Ρετρό σκηνές από 80's

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας exetlaios
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Αντιδράσεις
1.344
Μηχανή Βέσπα, με δεύτερο επιβάτη ευτραφή ψιλο-ηλικιωμένη κυρία,

που όμως να κάθεται στα πλάγια, λες και καβαλάει γαιδούρι !

Εχθές είχα πάει σε κάποιο σπίτι σε μια γειτονιά της Ν.Αρτάκης (6 χλμ έξω από Χαλκίδα προς Βόρεια Ευβοια). Δεν ήταν σε κεντρικό σημείο και η ησυχία ήταν σχεδόν ενοχλητική. Πιάσαμε την κουβέντα επί του θέματος και ότι εγώ δε μπορώ να κοιμηθω στο σπίτι λόγω της τύπισας του 3ου ορόφου, και μου είπαν ότι όταν καλοκαιριάζει βγάζουν καρέκλες και τραπέζια στο πεζοδρόμιο και μαζεύονται τα παιδιά και παίζουν στο δρόμο και πού και πού περνάει και κανένα αυτοκίνητο. Και θυμήθηκα πόσα χρόνια έχω να τη δω αυτή τη σκηνή. Από το 1980+ που έφυγα από την παλιά μου γειτονιά με τις μονοκατοικίες, για να μείνω σε πιο "συγχρονη" περιοχή...

exetlaios είπε:
Μηχανή Βέσπα, με δεύτερο επιβάτη ευτραφή ψιλο-ηλικιωμένη κυρία,που όμως να κάθεται στα πλάγια, λες και καβαλάει γαιδούρι !

και να φοράει μαύρη ψιλή κάλτσα μέχρι το γόνατο με μαύρο μαλακό πασουμάκι... :D

Ενα γαϊδουρακι να σερνει το καρο, γεματο με ζαρζαβατικα, αναμεσα στα στενα και ο μπαρμπας να φωναζει "Εδω η φρεσκια ντοματα και τα καλα αγγουρια, κατευθειαν απο το χωραφι"

Παπί με καφάσι ,αντί για μουράτη κυριλέ βαλίτσα "givi".

Αμάξι (cortina,ascona) με σιδερένια σχάρα, αντί για "μοντ μπλανκ".

Σκύλος , αντί για εταιρία σεκιούριτι και συναγερμούς!

Τη γειτόνισά να ταΐζει κότες και ζωντανά, στο Ηράκλειο Αττικής , 1985!!!

Στα τραπεζάκια των καφετεριών έβλεπες μόνο φραπέ , νες , ελληνικό και γκαζόζες ή πορτοκαλάδες μπλε και πάστες!(ουτε φρεντο,καλντο,εσπρεσσο,φραπουτσίνιο κλπ αηδίες!)

Οι κουζίνες μύριζαν λαδομπογιά και οι πάγκοι τους ήταν μαρμάρινοι!

exetlaios είπε:
Οχι μονο Βεσπα αλλά και δίχρονο Simson ή Floretta! Και παλιές μπέμπες δεκαετίας 60...Επίσης μπέμπες με side-car (τρίκυκλες).... Τώρα τέρμα αυτά...

Με φώναξε κανείς;;;; Κάτι για φλορέτα άκουσα και έχω δύο στο γκαράζ μου σε διαδικασία ανακατασκευής. Παιδικό απωθημένο! Μάλιστα για την μία, βρήκα και τις σιδερίες που βάζανε μπροστά για τα πόδια για να έχουν Harley Davinson φάτσα! Έ ρε έχει να πέσει γέλιο όταν θα κυκλοφορήσει και πάλι αυτή!!!!!

Γκρι τεραστιο ταξι,με αλυσιδα μεσα σε ποτιστικο λαστιχο ωστε να διαχωριζει το "μπροστα" με το "πισω",τεραστια ταριφα μηχανικη με ηχο,ραδιο με κουμπια και "μεσαια" κυματα.

asikamin είπε:
Αμάξι (cortina,ascona) με σιδερένια σχάρα, αντί για "μοντ μπλανκ".

XEXEXE!!! Χαίρομαι που είμαι κάτοχος ενός τέτοιου ..... :D :D:D

(είναι KADETT, ομως...)

σανίδα αντί για παιδικό κάθισμα στον μπαρμπέρη!

'έπιανε από μπράτσο σε μπράτσο πάνω στην κανονική!

Τώρα τα πιτσιρίκια τα κουρεύουν ντιντίδες!

Οι γύφτοι με τα αγροτικά να πωλούν πλαστικές καρέκλες και τραπέζια το καλοκαίρι. :D

Παιδάκια να φοράμε strike- ζηταελλας και rom αθλητικά επειδή ήταν φτηνά.

Μπαλώματα σε παντελόνια στα γόνατα και μπλούζες στους αγκώνες διότι θέλαμε μία μπλούζα την ημέρα.

Οι νυκοκυρές να αφήνουν την εξώπορτα ανοιχτή και να πετάγονται στον μπακάλη στη γωνία!

Για αφήστε σήμερα την πόρτα ανοιχτή!!!

Η μεταλλική βάση με το χερούλι όπου μέσα έμπαινε το ποτήρι με το φραπέ στις καφετέριες.

Είχα πετύχει σε μια καφετέρια του Π. Φαλήρου και πρίν απο καμμιά δεκαριά χρόνια αλλά τώρα πιά είναι εξαιρετικά δύσκολο.

για τα παλια λεωφορεια που δεν τολμουσες να ησουν ορθιος διοτι κινδινευε η σωματική σου ακαιρεοτητα....και το ατιμο το περιμενες αιωνες!!

candy είπε:
Οι γύφτοι με τα αγροτικά να πωλούν πλαστικές καρέκλες και τραπέζια το καλοκαίρι. :D
Δυστυχώς, η συγκεκριμένη σκηνή παραμένει επίκαιρη !

Ο πατέρας να γυρίζει ΜΕΣΗΜΕΡΙ σπίτι και να τρώει με όλη την οικογένεια,

σπιτικό φαί που ετοίμασε η μητέρα !

Τι είπες τώρα!!!!! :worship:

Παιδάκια να παίζουν στις αυλές, αλάνες κλπ το καλοκαίρι φορώντας μόνο τα εσώρουχα.

Τις υπόλοιπες εποχές να παίζουν με φόρμες που έχουν "βάτες" (έτσι τα λέγαν?) στα γόνατα για να μην φθείρονται εύκολα.

Πίσω
Μπλουζα