Ρετρό τηλεοπτικά σοκ

Rakeesh είπε:
Μηπως λες για τη "δικη του αιωνα" και τον Κουτσογιωργα;
Όχι, το περιστάτικο ήταν σε εκπομπή πολύ πριν την δίκη. Το όνομα του βουλευτή τέλειωνε σε -ίδης. Έψαξα μήπως βρω τίποτα, αλλά δεν...
 
Εμένα λόγω διαμονής στις Η.Π.Α για χρόνια με σόκαρε η πτώση των δίδυμων πύργων και γιατί το είδα live αλλά και γιατί είχα και φίλο που δούλευε εκεί. Ευτυχώς ο γνωστός μου είχε σπάσει το πόδι του 3 ημέρες πρίν και ήταν σπίτι. Αυτό βέβαια το έμαθα μετά από μια ημέρα και αφού είχα πάθει σοκ.
 
Ας μείνουμε όμως στα Ρετρό τηλεοπτικά σοκ :)
 
Εμένα με είχε σοκάρει η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17Ν. Επίσης ένα ντοκυμαντερ που είχα δει μικρός με τίτλο "Τα παιδία από το Ναγκασάκι".

Δεν ξέρω αν είναι ρετρό αλλά είχα σοκαριστεί και με την υπόθεση Σορίν Ματεί.
 
Clemence είπε:
λεβιδης? αραγε ο ιδιος που εχει δωσει τ΄ονομα σε μια περιοχη της αθηνας (πατησιων - αγιου μελετιου - αχαρνων)???
Δεν ξέρω. Ηταν πάντως σημαντικό πρόσωπο. Η οικογένεια Λεβίδη έχει βαθιές ρίζες, άρρηκτες με την ιστορία της Ελλάδας

http://en.wikipedia.org/wiki/Levidis_family

Ισως κάποιος απο αυτούς να έδωσε το όνομά του.

Δεν ξέρω αν είναι τηλεοπτικπο per se, αλλα θυμήθηκα το σόκ όταν είδα το Barefoot Gen. Η μητέρα μου μετά έκρυψε την βιντεοκασσέτα - μιας που κατάλαβε οτι δεν είναι όλα τα animation για παιδιά - και την βρήκα μια μέρα να κλαίει μπροστά στην τηλεόραση βλέποντας την ταινία! Φανταστική ταινία.
 
RIO είπε:
Όχι, το περιστάτικο ήταν σε εκπομπή πολύ πριν την δίκη. Το όνομα του βουλευτή τέλειωνε σε -ίδης. Έψαξα μήπως βρω τίποτα, αλλά δεν...
Όχι, δεν ήταν βουλευτής, ήταν συζήτηση και στις 26/11/1990. Ήταν ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Σαουλίδης. Το είχαμε αναφέρει και εδώ:

Πάντως, είχαν συμβεί και άλλοι τέτοιοι θάνατοι στο γυαλί ... Όπως του βουλευτή Δημήτρη Τσετινέ, στο βήμα της Βουλής, το 1999 και του ακαδημαικού Ι. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε σωριαστεί στο βήμα της Ακαδημίας το Φεβρουάριο του 1981.
 
Stakovie νά είσαι καλά, μου έλυσες απορία δυο δεκαετιών!
 
stakovios είπε:
Όχι, δεν ήταν βουλευτής, ήταν συζήτηση και στις 26/11/1990. Ήταν ο δημοσιογράφος Θεόδωρος Σαουλίδης. Το είχαμε αναφέρει και εδώ:


Πάντως, είχαν συμβεί και άλλοι τέτοιοι θάνατοι στο γυαλί ... Όπως του βουλευτή Δημήτρη Τσετινέ, στο βήμα της Βουλής, το 1999 και του ακαδημαικού Ι. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος είχε σωριαστεί στο βήμα της Ακαδημίας το Φεβρουάριο του 1981.
Πολυ σωστα.

Επειδη τυγχανει να ειχα δει τοτε αυτη την εκπομπη στην ερτ1 βραδυνες ωρες ,πραγματι ηταν χαρακτηριστικη η σκηνη.

