Ρετρό τηλεθέαση ταινιών τρόμου

MamaMyrto είπε:
Η τελεφταία ταινία τρόμου που με τρόμαξε ήταν στην 3η γυμνασίου (1994)

μια αμερικάνικη παραγωγή (δεν ξέρω χρονολογία , αλλά ήταν σίγουρα δεκαετία '80) που λεγόταν THE BLUB ή BLAB (στα ελληνικά Η ΜΑΖΑ) ! Μια ροζ μάζα σαν την ΒΟΙΟΧΛΑΠΆΤΣΑ (την θυμάστε? ανήκει στα ρετρό παιχνίδια αλλά δεν νομίζω ότι έχει αναφερθεί. 500 δρχ. το κουτάκι σε ροζ , πρασινο, κιτρινο και πορτοκαλί) που κύλαγε στους δρόμους κι έτρωγε ανθρώπους και έτσι μεγάλωνε!!!
Λεγόταν The Blob και ήταν remake παλιότερης ασπρόμαυρης, όπου πρωταγωνιστούσε νεότατος ο Steve Mcqueen.
 
Village of the Damned

Εγώ πριν μερικές μέρες είδα σε DVD το original αγγλικό Village of the Damned (1960), και μου άρεσε πολύ!

Με λιτή αλλά σφιχτή σκηνοθεσία, χωρίς πολλά ειδικά εφέ αλλά με γρήγορο ρυθμό που δένει με το φοβερό σενάριο, είναι από τις καλύτερες παλιές ταινίες του φανταστικού κινηματογράφου. Η ιστορία κυλάει με ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον, χωρίς να κάνει ποτέ κοιλιά, μέχρι την τελικά (απο)κλιμάκωση.

Συνιστώ σε όσους δεν το έχουν δει :)
 
Ορφανοτροφείο (2007)

Επίσης,

προχθες είδα το ισπανικό παραψυχολογικό θρίλερ "Ορφανοτροφείο" που παίζεται στους κινηματογράφους αυτές τις μέρες.

Ήταν πολύ καλή δουλειά και μάλιστα φεύγοντας και για αρκετή ώρα μετά ένοιωθα λίγο περίεργα, αγρίεψα λίγο! Κάποιες σκηνές ήταν πραγματικά τρομαχτικές.

Το καλό με αυτό το έργο είναι μπορούν να αποδοθούν διάφορες ερμηνίες για το τι έγινε πραγματικά, ενώ είναι επίσης εντυπωσιακό πώς σε κάνει και φοβάσαι χρησιμοποιώντας ελάχιστα ως και καθόλου ειδικά εφέ.

Φίλοι του καλού σινεμά, αλλά και όσοι θέλετε να τρομάξετε προσέλθετε στις αίθουσες :D
 
Antonis Galanakis είπε:
Δείτε αυτό το blog, είναι πολύ καλό!http://weirdmovievillage.blogspot.com/

Αντώνης
Αν και ψιλο-άσχετο με το θρεντ, είναι πολύ ενδιαφέρον και νοσταλγικό.

Με έκανε να αναπολήσω τα νεανικά μου χρόνια, όταν περίμενα αγωνιωδώς τους γονείς μου

να γυρίσουν από ταξίδι, για να μου φέρουν τα αγαπημένα μου περιοδικά :

FANGORIA, GOREZONE, CINEFANTASTIQUE.

Όσο πέρναγε ο καιρός, προτιμούσα πιο "υπόγειες" και "ψαγμένες" εκδόσεις και το γύρισα σε

FILM THREAT VIDEO GUIDE, PSYCHOTRONIC, FILMFAX, CULT MOVIES, VIDEO WATCHDOG και άλλα.

Στο τέλος "κάηκα" και διάβαζα ότι πιο underground fanzine κυκλοφορούσε :

BLACK, FRENZY, THE THIRD EYE, DREADFULL PLEASURES, EASTERN HEROES και άλλα.

Μάλιστα είχα την τύχη, να συνεισφέρω σε κάποια εξ αυτών, ως αρθρογράφος.

Πανέμορφα χρόνια !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ταινια τρομου δεν κυνηγησα ποτε να δω σε βιντεο. Εβλεπα κατα τη δεκαετια του 90 που εβαζε μεταμεσονυχτια καθε Παρασκευη ο ΑΝΤ1 νομιζω.

