του στυλό με τα 4 μελάνια. Μαύρο, πράσινο, κόκκινο και μπλε. Του είχα αλλάξει τα φώτα...
Χε χε χε .... είχα κι εγώ ένα τέτοιο στιλό ακριβώς ίδιο με αυτό της φωτογραφίας !!! Με θυμάμαι μ' ένα τέτοιο στην 3η Δημοτικού !!! Μια φορά η δασκάλα μάς έβαλε να γράψουμε κάτι στα τετράδιά μας κι εγώ είχα αργήσει λίγο να ξεκινήσω το γράψιμο επειδή .... κατέβαζα τα κουμπάκια του εν λόγω στιλό μέχρι να βρω την κατάλληλη μύτη [την μπλε] !!! Και η δασκάλα [μια κυρία μεγάλης ηλικίας που μετρούσε τα χρόνια μέχρι να βγει στη σύνταξη και, συνεπώς, δεν παρακολουθούσε τις εξελίξεις στα σχολικά είδη] μού έκανε την παρατήρηση : "εεεπ, σε βλέπω να χαζεύεις και να μην ασχολείσαι με την εργασία μας" !!!
Τρομερή επιτυχία είχε εκείνο που μου είχανε φέρει οι γονείς μου απ' το Παρίσι μ' ένα bateau mouche να διασχίζει τον Σηκουάνα. Του... στυλό βεβαίως βεβαίως! Χαμός στο σχολείο. Ανάρπαστος είχε γίνει.
Πω πωωωωω ..... Τώρα, μαζί με τους συμμαθητές σου, ζήλεψα κι εγώ [έστω, μετά από 30 χρόνια] ....
Και ... μια "φλασιά" που μού ήρθε μόλις τώρα : Θυμήθηκα πόση αίσθηση είχαν προκαλέσει τς στιλό Replay μόλις είχανε βγει !!! Εμείς οι τόοοτε μαθητές ψαρώσαμε : "πω πωωω, στιλό που το μελάνι του σβήνει με γόμα χωρίς να αφήνει μουτζούρες" !!!! Μέχρι και τη διαφήμισή του στο περιοδικό Μίκυ Μάους από τα 80ς θυμάμαι, σε μορφή κόμικ : Δείχνει ένα κοριτσάκι που, εκεί που ο δάσκαλος τής έκανε παρατηρήσεις για τις μουτζούρες στο τετράδιό της, ανεκάλυψε το στιλό Replay και στο τελευταίο καρέ ο δάσκαλος της δίνει "συγχαρητήρια" για το πιο καθαρό και νοικοκυρεμένο τετράδιο στην τάξη !!! Κι αυτό χάρις στο εν λόγω στιλό !!! Πάντως, απ' ό,τι θυμάμαι, το στιλό Replay ουδέποτε έγινε αγαπημένο μας !!! Τελικά εμείς τα πιτσιρίκια .... Bic μόνο bic, στιλό all time classic ....