Ρετρό σούπερ μίνι ταπεράκι 70΄s

krios

RetroNuts!
Joined
21 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.801
Αντιδράσεις
410
Τώρα θα πέσει το γέλιο. Το 1977 κάποιο απόγευμα που εγώ ήθελα να διαβάσω (λέμε τώρα) ήρθε μια κυρία στο σπίτι να μας κάνει επίδειξη στα τάπερ. Η μαμά ήθελε τα μεγάλα μεγέθη, ορθογώνια αλλά και στρογγυλά. Αφού κανονίστηκε η παραγγελία, η κυριούλα λέει: Και τώρα το δωράκι σας. Και δίνει στη μαμά ένα μικροσκοπικό ταπεράκι. Η μαμά το κοιτάει, κοιτάει εμένα, κοιτάει την κυριούλα και λέει: Και τι θα βάλω εκεί κυρία μου, ένα ρεβίθι μέσα στο ψυγείο;

Εγώ να γελάω, η μαμά ψιλο-θυμωμένη και σε λίγα δευτερόλεπτα μείναμε αποσβολωμένες και οι δύο ακούγοντας την απάντηση: Όχι αγαπητή μου, είναι για να βάζεις την τσίχλα σου και να μην την πετάς κάτω!!!


Ειλικρινά ήταν ένα μάθημα καλής συμπεριφοράς έτσι για να μάθω κι εγώ να σέβομαι τον εαυτό μου, τους γύρω μου και το περιβάλλον. Ως τότε είχα την κακιά συνήθεια να φτύνω την τσίχλα μου στο δρόμο, γενικώς οπουδήποτε εκτός από τα καλάθια των αχρήστων αδιαφορώντας αν κάποιος την πατήσει και την κουβαλήσει μαζί του. Με τον τρόπο της με έκανε να καταλάβω πως ο δρόμος αν το καλοσκεφτούμε τελικά , είναι ο προθάλαμος, το χωλ του σπιτιού μας και θα ήταν ωραίο να τον κρατάω-όσο περνάει από το χέρι μου-καθαρό. Τέλος πάντων δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ούτε για τσίχλα ούτε για ρεβίθι αλλά για μπρελόκ!

Παραθέτω φωτογραφία, έχω βάλει δίπλα σε ένα τηλέφωνο το ταπεράκι για να δείτε πόσο μικρό είναι. Στη δεύτερη φωτογραφία έχω προσθέσει και το σκουπιδοτενεκάκι που είχε τη βανίλια, γιατί στην παλιά φωτογραφία που το έχω ανεβάσει δεν φαίνεται το ακριβές του μέγεθος.

Το θέμα αφιερώνεται στην αγαπητή μου Caprice, μιας και συζητώντας το, γέλασε πολύ με το σκηνικό και ζήτησε να δει το μίνι τάπερ :)

attachment.php


attachment.php
 
:D

Ναι! Είχαμε και εμείς εκείνη την εποχή της μεγάλης τρέλας που είχαν οι μανάδες μας με τα ταπερακια!!!!

Θυμάμαι το είχα για μπρελόκ στα κλειδιά μου.
 
Συγνώμη αλλά διδάσκει πολιτισμό η tupperwear με αυτό το γκατζετάκι!!!!!!!!!! Σούπερ!!! Είναι φοβερό! Επιδείξεις tupperwear γίνονται ακόμα. Είχε πάει πρόσφατα μια συνάδελφος. Αν κάνουν ακόμα τέτοια δώρα θα διοργανώσω και εγώ μια σπίτι!!!!
 
Τώρα εγώ τι να πω ... που τα είπα όλα το Σάββατο; Προχείρως (μετά τις φωτογραφίες) μου γεννιούνται οι ακόλουθες απορίες:

1. Άντε και την έβαζες τη τσίχλα μέσα, έκλεινες και το καπάκι και ήσουν μία κυρία. Μετά δεν θα έπρεπει να τη βγάλεις και να την πετάξεις; Δηλαδή την έβαζες μέσα, γύριζες σπίτι, την έβγαζες και την πετούσες στα σκουπίδια. Το ταπεράκι το έπλενες; Κόπος .... έχω να πω

2. Άντε και την έβαζες όπως προείπα, χωρούσε; Αν ήταν τσίχλα Adams ok χωρούσε, αν όμως ήταν από αυτές τις τόοοοσες τις ροζ που δεν χωρούσαν καλά καλά στο στόμα σου, τι γινόταν;

3. Αν ήθελες να μασήσεις και δεύτερη, την στρίμωχνες με την πρώτη μαζί; Χωρούσανε;

4. Άλλα χρώματα το ταπεράκι δεν έβγαινε; Τι χρώμα ήταν αυτό; Χάθηκε ο κόσμος κανένα κοκκινάκι, κανένα ροζάκι έστω ένα πράσινο να συμβιβαστώ.