Ο αποθανων δημοσιογραφος παθαινει, την ωρα που καποιος πολιτικος στο στρογγυλο τραπεζι μιλα,καρδιακη ανακοπη (οχι εμφραγμα) ,αρχικα ακουμε στο μικροφωνο τον επιθανατιο ρογχο του,ο πολιτικος συνεχιζει να μιλα για ελαχιστα δευτερα,ακολουθει σιωπη και αμηχανια,ακουγεται μονο ο αποθανων και τον βλεπομε σε γενικο οπτικο πλανο απο το κεντρικο εικονοσκοπιο,

ενω η εικονα του στουντιο παραμενει στην οθονη μας για περιπου μισο λεπτο συνολικα,μεχρι που το κεντρο ελεγχου ροης διακοπτει αποτομα το προγραμμα χωρις ποτε να επανελθει βεβαιως η εκπομπη εκεινο το βραδυ,ουτε και να μαθουμε τι εγινε,παρα μονον την επαυριο στα ψιλα των φυλλων.

Μεγαλη εντυπωση μου προκαλεσε η αμηχανια των υπολοιπων μπροστα στον μελλοθανατο και του ελεγχου που δεν διεκοψε αμεσα.

Κοιτουσαν τον ανθρωπο αποσβολωμενοι και ωσαν ηλιθιοι χωρις να κανουν το παραμικρο να τον βοηθησουν.Δεν γνωριζω τι και αν σκεφτονταν.Ισως νομισαν οτι ειχε κριση επιληψιας,ισως απλα παγωσαν και εμειναν παγωμενοι.

Ενα αλλο σκληρο τηλεοπτικο σκηνικο ηταν λιγο νωριτερα απο αυτο το περιστατικο,τα χριστουγεννα του 1989.

Βραδυ εορταστικο, αλλα η ερτ1 μεταδιδει εικονες (νομιζω με εκτακτο δελτιο με τον κ. σερεζη η τον κ. συναδινο) απο την εκτελεση του κομμουνιστη ηγετη-δικτατωρ τσαουσεσκου απο την εξεγερθεισα σεκουριτατε και τον στρατο ξηρας στην Ρουμανια.

Σε ωρα βραδυνη και ημερα ιδιαιτερη,ακομη και μικρα παιδια βλεπουν τις εικονες που μεταδιδει διεθνως η καταληφθεισα κρατικη τοπικη τηλεοραση TVR με την παρωδια δικης σε προσχηματικο στρατοδικειο που καταδικαζει τον δικτατορα σε εκτελεση.

Ακολουθει η σκληρη εικονα,που ξαναθυμηθηκαμε με τον λογοκριμενο απαγχονισμο του σανταμ,οι σκοπευτες του αποσπασματος στα 10 μετρα ,ο τσαουσεσκου και οι γυνη του στον απεναντι τοιχο,επειτα ακουγεται η εντολη πυρ και βλεπουμε και ακουμε τις ριπες των αυτοματων σε βολες κατα ριπας να τους γαζωνουν.

Επειτα η καμερα μεσω της ερτ1 μας δειχνει το κορμι του εκτελεσθεντος και το ελαφρα ματωμενο προσωπο κυρτο στον τοιχο,τσαλακωμενος και επικοινωνιακα τροπον τινα.

Ηταν ιδιαιτερα σκληρες σκηνες πραγματικης ιστοριας,οχι ταινια η κατι αναλογο,μαλιστα δε για ανηλικους τηλεθεατες τοτε.

Μια ιδεα του σκηνικου,πολυ ελαφρια απο εκεινο το σκηνικο στο βιντεο εποχης της αγγλικης itn

 
Να αναφέρω κι εγώ με τη σειρά μου μερικά τηλεοπτικά γεγονότα που προκάλεσαν αίσθηση κατά τη δεκαετία του 90:

-ο πόλεμος στον Περσικό Κόλπο

-η υπόθεση του Μανώλη Δουρή

-η υπόθεση των σατανιστών

Θυμάστε?
 
O μπατζανακης μου, μου ειχε αναφερει οτι σε μια ζωντανη εκπομπη στη κρατικη τηλεοραση ο Χρηστος Καλοου σκυλοβρισε στον αερα τον Κατσαρο (τον συνθετη). Μαλιστα δεν μπορω να αναφερω καν τον χαρακτηρισμο.

Αυριο θα μαθω και θα σας πω και σε ποια εκπομπη ηταν (εκτος αν καποιο τσακαλι απο εδω το γνωριζει)
 
Wally είπε:
O μπατζανακης μου, μου ειχε αναφερει οτι σε μια ζωντανη εκπομπη στη κρατικη τηλεοραση ο Χρηστος Καλοου σκυλοβρισε στον αερα τον Κατσαρο (τον συνθετη). Μαλιστα δεν μπορω να αναφερω καν τον χαρακτηρισμο.
Αυριο θα μαθω και θα σας πω και σε ποια εκπομπη ηταν (εκτος αν καποιο τσακαλι απο εδω το γνωριζει)

Hταν στην εκπομπη "τρεις στον αερα" της ερτ1 περιπου στα μεσα του 80.

Τοτε τετοιες φιλονικιες δεν ηταν καθολου συνηθισμενες στην τηλεοραση και ειχε κανει εντυπωση.

Εφερνε αλλα ηθη που στην συνεχεια εγιναν ρουτινα στην τηλοψια.
 
Τελικα η εκπομπη (συμφωνα με τον εγκυρο μπατζανακη :) ) ηταν το "Τηλεφωνα μου να σου πω".

Υπερπαραγωγη για τα τοτε δεδομενα που μεταδιδετο ζωντανα και παρουσιαζε η Μαριον Μπιτσιολα.
 
Iaspis είπε:
Θυμάμαι πόσο σοκαρίστηκα με την ανακοίνωση του θανάτου του Kurt Cobain στην live εκπομπή του Ray Cokes... μέρες παλιού Mtv...
Πω τι μου λες τώρα, είδαμε και κάναμε να συνεφέρουμε τον ξάδελφο μου τότε (μεγάααλος φαν των νιρβάνα..)

RIO είπε:
Λοιπόν, πρέπει να ήταν γύρω στα '89-'90. Εποχή εκλογών και έπαιζε στην τηλεόραση-τι άλλο-πολιτική κουβέντα. Σε μια στιγμή και ενώ η συζύτηση ήταν ήρεμη, ακούγεται κάτι σαν ρόγχος. Η εικόνα ανοίγει και δείχνει τον βουλευτή της ΝΔ που συμμετείχε, να έχει γείρει και να κάνει σαν να πνίγεται. Ο παρουσιαστής τα έχασε ( στην αρχή άρχισε να λέει έχουμε ένα τεχνικό πρόβλημα, αλλά μετά τα παράτησε). Ένας γιατρός, προσπάθησε να βοηθήσει τον άτυχο βουλευτή και κάπου εκεί διεκόπη η εκπομπή. Αργότερα, στο νοσοκομείο απλά διαπίστωσαν τον θάνατο του. Δεν θυμάμαι ποιό ήταν το όνομα του. Αυτές τις εικόνες δεν θα τις ξεχάσω ποτέ :( ...

Σοκαριστικό όντως, θυμάμαι ήταν ο πρώτος "επιθανάτιος βρόγχος" που άκουσα ποτέ στην ζωή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Wally είπε:
σε μια ζωντανη εκπομπη στη κρατικη τηλεοραση ο Χρηστος Καλοου σκυλοβρισε στον αερα τον Κατσαρο (τον συνθετη). Μαλιστα δεν μπορω να αναφερω καν τον χαρακτηρισμο.
Πες παιδί μου τη λέξη με αστεράκια!!!
 
Εκείνο που πραγματικά με σοκάρισε αν και δεν είναι και τόσο ίσως retro ήταν ο θάνατος της Lady Diana. Εκτός του ότι ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε τόσα, αλλά είχε και τόση δυστυχία. Πώς να πιστέψεις ότι μπορεί να χαθεί ένα τόσο όμορφο πρόσωπο; Το σοκ ήταν μεγάλο αν προσθέσεις και το μυστήριο που κρύβεται από πίσω από το ατύχημα και τις τόσες θεωρίες που έχουν ειπωθεί από τότε σχετικά με τις συνθήκες που αυτό συνέβη. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Κρίμα.
 
