Ρετρό σοκαριστικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων

Νομιζω οτι ζει και μαλιστα ειναι συζυγος της ηθοποιου, Τζενης Ρουσσεα.
 
Πολλα τα πρωτοσελιδα της ΑΥΡΙΑΝΗΣ με προκλητικες φωτογραφιες της ΜΙΜΗΣ. Τα εχω ακομη κρατημενα. Πιο διασημο σιγουρα αυτο που ανεβασε ο Aardvark.
 
Dimitrissss είπε:
Ναι, υπάρχει.
attachment.php


:eek: .............
 
Χαχαχαχα, τρελές ρετρό πολιτικοποιημένες εποχές. Κάπου θυμάμαι άλλο ένα πρωτοσέλιδο της Αυριανής εκείνης της περιόδου με τον ίδιο πρωταγωνιστή να κρατάει (πιθανότατα μοντάζ) πανό που ανέγραφε "ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ"
 
Τι , εκείνος ήταν όντως ο Μητσοτάκης ; Αλήθεια ;
 
Το πιο απιστευτο ειναι ο αυτοπροσδιορισμος της εφημεριδας "ο φοβος και ο τρομος οσων κλεβουν το δημοσιο χρημα και κοροϊδευουν το λαο". 25 χρονια πριν...
 
Ναι, και μετά λέει "Θάβει οριστικά τις φιλοδοξίες του αρχιαποστάτη να κυβερνήσει τη χώρα". Όχι και τόσο "οριστικά", αφού την κυβέρνησε λίγα χρόνια μετά.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία βέβαια ήταν μεν γνήσια αλλά είχε γραφτεί τότε (σε σοβαρές εφημερίδες, υπήρχαν ακόμη) κάτω από ποιες συνθήκες τραβήχτηκε, και καθόλου δεν έδειχνε ότι ήταν "άνθρωπος των Ναζί" ο Μητσό. Μπορεί να πει κανείς όσα θέλει για την μετέπειτα πολτική στάση του Μ., αλλά δεν ήταν συνεργάτης των Γερμανών, μάλλον είχε συμμετοχή στην αντίσταση... δεν θυμάμαι λεπτομέρειες από αυτά που είχαν γραφτεί τότε, αλλά το παραδέχονταν ακόμη και πολιτικοί του αντίπαλοι.
 
ο ιδιος ο Κουρης ειχε πει χρονια μετα οτι ηταν κατασκευασμενο,απο ΣΤΑΖΙ και πρωην ΥΠΕΧΩΔΕ..

ο επιτιμος ηταν κρατουμενος..

και για να συμπληρωσω,το οτι ο εμφυλιος δεν επεκταθηκε στην Κρητη,ηταν και δικο του εργο..
 
Α , μάλιστα . Οπότε τον λασπώσανε τον άνθρωπο . Σοβαροί δημοσιογράφοι ... Αλήθεια , τους μύνησε ο Μητσοτάκης ;
 
Φυσικά οι "κατηγορίες" του Κουρή εναντίον της ΣΤΑΖΙ και του Λαλιώτη (αυτός υπονοείται, υποθέτω) έχουν την ίδια αξία με τις κατηγορίες του για τον Μητσο. Άλλωστε η φωτογραφία ήταν γνήσια, όχι πλαστή. Η ερμηνεία που της έδωσε ο Κουρής ήταν η συκοφαντία. Το ότι ήταν κρατούμενος όταν βγήκε η φωτό είχε ειπωθεί από τότε, εκείνο που δεν θυμάμαι είναι οι λεπτομέρειες για το πώς τραβήχτηκε και τι ήταν οι Γερμανοί της φωτογραφίας. Όχι Ες Ες πάντως.
 
Μα το ότι ήταν σκευωρία της ΣΤΑΖΙ, έχει αποδειχτεί. Το είχαν παραδεχτεί σε τηλεοπτική συνέντευξη στον ΑΝΤ1, οι δυο ( συνταξιούχοι πλέον), πράκτορες που οργάνωσαν την δουλειά. Η φωτογραφία δεν ήταν μοντάζ, αλλά οι 2 γερμανοί είχαν αυτομολήσει στους Συμμάχους...
 
