Αντίθετα στο γήπεδο το κλίμα ήταν 99% υπέρ της Μάντσεστερ. Στην Λεωφόρο είχαν μαζευτεί περίπου 20000 κόσμος αν θυμάμαι καλά, εκ των οποιών οπαδοί του Αθηναικού ήμασταν οι συνήθεις "300" που συχνάζαμε και στο γήπεδο στα νταμάρια. Οι υπόλοιποι είχαν έρθει για την Μάντσεστερ.
Και όμως, ο Αργύρης είχε εν μέρει δίκιο αφού τουλάχιστον δύο (μελλοντικοί) επιστήμονες, δηλαδή εγώ και ένας φίλος ήμασταν τότε στο γήπεδο. Άλλο που υποστηρίζαμε (stealth...) τον Αθηναικό και φυσικά όταν άρχισαν τα επεισόδια κάναμε επιστημονικό μόκο για να την βγάλουμε καθαρή...
Και επ' ευκαιρίας, ας σας διηγηθώ και πως εγκατέλειψα οριστικά και αμετάκλητα τα γήπεδα, μια και έχει πάλι σχέση με τον Αθηναικό. Νότη, θα σου θυμίσει και εσένα κάποια πράγματα που θέλεις ίσως να ξεχάσεις.
Σταγόνα που έφερε το ποτήρι στο "πλήρες": είμαι στο τρόλει το 11, τουλάχιστον 2 χιλιόμετρα μακριά από το γήπεδο, την ημέρα που έπαιζε ο Αθηναικός με τον Παναθηναικό. Οπαδοί του Παναθηναικού επιτίθονται εντελώς απρόκλητα με πέτρες στο όχημα, με τελικό αποτέλεσμα της "ηρωικής πράξεως" εναντίον των Βυρωνιωτών, μια πέτρα να πετύχει ένα μωρό το οποίο το πήραν τα αίματα. Η μάνα του έπαθε την απόλυτη υστερία και είδαμε και πάθαμε να γλυτώσουμε πρώτα και να την ηρεμήσουμε μετά. Ευτυχώς το μωρό δεν έπαθε τίποτα σοβαρό...
Στον ίδιο αγώνα οι οπαδοί του Παναθηναικού στριμώξανε τους δικούς μας (εγώ δεν είχα πάει) στα νταμάρια και τους κοπανήσαν δεόντως. Γλιτώσανε μόνο όσοι ήταν πραγματικά καλοί στην ορειβασία. Για να μην θεωρούμε ότι οι καφρίλες είναι αποκλειστικό "προνόμιο" των Ολυμπιακών προφανώς...
Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: τελευταία αγωνιστική, ο Αθηναικός παίζει με την Ξάνθη στον Βύρωνα. Με νίκη η Ξάνθη σώζεται και πέφτει ο Πανιώνιος, με την βαθμολογία να κρίνεται στην διαφορά τερμάτων. Στον Πανιώνιο μάλιστα, ο Αθηναικός έχει ρίξει μια ξεγυρισμένη τεσσάρα 2 αγωνιστικές πριν.
Τέσπα, η πόλη έχει βουίξει ότι το ματς είναι πουλημένο, αλλά αποφασίζουμε να πάμε στο γήπεδο.
Εκεί είδα την χειρότερη παρωδία που έχω δει ποτέ: ο Αθηναικός προηγείται σε κάποια φάση, το γκολ δεν πανηγυρίζεται καν από τους παίκτες που γυρνάνε στην σέντρα λες και πηγαίνουν στην κηδεία της γιαγιάς τους. Στις κερκίδες αρχίζουν τα στοιχήματα σε πόση ώρα θα ισοφαρίσει η Ξάνθη, κάτι που φυσικά γίνεται σε λίγα λεπτά, ενώ λίγο ακόμα αργότερα, γίνεται και το 2-1. Το τελευταίο δεκάλεπτο, προφανώς για να μην γίνει κάποιο λάθος, οι παίκτες ανταλλάζουν πασούλες μεταξύ τους γύρω από το κέντρο του γηπέδου ενώ σε κάποια φάση ο διαιτητής είναι πιασμένος αγκαζέ με τον Δημόπουλο και τα λένε, ενώ οι υπόλοιποι συνεχίζουν την "προπόνηση". Με την λήξη του αγώνα η Ξάνθη έχει σωθεί "με το σπαθί της"
ενώ ο Πανιώνιος υποβιβάζεται για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια.
Ε, κάπου εκεί δεν άντεξα πλέον και αποφάσισα να μην ξαναπατήσω ποτέ σε γήπεδο. 20 χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι είχα δίκιο, αφού γίνονται τα ίδια και χειρότερα.