Σε καποιο φεγγαρι ο Μαστορακης ειχε καθιερωσει ενα "Μαραθωνιο Τρομου" οπου καθοταν με εναν εκ των αδελφων Αλαχουζου*, την Ιωαννα Σουλιωτη**, την Τινα Τοσκα** και καποιον αλλον και τρωγανε ποπκορν και σχολιάζανε την ταινία "Σόκερ". Ηταν καλη φαση, αλλα μετα δεν συνέχισαν τους σχολιασμούς και απλά έβαζαν τις ταινίες σερί οποτε δεν ξανασχολήθηκα με τους επόμενους μαραθωνίους ;)

Σημερα είμαι παντελώς αδιάφορος για τις ταινιες τρομου.

* Οι Έλληνες "Industrial Light and Magic"

** Ναι, ο Μαστορακης γνωστος πιπινολάτρης των 90ς
 
Οι μαραθώνιοι-τρόμου του Μαστοράκη στο STAR, είχαν όλο b-movies.

Απορώ που βάλανε ένα mainstream έργο όπως το Shocker.

Ομολογώ ότι δε θυμάμαι τη φάση.

Επίσης, καλή φάση οι "οικοδεσπότες / παρουσιαστές" στους μαραθώνιους,

καλή και η Ιωάννα Σουλιώτη, αλλά θα προτιμούσα κάτι σε Elvira.

elvira1.JPG
elvira1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ρε παιδιά θέλω και εγώ να ξαναβρώ καμιά 80'ς-90'ς ταινία τρόμου(αλλά τρόμου όχι κομωδία) γιατί από τις καινούργιες πολύ σπάνιο να μου αρέσει καμία.Πείτε καμία κατά προτίμηση με βρυκόλακες,και ας είναι όσο κλισέ πάει δεν με νοιάζει αρκεί να έχει ωραία μινιμάλ ατμόσφαιρα.Θυμάμαι επίσης μια ταινία 80'ς που αν θυμάμαι καλά ξεκινούσε το μεσαίωνα με μια σφαγή αιρετικών από τους σταυροφόρους και μετά ερχόταν στο παρόν σε ένα χωριό που γινόταν κάποια γιορτή και ξυπνούσαν στην σπηλιά που είχε γίνει η σφαγή τα πτώματα των σφαγιασθέντων που ήταν με μαύρες κουκούλες και καβαλούσαν άλογα-φαντάσματα.Κάπως έτσι ήταν σαν την φωτό:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Marduk-TotU.jpg

Θυμίζει σε κανέναν τίποτα;Επίσης κατέβασα τώρα το Νεκρονομικόν του '93,την είχα δει πιτσιρικάς και θυμάμαι ήταν καλή,αα και τέλος μια πολύ καλή ταινία από τις κορυφαίες στιγμές της Hammer κατ'εμέ αλλά και εξαιρετικά δυσεύρετη είναι η Μέδουσα(Gorgo) με Κρίστοφερ Λι και Πήτερ Κάσινγκ,φοβερή ατμόσφαιρα!
 
Θα σου προτεινα την τετραλογια subspecies σε αυτο το στυλ. Απο τις σχετικα αγνωστες του χωρου, προσωπικα παντος μου αρεσανε πολυ.

Για το δευτερο τωρα, εν μερη μοιαζει με το the church, αλλα δεν ειμαι 100% αν ψαχνεις αυτο.
 
Sorry αν είμαι offtopic απλά είπα να ενημερώσω τους retro horror fans.

Απόψε στο ΣΙΝΕ+ θα προβληθούν οι ακόλουθες ταινίες.

20:40 The Devil's Bat με τον Bela Lugosi

21:50 The House on Haunted Hill με το Vincent Prize

23.10 Dementia 13 του Francis Ford Copolla

Ειδικά για τα δύο πρώτα έχω κλείσει ήδη θέση και ποπ κορν. :p Μακάρι να βρέχει κιόλας να έχει και το κατάλληλο mood η βραδιά.