Αυθημερόν ή την επομένη της κυκλοφορίας της εφημερίδας μ' αυτό το πρωτοσέλιδο, ο Ανδρέας είχε προεκλογική ομιλία (δεν θυμάμαι σε ποια πόλη) και το αλαλάζων πλήθος από κάτω φώναζε σεληνιασμένο εν χορώ: «Φόλα στον σκύλο των Ες Ες»!

Μ' αυτά και μ' αυτά, προέκυψε ο όρος «Αυριανισμός».
 
Καταρχην δεν θελω να εκληφθει ως πολιτικο το σχολιο ,αλλα να μεινετε μονο στην (οποια) ιστορικη του διασταση και μονο .

Για το συγκεκριμμενο θεμα καποιος "καπνος " υπηρχε πολυ πριν την αυριανη .

Υπηρχαν και υπαρχουν ανθρωποι στην Κρητη ,που πιστευουν ακομη οτι ο Μητσοτακης συνεργαστηκε/ ηταν και συνεργατης των γερμανων (τωρα αν αυτο συνεβει για καποιο διαστημα (μετα την συλληψη του) - επαιξε σε διπλο ταμπλο ???)) .

Που βασιζονται αυτες ?? -Απ οτι ακουσα - Σε καποιες <<φερομενες>> κοινωνικες επαφες με γερμανους του Μητσοτακη ,οπως και την καταστροφη περιουσιων πολιτικων αντιπαλων του στο νησι απο τις δυναμεις κατοχης .

(βεβαια καποιος λειτουργοντας αντιστροφα εκει θα μπορουσε να εντοπισει κι ενα κινητρο και την αφορμη για την δημιουργια των φημων).

Επειδη ειναι πολλαπλως επικινδυνο λογω κανονισμων e.t.c. το θεμα και οι σχετικες μου γνωσεις ελαχιστες ισως ειναι καλυτερα να σβησω το παρων μυνημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Dimitrissss είπε:
Αυθημερόν ή την επομένη της κυκλοφορίας της εφημερίδας μ' αυτό το πρωτοσέλιδο, ο Ανδρέας είχε προεκλογική ομιλία (δεν θυμάμαι σε ποια πόλη) και το αλαλάζων πλήθος από κάτω φώναζε σεληνιασμένο εν χορώ: «Φόλα στον σκύλο των Ες Ες»!
Μ' αυτά και μ' αυτά, προέκυψε ο όρος «Αυριανισμός».
Ειναι πολυ ενδιαφερον να θυμομαστε συνθηματα της πλατειας και αυτο με το "σκυλο" εχει ξεχαστει απο τους περισσοτερους.
 
Επειδή η συζήτηση έχει ξεφύγει προ πολλού και μπαίνουμε σε πολιτικά μονοπάτια, καθαρίστηκαν τα off topic
 
Το εξώφυλλο της Αυριανής το θυμάμαι χαρακτηριστικότατα!!!!!

Ευτυχώς (ή δυστυχώς) δεν έχω κάποιο άλλο στην databank μου....

Αλλά από όσα είδα, φαντάζομαι πως θα ήταν...
 
Πραγματικά σοκαριστικά! Ευτυχώς έχουν αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο.
 
Τα εξώφυλλα της Απογευματινής τη δεκαετία του 80 είχαν καθημερινά τέτοιους τίτλους. Ήταν πολύ..."αιμοσταγής" εφημερίδα !

Ωστόσο, ας μην πιστέψουμε ότι είναι συνήθεια που παρήλθε...Εντελώς πρόσφατα έγινε ολόκληρη ιστορία, με συγκεκριμένη εφημερίδα, στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα...Κι ίσως τώρα, που δεν τα βλέπουμε "καθημερινά", να σοκάρουν περισσότερο...

(για να μην πούμε στο "ειδησεογραφικό" Ίντερνετ τι ανεβαίνει...)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα