα αγνοειται παντελως η τυχη της επισης των ποσειδωνα νεας μιχανιωνας που ειχε νικησει καποτε την αεκ στο κυπελλο εσεις θυμαστε καποια αλλη??
 
Ο Ποσειδώνας υπάρχει ακόμα, φέτος αγωνιζόταν στην Α' Μακεδονίας. Οι δε Λύκοι συγχωνεύτηκαν με την Αναγέννηση Επανομής πριν λίγα χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς πότε.
 
Θυμάμαι τους Πόντιους Βέροιας, ομάδα που πριν 17-18 χρόνια έπαιζε Β εθνική ( υπάρχουν ακόμα ;) . Επίσης τον Χαραυγιακό και την Κόρινθο.
 
Αγαπημένη retro ποδοσφαιρική ομάδα από τα 80ς που σήμερα αγνοείται η τύχη της : Η Ουγγρική Βιντεότον, με έδρα της την πόλη Σεκεσφέχερβαρ Ουγγαρίας !!!

Το 1985 έκανε μια ... ξέφρενη πορεία μέχρι τον τελικό του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ !!! Σημειωτέον, εκείνα τα χρόνια το κύπελλο ΟΥΕΦΑ ήταν το πιο δύσβατο ευρωπαϊκό κύπελλο, πιο δύσβατο κι απ' το τόοοτε Κύπελλο Πρωταθλητριών !!! Σε αυτό συμμετείχαν από 1 έως 4 ομάδες από κάθε χώρα, ανάλογα με τη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ : Π.χ. η (τόοοτε) Δυτική Γερμανία και η Ιταλία συμμετείχαν με 4 ομάδες, ενώ π.χ. το Λουξεμβούργο και η Μάλτα με 1 ομάδα !!! Όσον αφορά στην Ελλάδα, συμμετείχε κατά κανόνα με 2 ομάδες (δευτεραθλήτρια και τριταθλήτρια), ενώ μια χρονιά, που έπεσε χαμηλά στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ, τη θυμάμαι να συμμετέχει με μόλις 1 ομάδα !!! Επίσης, όπως, προφανώς, θα θυμούνται οι συνομήλικοί μου, οι τελικοί του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ ήταν διπλοί, ένας στην έδρα του κάθε αντιπάλου !!!

Λοιπόν, στο θέμα μας ... το 1985 η Βιντεότον έπαιξε στον τελικό του ΟΥΕΦΑ με τη Ρεάλ Μαδρίτης !!! Για να φτάσει μέχρι εκεί απέκλεισε, όπως θυμάμαι, την Παρί Σεν Ζερμέν, τη γιουγκοσλαβική Ζελέζνιτσαρ και έφτασε στα ημιτελικά να παίξει με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ !!! Από αυτά τα ματς, να ένα βιντεάκι με το πώς η άσημη ουγγρική ομάδα "ξεφτίλισε" την Παρί Σεν Ζερμέν μέσα στο Παρίσι με μια ξεγυρισμένη "τεσσάρα" !!! Πλατινί και Ντομινίκ Ροστώ ακούνε και σήμερα Βιντεότον και ... τρέχουν να κρυφτούν !!!



Όσο για σήμερα .... Πού βρίσκεται αυτή η ομάδα ??? Σε ποια κατηγορία του ουγγρικού πρωταθλήματος παίζει ??? Μετά το 1985 στην κυριολεξία δεν ακούσαμε ξανά γι' αυτήν !!! Αφού καμιά φορά αναρωτιέμαι : "μήπως αυτή η καταπληκτική ομάδα δεν υπήρξε στην πραγματικότητα αλλά .... την είδαμε στον ύπνο μας ???" ??? Τέλος, άλλοι παίκτες της που, εκτός του τερματοφύλακα, θυμάμαι από εκείνη την ομάδα είναι ο αμυντικός Ντιστλ [αδελφός του τερματοφύλακα], ο Βίντμαρ, ο Τσουχάι και ο Τσόκραντι [με "πόρωνε" η ελληνική ρίζα στο επίθετό του .... σαν να λέμε "Σωκράτης" στα ουγγρικά :eek: o_O]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ενδιαφέρον το thread.