βαθύγαλάζιο είπε:
Εκείνο που πραγματικά με σοκάρισε αν και δεν είναι και τόσο ίσως retro ήταν ο θάνατος της Lady Diana. Εκτός του ότι ήταν ένας άνθρωπος που πρόσφερε τόσα, αλλά είχε και τόση δυστυχία. Πώς να πιστέψεις ότι μπορεί να χαθεί ένα τόσο όμορφο πρόσωπο;
Τέτοια και πολλές φορές και ακόμα ομορφότερα πρόσωπα χάνονται κάθε μέρα σε τροχαία στους Ελληνικούς δρόμους. Αλλά δεν είναι celebrities και δυστυχώς δεν σοκάρουν κανέναν πλέον... :(
 
Λυπάμαι πολύ φίλε μου που δεν κατάλαβες το νόημα της απάντησής μου. Αν διάβαζες και τις τέσσερις παρά μισό αράδες μου θα καταλάβαινες το τραγικό και σοκαριστικό. Ή μήπως ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που πιστεύουν ότι ο χαμός των ανθρώπων αυτών, ήταν απλώς ένα ατύχημα; Τότε είχες δίκιο που δεν κατάλαβες τι ήθελα να πω. Μακριά νυχτωμένος.

Δεν καταλαβαίνω. Δεν μπορούμε να πούμε τη γνώμη μας εδώ πέρα; Ή μήπως υποτίμησες εμένα και την απάντησή μου, γιατί δεν αναφέρθηκα σε κηδείες, πολέμους, πείνα, τρομοκρατικές ενέργειες;

Εκτός κι αν θέλετε να διώξετε άτομα από το forum και να μείνετε μόνοι σας να τα λέτε. Κανένα πρόβλημα.

Μάθε να σέβεσαι το συνομιλητή σου και να μην απομονώνεις μία κουβέντα του για να πεις την εξυπνάδα σου. (και μία συμβουλή: εάν δεν ξέρεις με ποιόν μιλάς και τι έχει περάσει, καλά θα έκανες να αποφύγεις τα ειρωνικά σχόλια)

Απαράδεκτος!!!!!!!!
 
Καλημέρα σε όλους τους φίλους. Έχετε κάνει καταπληκτική δουλειά

στο Retromaniax. Σκέφτηκα να μοιραστώ κι εγώ το δικό μου Ρετρό

τηλεοπτικό (και όχι μόνο) σοκ...

Είμαι 4 ετών στις 20 Ιουνίου 1978, βράδυ, και βλέπουμε τηλεόραση όλη

η οικογένεια μαζεμένοι στο σαλόνι. Είναι ελληνική αστυνομική σειρά κατά

πάσα πιθανότητα (δεν αποκλείω να ήταν και ταινία), όπου ο Αστυνόμος

(Γιώργος Φούντας) μαζί με έναν αστυφύλακα κυνηγούν τον "κακό".

Μέσα σε μία πολυκατοικία και τρέχοντας ανεβαίνουν τις σκάλες (πολλές

πολυκατοικίες τότε δεν είχαν ασανσέρ). Κάποια στιγμή ο "κακός"

σταματάει, χτυπάει τον αστυφύλακα και τον ρίχνει στο κενό από ψηλά.

Τρομακτικό πλάνο. Δεν ξέρω πόσα δευτερόλεπτα έπεφτε ο αστυφύλακας

(εμένα μου φάνηκαν αιώνας). Απίστευτο σοκ!

Εκείνη την στιγμή αρχίζει να κουνιέται το σπίτι. Όχι στην σειρά.

Στην πραγματικότητα! Είναι ο μεγάλος σεισμός της Θεσσαλονίκης και

τρέχουμε πανικόβλητοι. Δόξα το θεό, πήγαν όλα καλά, αλλά δεν νομίζω

να την ξεχάσω ποτέ εκείνη την βραδιά...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@ βαθύγαλάζιο ας χαλαρωσουμε λιγο σε παρακαλω - το ποστ του Maddog δεν ηταν ουτε προσβλητικο ουτε εμπρηστικο - σε αντιθεση με καποιους χαρακτηρισμους/συμπερασματα/συμβουλες του δικου σου post.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ. Μου φτιάξατε τη μέρα με το χαρακτηρισμό του post μου, "εμπρηστικό" και "προσβλητικό".

Μα δεν περίμενα να υποστηρίξετε εμένα, που είμαι καινούριο μέλος ή έστω ένα μέλος με ελάχιστα posts.

Δε δίνω συνέχεια, γιατί δεν έχει κανένα νόημα.
 
Πίσω
Μπλουζα