Ρετρό τραγουδάκια επιλογής ποιου θα τα φυλάει...

Θυμήθηκα και αυτο.

Τωρα περι μακαρονιών δεν θυμάμαι, αλλα το υπόλοιπο με τον Μικυ Μαους το θυμάμαι καθαρά.
 
Εμείς αυτή τη συνέχεια τη λεγαμε αλλιώς, πιο... πικάντικη:
Σαν θας πας εκεί
Στη Βόρεια Αμερική
Θα δεις τον ελέφαντα (δε σου κάνω πλάκα ελέφαντα, 3τσι λέγαμε όντως)
Να παίζει μουσική
Ήμουνα και γω εκεί
Με ένα κόκκινο βρα-κίιι.


Άρα έχει πολλές βερσιόν. Εγώ ξέρω την παρακάτω:

Σαν θα πας εκεί, στην Βόρεια Αμερική, θα ακούσεις τον Ερμή, να παίζει μουσική.
Όλα τα κοιτώ, σαν παιδί κουτό, την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Επίσης ήξερα κι αυτό:

Τα Ελληνόπουλα θα πάνε με χαρά,
να δούνε πράκτορα 007
τα φώτα σβύνουνε και βγαίνει ο Τζέημς Μποντ
με την γυναίκα του χωρίς κομπινεζόν! :D :D :D
 
Χαχα τι καλό! Πρώτη φορά το ακούω και εχει πολύ διασκεδαστικές ρίμες.
 
Επίσης ήξερα κι αυτό:

Τα Ελληνόπουλα θα πάνε με χαρά,
να δούνε πράκτορα 007
τα φώτα σβύνουνε και βγαίνει ο Τζέημς Μποντ
με την γυναίκα του χωρίς κομπινεζόν! :D :D :D

Τζέμις Μποντ, παρακαλώ (το άσμα το μελέτησα πριν λίγες μέρες σε άλλο θέμα). Αλλά αυτό δεν ξεκίνησε για ποιος τα φυλάει, ήταν παρωδία (απαγορευμένη δια ροπάλου) του βασικού τραγουδακίου του Κατηχητικού "Τα Χριστιανόπουλα θα πάμε με φτερά να βρούμε μήνυμα που φέρνει τη χαρά" ή κάπως έτσι. Περίεργο ότι ενώ άλλα τραγουδάκια του καιρού εκείνου τα θυμάμαι καλά, τους στίχους αυτουνού, που το έχω τραγουδήσει παράφωνα εκατοντάδες φορές, τους έχω σχεδόν ξεχάσει. Σπαράγματα θυμάμαι μόνο, κι ο Γκούγκλης δεν βοηθάει. Κάτι για "Τίποτε στο δρόμο δε μας σκιάζει, ούτε η μπόρα ούτε το χαλάζι έχουμε μαζί μας το Χριστό, σύντροφο μπλα μπλα, μπλα μπλα και αδερφό". Και κάπου αλλού "Εμπρός με μια ψυχή μας περιμένει η γη" (Ναι, εμάς περίμενε).

Βλέπω ότι στην πορεία τα Χριστιανόπουλα έγιναν ελληνόπουλα, αλλά η αρχική παρωδία έλεγε "Τα Χριστιανόπουλα θα πάνε σινεμά"
(Άσχετο αλλά απ' ό,τι θυμάμαι ο 007 παντρεύτηκε άπαξ και του την τινάξανε στον αέρα οι κακοί σχεδόν αμέσως. Οπότε η πιθανότητα η άνευ κομπινεζόν ύπαρξις να ήταν η κυρία Μποντ είναι μηδαμινή, γκόμενα ήταν, αλλά δεν είχαμε τόσο προχωρημένη ανηθικότητα)
 
Μα νομίζω ότι κάποια από τα παραπάνω τραγουδάκια δεν είναι για να τα βγει ποιος τα φυλάει.... Όπως το "Ανεβαίνω στη συκιιά" και η "Μοδιστρούλα".... :)

Στο κατηχητικό μας είχαν δώσει ένα βιβλιαράκι που είχε τα Χριστιανόπουλα μέσα.... Ακόμα θυμάμαι και τα λόγια και τον σκοπό....
 
Εγώ θυμάμαι το κλασικό: Ανέβηκα στην πιπεριά να κόψω ένα πιπέρι / κι η πιπεριά τσακίστηκε και μου 'κοψε το χέρι / δωσ' μου το μαντηλάκι σου το χρυσοκεντημένο / να δέσω το χεράκι μου / που το 'χω μα-τω-μέ-νο.
Και κάτι που μοιάζει σαν το κουλμπανιά: Κουρμπάνια παραπαπάμ παμ παμ!
Αυτά από εμένα
 
Κατά τους Απαράδεκτους: O Κώστας Μητσοτάκης ετοιμάζει φάκα και ο Τσοβόλας μπήκε στη φυλάκα! Αυτοσχεδιασμός της Δήμητρας Παπαδοπούλου προφανώς.
 
Πίσω
Μπλουζα