Nομίζω ομως οτι λάθος ετέθη , διότι 8/10 ομάδες του τότε ειπάρχουν ακομα με τη διαφορα οτι αγωνίζονται στις τοπικές κατηγορίες (ελληψη επενδητών).Αναφέρω 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα Αθηναικών ομάδων οι οποιες εφτασαν στα προθυρα της διαλυσης ,αλλά σιγα σιγά συνέρχονται. Ο Απόλλων Αθηνων και ο Αθηναικός.( και ρετρο αλλα και νυν και αεί).

Οι ομάδες που ανέφερε ο χρήστης Θάνος ειπάρχουν ακομα με εξέρεση τους Λυκους οι οποιοι συγχονεύτηκαν με την επανομή(Η επανομή είχε το χρήμα).

Ομαδα ασανσέρ της Β-Γ και Δ εθνικής στο παρελθόν η Αναγένηση Αρτας διαλύθηκε. Ο δέ Φωστήρας είναι μονιμος θαμόνας Δ' Εθνικής τα τελευταια χρόνια. Για τους Πόντιους Βέροιας δεν γνωρίζω τι ακριβώς συνέβει.

Μέγαλο ονομα του παρελθοντος ο Πανελευσινιακός (ελήψει επενδιτών) ταλεπορείται και αυτός στα τοπικά προταθληματα!

Αν θυμηθώ και άλλους θα επανέλθω!
 
Eπανέρχομαι με ρετρο-ονοματα της επαρχίας οπου παρελασαν στις επαγγελματικές κατηγορίες ,και αυτή τη στιγμή βρισκονται πιο χαμηλα...πιο χαμηλά!!

Νάουσα ,Εδεσσαικος ,Αναγεννηση Κολινδρού , ο Πιερικός περασε τρελά ζορια ,ας είναι Β' Εθνική τώρα ,Πανηλιακός ,Απολλων καλαμαριας οπου άδικα βρισκετε Δ' Εθνική ,εφτιχώς απο του χρόνου Γ'.

Ο δέ Βύζαντας την παλευει βρισκετε σταθερά στην Γ' Εθνική ,παρολο που είχε μεγάλα οικονομικά προβληματα την περασμενη σεζον.

Παρένθεση είδα περιση την τοπική μας ομάδα να αντιμετωπιζει την Προοδευτική ,στα πλαισια της Δ' Εθνικής ,δεν είταν ανοτερη ώς ομαδα ,απλά μας νήκισε η βαριά τους φανέλλα οι (τουλάχιστον) 500 φιλαθλοι τους που μαζευτικαν και οι ατολμία των δικών μας να σουτάρουν νομίζοντας οτι πέζαν με ομάδα Α' Εθνικής.
 
Φίλε Rinus πολύ ωραίο το post σου, μπράβο! Την θυμάμαι την πορεία της Βιντεότον αν και πιτσιρικάς, και μάλιστα την θυμήθηκα πρόσφατα όταν άκουσε πως φέτος πήρε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Μάλιστα είχε κληρωθεί στο Champions League με την Στουρμ αν θυμάμαι καλά.
 
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η Βιντεότον κερδίζει τη Στουρμ Γκρατς 3-2 στο 79ο λεπτό! :D
 
To βλεπες! Το παιξες? :)
 
Εδεσσαικος

 


Το ξέρετε ότι ο Εδεσσαϊκός [που σήμερα παίζει στις μικρές κατηγορίες, ίσως και Α΄ Κατηγορία Νομού Πέλλας] είναι κάτοχος ευρωπαϊκού τίτλου ??? Ναι, δεν σάς κάνω πλάκα !!! Έχει κατακτήσει Βαλκανικό Κύπελλο το 1993 !!! Από την Wikipedia, και συγκεκριμένα απ' το λήμμα "Εδεσσαϊκός", αντιγράφω το σχετικό απόσπασμα :

Κορυφαία στιγμή για το σύλλογο στην επιτυχημένη δεκαετία του ʼ90 υπήρξε η κατάκτηση του Βαλκανικού Κυπέλλου. Αποτελεί το σημαντικότερο τρόπαιο στην ιστορία του Εδεσσαϊκού αν και ο θεσμός είχε χάσει την παλιά του λάμψη.

