Ρετρό ποδοσφαιρικές ομάδες

Για την ομάδα του Αθηναϊκού είχα γράψει διπλό ποστ στη στήλη του Retromaniax "Αρχείο Αγώνων Ποδοσφαίρου". Το κείμενό μου είχε ως κύριο θέμα εκείνο το αλησμόνητο ματς του Αθηναϊκού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ !!! Αντιγράφω το [διπλό] κείμενό μου και σε αυτό το τόπικ και το αφιερώνω, με πολλή αγάπη, σε όλους όσους λάτρεψαν εκείνη την ομάδα του Αθηναϊκού [μεταξύ των οποίων και ο γράφων] :

Να, λοιπόν, ένα ακόμη πολύ - πολύ ωραίο τόπικ εδώ στο Retromaniax .... Σε αυτό θα είναι χαρά μου να γράφω για αγώνες ποδοσφαίρου που με σημάδεψαν και που .... μάλλον δεν θα ξεχάσω ποτέ μου !!! Και αρχίζω με ένα από τα πλέον αγαπημένα μου ματς :
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Αθηναϊκός το 1991 στο Ολντ Τράφφορντ για τον 1ο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης
!!! Στο YouTube υπάρχουν μερικά βιντεάκια από αυτό το ματς ....
 

 
Να αναφέρω λοιπόν και γω την μεγάλη ρετροαγάπη μου, τον Πιερικό! Πρωτοπήγα στο γήπεδο την περίοδο 1991-92, όταν ο Πιερικός ανέβηκε ύστερα απο αγώνες μπαράζ με την Προοδευτική, στην Ά εθνική.

Στην πρώτη χρονιά, η ομάδα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο έχει ποιοτικούς παίκτες ( όπως τον Κώστα Κωνσταντινίδη που αργότερα έπαιξε Παο και Χέρτα), αλλά χάνει εύκολα παιχνίδια και φτάνει η τελευταία αγωνιστική, για να σωθεί με νίκη 1-0 επί της Δόξας Δράμας ( άλλη ρετρό). Την επόμενη σεζόν (1992-93), τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς το μπάτζετ έχει μειωθεί και έχουν φύγει αρκετοί παίκτες. Η ομάδα μένει χαμηλά στην βαθμολογία και όλοι την έχουν ξεγραμμένη. Όμως στις τελευταίες αγωνιστικές, κάνει μια εκπληκτική αντεπίθεση και όλα κρίνονται και πάλι στην τελευταία αγωνιστική, με Ξάνθη. Επίσης

, πρέπει ο Ηρακλής να νικήσει τον Εδεσσαικό που σε περίπτωση ισοβαθμίας, είχε καλύτερα τέρματα. Ο Πιερικός προηγείται με 2-1 και ο Ηρακλής με 1-0 και όλοι κατάμεστο γήπεδο της Κατερίνης, πανηγυρίζουμε.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως, η τραγωδία. Ναι μεν επικρατούμε με 3-2 την Πανίσχυρης Ξάνθης των Βρύζα και Μαρτσέλο, όμως ο Ηρακλής χάνει στο Καυταντζόγλειο με 1-2. Το γήπεδο παγώνει, αλλά ευτυχώς ο κόσμος αντιδρά ψύχραιμα. Νομίζω, ότι ο τότε πρόεδρος του Ηρακλή Θεοδωρίδης, ήταν από την Έδεσσα!

Μεγαλύτερες επιτυχιές της σεζον, το 2-1 επί του πρώτου μέχρι τον πρώτο γύρο Ολυμπιακού και το 3-2 επί του ΟΦΗ, με ένα εκπληκτικό γκολ του Σλοβένου Γιάνεζ Πάτε που ψηφίστηκε μέσα στα 20 καλύτερα γκολ της Α εθνικής! Από τότε ο Πιερικός, ταλαιπωρείται μεταξύ Β και Γ εθνικής...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Maddog είπε:
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: τελευταία αγωνιστική, ο Αθηναικός παίζει με την Ξάνθη στον Βύρωνα. Με νίκη η Ξάνθη σώζεται και πέφτει ο Πανιώνιος, με την βαθμολογία να κρίνεται στην διαφορά τερμάτων. Στον Πανιώνιο μάλιστα, ο Αθηναικός έχει ρίξει μια ξεγυρισμένη τεσσάρα 2 αγωνιστικές πριν.Τέσπα, η πόλη έχει βουίξει ότι το ματς είναι πουλημένο, αλλά αποφασίζουμε να πάμε στο γήπεδο.