Δεν ξέρω αν το έχει ξανακάνει το ΣΙΝΕ+, αλλά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν καθιέρωνε κάποιες βραδιές σε retro horror ταινίες. Δεν είπαμε να βάλουν και τις τρελές splatterιές, αλλά films της χρυσής περιόδου του Hollywood, ή της Hammer( που τα έβλεπα μικρός στην ΕΡΤ και δεν κοιμόμουν για 2-3 βράδια #) ) που υπάρχει λαός που θέλει να τα δει. Σαφέστατα υπάρχει και το internet και τα DVDs αλλά όπως και να το κάνουμε είναι ωραίο να βλέπεις τέτοιες ταινίες να μεταδίδονται από την τηλεόραση. Καλή προβολή!
 
the_black_planet είπε:
Θυμάμαι επίσης μια ταινία 80'ς που αν θυμάμαι καλά ξεκινούσε το μεσαίωνα με μια σφαγή αιρετικών από τους σταυροφόρους και μετά ερχόταν στο παρόν σε ένα χωριό που γινόταν κάποια γιορτή και ξυπνούσαν στην σπηλιά που είχε γίνει η σφαγή τα πτώματα των σφαγιασθέντων που ήταν με μαύρες κουκούλες και καβαλούσαν άλογα-φαντάσματα.Κάπως έτσι ήταν σαν την φωτό:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Marduk-TotU.jpgΘυμίζει σε κανέναν τίποτα;

Aυτό μου θυμίζει κάτι από blind dead. Βασικά σίγουρα είναι blind dead. Και νομίζω το Return of the blind dead. [edit] Αυτό το βίντεο δεν είναι διαθέσιμο [edit]

Έχω να κανω και εγω μια ερώτηση (αν μπαίνει κανείς πλέον στο thread αυτο): Θυμάται κανεις μια ταινία, VHS, πορτοκαλο-κιτρινο-μαυρο εξώφυλλο με μια τρομαχτική μούρη?

Ο ελληνικός τιτλος ειχε να κανει με τον Εωσφόρο. Ευχαριστώ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Έχω να κανω και εγω μια ερώτηση (αν μπαίνει κανείς πλέον στο thread αυτο): Θυμάται κανεις μια ταινία, VHS, πορτοκαλο-κιτρινο-μαυρο εξώφυλλο με μια τρομαχτική μούρη? Ο ελληνικός τιτλος ειχε να κανει με τον Εωσφόρο. Ευχαριστώ.
Μάλλον, λες για το "Αντίχριστος ο βασιλιάς του σκότους" ( Fear no evil) του 1981. Αυτό είχε τέτοιο εξώφυλλο...
 
Εκει κατεληξα και εγω νωριτερα που εψαχνα με ενα φιλο μου..Αλλα 8υμαμαι κατι σε αυτη τη μουρη

http://cdn2.iofferphoto.com/img/item/125/362/393/o_kbivrbB5d4XzEDs.jpg

και οχι αυτο

http://oi51.tinypic.com/16lxkhy.jpg

Σιγουρα δεν ηταν τοσο σκουρο..

Για μια στιγμη σκεφτηκα μηπως ηταν το Tales from the Darkside, που βγηκε εδω ''Η καταρα του εωσφορου''.

Αλλα ειδα ελληνικο εξωφυλλο και δεν...

Η αληθεια ειναι πως δεν το χα δει γιατι με τρομαζε το εξωφυλλο. Και να το δω δλδ δεν θα ξερω αν ειναι αυτο.

Αnyway, thank you RIO!
 
μικρος ειχα δει την κουκλα του σατανα επειδη η αδερφη μου ειχε μια κουκλα ολοιδια(λεγοταν μπουμπουνας πιθανον α ηταν της ελ γκρεκο)πιστευα οτι θα σηκωθει το βραδυ να με σκωτοσει επισης ειχα δει το cannibal holocaust του deodato και φρικαρα το οποιο ακομα και τωρα το θεωρο απο τα πιο brutal εργα που εχω δει ποτε γενικα μικρος εβλεπα συνεχεια θριλερ με την αδερφη μου ειχαμε αδυναμια σε αυτα με τις κουκλες (dolls,dolly dearest)επισης το αυθεντικο παρασκευη και 13 με ειχε τρομαξει και δεν ηθελα να παω κατασκηνωση και το καρρυ οταν ειδα να πεφτει το αιμα και γουρλωσαν τα ματια της τωρα πλεον δεν πιστευω να τρομαζα τοσο ευκολα αν και τιναχτικα σε μια σκηνη στο dead silence στο τελος οταν το ειδα περσυ
 
Πίσω
Μπλουζα