Ρετρό συσκευασίες τροφίμων και ποτών για κάθε χρήση.

Η μεταλλική συσκευασία από το βερνίκι "Κάμελ", με ένα βαμβάκι ποτισμένο στο οινόπνευμα, γινόταν...καμινέτο για ελληνικό καφέ, στα γρήγορα !

Επίσης ποιός θα ξεχάσει την πέραση που είχε η άσπρη κασετίνα τσιγάρων "Καρέλια" ! Τη χρησιμοποιούσαν όλοι οι μαστόροι για να σημειώνουν από πίσω, αλλά και οι φοιτητές για να βάζουν τα απαραίτητα...σκονάκια !

Επίσης, δίλιτρα μπουκάλια από ουίσκυ (White Horse, Johnny κλπ.) που είχαν ενσωματωμένη λαβή, γίνονταν δοχεία λαδιού για το σπίτι.
 
boomer είπε:
Παλιά σε κάθε σπίτι θα υπήρχε πάντα ένα ρομπότ φτιαγμένο από πακέτα τσιγάρων. Το θυμάστε;; Για ένα ρομπότ μεσαίου μεγέθους χρειάζονταν περίπου 20,25 πακέτα!! Το πάνω πακέτο που παρίστανε το κεφάλι του ήταν λίγο ανοιγμένο για να ξεχωρίζει το στόμα!! Κατασκευή που θα μπορούσε να γίνει ακόμη και σήμερα βέβαια αλλά δεν παύει να θεωρείτε ρετρό!!
Πολλοι βαζανε και κλωστες οι οποιες κινουσαν τα χερια και τα ποδια

kingtiger077 είπε:
Εντάξει εγώ γύρω στο 84-85 τα θυμάμαι γιατί τότε πήγαινα πρώτη δημοτικού και τα έπινα στις εκδρομές του σχολείου! Αν τυχόν βρεθεί καμιά φωτό θα ήταν πραγματικά υπέροχο!!!
Τα θυμαμαι και 'γω, ηταν μπουκαλακια με πολυ χαμηλης ποιοτητας πλαστικο, πολυ λεπτο και πολυ μαλακο.

Τιποτα αλλο δεν θυμαμαι, μονο σχηματα.

Επιτελους βρεθηκε και θεμα για αυτα που κρατησα εδω και καιρο.

Για παρα πολλα χρονια ο πατερας μου εκοβε πλαστικα μπουκαλια και τα χρησιμοποιουσε για να βαζει καρφια, βιδες, ηλεκτρολογικα κ.α.

Μεχρι τωρα βρηκα αυτα που βλεπετε στις φωτογραφιες και ειναι συσκευασιες απο αρχες του '80

edit: To Palmolive γραφει ΑΧΣ 500/88(1988;; )

P1120366.jpg

P1120369.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πήγα βόλτα σήμερα από το παζάρι των ρακοσυλλεκτών και είδα/πήρα αυτό. Κάτι μου θυμίζει έντονα. Μάλλον το είχαμε πολύ παλιά για τις ελιές.

attachment.php
 
@greekeagle12 Το ίδιο έχει η μάνα μου και είτε βάζει τις ελιές σε άλμη όπως λες, είτε φύλλα δάφνης.
 
Φυσικά ! Πολύ ρετρό πλαστικό δοχείο, κυρίως για ελιές, αν και εμείς νομίζω το είχαμε και για αλεύρι. Αλήθεια, δεν το γυρνάς από κάτω να δούμε εργοστάσιο κατασκευής;
 
ΦΖΠ1 είπε:
Φυσικά ! Πολύ ρετρό πλαστικό δοχείο, κυρίως για ελιές, αν και εμείς νομίζω το είχαμε και για αλεύρι. Αλήθεια, δεν το γυρνάς από κάτω να δούμε εργοστάσιο κατασκευής;
Το κοίταξα αλλά δεν γράφει τίποτα πουθενά.... No name δοχείο.
 
Προχτές μου έλεγε η αδερφή μου πως η γιαγιά μου όταν ήμασταν νήπια μας έδινε δοχεία που είχε για πέταμα και μας έβαζε χαλικάκια μέσα και εμείς ενθουσιαζόμασταν. Handmade κουδουνίστρα. Πως δεν κατάπιαμε καμία πέτρα
 
Και κάτι άλλο: Θυμάται κανείς κάτι πορτοκαλάδες, λεμονάδες που βγαίνανε μέσα του 80 η μεν πορτοκαλάδα σε πλαστικό δοχείο που είχε το σχήμα και το χρώμα του πορτοκαλιού και η λεμονάδα σε δοχείο σχήματος και χρώματος λεμονιού; Δεν μπορώ να βρω πουθενά πληροφορίες ή φωτό...

Επιτέλους βρέθηκε ρετρό φωτογραφία με τα μπουκαλάκια των χυμών αυτών, πορτοκαλάδας και λεμονάδας. Τρομερές αναμνήσεις ξύπνησαν!
Φώτο δανεισμένη από Facebook.
FB_IMG_1589734293777.jpg
 
Ουαου θυμίζουν γήπεδο οι χυμοί. Μου τους έπαιρνε ο μπαμπάς μου όποτε πηγαίναμε να δούμε μπάλα. (Σχεδόν κάθε Κυριακή). Στις αδικίες διαιτητών γέμιζαν χαλικάκια και εκτοξεύονταν προς πάσα κατεύθυνση μαζί με σάμαλη, κωκ που πουλάγανε καποιοι που γυρνάγανε στις κερκίδες με την τάβλα- μόστρα.

Πάντως για να ξαναγυρίσω στο θέμα τα μισά από εδώ μέσα "κολπάκια" χρησιμοποιούνται και σήμερα. Τα γυάλινα μπουκάλια της σαγκρία με ενσωματωμένο χερούλι είναι σούπερ βολικά για λάδι. Είναι πράσινο γυαλί που προστατεύει από το φως, είναι εμφανίσιμα λόγωυλικού πλένονται με σαπούνι εύκολα όταν σου τρέξει λίγο λαδι απ’ έξω. Όπως είπε και ο ελέφαντα πλαστικά κεσεδάκια γεμϊζουν με σάλτσα. Αποθηκεύστε μαιντανό σε "ταπεράκι" από βούτυρο στην κατάψυξη. Δε μυρίζει καθολου "ψυγειήλα".

Το tip πάντως αδιαφανής,καφέ, διακριτική και άθραυστη συσκευασία με καπάκι για τη μασέλα είναι όλα τα λεφτά! Θα μπορούσες και να το πουλήσεις.

Όπως και να χει η επανάχρηση υλικών είναι περισσότερο οικολογική αφού δεν είναι ενεργοβόρα και κοστοβόρα από την ανακύκλωση αντικειμένων.
 
Πίσω
Μπλουζα