Εκεί είδα την χειρότερη παρωδία που έχω δει ποτέ: ο Αθηναικός προηγείται σε κάποια φάση, το γκολ δεν πανηγυρίζεται καν από τους παίκτες που γυρνάνε στην σέντρα λες και πηγαίνουν στην κηδεία της γιαγιάς τους. Στις κερκίδες αρχίζουν τα στοιχήματα σε πόση ώρα θα ισοφαρίσει η Ξάνθη, κάτι που φυσικά γίνεται σε λίγα λεπτά, ενώ λίγο ακόμα αργότερα, γίνεται και το 2-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο, προφανώς για να μην γίνει κάποιο λάθος, οι παίκτες ανταλλάζουν πασούλες μεταξύ τους γύρω από το κέντρο του γηπέδου ενώ σε κάποια φάση ο διαιτητής είναι πιασμένος αγκαζέ με τον Δημόπουλο και τα λένε, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την "προπόνηση". Με την λήξη του αγώνα η Ξάνθη έχει σωθεί "με το σπαθί της" :p ενώ ο Πανιώνιος υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Ε, κάπου εκεί δεν άντεξα πλέον και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ σε γήπεδο. 20 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο, αφού γίνονται τα ίδια και χειρότερα.
Θυμάμαι πως για αρκετά χρόνια μετά ακουγόταν από τις εξέδρες του γηπέδου μας το σύνθημα "Δεν ξεχνώ-δεν ξεχνώ, Λάρισα-Αθηναϊκό" (κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και η Λάρισα). Βέβαια ο Αθηναϊκός κατέρρευσε και κατέληξε στις χαμηλές κατηγορίες, οπότε μας έμεινε η αντιπαλότητα με τη Λάρισα που κρατά μέχρι σήμερα...
 
Αναγεννηση Κολινδρου

Γιαννιτσα

ΕΑΡ

Διαγορας

Χαραυγιακος

Αιολικος

Εθνικος Πειραιως

Πανηλιακος

Καστορια

Ναουσα

Ιωνικος
 
Maddog είπε:
Αντίθετα στο γήπεδο το κλίμα ήταν 99% υπέρ της Μάντσεστερ. Στην Λεωφόρο είχαν μαζευτεί περίπου 20000 κόσμος αν θυμάμαι καλά, εκ των οποιών οπαδοί του Αθηναικού ήμασταν οι συνήθεις "300" που συχνάζαμε και στο γήπεδο στα νταμάρια. Οι υπόλοιποι είχαν έρθει για την Μάντσεστερ.


Και όμως, ο Αργύρης είχε εν μέρει δίκιο αφού τουλάχιστον δύο (μελλοντικοί) επιστήμονες, δηλαδή εγώ και ένας φίλος ήμασταν τότε στο γήπεδο. Άλλο που υποστηρίζαμε (stealth...) τον Αθηναικό και φυσικά όταν άρχισαν τα επεισόδια κάναμε επιστημονικό μόκο για να την βγάλουμε καθαρή... :)

Και επ' ευκαιρίας, ας σας διηγηθώ και πως εγκατέλειψα οριστικά και αμετάκλητα τα γήπεδα, μια και έχει πάλι σχέση με τον Αθηναικό. Νότη, θα σου θυμίσει και εσένα κάποια πράγματα που θέλεις ίσως να ξεχάσεις.

Σταγόνα που έφερε το ποτήρι στο "πλήρες": είμαι στο τρόλει το 11, τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, την ημέρα που έπαιζε ο Αθηναικός με τον Παναθηναικό. Οπαδοί του Παναθηναικού επιτίθονται εντελώς απρόκλητα με πέτρες στο όχημα, με τελικό αποτέλεσμα της "ηρωικής πράξεως" εναντίον των Βυρωνιωτών, μια πέτρα να πετύχει ένα μωρό το οποίο το πήραν τα αίματα. Η μάνα του έπαθε την απόλυτη υστερία και είδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε πρώτα και να την ηρεμήσουμε μετά. Ευτυχώς το μωρό δεν έπαθε τίποτα σοβαρό...

