Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Μην με προκαλείς γιατί μπορώ να σε φρικάρω πάαααρα πολύRakeesh είπε:Θα σε περασουμε απο κοσκινο ε; πως καθεσαι, πως πιανεις το ποτηρι, πως πινεις, αν κανει θορυβο οταν το ακουμπας στο τραπεζι, αν μιλας στον πληθυντικο κλπ![]()
Προς Θεού δεν θεωρώ τους Δυτικούς πρώτυπα. Ο μέσος 'Ελληνας απο την φύση του είναι πιο καλόκαρδος-εξω καρδιά απο τον οποιωδηποτε Δυτκό. Εγώ εστιάζομαι μόνο σε θέματα γενικής συμπεριφοράς. Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει διδακτορικό στο Harvard για να προσφερεις την θέση σου σε μια 'εγκυο ή να κρατάς την πόρτα σε αυτόν που σε ακολουθεί. Εδώ, ρε παιδί μου, αισθάνομαι οτί αν κάνω κάτι ευγενικό θα με κοροϊδέψουν οι υπόλοιποι, "κοιτά τον βλάκα, σταμάτησε για να περάσει η γυναικα με το παιδάκι απο την διαβαση πεζών" Εϊναι θεμα νοοτροπιας καθαράWally είπε:Ισως πρεπει να λαβεις υπ οψιν οτι τα τελευταια χρονια στην Ελλαδα εχει αλλαξει η καθημερινοτητα - κυριως οσο αφορα την ασφαλεια, που οι περισσοτεροι λαοι την θεωρουν ως δεδομενη. Για εμας δεν ειναι πλεον.
Απο τη στιγμη που δεν εισαι σιγουρος για τον διπλανο σου και παιζει μεγαλη περιπτωση σου κοψει κανα χερι για να σου παρει το Seiko, γινεσαι ανγκαστικα πιο φειδωλος στις κοινωνικες σου εκφανσεις και στις εκδηλωσεις κοινωνικοτητος.
Αυτο φυσικα δεν εξηγει την διαχρονικη ελλειψη καποιων κοινωνικων κανονων ευγενειας στην Ελλαδα. Η αστυφυλια (για την οποια δεν φταει ο λαος αλλα οι ανοητοι "ταγοι") επαιξε μεγα ρολο σε αυτες τις εκπτωσεις ευγενειας.
Παντως ειναι καλυτερα να πετας τη τσιχλα στο δρομο παρα να βουλιαζεις πλοιαρια με γυναικοπαιδα στην Αδριατικη οπως κανουν οι "πολιτισμενοι" Δυτικοι γειτονες.![]()
Συμφωνώ 100%. Ξέρω πολύ καλά και τα πλεονεκτήματά του λαού μας αλλά και τα μειονεκτήματά του. Και, για να πω την αλήθεια, έχω βαρεθεί ν' ακούω για την "επιφανειακή" ευγένεια των ξένων που σου λένε καλημέρα αλλά δεν έχουν ουσιαστικές σχέσεις και φιλίες κλπ. κλπ.thamonas είπε:Δεν χρειάζεται να έχεις τελειώσει διδακτορικό στο Harvard για να προσφερεις την θέση σου σε μια 'εγκυο ή να κρατάς την πόρτα σε αυτόν που σε ακολουθεί.
Φίλε retrofan πρέπει να ζήσεις στο εξωτερικό για αρκετό καιρό για να καταλάβεις τι τρέχει.retrofan είπε:Συμφωνώ 100%. Ξέρω πολύ καλά και τα πλεονεκτήματά του λαού μας αλλά και τα μειονεκτήματά του. Και, για να πω την αλήθεια, έχω βαρεθεί ν' ακούω για την "επιφανειακή" ευγένεια των ξένων που σου λένε καλημέρα αλλά δεν έχουν ουσιαστικές σχέσεις και φιλίες κλπ. κλπ.
Δεν θέλω να πιάσω κολλητιλίκια με τη φουρνάρισσα ή τον ταμία στην τράπεζα! Ας μου λέει "καλημέρα" κι "ευχαριστώ" κι ας μην το εννοεί![]()
BETTY BOOP είπε:Θυμάμαι ότι μου έλεγαν να φιλάω το χέρι του παππού και του νονού (!) όταν τους χαιρετούσα
Κορίτσια! Νομίζω ότι με αυτά πραγματικά παίρνετε το χρυσό βραβείο των πιο ρετρό κανόνων σαβουάρ βιβρ που διδάχθηκε παιδί της γενιάς μαςDomenica είπε:μια κυρια σε εξοδο φοραει κατι που αποκαλυπτει ειτε την πλατη της η τα ποδια της η το ντεκολτε της οχι ομως δυο ή προς Θεου τρια απο αυτα μαζι διοτι πλεον δεν θα την θεωρουν κυρια.
Στην Α Γυμνασίου θυμάμαι επίσης ότι σηκωνόμασταν όρθιοι όταν έμπαινε μέσα ο καθηγητής/ο Διευθυντής...BETTY BOOP είπε:Θυμάμαι ότι μου έλεγαν να φιλάω το χέρι του παππού και του νονού (!) όταν τους χαιρετούσα και να σερβίρω τους καλεσμένους με το ποτήρι σε πιατάκι και με χαρτοπετσέτα, αν όχι σε δίσκο...(τώρα καμιά φορά σερβίρω και χωρίς πιατάκι, αν είναι πολύ οικείος ο καλεσμένος...!)