Η ομάδα συμμετείχε στη διοργάνωση της σεζόν 1992-93 και προκρίθηκε ως τον τελικό. Εκεί αντιμετώπισε τη βουλγαρική Ετάρ Βέλικο Τίρνοβο. Στο πρώτο ματς ηττήθηκε με 0-1 αλλά στη ρεβάνς υπερίσχυσε με 3-1 κατακτώντας το κύπελλο.

 


Ο θεσμός αυτός, του Βαλκανικού Κυπέλλου, δεν υπάρχει πια εδώ και πολλά χρόνια ... Μια άλλη ελληνική ομάδα που το κατέκτησε είναι ο Ηρακλής !!!

Λοιπόν, συνεχίζουμε με άλλες παλιές αγαπημένες retro ομάδες που σήμερα προσπαθούν να επιβιώσουν παίζοντας σε πολύ μικρές κατηγορίες [Δ΄ Εθνική, τοπικά πρωταθλήματα κλπ] :

Μακεδονικός !!! Με έδρα τη Νέα Ευκαρπία Θεσσαλονίκης !!!

 


Τον θυμάστε στην Α΄ Εθνική το 1983 ??? Θυμάστε, επίσης, το Μακεδονικός - Παναθηναϊκός 3 - 1 την ίδια χρονιά ??? Σε αυτήν την ομάδα θυμάμαι τον πολύ καλό επιθετικό Καραμίχαλο, αλλά και τον "βετεράνο" τερματοφύλακα Φανάρα με το μουστάκι [εκεί έκλεισε την καριέρα του] !!!

Θα θυμάστε, ίσως, ότι τη χρονιά που έπαιξε στην Α΄ Εθνική έπαιξε ... μπαράζ ζωής και θανάτου με τον Πανιώνιο για να κρατηθεί στην κατηγορία !!! Οι Πανιώνιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η ιστορική ομάδα τους κινδύνευε με υποβιβασμό !!! Όσο για μένα ... στο μπαράζ, το οποίο μετέδωσε η τηλεόραση, υποστήριζα τον Μακεδονικό [ελπίζω η φίλη μου η caprice να μη με διαγράψει απ' τη φιλική της λίστα #) #) :flower: ] !!! Και όταν προηγήθηκε στο σκορ, με γκολ του "δαιμόνιου" Καραμίχαλου, πανηγύρισα έξαλλα !!! Στη συνέχεια το ματς εξελίχθηκε σε ... έναν από τους πιο "γκραν γκινιόλ" ποδοσφαιρικούς αγώνες που έχουμε δει ποτέ στα ελληνικά γήπεδα !!! Αφού ακόμη θυμάμαι τις σκηνές από την κερκίδα με τα φορεία να μεταφέρουν φιλάθλους του Πανιωνίου που έπαθαν καρδιακά επεισόδια κατά τη διάρκεια του ματς !!! Τελικά, το περιπετειώδες ματς έληξε με 3 - 2 υπέρ του Πανιωνίου, ο οποίος τα κατάφερε και κρατήθηκε στην Α΄ Εθνική !!! Όσο για τον Μακεδονικό .... από τότε άρχισε η κατρακύλα του .... Νομίζω ότι έφτασε το πολύ μέχρι Γ΄ Εθνική ....

Όσον αφορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο .... Ομάδες που σήμερα αγνοείται η τύχη τους δεν είναι άλλες από αυτές της πρώην Ανατολικής Γερμανίας !!! Και μάλιστα ομάδες με ιστορία : Δυναμό Δρέσδης, Λοκομοτίβ Λειψίας, Καρλ Τσάις Ιένα, Μαγδεμβούργο ... Ομάδες που, μάλιστα, έχουν πετύχει διακρίσεις στα ευρωπαϊκά κύπελλα !!! Κορυφαία διάκριση αυτή του Μαγδεμβούργου, που το 1974 κατέκτησε το Κύπελλο Κυπελλούχων, "ταπεινώνοντας" στον τελικό τη Μίλαν με 2 - 0 !!! Επιπροσθέτως, οι συνομήλικοί μου θα θυμάστε, ίσως, ότι το 1987 ο τελικός Κυπέλλου Κυπελλούχων διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, στην Αθήνα, μεταξύ Λοκομοτίβ Λειψίας και Άγιαξ !!! Η ανατολικογερμανική ομάδα στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο παιχνίδι αλλά ... δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα με 1 - 0 !!! Τέλος, και η Καρλ Τσάις Ιένα είχε συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981, όπου ηττήθηκε 2-1 από τη Δυναμό Τυφίδας !!!