Στον ίδιο αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναικού στριμώξανε τους δικούς μας (εγώ δεν είχα πάει) στα νταμάρια και τους κοπανήσαν δεόντως. Γλιτώσανε μόνο όσοι ήταν πραγματικά καλοί στην ορειβασία. Για να μην θεωρούμε ότι οι καφρίλες είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των Ολυμπιακών προφανώς...

Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: τελευταία αγωνιστική, ο Αθηναικός παίζει με την Ξάνθη στον Βύρωνα. Με νίκη η Ξάνθη σώζεται και πέφτει ο Πανιώνιος, με την βαθμολογία να κρίνεται στην διαφορά τερμάτων. Στον Πανιώνιο μάλιστα, ο Αθηναικός έχει ρίξει μια ξεγυρισμένη τεσσάρα 2 αγωνιστικές πριν.

Τέσπα, η πόλη έχει βουίξει ότι το ματς είναι πουλημένο, αλλά αποφασίζουμε να πάμε στο γήπεδο.

Εκεί είδα την χειρότερη παρωδία που έχω δει ποτέ: ο Αθηναικός προηγείται σε κάποια φάση, το γκολ δεν πανηγυρίζεται καν από τους παίκτες που γυρνάνε στην σέντρα λες και πηγαίνουν στην κηδεία της γιαγιάς τους. Στις κερκίδες αρχίζουν τα στοιχήματα σε πόση ώρα θα ισοφαρίσει η Ξάνθη, κάτι που φυσικά γίνεται σε λίγα λεπτά, ενώ λίγο ακόμα αργότερα, γίνεται και το 2-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο, προφανώς για να μην γίνει κάποιο λάθος, οι παίκτες ανταλλάζουν πασούλες μεταξύ τους γύρω από το κέντρο του γηπέδου ενώ σε κάποια φάση ο διαιτητής είναι πιασμένος αγκαζέ με τον Δημόπουλο και τα λένε, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την "προπόνηση". Με την λήξη του αγώνα η Ξάνθη έχει σωθεί "με το σπαθί της" :p ενώ ο Πανιώνιος υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.

Ε, κάπου εκεί δεν άντεξα πλέον και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ σε γήπεδο. 20 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο, αφού γίνονται τα ίδια και χειρότερα.
πρώτη φορά πέσαμε στην Β τότε,δεν είχαμε ξαναπέσει.

Απ'αυτο το γεγονός που περιγράφεις,πληροφοριακά βγήκε το "Πανιωνάρα δεν ξεχνω Λαρισα Αθηναικο"

%25CE%2594%25CE%25B5%25CE%25BD%2B%25CE%25BE%25CE%25B5%25CF%2587%25CE%25BD%25CF%2589.jpg
 
imperium είπε:
Tι μου θύμησες τώρα. Ομάδα που μικρός την μπέρδευα με την...άνοιξη (οπου ψάλονταν στα εγκόμια της Μ.Παρασκευής! )

ΕΑΡ ή Ρέθιμνό ή Ενωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού. Απο το 2000 και έποιτα νομίζω οτι βολοδέρνει στις τοπικές κατηγορίες ,αν και εφόσον δεν έχει διαλιθεί!
 
Ρετρό ποδοσφαιρικές ομάδες, για τους γνώστες του είδους, είναι πολλές από αυτές που έπαιζαν στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα Αθηνών, Πειραιά και Αττικής (τα γνωστά ΕΠΣΑ, ΕΠΣΑΝΑ κλπ.).

Ας πούμε, ο Θρίαμβος ήταν μια ομάδα του Νέου Κόσμου, οπωσδήποτε φυσικά χωρίς γήπεδο (πρέπει να έπαιζε στο Ελ Πάσο) και κάποτε ορκισμένος εχθρός της Καλλιθέας (ή του Χαραυγιακού;). Μιλάμε ότι έπεφτε το απίστευτο ξύλο στα μεταξύ τους παιχνίδια ! Η τύχη του Θρίαμβου δεν ξέρω ποια είναι, αλλά μάλλον θα είναι η ομάδα "Θρίαμβος Αθηνών"...