5. Η χρήση του αποκλειστικά και μόνο ως μπρελόκ με συγκλονίζει .... πολύ retro

Ως προς τα υπόλοιπα, θα συμφωνήσω στα περί πολιτισμού και μπράβο Krios για τις απόψεις σου.

Υ.Γ.

Κυκλοφορεί ακόμα;
 
Aπαντήσεις προς Caprice

1) Ναι και οπωσδήποτε ναι. Kόπος ναι αλλά αν έχεις πατήσει τσίχλα κι έχεις θυμώσει...κι έχεις γεμίσει το χαλί τσίχλα, τότε να δεις κόπο!

2) Χωρούσε

3) Χωρούσαν

4) Μπεζ (το οποίο αγνοείται) και δεν έχω ιδέα αν είχε ροζ, γαλάζιο κι εκείνο το ξεπλυματί πράσινο

5) Χαχαχα

Υ.Γ. Όχι. Ίσως να δίνουν όμως μεζούρες-κουταλάκια όπως τότε αλλά σε άλλο σχήμα.
 
Αυτό το είχαμε κι εμείς. Τι μου θύμισες!..
 
πρωτη φορα βλεπω μινι ταπερακι για να τοποθετεις τη μασημενη τσιχλα.. :eek: πρεπει να ειχε πολυ φαντασια η tupperwear για να βγαλει κατι τετοιο
 
Τελειο! Το ειχαμε και εμεις και βαζαμε μια δυο ασπιρινες για ωρα αναγκης. Με την τσιχλα δεν το ηξερα,μαθημα πολιτισμου οντως! Παντως ειμαι μεγαλη φαν των ταπερ, ειδικα των 80ς.
 
Πρώτη φορά βλέπω ένα τέτοιο μίνι ταπεράκι. Πάντως μεγάλη επιτυχία θα είχε ως μπρελόκ για τα κλειδιά...!
 
Γενικά το σουλούπι του ταπερο-μπρελόκ, μου έφερε αναμνήσεις! Θυμάμαι που ήμουν παιδάκι, στο δημοτικό κι έπαιρνα το πιο μικρό τάπερ της "οικογενείας" με διάμετρο λίγο μεγαλύτερη από μια κούπα, απλά για να παίξω!

Ή για να βάλω μέσα σαντουϊτσάκια (εκείνα με το Zwan που -παρεπιπτόντως- σιχαινόμουν, αλλά έπρεπε να το φάω "για να μεγαλώσω"!)... Ή για να βάλω γλυκό - κέικ κτλ!

Ναι, είχα εξάρτηση με εκείνο το ταπεράκι και φαντάζομαι ότι αν είχε αλυσίδα, οπωσδήποτε θα το έκανα μπρελόκ!

Γενικά, πάντως, respect για το tiny tupper! :)
 
Μικρή είχα βρεθεί και γω μαζόι με τη μαμά μου σε μια επιδειξη τάπερ (στο χωριότου πατέρα μου). Για το συγγκεκριμένο ταπεράκι η κυρια είχε πει ότι μπορείς να βάζεις 1-2 ασπιρίνες γιανα παίρνεις μαζι σου στο χωράφι, ώστε να μην κουβαλάς όλο το κουτάκι μαζί σου!
 
Μικρή είχα βρεθεί και γω μαζι με τη μαμά μου σε μια επιδειξη τάπερ (στο χωριότου πατέρα μου). Για το συγγκεκριμένο ταπεράκι η κυρια είχε πει ότι μπορείς να βάζεις 1-2 ασπιρίνες για να παίρνεις μαζι σου στο χωράφι, ώστε να μην κουβαλάς όλο το κουτάκι μαζί σου!

:)
 
Εγώ πάλι ακολουθούσα την μαμά σε επιδείξεις αφού δεν είχε και που να με αφήνει και το καλό ήταν που με κερνούσαν γλυκά του κουταλιού οι κυρίες να περνά η ώρα :)
 
Πίσω
Μπλουζα