Και τώρα ... όλες αυτές οι πρώην ανατολοκογερμανικές ομάδες με ιστορία, διακρίσεις κλπ τι έχουν απογίνει ??? Σε ποιες κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος παίζουν ??? Ποιος ξέρει ....

Φίλε Rinus πολύ ωραίο το post σου, μπράβο! Την θυμάμαι την πορεία της Βιντεότον αν και πιτσιρικάς, και μάλιστα την θυμήθηκα πρόσφατα όταν άκουσε πως φέτος πήρε το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της! Μάλιστα είχε κληρωθεί στο Champions League με την Στουρμ αν θυμάμαι καλά.
 


Αυτή τη στιγμή που μιλάμε η
Βιντεότον
κερδίζει τη
Στουρμ Γκρατς
3-2 στο 79ο λεπτό!
:D
 


 


 


 



Ωχ!!! Η Βιντεότον ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τόοοσα χρόνια !!! Πολύ γουστάρω !!! Βλέπετε, την είχα ... χάσει, είχα από τότε να μάθω νέα της !!! Respect στην ομάδα του Σεκεσφέχερβαρ !!!



 







 

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
To βλεπες! Το παιξες? :)
Απόψε είχε πολύ Χ. Ελπίζω αύριο να μην κάνει τόση Χ.

Δε τη μπορώ τη Χ με τίποτα! Μου αρέσει ο χειμώνας! :D

Rinus Cesar είπε:
Και τώρα ... όλες αυτές οι πρώην ανατολοκογερμανικές ομάδες με ιστορία, διακρίσεις κλπ τι έχουν απογίνει ??? Σε ποιες κατηγορίες του γερμανικού πρωταθλήματος παίζουν ??? Ποιος ξέρει ....
 


Οι παίκτες του στοιχήματος!
:)
 
@ Rinus

Τιμής ένεκεν θα βάλω τη λέξη Σεκεσφέχερβαρ στα tags (νομίζεις ότι και να την πληκτρολογήσεις από μνήμης εύκολο είναι; πολλώ δε μάλλον να την εκφωνήσεις) :) .

Όσο για το μπαράζ θυμάμαι καλά ότι ήμασταν εκτός Αθηνών και έβλεπε ο πατέρας μου το ματς σε ένα καφενείο και εγώ μπαινόβγαινα και ρωτούσα "τι γίνεται, τί γίνεται" και με πέταξε έξω στο τέλος γιατί λέει το γκαντέμιαζα. Μετά .... εντάξει ισιώσαμε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rinus Cesar είπε:
Όσο για τον Μακεδονικό .... από τότε άρχισε η κατρακύλα του .... Νομίζω ότι έφτασε το πολύ μέχρι Γ΄ Εθνική ....
H κατρακύλα του Μακεδονικού εφτασε μέχρι την Α' κατηγορία της ΕΠΣΜ για μερικά χρονια ''θρονιάστηκε'' εκεί, οσπου τον βγάλανε απο του λουκι νέοι επενδυτές σταδιακά Δ' εθνική και τώρα τελευταια Γ' εθνική όχι ομως με αναλογη συνέχεια(ελέω κρήσης). Ο Μακεδονικός θα πεξει τη νέα σεζον Δ' Εθνική με αμυδρες της πιθανοτητες να παραμεινει εκει!!
 
Χμ... μου άνοιξες τώρα την όρεξη να ανοίξω thread για ρετρό μπασκετικές ομάδες... ;) (εκτός αν το κάνει κανείς άλλος φυσικά...)
 
Νομίζω, ότι προόεδρος του Μακεδονικού το 1983 ήταν ο γνωστός Θωμάς Βουλινός, μετέπειτα πρόεδρος του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, είχα ακούσει ότι τα αισθήματα των φίλων της ομάδας για τον πρόεδρο, ήταν ίδια με αυτά των φίλων του ΠΑΟΚ... ;)
 
Ως πρώην Βυρωνιώτης, θυμάμαι την φοβερή πορεία του Αθηναικού το 1990-1991.

Πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα A' Εθνικής, τελικός κυπέλλου Ελλάδας και την επόμενη χρονιά κλήρωση στο Κυπελλούχων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία ήρθε 0-0 στην Λεωφόρο και αποκλείστηκε στο Μάντσεστερ 2-0 στην παράταση. Το εισιτήριο από αυτό το ματς το έχω ακόμα!

Τώρα νομίζω παίζει Δ' Εθνική...
 
απο αθηναικο θυμαμαι το παρακατω

καθως και την φοβερη δηλωση σαλιαρελη οτι εκπλησεται που συνεβησαν ολα αυτα καθως σε εκεινη την θυρα καθονται επιστημονες υ.γ. αν δεν κανω λαθος στο 0:15 πρεπει να ειναι ο τσουκαλας στα νιατα του
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Ως πρώην Βυρωνιώτης, θυμάμαι την φοβερή πορεία του Αθηναικού το 1990-1991.Πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα A' Εθνικής, τελικός κυπέλλου Ελλάδας και την επόμενη χρονιά κλήρωση στο Κυπελλούχων με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία ήρθε 0-0 στην Λεωφόρο και αποκλείστηκε στο Μάντσεστερ 2-0 στην παράταση. Το εισιτήριο από αυτό το ματς το έχω ακόμα!

Τώρα νομίζω παίζει Δ' Εθνική...
Με θυμάμαι 10 χρονών πιτσιρικά μπροστά στην τηλεόραση να ουρλιάζω λες και ήμουν οπαδός του Αθηναϊκού. Μου φαινόταν αδιανόητο μια ομάδα που μέχρι πριν 1-2 χρόνια ούτε εγώ δεν την είχα ακουστά, να κοντράρει στα ίσα κοτζάμ ManU, την οποία και λόγω των σχετικών videogames που είχαν βγει τότε τη θεωρούσα κάτι παραπάνω από θρύλο... Μάλιστα θυμάμαι πως παρακαλούσα να πάει στα πέναλτι γιατί έλεγα πως με τον Σαργκάνη στο τέρμα δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει (πφφ... ποιος Σμάιχελ, τώρα!).

Και φυσικά περισσότερο από την ίδια την ομάδα, σε όλους έχει μείνει ανεξίτηλο το μυθικό γήπεδο με τα νταμάρια...

θανος είπε:
καθως και την φοβερη δηλωση σαλιαρελη οτι εκπλησεται που συνεβησαν ολα αυτα καθως σε εκεινη την θυρα καθονται επιστημονες
Α, τότε είχε ειπωθεί η θρυλική αυτή φράση... Και το έψαχνα με έναν φίλο κάποτε, γιατί δεν με πίστευε ότι πράγματι το είχε πει ο Σαλιαρέλης αυτό...

//edit: Τελικά δεν άντεξα, το άνοιξα το αντίστοιχο μπασκετικό thread...
 
Olorin είπε:
Με θυμάμαι 10 χρονών πιτσιρικά μπροστά στην τηλεόραση να ουρλιάζω λες και ήμουν οπαδός του Αθηναϊκού. Μου φαινόταν αδιανόητο μια ομάδα που μέχρι πριν 1-2 χρόνια ούτε εγώ δεν την είχα ακουστά, να κοντράρει στα ίσα κοτζάμ ManU, την οποία και λόγω των σχετικών videogames που είχαν βγει τότε τη θεωρούσα κάτι παραπάνω από θρύλο...
Και φυσικά περισσότερο από την ίδια την ομάδα, σε όλους έχει μείνει ανεξίτηλο το μυθικό γήπεδο με τα νταμάρια...
Αντίθετα στο γήπεδο το κλίμα ήταν 99% υπέρ της Μάντσεστερ. Στην Λεωφόρο είχαν μαζευτεί περίπου 20000 κόσμος αν θυμάμαι καλά, εκ των οποιών οπαδοί του Αθηναικού ήμασταν οι συνήθεις "300" που συχνάζαμε και στο γήπεδο στα νταμάρια. Οι υπόλοιποι είχαν έρθει για την Μάντσεστερ.

Olorin είπε:
Α, τότε είχε ειπωθεί η θρυλική αυτή φράση... Και το έψαχνα με έναν φίλο κάποτε, γιατί δεν με πίστευε ότι πράγματι το είχε πει ο Σαλιαρέλης αυτό...
Και όμως, ο Αργύρης είχε εν μέρει δίκιο αφού τουλάχιστον δύο (μελλοντικοί) επιστήμονες, δηλαδή εγώ και ένας φίλος ήμασταν τότε στο γήπεδο. Άλλο που υποστηρίζαμε (stealth...) τον Αθηναικό και φυσικά όταν άρχισαν τα επεισόδια κάναμε επιστημονικό μόκο για να την βγάλουμε καθαρή... :)

Και επ' ευκαιρίας, ας σας διηγηθώ και πως εγκατέλειψα οριστικά και αμετάκλητα τα γήπεδα, μια και έχει πάλι σχέση με τον Αθηναικό. Νότη, θα σου θυμίσει και εσένα κάποια πράγματα που θέλεις ίσως να ξεχάσεις.

Σταγόνα που έφερε το ποτήρι στο "πλήρες": είμαι στο τρόλει το 11, τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, την ημέρα που έπαιζε ο Αθηναικός με τον Παναθηναικό. Οπαδοί του Παναθηναικού επιτίθονται εντελώς απρόκλητα με πέτρες στο όχημα, με τελικό αποτέλεσμα της "ηρωικής πράξεως" εναντίον των Βυρωνιωτών, μια πέτρα να πετύχει ένα μωρό το οποίο το πήραν τα αίματα. Η μάνα του έπαθε την απόλυτη υστερία και είδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε πρώτα και να την ηρεμήσουμε μετά. Ευτυχώς το μωρό δεν έπαθε τίποτα σοβαρό...

Στον ίδιο αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναικού στριμώξανε τους δικούς μας (εγώ δεν είχα πάει) στα νταμάρια και τους κοπανήσαν δεόντως. Γλιτώσανε μόνο όσοι ήταν πραγματικά καλοί στην ορειβασία. Για να μην θεωρούμε ότι οι καφρίλες είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των Ολυμπιακών προφανώς...

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: τελευταία αγωνιστική, ο Αθηναικός παίζει με την Ξάνθη στον Βύρωνα. Με νίκη η Ξάνθη σώζεται και πέφτει ο Πανιώνιος, με την βαθμολογία να κρίνεται στην διαφορά τερμάτων. Στον Πανιώνιο μάλιστα, ο Αθηναικός έχει ρίξει μια ξεγυρισμένη τεσσάρα 2 αγωνιστικές πριν.

Τέσπα, η πόλη έχει βουίξει ότι το ματς είναι πουλημένο, αλλά αποφασίζουμε να πάμε στο γήπεδο.

Εκεί είδα την χειρότερη παρωδία που έχω δει ποτέ: ο Αθηναικός προηγείται σε κάποια φάση, το γκολ δεν πανηγυρίζεται καν από τους παίκτες που γυρνάνε στην σέντρα λες και πηγαίνουν στην κηδεία της γιαγιάς τους. Στις κερκίδες αρχίζουν τα στοιχήματα σε πόση ώρα θα ισοφαρίσει η Ξάνθη, κάτι που φυσικά γίνεται σε λίγα λεπτά, ενώ λίγο ακόμα αργότερα, γίνεται και το 2-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο, προφανώς για να μην γίνει κάποιο λάθος, οι παίκτες ανταλλάζουν πασούλες μεταξύ τους γύρω από το κέντρο του γηπέδου ενώ σε κάποια φάση ο διαιτητής είναι πιασμένος αγκαζέ με τον Δημόπουλο και τα λένε, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την "προπόνηση". Με την λήξη του αγώνα η Ξάνθη έχει σωθεί "με το σπαθί της" :p ενώ ο Πανιώνιος υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Ε, κάπου εκεί δεν άντεξα πλέον και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ σε γήπεδο. 20 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο, αφού γίνονται τα ίδια και χειρότερα.
 
Πίσω
Μπλουζα