Άλλη ευρηματικού ονόματος ερασιτεχνική ομάδα της περιοχής ήταν η Κοψαχείλα, που είναι μια περιοχή στα νεκροταφεία Ν.Σμύρνης, συχνό παράδειγμα από το Γιώργο Γεωργίου όταν εννοεί παντελώς ασήμαντη ομάδα (καμμιά φορά χρησιμοποιεί και τα "Πράσινα Πουλιά", που όμως υπάρχουν ακόμα !).

Ακόμα θυμάμαι τον "Αήττητο Σπάτων", τον "Ακράτητο", τον "Ελπιδοφόρο", τη "Νίκη Πλάκας", τον "Γρανικό", τον "ΠΟΨ" που μάλλον χάθηκαν σε συγχωνεύσεις που oδήγησαν σε άλλες ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά με εξίσου πίστη στην παράδοση διατήρησης κάποιων περίεργων και ευρηματικών ονομάτων, όπως "Νέοι Ρότσα", "Νικολακάκης" (ο γνωστός πλακακέμπορας), "Γιάννης Παθιακάκης" , "Λαρισαϊκός" (στο τοπικό πρωτάθλημα Αθήνας!), "Μαύρος Αετός", "Γαλαξίας", "Μιθριδάτης" κλπ.

Και σαν tribute, ας μην ξεχνάμε και την "fake" ομάδα, βγαλμένη μέσα από ελληνική ταινία "ΠΠΠΠΠΥ-ΠΠΠΠΠΠΥ-ΠΠΠΠΠΥΡΑΥΛΟΣ", όπου το ρόλο του "Εθνικάρα" είχε ο αξέχαστος Αντώνης Παπαδόπουλος.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλημέρα!!!

Μιας και αναφέραμε τον Βύρωνα, θυμάμαι μικρός να παίζει στην Β΄ Εθνική και η Δόξα Βύρωνα... Γνωρίζει κανείς σε ποια κατηγορία παίζει αυτήν την στιγμή η ομάδα;

Επίσης, να θυμηθούμε τον Κιλκισιακό, που επί αρκετά χρόνια έπαιζε στην Β΄Εθνική, τώρα νομίζω βρίσκεται στην Δ΄... Να μη ξεχάσουμε και τον Απόλλωνα Λάρισας που μια χρόνια, στα τέλη της δεκαετίας του '90, όντας στην Γ΄Εθνική, είχε καταφέρει να φθάσει στους 8 του Κυπέλλου...

Ακόμα, ως ΠΑΟΚτσής, έχω άσχημες μνήμες από τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος, όντας και αυτός στην Γ΄ Εθνική, είχε καταφέρει να μας αποκλείσει με ένα ντροπιαστικό 3-0 στην έδρα του...

Αναφερόμενοι σε διαλυμένες ομάδες, να πούμε για τον Ποσειδώνα Νέων Πόρων, ο οποίος, έχοντας πετύχει εντυπωσιακή πορεία, ακόμα και στην Β΄ Εθνική, διαλύθηκε λόγω του ιδιοκτήτη του ο οποίος ήταν μπλεγμένος σε κομπίνες...

Επίσης, θα ήθελα όποιος ξέρει να μου λύσει μια απορία: Τι απέγινε ο Ιαλυσός Ρόδου;;; Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός, στις αρχές των 90's να παίζει για 2-3 χρονιές στην Β΄ Εθνική... Έγινε κάποια συγχώνευση;

Πέρα από τους Πόντιους Βεροίας, να αναφέρω ότι υπήρχαν και οι Πόντιοι Κοζάνης, μάλιστα μια εποχή και οι δυο έπαιζαν στην ίδια κατηγορία... Προσωπικά, δεν μπορώ να ξεχάσω και την Αναγέννηση Γιαννιτσών, καθώς ήταν η πρώτη ομάδα που συμπλήρωσα στα χαρτάκια της Καρουζέλ!

Τέλος, να μη ξεχνάμε πως, αν και η έδρα του Μακεδονικού βρίσκεται εδώ και αρκετά χρόνια στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας (το ίδιο γήπεδο που χρησιμοποίησαν ως έδρα και ο Ηρακλής και ο Άρης, όταν στα δικά τους γήπεδα γίνονταν έργα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων), ιστορικά η ομάδα είναι από την Νεάπολη, άλλωστε παραδοσιακά είναι γνωστή ως Μακεδονικός Νεαπόλεως. Πρόκειται για το ίδιο σωματείο που στο μπάσκετ είχε μεταφερθεί για 3-4 χρόνια στην Κοζάνη από τους τότε ιδιοκτήτες του. Πλέον έχει επιστρέψει στο κλειστό γήπεδο της Νεάπολης και παίζει στις πιο μικρές κατηγορίες...

Άμα το πάμε πολύ πιο παλιά, τότε μπορούμε να ακούσουμε από τους πατεράδες μας ιστορίες για την Ασπίδα Ξάνθης, την Θύελλα Σερρών... ο δικός μου πατέρας θυμάται πάντως και τον Μέγα Αλέξανδρο Κατερίνης και τον Όλυμπο Κατερίνης, που αμφότεροι έπαιζαν στην Α΄ Εθνική στα πρώτα της χρόνια! Λίγα χρόνια οι δύο ομάδες συγχωνεύθηκαν και δημιούργησαν τον Πιερικό.

Πάντως ο Αιολικός έχει έναν από τους πιο χαρούμενους ύμνους που έχω ακούσει: "Έο-έο, φωνάζουν όλοι έο, γιατί είσαι η καλύτερη ομάδα στο Αιγαίο!" :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα θυμήσω με τη σειρά μου κι εγώ μερικές retroομάδες:

1. Ένωση Ατρομήτου Ρεθυμνιακού (ΕΑΡ) που τη θυμάμαι σε ματς με τον Απόλλωνα Καλαμαριά στην Β' Εθνική (γύρω στο 1992).

2. Τοξότης Βόλου (η τρίτη ομάδα της πόλης μετά τον Ολυμπιακό και τη Νίκη) που έχει φτάσει μέχρι Β' Εθνική.

3. Μακεδονικός Νεάπολης, η ιστορική ομάδα που έπεσε μετά από μπαράζ με τον Πανιώνιο στο Βόλο (3-2) και έκτοτε δεν ξανασήκωσε κεφάλι...

4. ΗΛΤΕΞ Λύκοι, ομάδα του Καλοχωρίου (Θεσσαλονίκη) που έχει φτάσει μέχρι Β' Εθνική.
 
Μερικές ομάδες από την πάλαι ποτέ εποχή του ΠΡΟΠΟ δεκαετίας 80, που συμπλήρωνε με ομάδες Β' Εθνικής και ιταλικές, χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν ακόμη :

Aλμωπός Αριδαίας, Οδυσσέας Κορδελιού, Παναργειακός, Εορδαϊκός, Παναιγειάλειος, Εδεσσαϊκός, Παναχαϊκή, Παναρκαδικός, Πανναυπλιακός, Πιερικός...

Ουντινέζε, Αβελλίνο, Πιστοϊέζε, Κάλλιαρι, Λέτσε, Μπάρι, Φιορεντίνα, Κρεμονέζε, Καταντζάρο, Πάρμα, Πάντοβα, Κόμο, Τζένοα, Περούτζια, Πίζα, Λάτσιο...Οι περισσότερες (αν υπάρχουν) από αυτές, πρέπει να βρίσκονται από την 3η κατηγορία της Ιταλίας και κάτω σήμερα.


P.S. : Μια που βιάστηκα και δεν τις έψαξα όλες τις ιταλικές, ευχαριστώ τον Olorin για την από κάτω διόρθωση.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
panp είπε:
Ουντινέζε, Αβελλίνο, Πιστοϊέζε, Κάλλιαρι, Λέτσε, Μπάρι, Φιορεντίνα, Κρεμονέζε, Καταντζάρο, Πάρμα, Πάντοβα, Κόμο, Τζένοα, Περούτζια, Πίζα, Λάτσιο...Οι περισσότερες (αν υπάρχουν) από αυτές, πρέπει να βρίσκονται από την 3η κατηγορία της Ιταλίας και κάτω σήμερα.
Χμμμ... μάλλον το αντίστροφο ισχύει. Οι μισές σχεδόν από αυτές τις ομάδες αποτελούν ακόμα και σήμερα παραδοσιακές υπερδυνάμεις του Ιταλικού, αν όχι και του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου: Η Ουντινέζε θα παίζει του χρόνου στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Λάτσιο στο Γιουρόπα, η Πάρμα (στην οποία θα παίζει από του χρόνου κι ο Σωτήρης Νίνης) έχασε οριακά την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ και οι Κάλιαρι, Φιορεντίνα, Τζένοα, Λέτσε έπαιζαν φέτος στην Α' Κατηγορία... Πάντως ναι, από τις υπόλοιπες, αν εξαιρέσεις Μπάρι και Πάντοβα που αγωνίζονται στη Β' Κατηγορία, όλες οι άλλες είναι από 3η και κάτω, αν δεν κάνω λάθος...
 
Κρεμονέζε....πραγματικά από ΠΡΟ-ΠΟ των αρχών του '90, έχω να την ακούσω... :D
 
Για τους Ποντιους Βεροιας αυτην την στιγμη βρισκονται στο Α' τοπικο Ημαθιας.Εβγαλε μεγαλα ονοματα του ποδοσφαιρου.Ατματζιδης,Νταμπιζας,Νινιαδης και αλλοι......
 
Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν αναφερθεί ακόμα (εκτός κι αν δεν το πρόσεξα) στο τόπικ η άλλοτε κυπελλούχος Καστοριά, η Κόρινθος (σχεδόν πάντα "κολλητή" με Καστοριά στα άλμπουμ) και η Δόξα Δράμας !!!
 
Κόρινθος, ε; Στέφας, Καλκούνος, Τζικιτζέλας... Καστοριά με Σαργκάνη, Τσιρώνη, Παράσχο, το Σημαιοφορίδη με τα περίφημα αράουτ-σέντρες, και τον άτυχο Δίντσικο, και φυσικά το άλμπουμ τελείωνε με τη Ρόδο του Δοξάκη, Κώττη, Πιά... (για 1980 μιλάμε...), η οποία ξαναγύρισε στην Α' Εθνική όταν την "κατάπιε" ο Διαγόρας...

Άσε που θυμήθηκα : Β' Εθνική-Βόρειος Όμιλος, Β' Εθνική-Νότιος Όμιλος...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εεεετσι ! και Δράκος και Σκαρτάδος κλπ κλπ

Ασχετο: Σκέφτομαι μόνο μία ομάδα που έχει αγωνιστεί από τότε στην πρώτη κατηγορία και θα μπορούσε να είναι σε άλμπουμ μετά από τη Ρόδο (και δεν εννοώ τη Σ. Ξάνθη) ! ! ! Το 'χει κανείς ???

Δεν είναι δύσκολο...
 
Ρετρό πιάνεται και ο Απόλλων Αθηνών. Κάβουρας, Κολιτσιδάκης, Θεόφιλος Καρασαββίδης κλπ...
 
PAPPOYS είπε:
Εεεετσι ! και Δράκος και Σκαρτάδος κλπ κλπΑσχετο: Σκέφτομαι μόνο μία ομάδα που έχει αγωνιστεί από τότε στην πρώτη κατηγορία και θα μπορούσε να είναι σε άλμπουμ μετά από τη Ρόδο (και δεν εννοώ τη Σ. Ξάνθη) ! ! ! Το 'χει κανείς ???

Δεν είναι δύσκολο...
Τρίκαλα, υποθέτω...
 
Σωστόοοος !!! Και τα είχα ξεχάσει !!! :D :D:D

Τη Χαλκηδόνα σκεφτόμουνα, αλλά να που τελικά δεν ήταν η μόνη...

Ρετρό πιάνεται και ο Απόλλων Αθηνών. Κάβουρας, Κολιτσιδάκης, Θεόφιλος Καρασαββίδης κλπ...
Καλά, αυτός ο Απόλλωνας ίσα που μπαίνει στο... προαύλιο του ρετρό...

Να λέγαμε για την ομάδα με Μπέριο, Δοντά κλπ, να το καταλάβω.. :D :D:D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα